Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(74)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
oceanborn felicitari pentru vestile bune
futuremother stai calma si eu am zile in care Dimitrie este mai lenes
monicus felicitari si tie de vestile bune
eu ieri am fost la mf si mi-am luat tensiunea intrucat simteam ca am pulsul marit..evident mi-a gasit 12 cu 6 in conditile in care mi-a luat tensiunea stand in picioare si eram treaza de la 5 dim...dupa ce am avut un cosmar..si ca sa inchei ziua 'bine' era sa ma calce o masina..nush cei cu mine de sunt asa parca cu capul in nori ..eu gata pun biciul pe mine...
despre tnsiune ce sa va spun merg si azi sa o iau....trebuie monitrizata tot ce tece de 13 nu e bine..sper sa nu ajung acolo
va pupacesc si va doresc o zi bune
29+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

era sa uit
diamisha multumim de inf..cat despre tati sa ii tarasti peste tot cu tie..e absurd
ref la kg eu ieri aveam la cantar 67kg plecand de la 57 am acumulat frumoasul gramaj de 10 kg....gata deja sunt supi mai mult de 14 kg nu vrea..
29+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Diamisha mersi. cele care stati in orase mari sunteti niste norocoase, aveti de unde alege. Ineresant cursul pe care-l urmezi. aici se fac ceva cursuri la spitalul unde voi naste, nu stiu prea multe despre ele, am uitat sa-l intreb pe ginecolg. Ieri mi-a zis ca la spitalul respectiv poti opta si pt nastere in apa, chestie pe care nu o stiam...
Cat despre barbati care simuleaza alaptarea la san..mi-ar fi placut sa-i vad..consider inutila prezenta lor la unele dintre temele dezbatute la cursurile astea..
Am decis ca sotul va participa la nastere...cred ca ajuta mult faptul ca te poate tine de mana partenerul de viata in momentele acelea..cel putin asa vad eu lucrurile ... aia nu inseamna ca va vedea cum iasa bebele..si in plus isi doreste si el cu toate ca ii e cam frica nu l-as obliga daca ar avea retineri..

27+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Buna dimineata fetelor,

si eu voiam sa intreb de pompa pentru san (doamne ce urat suna), daca stie cineva care e mai buna. Eu mi-as lua una manuala de chicco...dar inca mai astept. Asa ca, daca sunt fete care au experiente cu astfel de pompe ne-ar prinde bine un sfat.

Legat de kg, eu am plecat de la 58 si am acumulta pana acum doar 5 kg (burta este insa destul de mare). Sotul meu zice, insa, ca am slabit eu destul de mult. Ca vede el pe picioare si pe maini. Eu, sincer, nu imi dau seama.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

30 s + poate Vlad (dar mai negociem)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Criss cursul de puericultura este reglementat de Legea concediului paternal - Legea nr.210-1999.In mailul comun se afla altit legea cit si Normele metodologice reactualizate la zi . Cursul de puericultura se organizeaza de medicul de familie al tatatului - aspect mentionat foarte clar , fara posibilitate de interpretare - sau ambiguitate in continutul normelor de aplicare - si nu de altcineva. Poti imprima legea si normele de aplicare si eventual sa i le remiti medicului de familie.

Reproduc din Normele metodologice : Art. 7 - (1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.

Reprodus partial din mesajul lui Criss

In schimb stiu ca exista cursuri de puericultura pt. tatici iar in urma lui taticii beneficiaza de 10 zile libere de la servici la nastere , dar nici de acesta nu se organizeaza la mine in oras off , medicul de fam a zis sa-si scoata sotul de pe net un formular cum ca a absolvit asa ceva si il semneaza pt. a putea obtine cele 10 zile libere de la servici . Bine si asa , sigur voi avea mare nevoie dupa nastere de el acasa .
Somn usor , va pup

Mirtha 32+ Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

buna dimi gravidutelooooor!ce door mi-a fost de voi!azi nopate am ajuns din vacanta...acu pun de o cafea si citesc din urma sa vad ce ati facut !am nevoie sa ma intorc la ;real; ...sa imi revin nervos .pt ca socrii (cu ei am fost in holiday)...efetiv mi-au rupt rabdarea si nervii si tooot ,sunt epuizata psihic din cauza lor manca-i-ar raia de agitati ..

Cherie 24+ Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Cherieactiv bine-ai revenit din concediu! Imi pare rau ca te-au cam stresat socrii, lasa ca iti descretim noi fruntea acum.

