Cum va pedepsiti copii?
Raspunsuri - Pagina 10
megbeng spune:
nu am reusesc sa citesc si ultimele 2-3 pagini cu postari, dar una peste alta mi s-a parut f f util subiectul; exact cum zicea cineva, rostul discutiilor de aici este ca cele care pedepsesc sa gaseasca alte si alte metode, cat mai putin trumatizante dar eficiente, iar cele care nu pedepsesc sa-si expuna tehnica lor de a stapani micutii. eu sunt de parere ca depinde foarte mult ce fel de copil ai, nu cred ca exista solutii universale..in general eusunt pro-distractie la maxim si pedepse la minim, mai ales ca puiul meu e inca prea mic sa inteleaga ce e bine si ce e rau..totusi l-am pedepsit de cateva ori (noi avem o singura pedeapsa, trebuie sa stea singur in patut cateva minute-in general util si pentru mine daca sunt singura cu el, sa pot remedia dezastrul ).
as vrea sa am si eu intelepciunea si stapanirea de sine ca atunci cand matei imi rupe paginile de la cartea de 300-500 de dolari din care citesc in timp ce stau in preajma lui sa nu ma supar si sa il pun in patut "la pedeapsa" pana le lipesc...
meg,dematei(9.02.2007)
iulia_b spune:
Acuma, ma scuzati ca-mi dau si eu cu parerea, dar am impresia ca unii traiesc din carti, sau mai bine zis o realitate virtuala, fara prea mare legatura cu lumea de afara. Motive ar fi, mame tinere, care nu au servici, cu emotii mai puternice, ..care traiesc in povesti cu zane sau cu Barbie, unde-i toata lumea perfecta, fara sa se enerveze niciodata, extrem de echilibrate, care gasesc in orice loc, moment solutia cea mai buna..
Si ca sa raspund la subiect, nu-s de acord si n-am aplicat pedeapsa fizica, dar am incercat unele cum ar fi time-out-ul, care la mine de altfel nu a mers.
Dar in parc cand se supara unul de-al meu ca un altul ii lua jucaria din mana si riposta lovindu-l (impuls de moment cu toata teoria mea de dinainte)incercam sa-i spun ca nu se face asa dar daca continua il luam de acolo. Manifestam poate un pic de empatie si pt copilul celalalt care o incasa si scoteam din incurcatura parintele respectiv.
Am vazut faze urate in care copilul care lovea nu era indepartat sau corectat de parinte si intervenea al celui lovit chiar batandu-l...nu asta-i solutia.
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Crinuta, tie ti-ar placea sa fii intr-un grup cu persoane necunoscute, eventual mai "tari" in functie, sa vrei sa te exprimi dar sa nu ti se dea niciodata voie sa intervii? cam asa resimt copiii chestia asta cu "acum nu ai voie sa vorbesti". Dureaza mult pana isi controleaza implsul de spune si ei ceva. Sofia are peste cateva zile 6 ani si tot nu reuseste mereu, desi face eforturi. Asa ca eu ii acord ei prima atentie. daca ceilalti se supara ca ii pun pe planul doi....problema lor, cine ma iubeste nu s-a suparat Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Comparatia nu are legatura cu ce ziceam eu.
Mie nu mi se pare deloc ok sa ii permiti unui copil sa te intrerupa de fiecare data/ non stop cand porti o discutie cu cineva, si nu ma refer la discutii care dureaza mult, si la discutii de cateva minute.
Nu copilul conduce casa, sa ne intelegem, deci el de mic trebuie sa inteleaga ca nu ne poate manipula.
Una este o situatie cand e ceva important, si alta e cand e gelos ca discut cu alta persoana si imi vrea atentia mea absoluta secunda de secunda.
Nu sunt obligata sa sacrific pe altii pentru a-i satisface incapatanarea, mofturile copilului meu, care, este cel mai de pret lucru al meu, dar, tocmai pentru ca il iubesc NU ii voi accepta orice.
Prin urmare, comparatie cu sefii este irelevanta in acest caz, deoarece sunt situatii total diferite.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
crinuta spune:
Ba eu nu sunt deloc de acord cu faptul ca pedepsele denota incapacitatea noastra de a gestiona situatia.
Violenta fizica si verbala denota asta, nicidecum pedepsele.
Am vazut destule emisiuni super nanny ca sa invat cateva ceva din ele, si ca sa preiau CE CONSIDER EU CORECT! Nu preiua orice citesc, orice mi se spune, ci trec totul prin filtrul meu.
So, cine nu e de acord cu pedepsele, sa faca ce vrea, nu ma intereseaza. Fiecare e liber sa actioneze cum vrea!
Crinuta si Rayan
rrox3 spune:
citat din mesajul lui crinuta Nu sunt obligata sa sacrific pe altii pentru a-i satisface incapatanarea, mofturile copilului meu, care, este cel mai de pret lucru al meu, dar, tocmai pentru ca il iubesc NU ii voi accepta orice. |
Chiar esti intrutotul de acord cu ce am ingrosat in textul de mai sus? Copilul tau e cel mai de pret lucru al tau?
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
crinuta spune:
citat din mesajul lui iulia_b Acuma, ma scuzati ca-mi dau si eu cu parerea, dar am impresia ca unii traiesc din carti, sau mai bine zis o realitate virtuala, fara prea mare legatura cu lumea de afara. Motive ar fi, mame tinere, care nu au servici, cu emotii mai puternice, ..care traiesc in povesti cu zane sau cu Barbie, unde-i toata lumea perfecta, fara sa se enerveze niciodata, extrem de echilibrate, care gasesc in orice loc, moment solutia cea mai buna.. Si ca sa raspund la subiect, nu-s de acord si n-am aplicat pedeapsa fizica, dar am incercat unele cum ar fi time-out-ul, care la mine de altfel nu a mers. Dar in parc cand se supara unul de-al meu ca un altul ii lua jucaria din mana si riposta lovindu-l (impuls de moment cu toata teoria mea de dinainte)incercam sa-i spun ca nu se face asa dar daca continua il luam de acolo. Manifestam poate un pic de empatie si pt copilul celalalt care o incasa si scoteam din incurcatura parintele respectiv. Am vazut faze urate in care copilul care lovea nu era indepartat sau corectat de parinte si intervenea al celui lovit chiar batandu-l...nu asta-i solutia. |
Ca bine zici!
Si eu am vazut N copii agresivi, egoisti, obraznici, ai caror parinti asistau zambind si fara sa intervina la actiune dragilor lor copii.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Chiar esti intrutotul de acord cu ce am ingrosat in textul de mai sus? Copilul tau e cel mai de pret lucru al tau? Roxana, Mariu ca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Nu prea merita sa raspund la intrebarea asta...
Faptul ca unii nu sunt de acord cu pedepsele, si au cu totul alte idei referitoare la cresterea si educarea copiilor, NU le da dreptul de a judeca capacitatea de a iubi a unei mame. Deja se ajunge muuuul;t prea departe. E multa indrazneala.
Crinuta si Rayan
Ingrid S spune:
Crinuta, de ce-ti bati capul? Pe langa faptul ca ne sanctionam copiii cand gresesc (e bine? e bine cuvantul a sanctiona?) si ca suntem mai proaste decat copiii, aflam ca-i si iubim mai putin. Well, asta da logica si argumentare.
Ai spus bine de Supernanny, si acolo erau pedepse. Si la ce manifestari "empatice" am vazut acolo, eu spun ca e vina parintilor ca nu le-au impus limite cand a trebuit.
Iulia, de acord cu tine. Si eu am vazut copii la care isteria atinge cote paroxistice, iar parintii stau intro indolenta crasa. Ca doar e odorul lor, nu? Doar n-o sa-l certe..nici macar putin.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
rrox3 spune:
Crinuta nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta.
Eu am pus doar o intrebare, cu scopul de a te face pe tine sa-ti pui niste intrebari... Acum, daca ma uit la ce scrie sub nick-ul tau, imi dau seama ca tu nu cauti raspunsuri, deci am nimerit ca nuca in perete.
Sincer, nu am nici cea mai mica indoiala ca toate mamele de aici isi iubesc cu toata fiinta lor copii, altfel nu am discuta aici. Nu despre asta era vorba.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Qamar spune:
nu mai stiu unde am citit asta sau cine a spus-o (ori aici pe DC, ori altundeva), insa e de retinut:
parintele simte ca pierde controlul asupra copilului in momentul in care copilul se simte cel mai controlat....