program de gradinita-cum e mai bine?
Ieri a fost prima zi de gradinita pt. fetita mea, i-a placut tot, copii, sala, jocurile, jucariile, gentuta ei..doar de mancat nu a vrut nici macar sa coboare in sala de mese cu copii. Ei incep la 8,30 iar la 10 le da mic de dejun, inca nu am aflat ce anume , cica se va da o lista cu meniul pt. ziua respectiva, dar nici nu am insistat pt. ca o las pana la 12 pt. o luna, ziceam eu, si asa ne-a recomandat si educatoarea, sa decurga treptat programul.
In fine, gradinita e de stat, si cred ca, la fel ca in ro, nu prea-si dau silinta, o educatoare si o stagiara, la 12 copii. Adica, la masa ar trebui sa-i ia pe toti in sala de mese, macar sa stea si sa se uite, a mea se juca, si ceilalti mancau, dupa ce termina lasa jucariile asa, si pleaca in parc, si acum nu vrea nici acasa sa le mai stranga, ca ea nu le strange nici la gradi.., au iesit afara in parc cu pantofii de interior, sunt mai multe chestii care nu-mi plac, dar nici nu pot schimba gradinita , pt. ca e cea mai aproape de casa, iar la particular e foarte scump, nu stiu la noi, dar aici incepe de la 2000 lei pana la 3000 lei pe luna, plus 400lei transport si altele pe care le cer cu timpul, si nici nu e diferenta mare de cea de stat.
Problema e ca nu stiu ce sa fac mai tarziu, sa o las la program prelungit? sau doar pana la 12. La ora 13 , iau masa de pranz, apoi dorm, si la 16,30 se termina programul, deci mare lucru nu mai fac, iar ea adoarme foarte greu sau deloc, chiar daca e obosita, si se trezeste greu, deja ma vad ca ma duc sa o iau la 4, si ea inca doarme. si nici nemancata o zi intreaga n-as vrea sa o las, pt. ca e foarte incapatanata, si refuza categoric sa manance acolo.In mare, as vrea sa stea pana la 12.
Fara masa de pranz si somn, va fi diferita de ceilalti copii, adica cat de mult conteaza programul prelungit?
Ma gandesc ca la scoala va fi cam la fel, se trezeste de dimineata, apoi vine acasa sa manance si sa doarma, daca vrea.
Mamici de pitici cu experienta, cum credeti ca e mai bine?
Fetita mea, 3 ani si doua luni:' Esti o dragoste minunata de coscolata(ciocolata)!
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
Raspunsuri
miruta spune:
Iti pot raspunde prin prisma unui cadru didactic: daca ai posibilitatea si nu trebuie sa-ti dai prea tare programul peste cap , ia-o la pranz , programul de dupa-amiaza nu este foarte important , activitatile se fac in general dimineata .Dupa-amiaza e doar pt somn si joaca dupa ce se trezesc , activitati usoare .Acum , nu stiu sigur cum e acolo.
matildasep spune:
Multumesc pt. raspuns. Am mai auzit pareri si majoritatea spun la fel ca tine, cei mai important se face dimineata, iar dupa-masa e pt. parintii care nu pot sa-i ia acasa asa devreme.
Aici e la fel ca in ro, adica masa de pranz, somn, si joaca.
Programul meu e flexibil, adica in functie de al ei, si cred ca asa e cel mai bine pt. amandoua, eu scap de stres, cu mancatul, iar ea se va simti mai bine sa doarma acasa in camera ei, ajutata de mine, sa se imbrace in pijama si sa-i citesc povestea, chiar daca uneori nu prea vrea sa doarma si trece o ora . Nu se compara cu ceremonia de la gradinita.
Fetita mea, 3 ani si doua luni:' Esti o dragoste minunata de coscolata(ciocolata)!
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."