bona AU-PAIR
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Cameliaquote:
Originally posted by Aurelia
am impresia ca sora ta nu poate fi angajata ,nu sint sigura dar parca asa am vazut ca rudele de gradul 1 nu pot fi angajate!
Fratii sunt rude de gradul II .
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
ai dreptate!! doar parintii si copiii proprii sunt de gr. I, nu? da, e o idee...
PS: alte pareri? poate chiar o experienta pe cont propriu...?
Cristina, mamica cu burtica
osolita spune:
Cristina, sper sa te ajut mai mult ca eu am oarecum "experienta" cu Au-pair-urile, in sensul ca am cateva prietene din Polonia care sunt Au-pair aici si mi-au povestit cam cum e.
Majoritatea celor care vin sunt intre 18-25 ani, n-au decat "vagi" experiente cu fratii mai mici iar unele dintre ele nu stiu deloc sa gateasca. Pentru cei 200 euro/luna + cazare + mancare ele trebuie sa lucreaze 30 ore/saptamana(asa scrie in "contractul" lor de munca), n-am idee daca e prevazut ca aceste ore sa fie neaparat in zilele de luni-vineri, de obicei fetele astea din Polonia au liber in weekend dar cred ca poti totusi sa cazi la o invoiala cu ele.
Cei 200 euro/luna par la inceput multi dar odata ajunse aici o sa vada ca e putin, n-o sa-si permita prea multe si atunci nici n-o sa le prea traga inima la treaba. Abia o sa astepte sa treaca anul si sa se intoarca acasa(n-au voie sa stea mai mult de un an ca Au-pair, asa e legea).
Pe copii ii trateaza in general bine, totusi cu bebelusii nu sunt prea incantate sa aiba de a face.
Acum nu-mi mai amintesc daca am uitat ceva important, dar o sa revin daca va fi cazul.
Babee spune:
Cristina, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa vina mama ta.Si eu pe aici am auzit povesti de m-am socat, si-am zis fara au-pair sau baby sitter.Asta e.Poti sa-i faci chemare pe 6 luni, sa aibe toate documentele de rigoare ca pe vremea cand ii trebuia viza, si poate obtine viza de 6 luni(in invitatie precizeaza motivul daca vrei).Sotul meu are un unchi, proprietar de restaurant, si-a luat astfel toate rudele din Romania pentru a lucra cate 6 luni, si mult mai ieftin, desigur.Stiu ca el a procedat astfel.Fiind tara similara, presupun ca ar merge chestia.Succes.Si in mama poti avea incredere deplina.
Iubi
Aurelia spune:
mama s-au tata are dreptul la viza de un an pe motive de sanatate!am auzit multi care au recurs la aceasta solutie!
Aura&Luca,18 luni
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Aurelia
mama s-au tata are dreptul la viza de un an pe motive de sanatate!am auzit multi care au recurs la aceasta solutie!
Aura&Luca,18 luni
cum, cum? mai zi o data si cu mai multe detalii, pliiizzzzz. Cum adica pe motive de sanatate? Adica zic ca-s bolnavi si le port eu de grija sau cum? hai nu ma lasa cu ochii-n soare acuma...
iris spune:
hai ca mi-am amintit ca o rominca de aici i-a prelungit viza tatalui ei pe un an, am sa o intreb unde a trebuit umblat; stiu ca in iarna i-au prelungit viza de sedere aici pe motiv ca are probleme cu piciorul, rupt?- dar a apelat la un medic cunoscut , apoi a scris la un amt; te sun sa iti zic ce aflu ;luni...
pupici
Camelia spune:
Daca vrei sa vina mama ta sa te ajute pentru o perioada mai mare de 3 luni, eu zic sa mergi sa intrebi la KVR ce trebuie sa faci in acest sens.Stiam ca exista posibilitatea de a obtine un anume tip de viza pt. membrii familiei, pt. o perioada mai lunga dar nu cunosc amanunte si nu vreau sa dezinformez.Un lucru stiu cert: daca mama ta vine aici fara viza, KVR nu poate sa-i prelungeasca sederea decat cu maxim 3 luni.Ea trebuie sa vina cu un anume tip de viza pusa de ambasada Germaniei in Ro.Cel mai bine ar fi sa intrebi la KVR si vei stii exact ce si cum.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Alina spune:
Fetili de München,
eu am reusit fff greu sa-i prelungesc viza mamei mele doar pt 5 saptamini,in urma cu un an si 5 luni,cind s-a nascut Marie.
V-am mai povestit eu cum vine cu Familienpflege Visum,etc.Poate asa reusesti dar costa multicel asigurarea de sanatate,pt ca trebuie facuta aici,viza asta e cu durata de 1 an.
Prietena mea din Wiesbaden a prelungit visa mamei ei cu 3 luni dupa ce i-a scos un certificat medical ca a facut infarct miocardic(socrul ei este medic chirurg si cu greu a facut asta...).
Eu nu sunt prea optimista cu vizele astea,am avut destule emotii ca nu mai poate ramine mama.
Bafta!
Alina
GabiG spune:
In legatura cu viza de sanatate, sau cum ii spune. Noi ne-am sfatuit cu o avocata de aici si aia ne-a spus cam asa: Toate dovezile cum ca mama ar fi bolnava trebuie scoase de la un medic de aici, de fapt parca a zis ceva de o comisie. Iar apoi poti invoca cum ca in Ro nu mai are pe nimeni care sa aibe grija de ea, ca este frig in app, ca iarna sint temperaturi foarte mici care ii pot agrava boala, texte din astea. Singurul (ma rog, unul dintre) inconvenient este acela ca in momentul in care primea viza nu avea voie sa iasa 1 an din Belgia. Ciudat! Nu am facut treaba asta, ca era prea complicat. Ma gindesc ca fiind Schengen, legile tot cam pe aici se invirt.
Noi o tinempe mama 90 zile, apoi dam o fuga pina acasa, o sapt-doua si venimiarasi 90 zile. Acum este acasa si am lasat-o si pe Francesca (fetita noastra) cu ea acolo, desi ne-a fost f greu, dar nu avem alta solutie. Mergem dupa ele in 14 sept. Iar inainte de Craciun o voi trimite pe mama acasa cu autocarul si se va intoarce de Craciun. Pina acum nu am avut probleme, sper ca nici de acum inainte. De multe ori cind intram in Austria nici nu ii pune stampila in pasaport.
Succes in toate!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
tinatache spune:
Multumesc mult pt raspunsuri! O sa facem o incercare acuma cand vine inainte de Craciun, sa vedem cum se acomodeaza, si ea cu noi si noi cu ea, si ea cu mediul ... Eu tare as vrea sa mai vina ca pe cine poti pune baza mai mult decat pe bunica??? dar... o sa vedem. Inca o data, multumesc mult, mi-ati dai idei, am sa ma mai interesez pe-aici si gasim noi o solutie pana ala urma... sper. V-am pupat. pa.pa.