Regasiri (24)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Miro, mersi de raspuns, pai hai sa-ti zic cum e la noi, ok?

mereu s-a jucat cu copiii..mai mari, mai mici, de-o seama cu ea; pana de curand lua palme de la copii si ea nu raspundea inapoi, eu ii ziceam "din greseala te-a lovit"....

acu 3 sapt a venit vecina de deasupra noastra acasa cu fetita ei de 2 ani juma (ele nu locuiesc aici, doar in vacanta) care adoarme noapte de noapte pe la 0.30-1, pana la ora aia fuge toata casa; Anya a incremenit de frica, nu stia ce se aude, de unde vine....spaima nu alta...a plans de frica in cateva nopti pana sa adoarma...tot imi arata pe tavan si da-i cu explicatii...

exact din acel moment Anya a refuzat afara sa mai mearga pe jos, sa mai stea macar 3 secunde singura, cand aude zgomote efectiv se baga intre picioarele mele ; de atunci nu mai da nici o jucarie, nu mai vrea pe nimeni in preajma ei, nu o mai accepta pe maica-mea...cu care se intelegea f bine;

acu Anya cand vede copii sta langa mine, ii povestesc ce fac copiii si-i zic "ne jucam cu ei daca vrei", ea zice ca "nu" si asa ramane; la zoo i-am zis ca mergem unde vrea ea...la leagan sau topogan unde erau multi copii.....mereu se uita dupa mine; jucarii nu mai da deloc, nimeni n-are voie sa puna mana pe jucaria ei, pana si cu cei 2 prieteni de la bloc face la fel si-i pocneste cand se simte amenintata; cam asta e cu anya...i-am invitat 2 prietene acasa...jale...nu aveau voie sa stea nicaieri, sa se joace cu nici o jucarie de-a ei...nu le lasa sa manance nik din frigiderul "ei"...daca merge la altii ea trebuie sa se joace cu orice vrea ea...ii explic mereu si vreau sa inteleaga cum alt copil ii da jucaria lui, la fel si ea tre sa imparta;

deci vizitele sunt excluse; joaca la topogan merge....diseara o duc la dodo-un loc de joaca unde vin multi copii, ea zice ca vrea sa mearga acu sa vad cu o reactiona

zic ca nu trebuie s-o tin departe de copii( desi pana acu am evitat locurile frecventate de copii, inafara de cofetarie ), tre sa evit pe cat posibil sa se supere din cauza jucariilor...si altceva? ce sa mai fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirona
Cum zicea si o mamica ieri in parc - nu e prima si nici ultima care se adapteaza greu si deci nici prima si nici ultima care plange la gradi.

Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006

exact asta ma tot chinui sa spun, plus ca nu va fi nici frustrata nici traumatizata ca a plans un pic si ca merge in continuare la gradi
asa cum nu e nici al dianei, nici al meu nu va fi nici ai kokorinei, si mirona fiecare copil e altfel, de asta imi e usor sa vb de al meu sa nu generalizez, pai al meu sigur va plange un pic mai mult decat ai lui koko de exemplu care sunt 2 se cunosc au o legatura speciala, sau poate ei nu vor plange dar eu de ivan sunt sigura c.o va face

uite m.am intalnit cu o prietena ieri, si.a dat copilul tot ieri pt prima oara la gradinita, are 2 ani, l.a lasat initial o ora, a sunat, i.au spus educatoarele ca a vomat, a plans cum a intrat deorece fiind prima zi dupa vacanta toti plangeau si s.a speriat, a plans, a vomat s.a calmat, si cand sa se duca masa sa.l ia ,se juca bine merci si ii arata mamei topoganul si alte jucarii, cand l.a intrebat daca a doua zi vrea sa mearga a zis ca da
tot ieri in parc am intalnit mamici care si.au dus pt prima oara copiii la gradi, de 13 luni de 2 ani sau de 9 luni, toate mi.au spus acelasi lucru ca au plans
ei uite daca.l meu nu va plange o sa.mi pun o problema ca daca nu plange si i se aduna nervii la cap si cand se face mare mi.o trage in fatza :)))
fara gluma, de atatea citiri ma gandesc si la asta, oricum sunt de acord cu ce.ti spune psihologul si ca aveti unul acolo e f bine

eu am fost odata cu ivan la urgenta, l.au luat sa.i ia sange pt analize urgente, le.am zis ca a fost acum 1 an internat si a trecut prin aceeasi procedura si mi.e frica daca.si aduce aminte si se traumatizeaza, mi.au spus ca e imposibil sa.si aduca aminte
si ca veni vorba, atunci cand a fost internat, a urlat cand i.au luat sange cand i.au pus perfuzii, a facut urat de tot, n.a vomat ca nu avea ce, a doua zi iar au venit sa.i ia sange din deget, un pic sa.i faca o analiza pe loc, si efectiv a intins degetul de buna voie, asistenta a chemat inca una sa vada faza! era singur pe pat, eu mancam , leo se ridicase sa faca loc doctorilor
pai eu daca ma speriam asa , cand veneau sa.mi faca acelasi lucur cred ca ma tavaleam pe jos
ce vreau sa spun ca ma uimesc reactiile lor, sunt diferite de la om la om si de la caz la caz

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_m spune:

Salut fetelor
Acu terminai si eu la servici o chestie complicata si plictisitoare pe care trebuie sa o fac la inceputul fiecarei luni. Si pentru ca o colega imi face mie un raport (adica eu ar fi trebuit sa fac raportul asta ) profit de ocazie sa va pup .
Incerc sa recuperez din urma. Vad ca vorbiti aici despre o "cearta" care nu e cearta... nu ma pronunt pana nu citesc despre ce e vorba.

Kokorina, am citit cum se desfasoara o zi din viata voastra . Tot respectul pentru tine, daca eu stiu cum este sa stai cu o sfarleaza ca Iulia care nu sta si nu tace o clipa... nici nu indraznesc sa imi imaginez cum mi-ar fi cu doua Iulii . Vorba ta, incearca sa rezisti inca un an ca poate scapi
Danita, ce frumos sti sa povestesti... Data viitoare cand vrem sa mergem pe undeva o sa te intreb unde ne recomanzi. Vad ca sti sa alegi
Miro, Dolores, Aka, asa stau cu inima stransa cand povestiti ce faceti la cresa... Dar ma bucur sa aud ca a decurs totul OK. Bravo voua
Dolores, eu zic sa il lasi sa doarma acolo atunci cand il simti tu ca este pregatit. Discuta in fiecare zi cu educatoarele sa afli cum evolueaza, si sunt convinsa ca vei sti singura cand trebuie sa faci pasul asta.
Miro, cred ca e foarte bine asa, sa stai in prima perioada cu ea. Acum ca se obisnuieste cu locul, cu copiii, cu educatoarele, in curand cred ca nu o sa te mai caute asa des cu privirea. Apoi te vei putea retrage... si o sa vina si momentul cand vei pleca acasa, sa o lasi acolo. Sunt convinsa ca va plange un pic, dar se va obisnui usor, se va lua cu joaca. Iti spun asta, vazand cum a afost la Iulia cu bona. A stat Mircea cu bona si cu Iulia o perioada. Apoi, mai pleca Mircea din cand in cand si o lasa singura cu bona. Si cand a plecat Mircea la servici, prima data cand am lasat-o eu sa plece cu bona a plans, o auzeam cum plange pe scari la bona in brate, iar mie mi se rupea sufletul. Pana ajungea jos ii trecea, ca o amagea bona cu floricelele de afara, pasarelele din pom, etc. Acum, dupa 3 luni imi face ea mie PA, este nerabdatoare sa iasa cu tanti Reli afara la joaca. Stiu ca cresa nu e acelasi lucru cu bona, dar oricum... o asemanare tot exista. Bafta multa in continuare

Mda, m-am prins acum despre ce cearta vorbeati voi aici. Sunt la ultima pagina din capitolul trecut si nu reusi sa citesc toata "cearta".
Parerea mea (foarte pe scurt): Copii nostri sunt acum la varsta la care au nevoie foarte mare de noi. Nu se joaca foarte bine cu copiii, ei doresc mai mult sa fie antrenati de catre parinti in joaca. Socializarea la varsta asta conteaza, dar nu foarte mult. Peste un an-doi, se joaca din ce in ce mai mult si mai frumos cu alti copii si deja se simte nevoia de socializare. Toate lucrurile trebuie sa fie facute la vremea lor. Noi (adica noi mamicile - in general) dam copiii la cresa din cauza ca se termina perioada asta de ingrijire a copilului si pentru ca nu are cine sa stea cu copilul - deci din necesitate. Poate ca este prea devreme, poate ca ar fi fost mai bine sa mearga la cresa (gradinita) de la anul, insa eu cred ca odata-si-odata tot trebuie sa mearga. Am vazut copii (nepotii mei) care nu au fost deloc la gradi, iar la scoala s-au integrat foarte greu in colectiv.

