Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (46)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Am intrat si eu sa va salut, ca azi dimineata am fost ocupata cu serviciul si mi-am tot facut programari la dentist, ca sunt shtirba rau, chiar in fata, si cred ca o sa-mi puna punte din aia..nasol si foarte scump, ca numai asta imi lipsea acuma.
Am vazut ca fetele de dimineata vorbeau de Calciu( sau sa fi fost ieri?-ca ieri nu am prestat, m-am lafait toata ziua la piscina unei prietene-avea si din aia cu masaj, jacuzzi)
Asa, acum am tot citit carti peste carti de Herbal Medicine, si Natural pregnancy, si va pot spune ca daca chiar nu va place laptele, se poate inlocui cu ceaiuri. De exemplu cel mai bun este cel de frunze de zmeura rosie, are cantitate mare de fosfor, potasiu,vitamina A,Bsi C si se absoarbe cel mai bine Ca prin el,la fel si fier-plus ca previne hipertensiunea arteriala, reduce durerile de nastere si mareste productia de lapte- se poate bea in fiecare zi cate o cana, doua sau trei, cate vreti. La fel si ceaiul de urzica, are cantitate mare de CA, fosfor, vitamina A si D, si vitamina K, care previne hemoragia in timpul nasterii, reduce durerile musculare si crampele si ajuta la purificarea si marirea cantitatii de lapte. De obicei se recomanda ceaiul asta in ultima luna, poate fi alternat cu cel de frunze de zmeura.
Si tot ptr calciu, cantitati mari sunt in pesti, oua, nuci, papaya, prune uscate,smochine,frunze de papadie(care se pot manca in salata crude sau facut ceai). Si patrunjelul are calciu bun, dar nu exagerati cu el.
Daca luati pastile de calciu, evitati cele care au extras calciul din oase sau scoici, ca au cantitati mari de toxine-mercur si alte prostii, deci doar cel lactic e bun.
Si tot ptr calciu, evitati sa combinati luarea de calciu cu alimete ca spanacul sau ciocolata sau drojdia aia din bere( adica bere cu sau fara alcool) ca astea impiedica asimilarea lui.
Oare mai vroiam sa zic ceva?...poate revin mai incolo

Criss 19+

Mergi la inceput

Am trecut si eu la spatamana 19, si bebele pare ca e bine, ma mai paleste cateodata, are ore speciale...dar la fel ca si la celalate fete, nu raspunde la taica-sau...inca. Sotul meu zice ca e gelos ca eu apuc sa simt toate miscarile lui bebe, dar numai bine ca o sa-si ia razbunarea cand o sa am durerile nasterii si el numa o sa se uite la mine...ca sa vezi nesimtitul...
Si eu merg vineri..sau oare joi? la eco, poate imi zice si mie ce am..pe langa numaratul degetelor.
Am zis eu ca merg la cumparaturi in weekend, dar nu am facut nimic...am cumparat un juicer din ala de pe amazon, ca era reducere de vreo 40 de dolari, in rest nimic. Ca vreau sa-mi fac suc de fructe- de mere cica e bun, de sfecla rosie( previne hemoroizii si curata ficatul), plus ca cele mai bune vitamine se asimileaza prin fructe si legume proaspete, mai ales sucuri naturale...ca m-am saturat sa imi tot pice dintii ca la babe.

Criss 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Andreea si tu ne tii in suspans? Sunt sigura ca o sa se rezolve problema cu chistul, am citit ca apar si dispar relativ in multe cazuri.
DarkBendis bafta maine la medic.
Anca, sorry pt masina. Cunosc sentimentul....si eu am lovit-o la putin timp dupa ce am cumparat-o si nu am reusit nici acum sa o repar definitiv, ca ma costa 1500 de dolari si am tot amanat, asa ca merg cu ea sifonata pe o parte (usa si aripa)
Crisspolis, foarte bune sfaturile cu ceaiurile. Eu nu prea ma impac cu ele, dar sucurile naturale imi plac, mai ales cel de morcovi.
Vineri am si eu programare la dentist pt un cleaning si un check up, sper sa fie totul ok, ca nu am asigurare dentara si platesc totul din buzunar.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Miere, e ok cu curatirea la dentist, si eu o fac regulat, dar pe cea simpla (care nu e foarte scumpa). In schimb au ei aia deep root, care poate ajunge si la 800 de dolari( e cea care iti curata tartarul mai adanc, pe langa radacina dintilor, si dureaza cam o ora, desi nu doare foarte tare) Deci vezi si tu sa nu ai surprize, cere pe cea simpla si normala.

Criss 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

ne-am adunat toata lumea pe acasa, la noi a fost week-end lung si am stat numai pe afara, in fiecare zi picnic, plimbari pe malul oceanului, mers pe jos intr-un cuvant m-am relaxat si m-am simtit f.bine.

Azi am fost la eco, suntem 100% fetita nu mai incape indoiala, am vazut liniutele.E bine dezvoltata are 430 grame,i s-a masurat capul,stomacul, inima,rinichii, ovarele si mai toate organele.I-am vazut fetisoara la 4D, are mutricica de fetita mancauar mama pe ea .Sonografa mi-a spus ca placenta nu mai acopera cervixul, se pare ca s-a ridicat, maine am intalnire cu doctorul si o sa-mi spuna exact ce si cum, o sa iau copia ecografiei ca sa o studiez mai bine.Cervixul meu are 4.3.cm si este inchis, cred ca faptul ca nu am facut efort si am stat linistita m-a ajutat foarte mult mai ales cu placenta.Intr-un cuvant toate au iesit bune,de cand am venit de la eco ma tot doare capul cred ca din cauza emotiilor si a concentrarii, ca am stat acolo vreo 40 de minute ca cea mica avea mainile incolacite in jurul fetei si nu vroia nici cum sa se arate sa-i masoare urechiusele,ne facea in ciuda.

Ma duc sa mai citesc ce ati scris, revin.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
20+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Nici eu nu ma omor cu lactatele insa am gasit un lapte care imi place tare mult-LACTAID, nu e gras si il poti bea ca pe apa si un cup iti asigura 50% din necesarul zilnic de calciu.Eu beau vreo 3-4 cani pe zi si pe langa mai mananc si branza.
Anca imi pare rau de micul accident cu masina, azi a fost o zi mai neplacuta pentru tine.Cred ca trebuie schimbata semnatura stiu ca erai mai mica cu o saptamana decat mine.
Dark deci saptamana asta ne spui ce ai??
Irynuka citeam in cartea Mayo Clinic ca in sarcina putem avea blurred vision care in general dispare dupa nastere.Si pe mine cand ma doare capul ma dor si ochii si lacrimeaza, seamana mai mult a migrena.
Andreea sper sa se rezolve cu chistul acela.Bebita nu se arata inca, va tine in suspans.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
20+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cris felicitari pt vestile bune! Ai vazut ca s-a rezolvat problema cu placenta pana la urma? Ma bucur ca totul e in regula.

Crisspolis, stiu cum e deep cleaning, am facut si din ala, mi l-a facut o prietena care avea nevoie de un pacient pt un examen si a fost free. Cleaningul simplu ma costa in jur de 70 de dolari, am aici un cabinet cu preturi mici.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Asa e cu masinile, eu nu am mai condus de cateva luni bune, ca vad ca nu-s prea intreaga la cap, uit unde sunt, ce strada sa iau, unde ma duc, nu ma pot concentra deloc. oricum la serviciu merg cu autobuzul, si am magazine in jur daca vreau ceva, iar la cumparaturile mari nu ma omor ca daca am sofer, ma duce el saracu..cand are timp.

Criss 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

dupa ce a zis ingrid am sunat la noi la HR si mi-au zis ca nu e necesar nici o zi de prenatal.poate daca intreaba cineva la aia de la care cerem dupa indemnizatia - sa nu cumva sa aiba ei ceva reguli.21+ cu Traian Carol sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Daca cei de la firma va accepta presupun ca nu e nici o problema. Intr-adevar e chestie de interpretare, dar ce te faci ca la noi legile sunt interpretabile, fiecare dupa cum il taie capul. Mai bine sa nu aiba argumente. Daca cei de la firma nu vor sa-ti dea 126 de zile se vor lega de orice chestie. Ca daca ai salariul mai mare ei pierd.
Sunt o gramada de exemple. De exp. Codul Muncii zice ca concediul minim este 20 zile, iar Contractul Colectiv de munca zice ca este de 21. Pana anul trecut noi aveam 20 de zile pentru ca "asa zice Codul Muncii" si nu te puteai intelege cu nimeni. De anul acesta avem 21 ca au descoperit si ei Contractul Colectiv de Munca.
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileste prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă si se acordă proportional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.Alt exemplu: am tot citit legile astea si alta chestie super interpretabila este concediul de odihna. Avem dreptul la concediu intreg chiar daca ultimile 2 luni suntem in concediu prenatal sau nu? Fiecare interpreteaza cum vrea, la mine la firma o colega a intrat in prenatal in iulie 2007 si a avut concediu 20 zile, la alte firme ti se scade perioada nelucrata si ti se da doar concediul de odihna aferent perioadei lucrate. Pentru ca Codul Muncii spune:(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileste prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă si se acordă proportional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.dar daca ai concediu medical nu ti se reduc zilele de concediu. Concediile pre si post natale sunt tot concedii medicale. Deci depinde de firma. Eu am auzit patron care diminueaza concediul de odihna proportional cu cate zile de concediu medical a avut angajatul, desi nu e legal, ori esti bolnav ori esti in vacanta. Puteti cauta si pe internet veti gasi o gramada de exemple.Stiu pe cineva careia la calculul concediului pre si postnatal iau calculat aceleasi dari la stat ca de obicei, adica CAS, CASS, somaj etc. La acestea, conform legii o parte din ele nu se calculeaza.
Deci, cum am zis legea e interpretabila, asa ca cel mai bine ar fi sa intrebi la firma ta anume, daca ei iti accepta asa, e in regula.
Si la mine la firma pentru unele persoane se accepta tot felul de lucruri mai mult sau mai putin conform legii si pana vine cineva sa verifice sau sa sesizezi tu undeva.... totul depainde cat de bine te intelegi cu patronul si cu contabila (la mine vreau sa zic). De exemplu, eu nu am avut nici o zi de medical in patru ani(m-am operat si am medicalele pe acasa), ca asa ne-am inteles sa nu mai bag medicalele ca-mi scade din salariu si ei lucreaza prea mult la salarii si mi-am trecut recuperari in loc de medical, desi eu nu fac ore suplimentare niciodata, etc., etc., etc. Dar de acum nu cred ca v-a mai merge, sunt cam suparati ca am ramas gravida si nu o sa mai vin la lucru.Ingrid70 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu stiam, dupa informatiile citite pe "Legislative", ca putem sa nu avem deloc prenatal, dar musai cel putin 42 de zile postnatal, altfel, ciu-ciu CIC si 6 milioane... cu Daria Nandini de 6 luni+Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Da asa e! Poti sa nu ai de loc pre, dar postnatalul obligatoriu 42 de zile calendaristice. Nici firma nu are voie sa te primeasca la lucru in aceste 42 de zile.Ingrid70 15+

Mergi la inceput