mama mea - soacra de cosmar!!!
Raspunsuri - Pagina 9

cl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 ... e o problema la toata generatia de 40-60 ani. Formata pe timpul comunismului, careia i se spunea ce sa faca, unde sa faca, care facea cupii ca asha trebuia sa faca si... nu au nimik de la voiatsa. Adica cei mai multi nu au hobby, nu au nimik - viata lor asteapta sa le-o returneze cupiii ca asta au facut ei- copii si atat. Bun. asta e explicatia care am gasit-o io. Si noi cu ce am gresit? ... o ![]() ![]() |
WOW!!! Ti-am citit mesajul si am ramas SIDERATA!!!! Am avut curiozitatea sa-ti "vizitez" profilul: "17 ani, injinera". Mda! Stii ceva tizo, hai sa incerc sa-ti explic cate ceva (desi, sincer, ma intreb daca are sens!). Generatia aia, de peste 40 de ani, pe care tu o blamezi si o faci fara hobby-uri si fara scop in viata, a riscat mult in '89 (multi au si murit!) si datorita ei ai tu acum ce ai! Si aici ma refer la o viata normala! Generatia aia invechita (vezi ca 40 de ani faci curand, nici nu stii cat de repede trece timpul!) are preocupari si hobbyuri si fiecare are viata pe care si-a creat-o. Dar de aici si pana la afirmatia ta:
"...generatia de 40-60 ani. Formata pe timpul comunismului, careia i se spunea ce sa faca, unde sa faca, care facea cupii ca asha trebuia sa faca si... nu au nimik de la voiatsa. Adica cei mai multi nu au hobby, nu au nimik",
BLEAH!!! Generalizezi si jignesti in masa! Si spune mersi ca nu ai fost nevoita sa faci copii pe banda rulanta (ca nu ai murit in urma unei intreruperi de sarcina facuta ilegal sau nu ai ajuns la inchisoare! ca nu ai trait cosmarul mamelor noastre!) si ca poti beneficia de contraceptie! Datorita acelei generatii care a avut curajul sa se ridice impotriva comunismului!!!
Uh!!!!
Pacat, era un subiect frumos...

bird70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cl
WOW!!! Ti-am citit mesajul si am ramas SIDERATA!!!! Am avut curiozitatea sa-ti "vizitez" profilul: "17 ani, injinera". Mda! Stii ceva tizo, hai sa incerc sa-ti explic cate ceva (desi, sincer, ma intreb daca are sens!). Generatia aia, de peste 40 de ani, pe care tu o blamezi si o faci fara hobby-uri si fara scop in viata, a riscat mult in '89 (multi au si murit!) si datorita ei ai tu acum ce ai! Si aici ma refer la o viata normala! Generatia aia invechita (vezi ca 40 de ani faci curand, nici nu stii cat de repede trece timpul!) are preocupari si hobbyuri si fiecare are viata pe care si-a creat-o. Dar de aici si pana la afirmatia ta: "...generatia de 40-60 ani. Formata pe timpul comunismului, careia i se spunea ce sa faca, unde sa faca, care facea cupii ca asha trebuia sa faca si... nu au nimik de la voiatsa. Adica cei mai multi nu au hobby, nu au nimik", BLEAH!!! Generalizezi si jignesti in masa! Si spune mersi ca nu ai fost nevoita sa faci copii pe banda rulanta (ca nu ai murit in urma unei intreruperi de sarcina facuta ilegal sau nu ai ajuns la inchisoare! ca nu ai trait cosmarul mamelor noastre!) si ca poti beneficia de contraceptie! Datorita acelei generatii care a avut curajul sa se ridice impotriva comunismului!!! Uh!!!! |
Stai putin, ca fata are dreptate! Lasa partea emotionala deoparte si priveste obiectiv. Adevarul este ca generatia parintilor nostri sunt exact asa, depresivi, dependenti, fara hobbiuri, fara scop, plini de frustrari si negativitati. Evident nu generalizez, ca toti sunt asa, parintii mei de exemplu nu sunt asa, dar majoritatea se pot incadra aici intr-o anumita masura. Nu stiu in ce masura e vina lor si in ce masura este rezultatul traumelor traite de-a lungul vietii in comunism si perioada post-revolutionara. Dar cu siguranta generatia noastra nu este de vina si din pacate noi suntem cei care tragem ponoasele.
Eu sunt la capatul lumii si tot nu-i suficient de departe de socrii mei. Desi suntem foarte fericiti aici, avem mai mult decat am putut visa (si nu ma refer neaparat material dar mai ales stabilitate emotionala, mediul minunat pentru copii, etc) soacra-mea tot spera si incearca sa-l convinga pe sotul meu sa se intoarca in Romania. Si cred ca daca ar avea de ales intre a ne lasa aici fericiti si a-l avea doar pe el (sa ne paraseasca) si toti nefericiti, ar alege a 2-a varianta fara sa clipeasca. Pentru ca nu pare sa fie capabila sa se gandeasca la altceva decat la ea, la ce crede ea ca ar fi mai bine pentru ea. Incearca disperata sa ne controleze viata de acolo, sa ne impuna tot felul de idei

