Cum va pedepsiti copii?
Raspunsuri - Pagina 7
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui smaranditza Cristina, tocmai de aceea am renuntat la discutie: pentru ca unii, din dorinta de a arata ca au dreptate, au recurs la niste argumente cel putin puerile: se poate manca cu mainile murdare, ca asta sporeste imunitatea , te poti uita si inghiti in sec/inchizi ochii cand copilul mananca pamant cu spor , e o adevarata distractie sa arunci cu mancarea pe pereti si sa vezi cum curge sirloaie la vale . Despre violenta acestor copii "echilibrati" nu se prea vorbeste. Si daca se va vorbi, se va spune ca e normal sa arunce cu nisip in ochii copiilor, ca asa se descarca de energia negativa, e normal sa o scuipe pe vecina de bloc...asa-i trebuie daca nu a stiut sa-i castige respectul copilului meu (ca doar respectul nu se cere, se castiga, nu?) |
Dragut-o nu o sa imi dai acum lectii despre cum trebuie sa imi cresc copilul! Am baiat de 22 de ani si nu a fost deloc bataus, chiar ma consumam uneori ca il vedeam prea ca o fetita. Cel mic are 2.8 ani si nu este cazul sa spui ca este violent! Nu critica copiii altora, vezi de al tau ca este mai bine!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
smaranditza spune:
Da' vad ca s-au incins spiritele, nu gluma
NU am dat nimanui lectii de crescut copiii. Dimpotriva, spuneam ca fiecare e liber sa si-i creasca dupa cum ii doreste inima.
Vad ca mi s-au rastalmacit vorbele, si mi s-au pus in carca afirmatii pe care nu le-am facut.
Se vede ca nici nu mi-au fost citite mesajele cu atentie, si s-a sarit cu replici si apelative.
Scumpa de maraki, daca te oboseai sa citesti tot, vedeai ca nu am inca copii.
No comment...
buli spune:
citat din mesajul lui anya Biatul meu, rugat sa stea cuminte pana ii adorm fratiorul mai mic a binevoit sa iasa in curte in sosete si sa se faca ca un purcel. L-am pus, ca pedeaspsa ca n-a avut grija de hainute, sa si le spele de mana. Vi se pare exagerat? Anya |
mi se pare exagerat de exagerat. masina de spalat era in concediu?
Sabina,
total de acord cu "rautatile" tale
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Qamar spune:
citat din mesajul lui crinuta Nu va spun plansete, tipete, crize, etc, dupa care a inteles ca nu tin astea, si chiar am vazut o schimbare in bine. Seara se ruga ingerasului lui sa ii aduca masina inapoi :) Dupa vreo 10 zile, i-am dat-o, deoarece a fost foarte cuminte, dar stie, ca daca incepe iar, e posibil sa o piarda. Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e. http://www.jnsr.be/ro.htm |
Crinuta, nu te supara, dar scena asta pe mine ma intristeaza teribil...Asta e sentimentul pe care mi l-a transmis...
revin, am atropina in pupila si is dilatata la maxim
gazzella spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buli
mi se pare exagerat de exagerat. masina de spalat era in concediu? Sabina, total de acord cu "rautatile" tale www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
a mea nu scoate petele
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
Qamar spune:
citat din mesajul lui smaranditza Cristina, tocmai de aceea am renuntat la discutie: pentru ca unii, din dorinta de a arata ca au dreptate, au recurs la niste argumente cel putin puerile: se poate manca cu mainile murdare, ca asta sporeste imunitatea , te poti uita si inghiti in sec/inchizi ochii cand copilul mananca pamant cu spor , e o adevarata distractie sa arunci cu mancarea pe pereti si sa vezi cum curge sirloaie la vale . Despre violenta acestor copii "echilibrati" nu se prea vorbeste. Si daca se va vorbi, se va spune ca e normal sa arunce cu nisip in ochii copiilor, ca asa se descarca de energia negativa, e normal sa o scuipe pe vecina de bloc...asa-i trebuie daca nu a stiut sa-i castige respectul copilului meu (ca doar respectul nu se cere, se castiga, nu?) |
smaranditza, no comment
buli spune:
da, dom'ne si mie mi s-a parut cam cruda asta cu masinuta pitita in portbagaj.
pt. ca mi se pare ca una e sa dai o pedeapsa asupra careia s-a convenit cumva de comun acord si despre care stie, si alta e sa-i faci o chestie asa pe neasteptate, din care el intelege (dupa parerea mea) doar ca tu esti seful si sa faca bine sa asculte pentru ca altfel ...
