Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

La Multzi Ani cu SANATATE (ca-i mai buna decat toate ), NOROC si DRAGOSTE la toate Anele (Ana Stroe, MamaAna, Ana Julia) si Mariile (si Mariucile, Marianele, Marineii )
M-am amuzat de dimineatza citind un art in care unul comenta ca daca se vor obtzine gaurele negre minuscule care vor "inghitzi" pamantul din interior va fii mai nasol decat daca va fii o gauroaie uriasa care ne va absobi... pt ca e dureros sa te strecori printr-o gaurica minuscula
Laura - multzumesc de invitatzie sincer tare mi-as dori eu sa venim acasa... chiar si numai in vizita deocamdata... Tot cochetam cu ideea de concediu in Canada pt primavara-vara viitoare... Eu sunt cea care vreau Canada, Gabisor vrea Egipt sa vada piramidele si sa descopere noi mumii (va place ce viseaza copila mea la 4 anisori? asa-i daca citim Dora the Expl si mamica Dorei e arheolog! acum Gaby vrea sa fie si ea arheolog si bineintzels sa descopere CEVA!), iar tati inca nu stie ce sa aleaga... Pe moment insa strangem banisori pt vacantza... ca oriunde am planui sa mergem tre' sa sedem si sa sa papam ceva (poate ca dam o tura in Tibet, ne facem monksi, vizitam si "ferma" de tigri pe care am vazut-o la Animal Planet si invatzam sa traim doar cu o boaba de orez pe zii si ceva meditatzie - just kidding) In fine - asa-i de fain sa te plimbi cu degetul pe harta si sa visezi cu ochi deschisi
Deci - daca astazi si pe 21 oct nu ne "inghite" nici o gaurica/gauroaie neagra - promit sa ma gandesc f serios la o vizita in Canada... Insa va trebui sa ne pregatim de "cale lunga"... din Mtl la Niagara si inapoi (cu trecere prin Ottawa - la Muzeul Civilizatziilor, cu trecere prin Toronto la ROM si Metro Zoo), si apoi la MarineLand si Niagara Falls si plaja aia de la Wasa(whatever - stitzi voi mai bine) si parcul (?) cu casutze "tzaranesti", etc Ehhh - din pacate la Vancouver nu avem cum sa ajungem sa vedem Orcas si nici la Tadoussac sa vedem Mink Wales... si nici in PEI unde se petrece actziunea din serialul "Drumul spre Avonlea" (ce film fain si super cald si relaxant - ma si vedeam copil alergand cu picii din poveste sa fac nazdravenii... da' stiu suna f imatur... da' tre' sa accept asa cum sunt )... da' ne vom "razbuna" cand revenim pe bune! Multa sanatate itzi doresc si bafta cu Ioana Nazdravana!
Va tzuck si am zbughit-o la informarea politica - m-am amuzat deja cu reclama in care un puffin ii "aduce noroc" (face kk pe umarul) lui Dion

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Puku - ref la scrisori de intentzie - daca doresti da-mi un e-mail la lorelaim@gmail.com si itzi trimit cateva modele.
Carmen - multa sanatate in continuare sotzului (si voua pe langa el )- la mine numai Sumetrolim/Biseptrim face minuni si opreste rapid (intr-o zii simpt imbunatatzire radicala) orice tip de raceala, de tuse si de durere de gat. Acum am trecut-o pe Gabisor pe Claritin sirop deoarece ea de fiecare data dupa raceala facea o rinita alergica de toata frumusetzea si nu mai termina cu mucii vreo 2 luni. Mama mi-a sugerat sa fac o cura (o sticlutza) de Claritin si, dupa numai 4 zile, vad ca NU mai are muci DELOC! (ceea ce absolut fantastic - pt ca, chiar daca mucii nu sunt ceva "grav" totusi e chinuitor cu ei garla si zii si noapte)
Nelia - parca tu aveai ceva probl cu Tudora cu pofta de mancare - eu de vreo 2 sapt am inceput sa-i dau Gabrielei uleiul de peste si mierea de dim si copila mea papa de zici ca-i urs in plina pregatire de hibernare Anul acesta (2008) Gabisor nu a mai luat in greutate (hai sa zicem ca a variat intre 250-500gr ba in plus, ba in minus) dar s-a inaltzat si s-a subtziat, asa ca pofta ei de mancare de acum ma bucura ca poate mai pune si ea un pic de carnitza pe ici pe colo - prin locsoarele esentziale (ca daca fuge si pica sa aiba amortizare - pica pe moale). Stii cum e - mai bine sa aibe un picutz, ca daca Doamne feri prinde vre-un entero-virus de la gradi - sa aibe de unde sa "dea jos". Sa nu uit - ai toata admiratzia mea pt cat de mult lucrezi cu fetitzele - avand in vedere ca ai si 3 copii si scoala si treaba in casa
Magda - pt mine Nelia e un exemplu - eu nu o ajung nici la degetul cel mic apropo de cata treaba face - eu nu gatesc (decat in weekend friptura de pasare la cuptor si desfac o punga de Wok si o arunc in uleiul de masline din cratitza de pe aragaz), nu am scoala (la modul organizat, cu ore/clase - fac de voie), si am si numai o prunca (nu 3) (ca dau cu aspiratorul in fiec zii si mai sterg pe jos - asta-i super-rapid 15 min!) Ce face bb Olivia?
Codritu - daca ai nevoie de ceva materiale de interviu scrie-mi pe e-mail si-tzi trimit.
O zii faina va doresc - cu soare afara si-n suflet (la noi ploua-ploua-ploua... oare ar putea gaurica neagra microscopica sa inghita ploaia? daca da - ce bine ar fii!)

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Recunosc ca de foame si somn am scanat mai mult ultimele 2 pagini. Maine!

Toate cele foarte bune Anelor si Mariilor! Io's in plop cu sarbatoarele astea cu numele, noroc cu altii.

Promit solemn ca am sa deliver pe promisiune!

mamaana, ce clasa e fiul tau? sa ma mai trag si eu de sireturi cu altii, nu doar cu Dana. Fiu-meu a fost home-schooled anul trecut si cu school cu tot s-a dus in Ro vreo luna jumate. Acolo sa-si faca prieteni s-a dus la scoala un pic, fara consum cerebral, insa.

Laurajr, in ontario nu sunt echivalentul scolilor internationale, in schimb cerceteaza International Baccalaureate.

Noapte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu am venit cam suparata de la intilnirea cu invatatoarea lui Tudor; Dupa ce in clasa intii mi l-au bagat la religie pina sa aflu eu, in a doua era siongurul din clasa la morala (si suparat foc pe mine ca numai el nu are carte cu Isus la scoala), acum ci-ca s-a facut o noua materie care le include (sau exclude) pe cele doua (morala si religie) si se numeste Etica si Morala Religioasa, si e...obligatorie ; am intrebat-o pe invatatoare ce vor invata acolo, ci-ca despre toate religiile pe rind, dar nici lor nu le este clar inca, fac recherche pe internet pentru ca nici programa nu e bine stabilita; stiu ca suna aiurea, eu sunt credincioasa dar lui Tudor i-am dat minimum de informatii religioase,nu vreau sa-mi indoctrineze quebsii copilul cu iad, purgatoriu, etc- lucruri despre care am evitat sa-i vorbesc copilului, are el destule anxietati pe linga;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Fetele, legat de depunerea cartilor de munca in Ro, ii trebuie o procura persoanei care o depune in numele nostru ?

Ptr. adeverinta de la facultate, a sunat maica-mea la Facultatea unde am terminat (Matematica in Bucuresti) si secretarul i-a zis ca ii trebuie o procura si ca sa imi ia adeverinta.
Acum eu nu inteleg, de ce mai trebuie adeverinta asta, pe diploma de licenta cred ca scrie si cati ani ai facut, nu puteau sa ia vechimea de acolo ?

In sfarsit, agitatie mare ptr. chestiile astea.

Multumesc de raspunsuri si o zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna dimineata tuturor!
Am intrat si eu de la servici sa va mai citesc, ca ma cam plicti in ultima vreme, ceea ce nu e rau, stress zero, tocmai acum cand am intrat in saptamana a 10-a, si constat ca greturile s-au mai atenuat in ultimele 2 zile. Sper sa fie de durata.
Nelia, te citesc si eu cu mult interes si te admir pentru cum faci fata provocarilor continue. Munca de mamica si gospodina full-time nu e deloc floare la ureche cum ar parea unora, stiu asta din experienta mamei, care a renuntat la slujba sa se dedice in totalitate noua, celor 3 si sunt mandra de ea. In martie anul viitor va veni la noi si voi avea grija s-o rasfat cat pot.
Nelia, felicitari, eforturile tale de acum vor da roade nepretuite mai tarziu.
Lorelaimam citit si eu despre homeschooling benefits si gasesc destul de interesante informatiile. Insa trebuie ca unul din parinti sa se "sacrifice"sa lase jobul si sa se ocupe de copii, apoi cu treburile casei cum ramane? Cantarind insa avantajele acestui tip de educatie versus dezavantaje, ideea nu e deloc de trecut cu vederea, JMO!

O zi placuta tuturor!
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Poftiti la noul capitol 104!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput