Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 74
Raspunsuri - Pagina 4
lalitica2000 spune:
cosicel draga, trage aer in piept si linistestete. Stii ca stresul nu ajuta la conceperea unui bebica.
Sa-ti explic cum decurge treaba cu inseminarea. In aceste doua luni te vei duce la Tutu sa-ti monitorizeze ovulatia, sa vada daca ovulezi corespunzator si el la un moment dat iti va spune si cand trebuie sa prestezi.Dupa ce se sparge foliculul iti va da utrogestan sa iei 10 zile in caz ca apare sarcina. Daca dupa aceste 2 luni de monitorizare nu ai ramas insarcinata te va programa pentru laparoscopie ca sa vada cum stai prin interior. Cand ajungi la inseminare iti va da un tratament de stimulare ovariana si te vei duce la monitorizari si pe cand va considera el trebuie sa se produca inseminarea te va trimite impreuna cu sotul la Dr matei pentru a-i pregati pe gigei pentru iseminare. Din pacate Dr matei nu se afla in aceeasi cladire cu Dr Tutu drept pentru care dupa vizita la Dr Matei va trebui sa va plimbati cu gigeii centrifugati de la Spitalul CFR2 (acolo unde lucreaza ea)pana la cabinet la Tutu. Acolo Tutu va avea grija de tine si iti va face inseminarea. cam asta este pe scurt. Daca sta altfel treaba, pot sa-ti spuna si fetele care au facut inseminare ca eu inca nu am ajuns la faza asta. Eu de abia m-am programat pentru laparoscopie+histerosocpie si astept sa vad cand ma va programa.
cosicel spune:
Stai, ca la noi decurge putin altfel!
Cand ne-am vazut a doua data, i-am spus ca din pacate, concluzia dr Matei este ca e obligatorie IA ( n-avem nicio sansa)... asa ca, a stabilit ca voi face monitorizari 2 luni, si in a 3-a luna trecem direct la IA, dar fara nicio alta analiza prealabila.
Oricum, m-am relaxat ca macar procedura o va 'executa' dr Tutunaru!
aerlilian spune:
Cosicel,e doar o itamplare nefericita pt mine ca Matei nu e in tara iar eu trebuie sa fac IA astazi.Asa ca voi merge pt centrifugarea spermei la altcineva si inseminarea mi-o face Tutu la cabinet.Acum ai inteles?Tu vei fi mai norocoasa daca nu te mai panichezi asa.Si nu e obligatoriu ca tu sa treci prin ce am trecut noi.Poate ca tu vei ramane natural mai devreme decat te astepti.
fireyes spune:
Aerlilian, te asteptam cu noutati de bun augur
Nu de alta, dar sta Anaconda la rand si nu vrem s-o facem sa astepte
dragele, va citesc pe fuga, mai scriu si eu 2 vorbe...astept sa se termine sapt asta de cosmar la birou. pup
still counting...
rocsy2007 spune:
buna dragele mele. sunteti foarte active. le tin pumnii celor care fac IA.
magdita bafta la histero. si eu ar trebui sa sun sa ii spun de histero dar astept sa faca tata operatia.
felix, mada, georgia
toate tutunicile
mada23 spune:
Lilishor... Doamne ajuta
poopici la toate fetele mele dragi
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
"Daca bateriile ti se descarca, fa-ti timp sa le incarci conectandu-le la Dumnezeu prin rugaciune "
cosicel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aerlilian cel,e doar o itamplare nefericita pt mine ca Matei nu e in tara iar eu trebuie sa fac IA astazi.Asa ca voi merge pt centrifugarea spermei la altcineva si inseminarea mi-o face Tutu la cabinet.Acum ai inteles?Tu vei fi mai norocoasa daca nu te mai panichezi asa. |
N-am cum! Din pacate, IA scrie pe noi, in cel mai bun caz!
Nu m-am panicat 12 ani, asa cum mi s-a intamplat saptamana asta! Probabil ca abia acum am constientizat ca pot fi 'n' motive sa nu 'iasa' bebe...
Parca va si vad cum transportati gigeii, in conditii de maxima securitate!
Si nu e o intamplare nefericita, eu sper sa fie una norocoasa, si peste cateva zile sa ne dai vestea cea mare! Sunt multi alti medici care se pricep la fel de bine, asa ca nu tb sa-ti faci asa mari probleme cu biologul!
anaconda2 spune:
Lalitica , imi place ca ti-ai facut temele :)) . I-ai explicat f bine , exact ce trebuie..
Cosicel , vreau sa-ti spun ca nu Tutu conteaza neaparat la IA , cat BIOLOGUL !! Deci la faza asta , biologul e cel important , nu cine apasa pe pistonas sa bage gigeii in uter . Sper ca m-ai inteles .
Aerlilian , hai odata cu vestile alea !! La ora asta cred ca deja esti gravida :)) !!!!
magdita spune:
Lilisor, ma alatur si eu galeriei !
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
aspiranta din aprilie 2004
Doamne ajuta tuturor
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">
cosicel spune:
Ufffffff, lasa, eu sunt convinsa ca aerlilian va fi norocoasa!
Eu m-am vazut cu dr Matei, dar nestiind care-i rolul dansei in IA, am luat rezultatul de la spermograma si...n-am pus nici macar o intrebare!
Ha, ha, la urmatoarea intalnire o s-o rog sa faca un concentrat mare, mare de gigei, sa le puna aripioare la coditze si sa le dea si-un GPS ca sa nimereasca drumul catre ovul!
Voi aveti idee daca pe undeva, pe la vreo clinica, se practica inseminarea intratubara (ITI parca)?