Nu mai pot sa scriu ca plec acasa.
Va pup mult si diseara, daca mai intru sa va citesc, sper sa nu va mai gasesc "incaierate"

"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"

Angi poze
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Iulia - 3 noiembrie 2006 - www.geocities.com/angighita" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

buna seara

azi e a patra zi de gradi..a plans rau azi dim cand l-am lasat, dar trebuie sa fiu tare tot pt binele tuturor.trec peste asta ca nu e placut...am sunat sa vad ce face david, au zis ca a mancat tot ..va dati seama?david al meu mananca tot....hmmm...si am intrebat educatoarea,dupa experienta pe care o are ce ma sfatuieste,sa-l las sa doarma sau nu..si a zis sa incercam..daca va intampina probleme ma suna sa-l iau...a adormit usor, fara probleme, 2 ore..a stat cumintzel in pat pana s-a trezit verisoara lui karina...nu a mai plans asa rau azi in timpul zilei...

si sa nu deviez prez mult si sa fiu tot in subiect...am copilul la cresha din motivele pe care le stiu eu si pe care le-am considerat cele mai bune dupa luni de zile de pus in balantza sa aleg varianta cea mai buna pt toti. am luat in calcul f multe....unele dintre voi stiti, l-as fi putut lasa pe david cu socro, il duceam luni...si il luam vineri..in timpul sapt, dupa serviciu m-as fi dus 2 sau 3 ore sa- ne vedem..dupa care m-as fi intors intr-o casa goala. buuun...credeti ca e prea mic sa fie dus la cresha?? prea mic sa se joace cu copii?prea mic sa invetze anumite lucruri pe care fiecare le implementeaza copilului?nu cred asta. am ales ce e mai bine pt el...si sa detaliez putin, iar daca plictisesc stiti ce aveti de facut: eu imi iubesc copilul mai mult decat viata, ca fiecare poate. avantaje la gradi: va socializa, se va juca, va iesi afara, va manca , va face nani, va dansa, se va obisnui sa se descurce singur. dezavantaje a fi lasat cu bunica: va vrea sau nu sa manance, in ce fel se va juca buni cu el? cat va sta afara si ce va face? buni mai are si mancare de facut, si curatenie si altele..educatoarele nu. buni il va rasfatza, el va fi singur deci poate egoist si rasfatzat..si pot continua cu exemple la infinit.

in afara de asta, il voi da la gr4adinitza unde va invatza cantecele,poezii, vor avea serbari, se va juca, va rade, va plange (si cu buni plange si rade)...etc etc....

e normal sa planga dupa mine pt ca am stat 24/24 un 1 an si 10 luni...singuri...e normal sa se simta stanjenit..cine nu s-ar simti chiar si ca adult.

dar daca nu e copilul la cresha asta nu inseamna ca e prea mic si nu are ce invatza cum se poate intampla si invers..si eu am vazut exemple negative in ambele cazuri...dar aici conteaza f mult de familia in care creste copilul si de educatia pe care i-o ofera parintii in afara creshei, gradinitei si mai departe.

as mai avea de zis, dar m-am intins prea mult
PAREREA MEA PERSONALA

dolores si David Cristian -22.11.2006-

"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."

Mergi la inceput

stiu ce vroiam sa mai zic: una e teoria si alta e practica...de dat sfaturi si eu sunt buna, de citit sute de carti le pot citii, dar in momentul in care ma confrunt cu o situatie x...atunci sa vezi...uneori zici ca nu am citit nicio carte (poate e cel mai prost exemplu)..dar nu se pupa frate..e in functie de situatie..cel putin la mine..adik inveti din greseli, din fazele pe care le intampini, bune sau rele.

si apropo de ce zicea dbunny..nu stiu cate s-au confruntat cu cazuri de genul sa ajungi cu copilul la spital de 5 ori in nici 2 ani de zile...asta pe langa altele acasa...

dbunny...dani, ca si david, e mai sensibil. asta nu inseamna ca nu ar fi racit daca era buni langa el, sa nu fii nevoita sa-l dai la cresha...ok?

"Planteaza un cuvānt de iubire adānc īn inima unui om. Hraneste-l cu un zāmbet si cu o rugaciune si priveste ce se īntampla."

Mergi la inceput

desiree..permite-mi sa-ti zic sau sa-ti readuc aminte: si de fulguletzi ziceai la fel...unde nu e asa...?sunt momente si momente..parca tu ziceai ca nu-ti iei jucariile si pleci asa usor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Kokorina, azi ma gandeam la sandokanii tai, ce bine va fi de ei la gradi (si in general in viata) ca se au unul pe altul ;)! Am niste prieteni din copilarie, frate si sora gemeni...doamne ce simpatici imi sunt, ce grija au unul de altul, eee la discoteca mai era cate un show ca nu vroiau sa fie vazuti impreuna ca zice x-y ca sunt cu prietena/prietenul asa ca eram mesagerul, "spune-i soru-mii sa nu mai danseze cu ala ca e naspet", "spunei lu frati-meu sa nu se mai bage ca ii spun prietenei lui nustiu ce" si tot felul de faze din astea!

