step by step
Buna la toata lumea!E prima data cand intru pe forum motiv pentru care va salut pe toate. Sper sa gasesc raspunsuri de la voi la intrebarile mele. Am un baietel de 6 ani si dupa obiceiul locului. Iasi adica, ne agitam deja dupa scoala pentru inscrieri chiar daca noi mergem la scoala abia la anu'. Ne-am tot interesat de invatatori buni si una din doamnele recomandate va trebui sa inceapa la anul cu clasa intai step by step.Intrebarea mea e daca are cineva experienta cu sistemul step by step, daca aveti copii care invata dupa acest sistem, daca sunteti multumiti, daca ii aveti in Iasi, unde si cum e. Astept cu nerabdare raspunsuri de la voi.
Va pup.
Raspunsuri
dalina2x2 spune:
sistemul "step by step' e foarte bun pentru copiii ambitiosi si muncitori, pentru ca se lucreaza "pe ateliere", adica fiecare grupa face ce vrea, in ora respectiva. Dar nu vad un copil (care n-are chef de invatat si tot trage cu urechea la altceva decat treaba lui) sa faca performanta la scoala.
Intr-un cuvant, eu sustin metoda "step by step', dar as si face o selectie riguroasa la inscriere...
Bafta!
mera19732002 spune:
Am tot cautat informatii si am aflat ce inseamna dar am gasit pe net si faptul ca la clasa a V-a se adapteaza greu copiii care provin din step by step fata de ceilalti.Al meu s-ar potrivi cu step by step dar ma gandesc la ce urmeaza dupa clasa a IV-a.Aveti experienta in acest sens?
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Cam asta intelesesem si eu.
loryi1974 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dalina2x2 sistemul "step by step' e foarte bun pentru copiii ambitiosi si muncitori, pentru ca se lucreaza "pe ateliere", adica fiecare grupa face ce vrea, in ora respectiva. Dar nu vad un copil (care n-are chef de invatat si tot trage cu urechea la altceva decat treaba lui) sa faca performanta la scoala. Intr-un cuvant, eu sustin metoda "step by step', dar as si face o selectie riguroasa la inscriere... Bafta! _ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) Albumele noastre Suntem maricele "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!" |
N-as crede ca sistemul asta se adreseaza copiilor ambitiosi pentru ca recompensele (note,aprecieri) nu exista.Parea mea...
witeflower spune:
"setp by step" ii favorizeaza si pe cei isteti, ambitiosi, dar si pe cei mai putin atrasi de munca si invatare. De asemenea, si copiii cu diferite dificultati sunt clar avantajati.
De ce? Pt ca se pliaza mult mai mult pe nevoile copilului decat sistemul traditional.
Dalina - copiii care nu au chef sa lucreze nu fac performanta nici in invatamantul clasic. Pt ca stii ce fac? Se joaca in ore, vb cu colegii sau, in cel mai fericit caz, deseneaza pe spatele caietului. A, sau cei mai "cuminti" dintre ei se fac ca sunt atenti si de fapt privesc in gol...
mera, chestia cu adaptatul in cls a V-a eu cred ca e o prejudecata. Ai gasit pe net rezultatele vreunui studiu statistic serios? Ca eu, din cati copii stiu care au facut clasele primare la step, s-au adaptat chiar mai bine decat colegii lor, proveniti din inv clasic.
De ce? Pt ca la step se dezvolta mult m bine si deprinderile sociale, increderea in sine a copilului si capacitatea de munca independenta, de organizare a activitatii si a timpului.
Si apoi, dificultati de adaptare la intrarea in cls a V-a au cei mai multi copii - pt ca oricum e foarte mare diferenta intre ciclul primar si gimnaziu. Decat ca la step, copiii primesc cateva resurse in plus, care ii ajuta sa faca fata mai bine.
Parerea mea.