bona AU-PAIR

bona AU-PAIR | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

Adica vine fata la tine, sta la tine in casa, ii faci contract min. 1 an , o platesti 200 eur./luna ca asa sunt contractele standard si o trimiti si la un curs de germana. DAR!!! voi stiti daca merge cehstia asta? ati mai auzit de pe la altii ce si cum? Ce sa va zic, nu ma gandeam la asa ceva si nici nu-mi trebe inca vreun an, da' a stat sor-mea la mine si a fost asa de bine, ne-am plimbat, m-a ajutat la treaba... voi ce ziceti? ati apela la modalitatea asta?
Mersic!

Cristina, mamica cu burtica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Eu am cunoscut la cursul de germana o fetita care era bona au-pair. Foarte linistita si foarte multumita de viata ei. Pe linga cei 200 de euro cei care au angajat-o o mai lasau la computer sa vb cu fratii ei, ii plateau un drum cu autocarul in Romania , o trimisesera la cursul asta de germana si o luau cu ei cind plecau la sf de saptamina. Din cind in cind ii mai cumparau cite o hainutza. Dar ea avea grija de cei trei copii, facea curat si mincare.
daca te intereseaza amanunte suna la ambasada Germaniei in romania ca acolo am intilnit o gramada de fete care veneau ca bone in Germania.
Pupici***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol§ion_id=34&article_id=49373

cam ce se discuta despre subiect in ziarele romanesti
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

nu pot sa vad articolul:(((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Uite-te in josul paginii la PROFESII SI CARIERE
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol§ion_id=34&article_id=49373

Mergi la inceput

mersi, nu vazusem ca de fapt link-ul e mai mare. Am citit, e adevarat ca uneori nimeresc tare rau, uneori le pune si sa se prostitueze.
Asta e, meserie cu riscuri, nu te obliga nimeni si poti pleca in orice moment. Ma rog... eu oricum as lua pe cineva prin cunostinte, sa ne stie si pe noi si pe persoana respectiva.
Mai astept pareri... poate mai bune...?:)

Mergi la inceput

Eu dupa ce am scris ce cred eu despre subiectul asta am dat bineinteles "Trimite un raspuns" si surpiza nu eram logata ...
Buunn, sa revin... eu cunosc o tipa au-pair e din Ecuador, ea e multumita de familia la care este, de banii pe care ii primeste, face curs de germana, se plimba mult, merge in concedii cu ei si la sfrasit de saptamana la fel, o iau cu ei peste tot... Dar din cate am citit si eu acum se pare ca sunt si cazuri mai putin fericite.

Desigur pe tine cred ca te intereseaza partea cealalata, ca parinte, angajator.
E greu de spus, in primul rand cand angajezi o astfel de persoana nu stii mare lucru despre ea, stiu ca sunt fete intre 18-24 de ani, tinere fara prea multa experienta. Desigur ca sunt si mame tinere, dar e altceva sa fie copilul tau, nu?!
Cea mai buna idee cred ca e sa stii pe cineva, sa iti fie cineva recomandat sau chiar sa ai o ruda sau o prietena care sa o poti lasa cateva ore cu copilul/copiii.
Aici mai stiu o familie de nemti care au "angajat" o prietena de familie, care se ocupa cu asa ceva, deci era si in domeniu si o si cunosteau suficient cat sa ii lase in grija cei 2 copii.
Oricum sunt cazuri si cazuri, ma gandesc acum (probabil ca inca nu e cazul la tine, cred...)poate sora ta sa vina ca au-pair, sa apeleze la o astfel de companie si sa o trimita la voi

Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Cristina eu o sa am pe cineva "au pair" din 15 septembrie ,insa este verisoara mea ,deci o cunosc bine ,a mai stat trei luni in vara si mi-a convenit cum s-a adaptat si cum avea grija de Luca ,problema este insa sa te interesezi bine caci am impresia ca sora ta nu poate fi angajata ,nu sint sigura dar parca asa am vazut ca rudele de gradul 1 nu pot fi angajate!mai intereseaza-te si tu,cit despre fetele care vor sa faca asta ,eu cred ca exista riscuri si de o parte si de alta ,asa cum ele pot da peste o familie de nenorociti si familia poate da peste una care sa-i faca ochi dulci sotului de exemplu s-au sa sterpeleasca ceva din casa! nu dau cu pietre in nimeni nu e cazul si nu am de ce ,dar riscuri sint tot timpul zic eu atita timp cit nu stim mare lucru unii despre altii,aici eu am auzit si frantuzoaice care au lucrat "au pair" in Marea Britanie ,deci este o meserie destul de practicata ,vezi ca exista un site unde gasesti toate imformatiile necesare :www.au pair.com,adica in cazul in care vrei sa cauti pe cineva pe acolo ,eu una acum mai am o verisoara care vrea sa vina la mine si nu stiu cum sa le impac pe amindoua caci amindoua sint fete cuminti ,ma gindesc pt a doua sa caut mai degraba o familie mixta care s-o ia caci prima a fost deja la mine si lucrurile s-au petrecut destul de bine!

Aura&Luca,18 luni

Mergi la inceput

asa stiam si eu, ca rudele de gr. I nu pot fi angajate, ca asa as "angaja-o" pe mama, ca sa aiba viza 1 an de zile, nu numai 3 luni cum e acuma.
Da, riscuri sunt din ambele parti, eu nu cred ca as lua-o pe cineva fara recomandari. Oricum, ideea cu verisoara e buna, eu nu prea am la varste din astea dar daca ai, super!
Mersi mult pt raspunsuri, am sa ma uit si pe link-ul asta. Hihi, ce fain ar fi sa ai una din Franta, stiti, ca pe vremuri, cu "bona frantuzoaica" din alea intepate care ii invata bunele maniere pe copii:)) Hai ca o iau razna, dar imi face tare bine sa mai discut asa cu voi. Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Asta cred ca e seit-ul http://www.au-pair.com/
Nici o problema se mai intampla
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

am impresia ca sora ta nu poate fi angajata ,nu sint sigura dar parca asa am vazut ca rudele de gradul 1 nu pot fi angajate!

Fratii sunt rude de gradul II .

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput