fiv la cluj
Raspunsuri - Pagina 3
estrelita spune:
Ennni,
Deci sa inteleg ca e cel mai abordabil tot la Cluj!
Ennni, ce ai reusit tu este un vis implinit, vreau sa-ti urmez pasii, cum as putea oare??
Poti sa-ti redai povestea ta de la inceput? (sunt sigura ca o sa-ti faca placere sa-ti reamintesti)
brunadria spune:
da, am facut operatie laparoscopic, mi au scos trompa si aveam si un fibrom uterin care evident mi l au extirpat. si eu am avut incredere ca o sa reusesc , dar se mai intampla. acuma ma pregatesc eroic , multa relaxare , fara stres... cel mai frica mi e de injectii ,e un chin sa ma gandesc dar sa le si suport. dar trece tinand cont ca tine de indeplinirea acestui vis...care l dorim si trebuie sa l realizam.astept cu nerabdare sa incep fiv ul , sa se termine cu 2 liniute si sa se nideze unde trebuie.pupici.
brunadria spune:
pretul depinde de zilele de tratament, e diferit de la organism la organism si de tratamentul necesar fiecaruia. pretul care l am confirmat e doar fiv ul la mine , fara cadouri... dar mai conteaza daca e cu reusita? material putem realiza multe inca, dar bebele e mai important ca orice.va pup!
estrelita spune:
brunadria,
Am si eu cam aceeasi problema, salpingectomie totala dreapta, si partiala stanga (salpingotomie) cu legatura pentru a face copii "ca o iepuroaica" - dupa profesorul care m-a operat...
BAFTA MAXIMA in continuare!!! (si fara stres de injectii - doar BEBELE conteaza!!!!)
brunadria spune:
estrelita, tie ti a dat sanse proful care te a operat cu toate problemele astea? mie mi a spus clar ca singura sansa e fiv ul. eu sunt foarte sensibila la injectii de aia ziceam ca mi e frica, dar trece , doar vrem un bebe cu orice pret.. asa ca inainte cu curaj.. sa stii ca eu am intalnit la cluj fete din iasi, craiova, tg mures , sibiu, oradea, am stat in spital 4 sapt de aceea stiu atatea reusite , normal au fost si cazuri de nereusite, dar dintre ele erau la al 2 lea fiv si au reusit... eu zic ca sunt foarte competenti . acuma sunt in franta si am auzit la stiri acuma seara ca din ce in ce mai multe femei din franta, opteaza pt europa de est pentru fiv. eu am avut posibilitatea sa fac aici dar am preferat la noi.
Ennni spune:
estrelita povestea mea e simpla fata de cea a altor fete de pe forum care fac sau au facut fiv (unele chiar m-au uimit prin cate incercari, analize si alte probleme au trecut). Dupa cum am mai spus eu am avut 2 sarcini extrauterine dupa care verdictul a fost fiv. Se intampla in anul 2000. Pe atunci nu prea stiam multe despre fiv, stiam ca se face in strainatate si costa foarte mult, la noi in tara auzisem ceva de centrul din Timisoara, insa neavand multe informatii credeam ca e ceva foarte complicat, poate chiar periculos. Sotul meu s-a speriat foarte tare cand m-au operat cu extrauterina (era plecat intr-o delegatie cand a primit vestea ca eu sunt la urgenta si trebuie sa ma opereze imediat avand hemoragie interna - s-a rupt sarcina) si el a spus ca decat sa mi se mai intample ceva mai bine nu vrea copii, desi pot sa va spun ca adora copiii. Totusi nu am renuntat definitiv, am zis ca ne mai gandim, vedem ce o mai fi. Insa timpul a trecut, noi nu ne-am prea stresat cu ideea de a face copii, am zis ca mai avem timp si oricum va fi cum vrea DD. Am calatorit prin lume, ne-am mutat in Canada, de curand ne-am intors definitiv ca nu ne-a placut. Si venind acasa am auzit de reusitele fiv din Cluj. Ok am zis e momentul sa incercam si noi. Am mers la dr. Micu, mi-a dat o lista cu analizele care trebuie sa le facem si cand am avut dosarul complet am inceput tratamentul.
Eu am facut tratament cu diphereline si gonal f, plus pregnyl inainte de punctie. Toata treaba a durat vreo 3 sau 4 saptamani. Dupa care a urmat odihna la pat si desigur emotiile si nerabdarea pana la ziua cea mare in care am facut testul. Nu pot sa va descriu bucuria ce am simtit-o cand am vazut 2 liniute. Intr-un fel nu a fost o surpriza pentru ca asa cum am mai spus-o am fost foarte optimista si in mintea mea tot timpul asta era ca trebuie sa reusesc, trebuie sa fie 2 liniute. Si totusi parea incredibil. Am facut teste vreo 6 - 7 zile la rand, pana am mers la prima eco si am avut confirmarea oficiala. Si de atunci am mare grija de mine, nu fac efort, incerc sa mananc cat mai sanatos si abia astept sa treaca perioada de la o eco la alta. De-ar fi dupa mine as merge zilnic la eco sa-mi vad puiutii, e nemaipomenit. Va doresc tuturor sa traiti aceasta experienta cat mai curand.
Eni 13+
Ennni spune:
brunadria eu mi-am facut singura injectiile, desi inainte nu m-as fi crezut in stare, dar ce nu facem noi pentru . Mi-a aratat o asistenta cum se face si-atat. M-am gandit ca e mai sigur sa mi le fac eu decat sa depind zilnic de cineva, avand in vedere ca mi s-a accentuat sa fiu foarte atenta, sa mi le fac dimineata exact la aceeasi ora (daca persoana de care as fi depins intarzie, daca..., daca..., daca...)
Eni 13+
Asa crestem noi
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Eni&year=2009&month=3&day=9&babycount=2
estrelita spune:
Buna fetelor!
Ennni, felicitari din suflet si astept vesti despre bebei!
brunadria,
Eram si eu o fata normala, nu eram atenta pe ce ma asezam, iarna nu simteam frigul, mi se parea o primavara perpetua, deci umblam cam "dezbracata".
Au inceput anexitele, metritele, salpingitele.
Desigur, am facut tot felul de polidine, antibiotice...ce mi se recomanda la vremea aceea - 1986.
CM neregulat, bineinteles, la 25 zile si iarna chiar de 2 ori pe luna.
M-am internat, mi s-a propus un chiuretaj cu amenintari ca pot sa mor daca ma misc, mi-au facut hidromorfon subcutanat, eram ca beata, dar simteam orice manevra interna.
Am simtit si spirtul si tinctura de iod cu care m-au sterilizat, dar ma miscam haotic, doctorul m-a dat jos de pe masa spunind ca sa revin dupa 24 ore daca nu se opreste hemoragia dar nu poate sa continue interventia deoarece exista riscul sa-mi intepe uterul si sa mor pe loc.
Am mers in salon pe picioare, si o pacienta mi-a dat sa beau Clorocalcin, am baut cam 1/2 sticla si hemoragia s-a oprit.
M-au externat a doua zi, ca totul fiind bine si.. au mai trecut cativa ani...dureri, dureri...
Am ajuns la Colentina, cu "recomandare" la un mare profesor chirurg...a facut chiar si un simpozion pe tema mea, ca fiind primul din Romania care face legatura intre o bucata de trompa si ovar...
Mi-a facut biopsie....NIMIC...slava DD, si a concluzionat ferm: O SA FACI COPII CA O IEPUROAICA, dar din 2 in 2 luni, pentru ca nu mai ai decit o trompa, dar functionala cu plastia care ti-am facut-o.
De unde, nici vorba de copil, CM cu cheaguri mari, am facut si instilatii, histerosalpingografii groaznic de dureroase si.. asta e, mi s-a recomandat FIV la ultima internare la Polizu si consultatii pe Calea Victoriei (pentru cine stie despre cine e vorba).
Am 42 de ani si imi doresc nespus un copil.
Nu stiu care este starea mea hormonala, deoarece nu mi s-a recomandat niciodata vre-o analiza de gen, sotul meu a facut o spermografie cu rezultat excelent, am mai facut in timp un test Papa Nicolau cu rezultat bun, am nevoie de ajutor fetelor, chiar nu stiu unde sa ma adresez in situatia mea.
Va pup pe toate si sper...
brunadria spune:
fetelor am fost plecata la cannes, acuma am ajuns acasa in avignon, estrelita toate avem probleme dar nu sunt de acelasi fel . nu te descuraja ai sa vezi c o sa reusim si noi. au reusit si la 50 de ani. daca spermograma e ok si testul pananicolau e un inceput bun. trbuie sa te decizi unde vrei sa faci fiv ul si sa incepi demersurile pt analize. prima data iti faci o programare si dupa aia faci ce ti spune medicul,analizele necesare si incepi tratamentul . in schim trebuie sa fi foarte hotarata si dispusa ca ai de umblat mult la controale.daca nu iti faci internare cunosc cazuri care asa au facut si asa am sa fac si eu de data asta.cand am facut primul fiv n am stiut cu exactitat ce trebuie facut dar am studiat si am ascultat tot ce mi s a spus pe etape , pt ca tratamentul difera de la organism la organism. asa ca crede ma ca eu sunt f sensibila la dureri fizice deoarece sufar de o boala urasc sa i spun pe nume, dar am trecut peste si sunt optimista. trebuie sa ne implinim visul si atata timp cat avem inca o sansa fiv ul nu trebuie sa renuntam. ai incredere si fi optimista. eu am intalnit o femeie de 42 de ani din sibiu care a reusit si avea doar in singur ovul , s a fecundat si s a prins. unde vrei sa faci fertilizarea?