M-am hotarat.........adoptie - cap.50
Raspunsuri - Pagina 12
misha71 spune:
Andrada esti pe sufletul meu!
Partea proasta e ca in institutiile de stat nu se va schimba NIMIC, NICIODATA, indiferent de cit de bine se plateste. Asta e mentalitatea: lucrezi la STAT, deci: STAI.
Tare as vrea sa cunosc un asistent social care doreste din tot sufletul sa adopte un copilas, iar colegii sa ii puna bete in roate!
lara20 spune:
va rog spuneti-mi si mie unde pot sa vad copii? si la maternitate care pot fi adoptabili?daca vreau un bebe nou nascut pot sa adopt asa mic?spre exemplu este lasat in maternitate,pot sa-l iau?
multumesc!
asi spune:
Lara draga in primul rand hotaraste-te daca vrei sa adopti sau nu.Apoi fa-ti atestat si vezi ce te sfatuiesc cei de la Directie.Ai norocul sa ai un DPC care chiar se ocupa de copii.
Copii nu poti sa ii iei oricum din maternitate.Plus trebuie sa fii la curent cu riscurile plasamentului.
Mami de Razvan si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
andrada77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 Andrada esti pe sufletul meu! Partea proasta e ca in institutiile de stat nu se va schimba NIMIC, NICIODATA, indiferent de cit de bine se plateste. Asta e mentalitatea: lucrezi la STAT, deci: STAI. Tare as vrea sa cunosc un asistent social care doreste din tot sufletul sa adopte un copilas, iar colegii sa ii puna bete in roate! |
Directoarea de la noi a luat un copil si a si intrat in concediu pt cresterea lui...si noi inca avem familii care asteapta din 2006.
asi spune:
Aveti dreptate!In marea majoritate nu se intampla nimic si atunci cand se intampla iti cer tarif, daca nu dai.....intelegeti voi.
Eu nu sunt de acord sa iti cumperi copilul.Nu e nimic sa ii dai cuiva o atentie, care nu are nimic cu spaga, din recunostinta ca te-a ajutat si s-a purtat intr-un anume fel.
Dar sa stiti ca sunt oameni care chiar se implica si care chiar urmaresc interesul copilului.Daca nu ii intalneam personal chiar nu credeam ca exista.Dar exista si ma bucura acest lucru.
Andrada e trist ca asa se intampla.
Mami de Razvan si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
cons spune:
Lara, daca vrei cu adevarat sa adopti urmeaza calea legala, este cea mai sigura si fara complicatii. De ce sa te legi la cap daca nu te doare?
Asi, am gresit cu finalizarea adoptiei in ianuarie 2005, ea a fost in octombrie 2005. Tin sa subliniez acest fapt pentru ca am gresit si nu vreu sa inteleaga cineva gresit acest lucr, sa zica ,,Cum a fost posibil acest lucru".Multumesc! Scuze!
misha71 spune:
Pai vezi Andrada? Asta e si mai ! D'aia ziceam ca as vrea sa vad un as.soc. care sa fie impiedicat sa adopte de catre colegii lui. Si ar fi si mai si ca acestia sa mai si pretinda ceva de la colegul lor. CORBUL LA CORB NU-I SCOATE OCHII (desi mai stii?).
asi e minunat ca exista si astfel de oameni, insa, din pacate sint foarte rari. Sa ajuti pe cineva ca asta ti-e meseria, am mai vazut, dar sa o faci si din omenie - ASTA e o minune in Romania. Acesti oameni ar trebui pusi in rama. EI de fapt sint cei care se gindesc cu adevarat la copii, care respecta si actioneaza conform INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI, cu care se face atita tam-tam peste tot (am ajuns sa urasc expresia asta). Ei nu ajuta doar parintii adoptatori sa-si gaseasca si ei rostul in lumea asta si sa le mai cicatrizeze ranile (ca multi dintre noi am ajuns sa luam aceasta decizie in urma unei tragedii), ci ajuta COPILUL pe care asa inteleg ei sa-l protejeze. SI CHIAR O FAC.
claudia72 spune:
Buna seara,Am citit mai de vreme ce ati comentat despre inchiderea contului de catre Diciu, imi pare sincer rau , stiu si eu ca se citeste acest forum de cei de la DPC-uri,unii au pareri bune, altii nu. Eu daca as fi in situatia lui Diciu tot asa as proceda. Este pacat ca se pot intampla astfel de lucruri, dar la noi se poate orice, nu ma mai mira nimic la noi in tara, dar sa te joci cu sentimentele unui parinte si cu destinul unui copil este asa de absurd. Dar asta este viata.Asa cum zicea si Misha mai jos cei care au relatii sau sunt persoane cu influenta pot lua mai rpd un bb, il pot adopta mai usor(ex. primar, persoana televiziune, sef DPC si multe alte cazuri...)Eu recunosc cu mana pe inima ca am intalnit niste oameni foarte buni care intr-adevar s-au implicat si au pus suflet care s-au preocupat de interesul copiluilui si de toata pbl mea. Dar am intalnit si oameni care ii interesau numai pbl lor si nimic mai mult. Dar sa trecem peste asta, Bianca a facut astazi 2 luni si avem 3.560 kg. foarte mult ca are colici , dar sper sa ii treaca. Este asa minunat sa fii mama, nu conteaza cum, in plasament, adpotiva, naturala te bucuri de fiecare clipa petrecuta langa BB.
Sabina te si mult succes pe 9 octombrie.
Diciu mult succes si sper sa revii printre noi cat de curand.
Misha , un bb cat mai curand.
MAMI DE BIANCA
http://community.webshots.com/album/565950448ZZCdpV
andrada77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 Pai vezi Andrada? Asta e si mai ! D'aia ziceam ca as vrea sa vad un as.soc. care sa fie impiedicat sa adopte de catre colegii lui. Si ar fi si mai si ca acestia sa mai si pretinda ceva de la colegul lor. CORBUL LA CORB NU-I SCOATE OCHII (desi mai stii?). |
Ubita sper ca m-ai inteles bine...directoarea de la DPC a luat un bebe acasa, de curand,si in tot acest timp sant zeci de familii care asteapta la rand,unii din 2006.Eu santy sigura ca ea nu era la rand in nici un caz,si a asteptat ocazia....
misha71 spune:
Aaaa! Pricepui acu'. Eu am inteles ca directoarea de la tine de la serviciu. Mda! Fara comentarii (doar si nu in ultimul rind ) Deci eu sa nu mai pling ca-s la al doilea atestat ca sint altii si la al 3-lea (sau al 4-lea?)
Maaaama! Lume noua! Cea mai noua si cea mai fericita mamica Claudia! Miroase de la o posta cit esti de fericita! Hai ca vin si eu fugutza (ce bine ar fi!)