cl spune:
citat din mesajul lui bird70 ... Stai putin, ca fata are dreptate! Lasa partea emotionala deoparte si priveste obiectiv. Adevarul este ca generatia parintilor nostri sunt exact asa, depresivi, dependenti, fara hobbiuri, fara scop, plini de frustrari si negativitati. Evident nu generalizez, ca toti sunt asa, parintii mei de exemplu nu sunt asa, dar majoritatea se pot incadra aici intr-o anumita masura. Nu stiu in ce masura e vina lor si in ce masura este rezultatul traumelor traite de-a lungul vietii in comunism si perioada post-revolutionara. Dar cu siguranta generatia noastra nu este de vina si din pacate noi suntem cei care tragem ponoasele. ... |
Ba nu, nu are dreptate! Si nici tu nu ii dai, de vreme ce spui ca nu generalizezi, nu toti sunt asa!
Privesc obiectiv, nici vorba de parte emotionala! Si pentru ca si eu fac parte din generatia 40+, ma simt jignita! Este jignitoare generalizarea ei in masa! Si nedreapta! Cunosc oameni sariti de 50 de ani care numai fara hobby-uri si fara teluri in viata nu au fost! Si eu am parte de o soacra (soacra cu trei nurori! Creanga sa fi trait!) care m-a facut de mult ori sa plang (plangeam noptile, cand nu ma vedea nimeni) si si "regina mama" nu e mai breaza (regret, dar aici nu o sa spun niciodata de ce, ramane doar la mine). Dar am cunoscut destui oameni din generatia lor si, inca o data, afirm ca acele vorbe sunt ireale si jignitoare! Generatia aia pe care voi o blamati a stiut sa aprinda o scanteie, sa miste lucrurile din loc... Nu e corecta catalogarea facuta!

maraki spune:
Generatia 40+ este mai citita decat multe persoane de varsta voastra. Pe vremea lui Ceausescu citeai foarte mult, asta nu se considera hobbby?Eu am facut totdeauna ce am vrut, nu mi s-a impus si nu uitati ca datorita noua aveti astazi libertate!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

cl spune:
Maraki, nu numai ca citeam la greu (fara sa ne oblige nimeni!), dar aveam si activitati extra, neimpuse de nimeni. Stiu ca singura mi-am ales un sport si un cerc la Casa Pionerilor(da, uh, stiu!), unde am dat peste un profesor minunat, care m-a initiat in tainele transmisiunilor (vanam "vulpi" in padure, la concursuri; nu explic, cine cunoaste, stie la ce ma refer) si in ale electronicii. Dar hobby-ul meu cel mai mare a fost altul (cine ma stie mai de demult stie care este) si m-a impins sa-mi aleg meseria. Sunt convinsa ca sunt si altii asa, nu sunt singura! Dar vine o fata de 17 ani (?) care spune ca nu aveam hobby-uri si teluri, numai pentru ca relatia ei cu mama ei nu e OK! Bleah!