Babyzapi fericita 28+ cu Rafael Nicolas

Primul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna gravidutzelor!
Felicitari celor care au venit cu vesti bune. Eu nu prea am chef de scris, asa ca doar va citesc.
Sotul e plecat la Iasi si eu lenevesc toata ziulica. Am facut poze la o parte din lucrusoarele bebelinei, dar nu ma pricep sa le descarc. Trebuie sa vina sotul sa ma lumineze.
Azi am schimbat si noi semnatura

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Buna dimineata, Burtici!

Diamisha, Babyzapi, sunt bine, insa nu mi-am revenit de tot dupa vacanta la mare, am bagajele inca nedesfacute, frigiderul gol...si va citesc din urma printre picaturi! O sa descarc si poze de la mare si le voi pune deseara.

Va pup pe toate, ma duc la cap. trecut sa citesc si revin!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 28+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Mamiseli felicitari iubita pentru fetita ! Tardive felicitarile mele , am intrat pe forum abia astazi. Sa fiti sanatoase si norocoase !

Oceanborn felicitari si tie pentru rezultatele bune la eco.

Monicus ma bucur si pentru tine si vestile bune cu care ai venit .

Fetrelor sa o tineti tot asa !

Babyzapi astazi vin la Medlife pentru eco la dr. Steriu - trim.III - programare oara 17. Dupa eco merg la Clinica Medical City pentru un consult la dr. Haiduc.

Diamisha ma bucur ca ne impartasesti din experienta ta obtinuta de la cursurile prenatale.
Cu privire la restul alegatiilor referitoare la prezenta taticilor si asimilarea de acestia a unui grad mai mare mai mic de informatii , mai amanuntite sau mai putin amnauntite despre orice aspect care priveste sarcina , nasterea si cresterea sugarului nu pot spune decit atit : e o chestiune care tine de optiunea personala , extrem de intim legata de personalitatea fiecarui individ si a fiecarui cuplu.Iar in acest domeniu nu exista adevaruri absolute sau opinii mai bune sau mai proaste. Ci o varietate de sentimente. Ele nu sunt suscetibile de a fi catalogate usor sau simplist.
Motiv pentru care aceasta optiune personala nu este pretabila nici la critici , nici la justificari.

In masura in care voi avea sansa sa nasc la Clinica Eva sotul meu "va naste" cu mine iar partidele de sex , dragoste , tandrete sau de intimitate maxima cum mai sunt denumite , din punctul meu de vedere si al sotului , nu vor avea de suferit in sens negativ.
Sotul meu nici nu ar concepe sa nu participe efectiv la nasterea propriului copil daca politica spitalului permite.
De altfel participa activ si amanutit la toate aspectele pe care i le ridic la fileu. Iar in felul acesta nu il simt exclusiv prieten ci...complicele meu , aliatul meu sau omul eu cel mai de incredere.
Restul aspectelor referitoare schema cu sanii si desenanarea canalelor prin care curge laptele....ce sa iti spun le-ar trata cu seriozitate dar s-ar manifesta prin glume , generind un amuzament care in final de-genereaza in senzualitate.
Ei , acum nu ma voi intinde la explicatii prea vaste pentru ca nu are sens . Ce am vrut sa reliefez aici nu este viata mea intima sau ceva in genul asta ci sa aduc o alta imagine diferita cea descrisa de tine.
Suntem diferiti ca oameni si cupluri si tocmai de acea avem viziuni diferite asupra notiunii de intimitate , mister , sexualitate individuala/cuplu etc.

De acord cu optica referitoare la aducerea bebelusului cit mai repde mamei, punerea lui in contact imediat cu pilea mamei etc. Indiferent ca are sa nu are lapte imediat dupa expulzie bebelusul , la cererera mamei daca situatia permite , trebuie adus spre alaptare chiar daca propriu-zis nu s-a declansat lactatia.Este arhi-cunoscut si acceptat unanim ca sugarul prin mimarea suptului contribuie la declasarea lactatiei. Cu toate aceasta se mai pastreaza in anumite spitale optica asta imbecila de aducere a sugarului la cca. 2-3 ore dupa nastre si multe alte proceduri care s-au dovedit a fi lipsite de beneficii , ba chiar prejudiciante pentru mama si copil.
Iar aici depinde numai si numai de schimbarea unei mentalitati , schimbare in cadrul careia mamele au un rol decisiv - as zice determinant.

Ramine deschis subiectul iar in limita timpului diponibil voi particpa la dezvoltarea lui.

Mirtha 32+ Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput