Mamici norocoase de sept -oct 2008 (139)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

am vazut ca vorbeati de listuta de intrebari cu care v-ati dus la doctor. asa ca o sa va povestesc despre ce intrebari i-am pus eu doctorului la ultima vizita si ce mi-a raspuns. e vorba de Dr. Iulian Badea, de la Municipal.

-daca vine la nastere: a zis ca nu-mi poate garanta 100%, dar ca ma asigura ca o sa fiu pe miini bune, chiar daca nu o sa fie el.

-ce parere are despre recoltarea de celule stem: i se pare cam moft, in faza asta. e decizia mea 100%, el ma sfatuieste sa nu ma complic, DAR el a recoltat pentru nepotii lui. hm...

-daca se pune problema de cezariana, ce alternative sint la anestezia generala: cea mai buna e rahi-epidurala, pe asta mi-o recomanda calduros.

-daca sa-mi cumpar kitul/anestezicul pentru epidurala: in principiu nu, daca tin eu cu tot dinadinsul pot sa-mi cumpar trusa, anestezicul insa il au ei.

-daca e musai cu epiziotomie: el cica nu e de acord cu americanii care nu practica epiziotomia (cica i se pare ca tin femeia in expulzie aberant de mult) si e de parere ca sint f riscante rupturile in interior, care nu totdeauna se vad si pot crea complicatii urite in timp. mi-a promis, insa, ca incercam fara, si nu ma taie decit daca i se pare evident ca o sa ma rup altfel. sounds good enough.

-daca o sa poata sta sotul meu cu mine in travaliu si la nastere: in travaliu da, mai ales daca o sa reusesc sa pun mina pe o rezerva. la nasterea propriu-zisa mai degraba nu, Sanepidul cica le interzice, dar de fapt depinde de cit e de aglomerata sala de nasteri.

-cind sa ma duc la spital? daca mi se rupe apa, imediat. daca am contractii dureroase regulate la intervale de 10 minute (moasa mi-a zis de 5 minute).

a, si mai e o chestie. eu m-am dus cu un prieten de familie medic care a fost coleg de facultate cu doctorul meu si nu se vazusera de 40 de ani (i-a facut surpriza). si, cind am ajuns la capitolul epidurala, prietenul meu (care e medic in italia) l-a intrebat daca la noi se practica epidurala in mod curent. si Badea i-a raspuns ca da, ei, mai sint cazuri de "coada de cal", care sint nasoale, dar de regula nu apar complicatii. si normal ca eu am ciulit urechile cit casa si am vrut sa stiu ce-i aia "coada de cal", dar n-au vrut sa-mi spuna.

asta e. to whom it may concern.

Nausica33+ si bebe Nedelcu
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sept-oct2008 spune:

CAPITOL NOU AICI

Mergi la inceput