bird70 spune:
citat din mesajul lui cl Maraki, nu numai ca citeam la greu (fara sa ne oblige nimeni!), dar aveam si activitati extra, neimpuse de nimeni. Stiu ca singura mi-am ales un sport si un cerc la Casa Pionerilor(da, uh, stiu!), unde am dat peste un profesor minunat, care m-a initiat in tainele transmisiunilor (vanam "vulpi" in padure, la concursuri; nu explic, cine cunoaste, stie la ce ma refer) si in ale electronicii. Dar hobby-ul meu cel mai mare a fost altul (cine ma stie mai de demult stie care este) si m-a impins sa-mi aleg meseria. Sunt convinsa ca sunt si altii asa, nu sunt singura! Dar vine o fata de 17 ani (?) care spune ca nu aveam hobby-uri si teluri, numai pentru ca relatia ei cu mama ei nu e OK! Bleah! |
Ce relevanta are ce faceai sau faceam cand eram copii si citeam Ciresarii? Aici e vorba de ce fac parintii astazi. Eu cand ma refer la parinti ma gandesc mai mult la generatia care are acum 50-65 de ani, mai putin la cei de 40+. Cred ca o definitie mai buna ar fi parinti cu copii plecati de acasa sau cu copii adulti, casatoriti, nu cei care inca isi mai cresc copiii (adolescenti). Pentru ca probleme par sa fie la parintii care au scapat controlul asupra copiilor, a caror copii au plecat de acasa. Si fara suparare, aceste probleme apar tocmai pentru ca toata existenta lor s-a invartit in jurul copiilor, iar cand acestia au plecat parintii s-au trezit ai nimanui, nu mai au pe cine controla, nu mai au scop in viata si habar n-au ce sa faca cu timpul lor. Sigur ca exista multi care fac trecerea de la cuib cu copii la cuib gol fara drame si accepta faza in care se gasesc si se bucura de noua libertate. Cred insa ca cei care nu imbatranesc gratios sunt dominanti in societatea romanesca de astazi

cl spune:
Bird, vad ca nu ai inteles. Ce relevanta? Pai nu spunea ca n-am avut hobby-uri? Astea ce erau??? Si m-am referit la generalizarea facuta, care nu este corecta si care este jignitoare. Fata a zis "generatia de 40-60 de ani", nu 50-65 ani, da? Si nici cu etichetarea celor de 50-65 de ani nu sunt de acord! Ei bine, eu ma incadrez in aceasta generatie, 40-60 (conform definitiei fetei), si cred ca majoritatea celor de pe acest forum la fel.
Si nu, nu nu cred ca "cei care nu imbatranesc gratios sunt dominanti in societatea romanesca de astazi"!
Catalogarile, etichetele nu-si au sensul! Parca asta era o boala pe vremea comunistilor, nu? Si noi parca scapasem de comunism! Sau n-am scapat???

bird70 spune:
citat din mesajul lui cl Ce relevanta? Pai nu spunea ca n-am avut hobby-uri? Astea ce erau??? |
Alea erau atunci la tinerete, relevante mi se par hobiurile pe care le practici si dupa ce ai familie si copii, astea sunt hobiuri pe care le vei pastra si dupa ce iti pleaca copiii de acasa.
Si nu, nu nu cred ca "cei care nu imbatranesc gratios sunt dominanti in societatea romanesca de astazi"! Catalogarile, etichetele nu-si au sensul! Parca asta era o boala pe vremea comunistilor, nu? Si noi parca scapasem de comunism! Sau n-am scapat??? |
Mai, era o parere, parerea mea. E adevarat ca nu am facut un sondaj sau un studiu demografic. E o parere bazata pe observatii personale. Eu am intilnit foarte rar familii tinere romane care sa aibe relatii bune si foarte bune cu parintii, dar pare foarte obisnuita relatia in care exista o lupta pentru control, santaj emotional si dependenta. Zic asta pentru ca pot compara relatiile din familiile de aici unde aceste probleme le gasesti foarte rar, unde parintii copiilor adulti isi vad de viata lor, au un scop in afara copiilor, foarte multi fac munca voluntara (si parintii mei lucreaza o zi pe saptamana la spital), merg in excursii, la spectacole, fac cursuri de pictura sau ce ii intereseaza.

cl spune:
citat din mesajul lui bird70 Alea erau atunci la tinerete, relevante mi se par hobiurile pe care le practici si dupa ce ai familie si copii, astea sunt hobiuri pe care le vei pastra si dupa ce iti pleaca copiii de acasa. ... |
Pe bune bird daca nu m-ai facut sa rad!

Cu o parte din afirmatiile tale sunt de acord, si anume acelea ca pensionarii din afara stiu sa-si traiasca viata, sa aiba preocupari, sa se plimbe. Da, i-am vazut si eu in grupuri, pe aeroporturi, cu rucsacelele in spate si mi-au placut. Ce m-a socat prima data cand i-am vazut? M-a socat ca aratau mult mai tineri decat parintii si bunicii nostrii. Dar ei nu au trait in Romania si nu au facut cozile pe care au fost nevoiti ai nostrii sa le faca si au avut dreptul la o opinie a lor fara sa le fie frica sa si-o exprime, nu? La noi a fost cum a fost. Parte dintre parinti/bunici nu au reusit sa faca adaptarea la noul mediu. Parte au preocupari (care costa, nu oricine si le permite, nu?), parte se refugiaza intr-o lume a lor, parte raman nostalgici, o alta parte incearca sa domine/controleze vietile celor din jur etc. Deci nu sunt toti la fel. Dar nu toti sunt vinovati ca sunt cum sunt. Cei din afara au fost invatati cu stilul ala de viata, cei de la noi abia acum invata (unii nu stiu decat sa stea la cozi, din pacate...). Sincer, mie mi-e mila de cei care nu stiu sa se bucure de ceea ce au, nu apreciaza asta, sunt vesnic nemultumiti si carcotasi. V-am zis ca am si eu nu una, ci doua bucati de genul acesta. Pe vremuri ma enervam rau, acum reusesc sa ma detasez. Ca sa evit niste situatii ajung sa vorbesc cu ele nimicuri, exact cum spunea cineva mai devreme. Si mi-e mila de ele, si caut sa le ajut atunci cand au intr-adevar nevoie! Iar cand nu mai pot, le evit. Dar de aici si pana a trage concluzia ca toata generatia 40-60 este fara hobby-uri si teluri e cale lunga!
In fine, eu am zis ce am avut de zis, cine a inteles, bine, cine nu, asta e!

Intelepciune va doresc sa aveti si o seara frumoasa!

maru spune:
si eu sunt in generatia 40, si eu am trait comunismul crunt si cozile si viata in intuneric, si cartile, si apoi revolutia si vesnica tranzitie.
apoi am venit aici si am vazut cum arata si ce fac pensionarii de aici.Si sunt de acord cu bird. pensionarii de aici arata mult mai tineri, au hobby-uri, au viata plina, dar aceste hobby=uri majoritatea le-au dezvolatat din tinerete si acum la pensie le traiesc din plin sa zic asa. Si mare majoritate mai lucreaza un part time, si nu din saracie, sau fac voluntariat la greu.
Si totusi, de ce am intervenit? nu are bird nevoie de sustinere ci pentru ca sa subliniez un lucru. Si pensionarii canadieni de azi au indurat foamete, au avut si ei perioade grele, da, nu a durat atat de mult cat a durat la noi comunismul, dar nu le-a fost usor nici lor.
Ei au aceasta generatie boom care iese acum la pensie (aici se iese la pensie la 65 ori 64) si care generatie boom fost rezultatul social al post wwII.
o alta diferenta: pensionarii canadieni nu se ataca cand copii aleg job in alt oras decat cel natal, Canada e mare, geografia a facut ca ei sa fie mult mai relaxati din punctul asta de vedere.
Isi ajuta copiii, daca sunt solicitati, dar in acelasi timp au o viata sociala f activa, nu isi suna copii de 10 ori pe zi (si tel local e gratis) nu asteapta nimic de la copii, nici macar recunostinta.