eu mai dau pedepse - no tv, no pc, time out, dar il avertizez de citeva ori inainte.
sint unii copii cu personalitate si sint si parinti care nu au f multa rabdare. asa ca uneori mai pedepsim (dar asa cum zise Sabina, pentru ca nu am fost in stare sa controlam situatia:)). dar nu arbitrar si nu unde doare teribil de tare. adica obraznicia e obraznicie si sufletelul e sufletel.
e ca si cum mi-ar stergemie cineva tot fisierul cu U2 din computer pentru ca am facut nu-sh ce. ce as simti? frustrare, umilinta, revolta si "nu mai vorbesc cu tine in viata mea".
copiii sint si dependenti de noi si acum, cind sint mici, orice am face, tot ei vin la noi sa ne iubeasca si sa se alinte. insa pe termen lung nu va mai fi asa. pe masura ce vor creste din prieteni (asa cum ar trebui sa fim) vom deveni aia care pedepsesc, cauta greseli. si nu vor mai veni la noi sa ne impacam, vor discuta cu atii de virsta lor. si se vor ascunde.
de fapt cred ca asta e virsta cind se pun bazele relatiei parinte-copil. care va fi de prietenie ... sau nu.
BalMascat spune:
Acum sa ne imaginam altceva, copilul meu vede o jucarie la copilul lui maraki (sa zicem, e doar un exemplu) si i-o ia si ii da cu ea in cap. scurt si rapid si ii mai face si o vanataie, eventual cucui.
copilul lui maraki urla...al meu e satisfacut de "puterea" lui. eu ma uit la el, si deh...doar nu o sa-l pedepsesc sa-l mutilez pe viata, lasa sa fie mutilat copilul altuia, dar nu al meu.
ii spun vehement ca nu e bine, ca i-a facut buba, ca il doare pe copilul celalat, etc. pe un ton ferm. si atat.
si el repeta scena cu orice copil vede. ca deh....la urma urmei, stie ca nu e frumos, si nu e bine pt celalalt copil, dar el face..ca poate si nu e oprit in niciun fel.
si eu repet ca nu e frumos, si ca nu e bine, si ca etc....
ce solutie ai maraki?
acum sa zicem ca al tau....ii face cucui la al meu. ce faci tu daca se repeta scena in ciuda tonului vehement si explicatiilor tale?
nu te gandesti tu oare (dupa ce ai incercat sa-i explici)....sa-l muti IN SFARSIT de la locul faptei?
nu e asta o pedeapsa???
si daca nu faceai asta de prima oara, oare nu intelegea mai repede ca nu trebuie sa loveasca?
REPET, e un exemplu, la care nu se admite, al meu nu e violent, eu ii dau atentie altii nu, blah blah blah...e un scenariu inchipuit. la fel cum au fost multe inainte.
si e discutie pt cei care sunt anti-pedepse.
ce ar face in situatia asta concreta.
buli spune:
mey, copiii nu iau jucariile altor copii ca sa dea cu ele in cap. le iau ca sa se joace. asa ca in mod cert ai citeva secunde ca sa reactionezi.
eu n-am vazut inca vreun copil si sa se duca scurt si rapid la altul sa-l pocneasca cu jucaria personala in cap.
Qamar spune:
citat din mesajul lui buli mey, copiii nu iau jucariile altor copii ca sa dea cu ele in cap. le iau ca sa se joace. asa ca in mod cert ai citeva secunde ca sa reactionezi. eu n-am vazut inca vreun copil si sa se duca scurt si rapid la altul sa-l pocneasca cu jucaria personala in cap. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
da, dar daca pleci de la ideea ca puradeii nostri sunt inca din prima clipa niste monstruleti mici si obraznici sau niste extraterestri total neadaptati la la ceea ce inseamna socializare, etc...se prea poate ca la un moment dat sa inceapa sa o creada si ei, ba mai mult, sa incerce din toate puterile sa iti si demonstreze ca e asa...
eu cand o auzeam pe maica-mea --pe la 14-15 ani ai mei-- ca imi critica dezordinea din camera si imi repeta de un catralion de ori pe zi ca sunt lenesa, apai faceam fix ce trebuia ca sa ii intaresc convingerea asta si sa ma bucur in continuare de haosul organizat din jurul meu...
vesti bune: mi s-a mai contractat pupila, deci incep sa imi revina fortele