Mamici de septembrie - octombrie 2008 (141)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

sabinel, intr-un travaliu ca la carte contractiile vin pe ceas, mai intii la 30 de min, apoi la 20, 15, etc. de asemenea, ar tb sa dureze cel putin 40 de sec.. asa ca 160 e motiv de... ingrijorare, hai ca m-ai facut sa rid!!! la 40 de sapt...
ar tb sa incepi sa ai dureri ca la ciclu, inainte sa devina si contractiile dureroase. nu te lasa chiar pe o ureche, fiind prima nastere dureaza mai mult, deci ai putea sa nu ai dureri pina mai tirziu. incearca sa faci o baie calduta!

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

am inteles. ma duc sa fac o baie calduta, dupa care ma bag in pat, ca daca e sa ma ia mai spre dimineata, o sa am nevoie de toate resursele de energie. o noapte linistita s-aveti cu toatele. pupici

40+ cu Amalia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

pai daca am ramas singura cucuvea pe aici... ma duc si eu la patut!
somn usor.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Noapte buna, fetelor,
am adormit si eu de pe la 12 la 2, am mai frunzarit pe net, acum incerc sa ma pun iar la

Ratonelu eu zic ca nu e ok sa stai asa si poate ar fi trebuit sa fii si tu mai agresiva cu doctorul.Mai ales cand a zis sa il suni oricand sa ii fi zis ca l-ai tot sunat...Pana la urma e vorba de sanatatea ta si a copilului. Ai grija de tine.

37+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Iaca am recuperat si eu din citit...

Clau_geo, uite ca la tine s-a adeverit ca dupa ce pierzi dopul nu mai e prea mult pana la nastere ….ii uram bun venit pe lume brunetei Irina Alexandra si tie refacere cat mai usoara

Dyanira, felicitari pt. dolofanelul tau . Si fetita mea a fost tot asa maricica si a depasit termenul

Irina, se spune ca dupa ce burtica "drops off" nu mai e mult pana ce-ti tii puiul in brate….banuiesc doar uitandu-ma la DPN Piolicai n-a mai ramas mult timp pana atunci….

Piolica, te asteptam sa ne spui cum esti pe ultima suta de metri

Kid, ce treaba buna face boboaca ta….ce n-as vrea si mie sa mi se intampla asta….pe mine fiimea ne-a chinuit nu 3 luni cu somnul….ci "doar" 3 ani…..asa ca ramane de vazut acum

Claudinna, ce ma bucur ca toate merg ca pe roate si micutul creste …nu ne pui si noua niste poze sa-ti admiram juniorul ?

Lucutta, paturelele in patut sint una din cauzele SIDS (sindromului mortii subite) la bebei, putand sa si le traga fara sa vrea peste cap si astfel sa se sufoce….in sacul de drmit au destul loc….culmea eu am citit ca ultimele studii arata ca bebelusii adora sa fie infasati (nu ca sarmalele insa), caci se simt ca la mami in burtica, adica mai stramtorati asa…..eu chiar planuiesc sa-mi infas bebelul macar de proba, daca la cea mare n-am facut-o. Am gasit chiar si www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=2852918&kw=swaddle&origkw=swaddle&parentPage=search&f=Taxonomy/TRUSCA/2567270" target="_blank">scutecelul potrivit

Tzitziri, m-au amuzat observatiile tale , adevarat ca totul e cam incert si difera de la persoana la persoana cand vine vorba de nasteri…si eu cand mi-am intrebat doctorul daca mai am mult pana ce nasc, s-a uitat la mine si mi-a spus ca daca vreau eu musai, el poate sa-mi ghiceasca in palma….altfel . Cat despre intorsul bebeului cu capul in jos, fiimea s-a intors la 28 saptamani, juniorul de acum la 34….cica la a doua sarcina sint mai flexibili si au mai mult loc

Ankussa, am pricipit acum….ne tinem virtual de mana cand nastem , si la mine tot pretty good size….cu o saptamana mai mare decat estimase initial, fapt ce m-a determinat sa-mi finisez bagajul de spital….sotul chiar imi sugera sa mi-l puna in portbagajul masinii mele, in caz ca ma apuca nasterea la scoala

300, felicitari pt. apartament si sa aduci puiul cu bine sa-l cazezi la noua locuinta

Andy_p, felicitari pt. baiat dragastos cu mamica lui ….si a mea dupa ce i-am spus ca dupa ce incepe ea scoala va veni si fratiorul ei ma intreaba zilnic acum cand "her baby brother comes out cause she loves him sooooo much" - incheiat citatul

Nushulica, haide fii optimista, bb are destul timp sa puna pe el, au si ei perioade de crestere in burtica, si chiar timp de intors

Ratonelu, daca totusi vezi sange du-te sa te vada cineva la spital musai, spune-i doctorului ca insisti sa te vada fara nici o intarziere.

Julymorning, tare frumos ai descris rutina voastra de alaptare….ceva poze recente ?

Laureta, ma gandesc la tine sa ai o nastere cat mai usoara, stiu ca azi aveai programare si felicitari pt. cei 9 ani de casnicie….ar fi frumos sa aveti mai multe evenimente in aceeasi zi

Sabinel, nastere cat mai usoara sa ai

Angelynna, daca te mananca pielea e semn sigur ca se intinde si creste bebeul, asa ca da repede cu crema

Monica, cat ma bucur ca ai putut sa intri si sa scrii aici….e primul pas spre vindecare….stiu ca nu ti-a fost usor sa faci pasul asta….vino si vorbeste cu noi ori de cate ori ai placere

In alta ordine de idei am inceput si noi French Immersion clasa intai de 3 zile cu cupilu cel mare, se pare ca ne place, si in fiecare seara recapitulam ce a invatat la scoala…ba culori, ba zilele saptamanii, ba animale, ba tot felul de expresii , ca sa nu mai zic de carticica in franceza acum before bedtime …asa ca uite-asa s-a dus timpul meu liber , plus ca am inceput si eu scoala de-am si uitat ca ar cam trebui sa nasc in vreo 24 zile ...ca ultima noutate fericirea suprema a fiemii momentan e ca ia bus-ul, dupa lacrimi si induplecari...se pare ca se adevereste vorba aceea romaneasca « copil mic griji mici, copil mare griji pe masura ». De sambata reincepem orele de gimnastica. Ce se aude cu cele doua fete care trebuiau sa nasca in august ? Nici o veste de la ele ? Fug rapid la somn ca iar am scris eseul de noapte

Cristina

le bébé 35w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teomaria spune:

'neata, burtici si mamici!!Nu mai am somn de la ora 5...
In primul rand un pup special pentru fetele care s-au gandit la mine (nu mai nominalizez sa nu uit pe careva)
Felicitari Clau_geo si Dyanira pentru puiutii vostri, sa creasca mari si sanatosi si ...refacere rapida si crestere usoara.
Monica, ma bucur ca esti mai bine(cel putin fizic), te asteptam oricand , cu drag, sa ne povestesti ce mai faci...Ti-a zis dr. pe cand ai unda verde sa incercati din nou??
Anca si July aveti niste papusele frumusele foc...abia astept s-o tin si eu pe-a mea in brate!!
ratonelu, nu stiu cata incredere ai in dr. tau , dar eu as fi super ingrijorata daca as vedea sange ...nu mi se pare absolut deloc normal (pe orice site ai citi, in orice articol, sangerarile sunt motiv de ingrijorare), iar tensiunea mare intr-adevar poate da retard de crestere...in locul tau as fi ramas in spital pentru monitorizare si mai multe investigatii.De fapt, mie sigur dr. nu mi-ar fi dat drumul acasa cu ce probleme spui tu ca ai si-ai mai avut.Nu vreau sa te panichez, dar stii cum e "Paza buna, trece primejdia rea" - sa dea DD sa nu fie nimic grav.
nushulica, 1-2 saptamani diferenta din cate stiu nu sunt motive de ingrijorare, iar in ceea ce priveste greutatea, e relativa de la bebe la bebe.Stiu ca ai incredere in dr. ta si sunt convinsa ca daca ar fi fost motiv de ingrijorare ti-ar fi spus.In privinta IR si eu am foat stresata , e drept ca la o varsta mai mica 24S (la Avicena, la Socolov am facut eco)si mi-au iesit niste valori enorme 0,8 si 1,2(n-am gasit la nimeni asa ceva ) si masuratorile (BPD SI LF)aratau cu 2S mai putin.Mi-am sunat atunci dr. (care e ff. grijuliu) si mi-a zis sa stau linistita si sa las arterele in pace ca-s bune-asa.Aveam si circulara de cordon atunci.Cand am stat in spital (la 26S,la 30S si la 33S)la eco facute bebe a iesit de fiecare data cu ~2S mai mare la BPD si LF, placenta(ultima oara )era gr.II.Pentru linistea ta ai putea sa mai faci o eco.
sabinel, scoatem agitatele??!!
Laureta, "La multi ani" pentru cei 9ani(si noi am facut 10,de curand) tinem pumnii, sa fie totul bine si sa va faca o surpriza placuta printesa
maryb, te asteptam cu vesti de la eco
andrapsy28, bun venit la odiseea noastra si sarcina usoara in continuare

Pupici la toate fetele si s-aveti o zi superba , plina de vesti bune!!!V-astept la o/un (a se citi cioco, coffi, suc,etc }

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/115453.birthdue.png" target="_blank">38 + cu ANA
pozenoi
Teo(11.08.1999),Maria(1.03.2001)
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Buna dimineata,
imi vin iar mesterii asa ca dau si cafelutza de dimineata. Azi am pus 2 lingurite de cafea fara cofeina si jumatate de cafea normala. Si mult laptik. Sper ca e buna. Am zahar brun si zahar normal. Fiecare alege ce vrea.

37+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

neata! si eu cu cafeaua cu muuuult lapte. ma bucur de ea acuma cat mai pot. au inceput durerile acelea surde ca de menstruatie, de m-am foit toata noaptea. deocamdata nu ma deplasez la spital, astept sa vad ce se intampla

40+ cu Amalia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Buna dimineata!!
Irina, deja esti la apel???? Multumim de tratatie
Sabinel - sper ca esti bine - asteptam vesti de la tine

Andrea_and – multi pupici – si eu am sentimental asta:ca vreau sa-l vad, sa stau linistita ca e bine; te asteptam cu vesti bune de la dr azi
Mary_b – te asteptam cu vesti bune de la eco
Ratonelu – nasa mea a nascut la 41 sapt un bb de 1800g – f. mic pt varsta lui acum. e o fetita extraordinara, clasa a 4-a, niciodata un a avut probleme.. asa ca.. curaj!!Totusi,in ceea ce privaste sangerarea ar trebui sa mai consulti un dr, parea mea.
Nacom- felicitari pt vestile bune

Laureta suntem alaturi de tine. Iti tinem pumnii sa fie total bine
LAURETA

38 +
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabinel

neata! si eu cu cafeaua cu muuuult lapte. ma bucur de ea acuma cat mai pot. au inceput durerile acelea surde ca de menstruatie, de m-am foit toata noaptea. deocamdata nu ma deplasez la spital, astept sa vad ce se intampla

40+ cu Amalia Stefania

Poate e azi ziua cea mare
Doamne ajuta sa fie bine. Suntem alaturi de tine, dar ai grija sa mergi din timp la spital sa nu asistam la o nastere in direct :))

38 +
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica

Mergi la inceput