Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE - (36)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speranta2008 spune:

lilianaFi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

aerlilian, LilianaFi imi pare rau ca n-a fost sa fie, capul sus, sunteti puternice si veti reusi.

Cris - ma bucur ca ti-a revenit optimismul, referitor la problema ta cu , te mai poate ajuta si zeama de varza acra sau varza murata. Ai grija si ce mananci, incearca sa nu iti lipseasca supele din menu si alte alimente usoare.Nu uita si de foarte multe fructe si legume, contin fibre si te ajuta la digestie.

Luci - m-am uitat pe ce aveam eu notat, cred ca repet ce a scris mai sus Anca, dar lista mea contine ce alimente trebuie excluse din alimentatia noastra:
- carnea de porc ( carnea rosie in general);
- grasimi;
- produse lactate grase ( doar iaurtul viu e permis);
- conserve carne;
- mezeluri;
- alimente prajite;
- condimente iuti;
- otet;
- alcool;
- zaharul;
- cafeaua;
- ciocolata;
- coca-cola( si in general toate sucurile carbogazoase);
- morcovii ?!?
- sfecla rosie;
- fainoasele.

Cam atat am aici, stiu ca mi-am mai notat eu diverse, trebuie sa le caut si apoi iti fac o lista.

Va pup fetelor si sper sa veniti cu vesti bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Pot sa vin si eu cu o parere? Eu cred ca cea mai utila este o lista cat mai completa cu alimente permise ca sa stim ce sa punem in cos cand mergem la piata . Asta era mereu dilema mea: aia nu, aia nu, dar eu ce mananc???
Multumesc pentru sfaturile in legatura cu . Sunteti tare dragute !

"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foryv spune:

Oli oli!Tup si eu,ce face-ti iubitele?FETELOR va implor sa face-ti lista aia eu kiar am nevoie de ea,eu momentan incerc sa raman natural(dak pot spune asa),deunazi ii ceream Lucici sa dea in mine cu niscaiva informatii de genul si pe unde sa mai cotroibai sa dau de ceva interesant pt kinul nostru comun.Asa ca daka le avem aici la botu calului pe toate,fetele noi venite nu o sa va mai bombardeze asa de mult si o sa plecam ,asa ,cu un pas facut inainte.Eu fac bine,iau ceiutul in continuare,dar acum deja imi simt sanii ca se intaresc(de vreo 3 zile)semn ca se apropie perioada aia nasparlie de care sincer imi este frica dar totodata si curioasa,cum o sa mai fie si de data asta.In concluzie si asa deci....... face-ti lista aia,nu de alta dar am si eu nevoie,si astept sa vd urmatorii pasi si ce mai pot lua naturist.Numai bine prietenele mele dragi,sunt aici cu voi si la bine si la rau,a......... era sa uit.Sambata ma duc la o bisericuta se numeste BISTRITA e pe langa V alcea acolo,e un moaste acolo care face minuni,si o sa merg cu sotul sa ne rygam pt bebelusul nostru,cat si pt al vostru ce sigur va veni,numai ca trebuie sa avem rabdare,rabdare si bineinteles rabdare,si trebuie sa ne purtam crucea sa cum zicea la biserica
acum 2 saptamani,va iau bisericeste,dar eu in Doamne Doamne imi pun cel mai mult nadejdea decat in 10000000000 de .Asa ca o sa ma rog pt voi ca in curand sa umplem totul pe aici numai cu multe multe.Va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Foryv - si eu sunt in aceeasi situatie, sunt la 3 saptamani dupa operatie si incerc sa ramn natural in urmatoarele luni. Sa avem parte de noroc mult!

Referitor la lista propusa de tine si de Cris - aveti dreptate, ar trebui sa facem o lista cu alimentele recomandate de medici. Eu una, nu sunt deloc edificata: morcovii sunt recomandati sau strict interzisi??? Ca medicul meu mi-a spus ca sunt interzisi, pe alte situri am gasit recomdari in a manca salate de cruditati sau sucuri naturale care sa contina morcovul.

Ca produse naturiste, stiu sigur ca e recomdat Vitexul ( pe care l-am si luat timp de 3-4 luni) si care m-a reglat intr-un anumit fel (n-am mai avut sani umflati si durerosi inainte de CM, mi-a reglat digestia, ciclul a fost regulat). Luci mi-a scris ca e recomandata si tinctura de muguri de zmeur, stiu ca am citit si eu despre asta mai demult, dar nu imi aduc aminte unde.
Despre ceaiuri sau alte naturiste, stiu doar ca cele ce contin estrogen nu sunt bune( de exemplu tinctura de marar e interzisa). Ce stiti de branca ursului?

O sa centralizez informatiile si o sa va mai scriu. De-abia astept sa ajung la doctor luna viitoare, o sa il "bombardez" cu intrebari despre ce mancaruri sunt recomandate in endometrioza... Doctorul la care merg e specializat in tratarea endometriozei si are foarte informatii legate de aspectul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

crisis - FELICITARI
sarcina ushoara si un bb sanatos iti doresc

hai ca se poate! mult noroc tuturor sa invingem toate endometrioza!

eu in luna in care am ramas am baut o sticla de Viusid sirop. nu stiu cat m-a ajutat asta, dar poate mai vrea cineva sa incerce, rau nu are ce sa faca

13+
http://community.webshots.com/album/565528924vcaGAV?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta2008 spune:

buna dimineata!
TREZIREA .......va invit la o cafea calda si tare .
De astazi, sunt in concediu..... e superba senzatia sa stai acasa....

Fetelor este o idee tare buna sa punem listuta cu alimentele permise/interzise.

romanitza, Morcovii sunt interzisi..eu asa stiu. sunt puternici estrogeni...
Sambata ma duc la 2 nunti... ...astazi trebuie sa fac curat si , dar maine ma distrezi.
Deocamdata am lasat-o moarta cu doctorii.. Astept ca Maica Domnului sa ma binecuvinteze cu bb....Ma incred in Dr Doamne Doamne.

Va pup pe toate fara nici o exceptie.....

ps: Unde este Zenobia? Mai stiti ceva de ea???? Mi-e dor de retelele ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Buna fetelor,

Si eu banuiesc ca am o endometrioza, o forma mai usoara sau mai grea nustiu, nici un medic nu mia zis concret insa eu am facut conluczie singurika si deaceea mam apucat sa tin dieta cam de 3 luni incoace, manik sanatos, copt, fiert, lugume si fructe la greu, omega3. De luna viitoare incep si eu cu vitex si vreau sa intreb cam cit e bine de luat, si cum se bea pe tot parcursul lunii sau numai pina la ovulatie?
Mersi

Maria

'Love is an act of endless forgiveness, a tender look which becomes a habit'

la Dumnezeu sa primesc in dar un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelix spune:

Buna ziua fetelor,
sunt noua in subiectul asta, si eu am facut laparoscopie miercuri, rezulatul ENDOMETRIOZA PLINA.
Deocamdata nu stiu ce tratament voi urma, miercuri cand ma voi duce la scos de fire voi afla..M-a operta D-ul Dr.Tutunaru..
D-zeu sa-i dea sanatate si putere de munca..

Voi ce ma sfatuiti sa fac/?

Nu e o rusine sa nu stii, e rusine sa nu intrebi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Romanitza, branca ursului e f controversata.
Daca nu ma insel eu, nu e prea grozava pt endo. este in special recomandata barbatilor cu probleme la spermograma, la femei am inteles ca ar vasculariza mai bine "zona". dar oricum, dintre toate naturistele pe care le poti lua, branca ursului ar trebui sa fie cam ultima pe lista...

Alta varianta cu vitex este Mastodynon, dar atentie ca are actiune homonala...

still counting...

Mergi la inceput