Eu una simt ca pe undeva am pierdut controlul asupra alimentatiei Alexandrei! Nu-mi dau seama ce se intampla cu ea, dar mananca foarte mult! Dimineata 200ml lapte, apoi iaurt(degresat) cu mar, pana la pranz s-a vaietat de foame asa ca i-am mai dat niste cereale simple sa le manance! La pranz 2 castroane ciorba si o bucata de piept de pui (asta ca mi-a cerut 2 castroane desi ciorba aia nu avea niciun gust- nu tu ulei, fidea, ou nimic)! Cand s-a culcat a cerut lapte (100ml), s-a trezit a mancat 2 felii pepene, o para, o jumatate de mar, am iesit afara si a mancat pufuleti si 2 covrigi (astia luatid e la un copil) la 8 cand am intrat in casa a cerut mancare, i-am dat cereale integrale cu lapte, a mai mancat o jumatate de para, o rosie cu branza dulce si o bucatica de piept de pui...si mai cerea dar i-am zis ca maine! Poate ma ajuta cineva cu un meniu fiindca simt ca turbez - deci nu am voie sa-i dau banane, iaurt gras, smantana, fainoase (fidea, paine etc), unt, ou de 3 ori pe saptamana! Eu ii faceam budinci si tot felul de minuni..acum nu ma duce capul la nimic, si mai rau e ca imi cere ce stie ea, verifica frigiderul...am ajuns sa pitesc tot! Nu bea niciun fel de ceai, ma gandeam sa ii dau ceai poate ii mai taie pofta de mancare, dar nu stiu ce sa-i dau sa il accepte, in seara asta i-am zis ca maine mergem sa cumparam canuta de ceai sa bea si ea cum beau copii mari si parea foarte incantata-vedem maine!Vroiam sa-i fac niste analize si pediatra mi-a zis ca dupa 2 ani si sa mai slabeasca fiindca acuma nici nu i se vede vena de la grasime si ar chinui-o degeaba sa-i ia sange! Poate imi spune-ti si mie ce mananca copii vostri/zi poate vad unde gresesc!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

fetelor helpppppp , a disparut mitzu, pisica ce am luat-o de suflet de vreo 2 saptamani ! daca o vedeti sa dati de veste ca dau recompensa babana ! dbunny , dayanara , koko ia vedeti nu e pe la voi prin curte ?? ca la noi e jale mare ..... am cautat pana si in beci si nika !

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

buna seara,lume!ce ziceti,mai aveti loc si pt mine?
de curiozitate am intrat la voi..ma intrebam de ce regasiri?
v-am citi de la inceput,de ziua kokorinei,nu tot..dar promit sa mai citesc...si mi-a placut sincer de voi..mai ales mironasi kokorina,sunteti niste oameni pe gustul meu...si am vazut-o si pe dayanara,care este in spania..in ea,m-am regasit oarecum,in..de ce?am trait si noi cateva luni in spania,in civilizatie...mai buna decat la noi...nu ca la noi n-ar fi civilizatie,nu?despre mine?mai multe daca ma primiti...pana atunci si !
a,si sa nu uit,am regasit-o aici,pe buna mea prietena gabi(dodo-pui!)

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Referitor la gradinita vs bunica, eu am ales gradinita, daca puteam sa stau cu ea acasa pana la 3 ani era altceva, dar oricum cu bunicii nu as fi lasat-o! Dupa parerea mea cu bunicii ne vizitam de cate ori avem ocazia,iese cu ei cand are ocazia, cand va mai creste va petrece timp cu ei in vacante, bunicii au viata lor in functie de varsta pe care o au! Iar exemple in care bunicii au niste reguli si parintii altele cunosc o gramada si s-a ajuns la certuri si alte minuni, iar copilul a iesit cel mai dezavantajat si derutat! Cunosc o prietena care nu-i dadea copilului lapte decat dimineata si seara(fiindca bea prea mult) iar maica-sa ii dadea si ziua si noaptea de cate ori cerea copilul, alta care a ajuns cu copilul la medic fiindca ii lacrimau okii si i-a zis medicul sa nu-l mai lase la TV ca are okii obositi(desi ea nu-l lasa deloc) a aflat ca maica-sa il lasa la desene si cate 4-5 ore...si tot asa lista poate continua!
Am ales gradinita fiindca imi iubesc copilul, stiu ca asta e cel mai bine pentru el si pot sa citesc n-spe tratate de psihologie ca tot nu ma conving ca nu fac bine!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput