Colectia de toamna-iarna 2005 (207)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

Vineri , 29 aug., plecam din bucuresti la ora 11, ca neoamenii, datorita unor dificultati logistice. Incepem cu o porcarie. Pe autostrada buc-pitesti ma opreste politia pt viteza! Ca aveam peste 130km/h, limita romaneasca pt autostrada…. Nu asta era baiul, pt asta am luat o amenda decenta, baiul este ca omul a observat ca aveam permisul expirat. Imi venea sa ma dau cu capul de volan, culpa mea, ce sa zic, nu mi-am mai verificat actele astea, dupa tevatura cu alte documente legate de calatoria asta. Si-mi retine permisul, imi da o dovada pe care scria clar retinut pt preschimbare, nu pt altceva. Sun in 10 locuri, 9 imi spun ca pot iesi din tara cu dovada. Ma uit, nu scrie pe teritoriul romaniei doar deci hai la drum in continuare.
La ora 17: vama portile de fier: politia de frontiera imi cere permisul. Nici nu se uita la ce scrie pe dovada si incepe vociferarea. Ca nu, ca nu e voie, nu-mi dau drumul. Ce vorbesti dom’le…ii fac o disertatie despre puterea legala a documentului, nu pare impresionat. Il chem pe seful lui. Il intreb , deja plina de nervi dk ii convine sa merg la notar cu traducator, o traduc in engleza, pune o apostila si p-orma il dau pe el in judecata dk nu ma lasa sa trec. “ia veniti cudovada in engleza la notar sa vedem dk va las sa treceti” imi rade boul in nas. Si imi intoarce masina din frontiera. Ma calmez dupa ce injur 5 minute despre nesimtitii care fac propria lege, politia de frontiera e stat in stat nene acolo, ei fac legea…ma gandesc ca nu fac nicio treaba asa, biletul in croatia curge, permis in bucuresti poate doar luni obtin dar nici asa ca trebuie izita medicala cred mai nou. Asa ca ii reabordez pe nenorociti iau copilul in brate sa par mai vulnerabila si ma reprezint in biroul lor cu cel mai cretin aer pe care l-am putut lua: cum am putea sa rezolvam aceasta situaie delicata sa ajunga si copilul asta la mare? Oooo, isi schimba si ei tonul. A fost asa usor sa primeasca spaga ca-mi venea sa-I omor, au facut tam=tam numai ca sa-I platesc ptun drept al meu…mi-au zis sa ma prezint cu un sofer sa ma treaca granita. Bun, zic, la asigurari staeau 2 baieti lati in spate care pareau a pierde vremea la o combinatie ceva. Ma duc sa aduc pe unul din ei la volan, sigur au pasapoarte la ei. Cum a auzit vamesul mic ce am de gand sa fac, in 2 minute, nici nu apucasem sa ies din vama iar, a aparut cu un stimabil cetatean pe post de soferul meu! Deci ala era pregatit. Mai si zambea curtenitor. 50 euro la vames si 20 euro la soferul incropit de sub tejgheaua de frontiera sa treaca cu noi in masina. Trist. Sa vedeti ce draguti sunt vamesii sarbi si croati si cum NU te freaca cu nimic. Dar ma rog…
Ajungem seara in belgrad, nenorocire. Slavija hotel erau de fapt 2 hoteluri fata in fata, am bele cu acelasi nukme unul de 3 stele unul de 4. Intru in ala de 3, ies urgent din camera cu bagaje cu tot, gandaci si jg pe mocheta. Traversez la cel de 4 stele si platesc 120 euro pe noapte pt un loc cu mobila coscovita unde firul de tras apa l-am tras cu hartie igienica pe mana ca-mi era scarba sa pun mana pe el. Nici pe bateria de la baie nu se putea pune mana de rugina e drept. Patul era nou, cel putin. In rst camera ca la 2 stele in eforie, hotel de pe vremea lui ceausescu. La plecare cica sa platesc si parcarea hotelului! Cam 50 roni ehivalent. O noapte la 4 stele in belgrad…in rest orasul e frumusel, sosele bune in serbia, par mai avansati ca noi, nu stiu de unde furaciunea asta la servicii hoteliere.
A doua zi dimineata (micl dejun bunicel macar) plecam, ajungem seara in brela, statiunea noastra. Mare cam cat eforie, dar fumoaaaasaaaaa.
De aici incepe povestirea frumoasa, dau send sa nu pierd

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

imi tot crapa laptopul, scriu din nou mesajul pe bucati:

drumuri: foarte bune in serbia, excelente in croatia. limita autostrad croata, ca la noi, 130 km/h dar nu merge nimeni cu mai putin de 130:))Am mers si cu 200km/h dar pe dreapta ca pe stanga trceau unii cu si mai mare viteza! nu te opreste niciun polititst pe autostrada, nu exista niciun rdar, platesti de te usuci dar de banii aia iti dau voie sa alergi!
scumpe autostrazile, platesti pe bucati ca peste tot, am platit intre 3 euro si 20 euro cate o bucata depinde de lungime.

oamenii: foare calzi, m-a mers croatia la suflet. am cerut la stop indicatii de 3 soferi, o femeie si 2 barbati in zagreb si-n dubrovnik. toti 3 mi-au arata drumul cu masina lor! mi-au zis sa-i urmez si cand am ajuns unde-mi trebuia ei s-au intors i sensul opus, deci era clar ca nu aveau treaba in directia mea, au ocolit doar ca sa ma ajute. desi cerusem doar indicatii. n-am mai vazut asa ceva.
toata lumea vb engleza binisor, am primit indicatii fluentesi de la vanzator de 50 ani in benzinarie si de la unul care parca masini in port.

croatia este toata o apa si-un munte, rar cand e zona de ses. peisaje uperbe, case fte ingrijite, sosele in sate cum n-avem noi in oras.
Dalmatija, cum spun ei, coasta dalmata este ochiometric de 4 ori cat lungimea litoralului nostru. au o sosea care trece prin toate statiunile mergand pe malul marii, ceva superb, vedeti in poze. unde nu e adriatica sau nu sunt cascade, sunt muntii stancosi sau impaduriti cu pini. marea este ca piscina de limpese, de rahat sunt bolovanii din apa, nu poti intra fara ciupici speciali. daca nu te tai, iti scrantesti glezna si dk nici asta n-ai reusit din primii pasi, calci pe un arici ca e plin pe fund, stau lipiti de pietre si tot la infirmerie ajungi. ariciul de mare nu este un animal bun!
send ca iar imi crapa calclatorul

mami de poet(09.12.2005)
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Brela, statiunea unde am stat este cat eforie dar superba, cu case frumoase si plaje senzationale ca si peisaj. statiune de familisti, nu prea sunt multe distractii. langa ea e baska voda, ceva mai mare, unde vrea lavi sa mearga la anu' si dupa baska vine in continuarea ei makarska, si mai mare.
toate statiunile au port, mai mic sau mai mare, niciuna nu face exceptie. sunt fan porturi!
intre brela, care este in a doua treime a litoralui lor, adica in treimea de jos, sudica, a dalmatiei, si dubrovnik, care este cel mai din sud oras am facut cat din bucuresti in mamaia cu masina, asta ca sa va dati seama cata coasta au!
populatia e putina pentru teritoriu, criatia este foarte aerisita ca si ocupare a terenului.
hotelul foarte misto, am bagat si SPA la greu cat dormea nic de pranz:)) foarte scump totusi spa-ul. un masaj, in functie de cate dracovenii avea ca structura, costa, pt 60 minute, intre 220 kuna si 600 kuna, adica intre un milion si 3 milioane vechi la noi (un ron =2 kuna).
send temporar.

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

n-am zacut la plaja decat 2-3 ore pe zi, in rest ne-am plimbat ca vroiam sa vad cat mai mult.
ne-am facut niste prieteni. stiam din bucuresti niste oameni, dar erau doar cunostiinte, nu prieteni de-ai mei, dar ne-am mai facut acolo. una bucata croat dragut dar aventurier si una bucata slovac mai serios:) cu grupul lui.
intr-o buna zi am decis ca tb sa vedem lopud! lopud este singura insula cu plaja de nisip fin ca la mamaia! in toata croatia. mai sunt cateva cu ceva nisip zic ei, dar de fapt e pietris. ei in lopud e ca in rai. numai ca in rai am ajuns fte greu. stiam ca pleac vaporas spre lopud doar din dubrovnik, la 10 dimineata, ca sa avem timp sa ajungem cu masina in dubrovnik in timp util, trebuia sa ne trezim la 5. am ratat apelul receptionerului asa ca am plecat mai tarziu si am prins doar vaporas de ora 14. am stat doar 2 ore in lopud unde mi s-au terminat acumulatorii, xact unde era mai frumos!!!!!!!!!!! si nema baterii simple macar pe insulita. e mic de tot lopud-ul. am apucat sa fac poza la o inima in nisip, o sa o vedeti si gata!. ne-am intors cu vaporasul de 17 si ceva inca o ora pe vapor pana in dubrovnik, la 18 si ceva m-am gandit ca nu voi mai face inca o data drumul de 3 ore intre brela si dubrovnik asa ca ar fi bine sa vad si orasul vechi, cetatea! SUPERB!!!!!!! asa bine intretinut si asa frumos! si in cetate erau concerte mici si restaurante si terase si, vizitandu-l noaptea, am vazut oamnei imbracati frumos, la 10 seara, in timpul saptamanii, veneau si umpleau cetatea sa stea la taclale l un pahar sau la o farfurie de delicaetse.
ne-am intors la 1 noaptea in statiunea noastra, dupa inca 3 ore de condus, bine, nic a adormit cand l-am pus in scaun in masina si nici la transferul din masina in camera nu s-a trezit.
in dubrovnik am cumparat niste baterii, dar nu m-au tinut decat de cateva poze ca nu erau acumulatori.
la intoarcerea noaptea spre bRela am luat 3 bucati radare pistol laser, celebrele pistoale:)))
dupa acest episod am circulat mai regulamentar decat croati, am mai trecut pe langa pistoale si nu m-au oprit, eram in super legalitate cu viteza.
dk pe autostrada nu te deranjeaza cu radare, ei bine, in afara ei, este alta poveste
send sa nu pierd

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

problema cu vitezele este ca te innebunesc. nu e ceva clar, pana in 50 si gata. nu , dom'le, din 200 in 200 de metri se schimba indicatorul te coboara la 40, dupa cativa metri apare iar indicator ca poi 80, chiar dk esti in localitate. apoi te coboara la 50 si iar te urca la 70 peste 2-3 serpentine, iar apare semnul cu o caprioara sau ceva, iar te coboara la 40 chiar dk esti in afara localitatii de data asta.
si uite asa innebunisti. dk nu ei atent si pierzi un indicator, ai imbulinat-o. pac pistolul! si cum era noapte si eram super obosita...
am dat 10 euro spaga, 20 euro si la al treilea nu am scapat fara 200 kuna, adica vreo 30 euro. nu te streseaza, cer pasaport,iti spun viteza, amenda legala (500 kuna era amenda legala la aia de le-am dat 200 spaga), tu le intinzi banii, nici nu trebuie palmati ca la noi, ei iti dau sau nu drumul, dk sunt multumiti. de fiecare data mi-au spus "thank you" and be careful!!!!!!!!!!!!!!!va jur! n-am mai pomenit asa ceva, la noi, chiar dk stau la spaga te mai si freaca la ridiche si fac pe nebunii.
pistolul ala arata ca un pistol real doar ca mai mare, nu se tine cu mana intinsa, asta e o alta diferenta:) ci se pune la ochi. adica politistul pune la ochi cand te apropii, ala afiseaza instant viteza ta, dk esti in regula te lasa, dk nu te-a oprit in dreptul lui. clar. am trecut ulterior pe langa pistoale indreptate spre mine si nu m-au oprit ca eram in regula, deci este minciuna ce-am citit pe niste forumuri ca scot din coloana doar masinile straine, nu e adevarat, sunt corecti.

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

in alta zi am fost in makarska sa vizitam magazinasele de suveniruri, nu cine stie ce, mai mult bureti naturali (fte misto sunt!) si pachetele de levantica, e tara lavandei!
in alta zi am fost in split sa vedem portul si palatul diocletian.
in alta zi am luat o mini croaziera in insulele hvar si brac.
in penultima zi am fost in parcul national plitvice, ceva de mare frumusete si spectaculozitate, nu trebuie sa-l ratati in croatia. nu aveti unde sa mai vedeti asa ceva in europa. lacuri legate intre ele prin cascade, frante de mici munti, totul se viziteaza umbland pe podete! o sa va placa pozele din plitvice, cel mai cunosciut parc national croat.
sa mai fac o pauza de vorbit desi mai am multe de povestit, ca sa mai pun si pozele alea odata!
dubrovnik, split si plitvice sunt in patrimoniul unesco.

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

uau, anda, ce peripetii! cum numa' tie da' vad ca ai facut uz frumos de timpul petrecut si v-ati preumblat printr-o gramada de locuri. unde vad io pozele? (sa nu-mi zici cont comun, ca nu mai stiu nic9i id, nici password.....)

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)

"August 2008"

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

hello si buna dimineata.
Am citit cu sufletul la gura peripetiile voastre ANDA. M-am ofticat ca nu ai terminat. Totusi, m-am uitat la ce ora ai postat so...nu comentez . Da-mi place ca ati colindat mult.
Da' pozele nu le-ai pus?

INA vazut poze cu superbii tai. Frumosi foc.

CRISTINAN si ce ai facut cu banii?? I-ai printat? Pe hartie foto, sau ceva mai tare sau pe hartie normala?

Edit: LAVI vineri seara mergem la tara si ne intoarcem duminica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Uau, Anda bine zice monet, aventuri cum numai tie puteau sa ti se intample. Dasr astea li se dau celor puternicim care le pot face fata. Mie nu-mi venea in veci ideea sa ma intorsc la vames cu spaga.
Naspa faza cu hotelul la Belgrad.

In rest sunt foaaarte fericita ca ti-a placut mai ales ca te-am incurajat in acest sens si mi-era sa te prezinti cu bata la usa-mi.
Faina descriere!
Dar te-ai plimbat ceva, nu gluma. Initial ziceai ca vrei sa ajungi pana la Dubrovnik si cam atat ca esti cu copilul .

Cum s-a simtit Nic avand in vedere ca nu este nisip pe plaja?
Din punctul meu de vedere frumusetea apei compenseaza lipsa nisipului, dar ce-a zis Nic.

Noi vrem sa ne intoarcem la anul cu copiii in Croatia, probabil ma intelegi de ce.

Pozele Andei sunt la semnatura, aici:
http://s33.photobucket.com/albums/d61/nichita/croatia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Anda baga mama continuarea ca mai am putin timp de stat pe forum. Super aventuri, bravo ca esti descurcareata, insa mare atentie la radare, cred ca se naste o idila intre tine si pistolul radar.
Lavi nu am schimbat locul de munca ci functia, si cum pe aici bate vant de schimbare trebuie terminat cam tot ce a fost amant vreo 4 ani, asa ca iti dai seama ce vanzoleala e pe aici. Plus ca am un proiect pe IT im mana, iar eu ma pricep la IT cum se pricepe un umanist la integrale, deci ma uit la solutiile IT ca vitelul la poarta noua. Baiul nu e cu concepita tehnica ca o fac oamani specializati, eu trebuie sa pun solutia in proiect, adica sa o incadrez in buget, sa negociez bai etc, iar cum eu sunt tufa de Venetia la acest capitol am inceput sa notez explicatiile concepute ca pentru Titi ca sa pot la randul meu sa negociez cat de cat in cunostinta de cauza. Saracii baieti de la IT imi fac scheme din alea de calsa I ca sa priceapa tot poporul necunoscator iar eu le pun in cuvunte frumoase pentru a gadila orgoliul decidentilor.
Gata fug ca s-a terminat pauza de forum.
Mita

Mergi la inceput