Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 49
ham spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
ham, da tu te vezi sub stapanire?? sau pe copii tai? ![]() eu mi-am spus parerea despre religie, la alt subiect, mai demult, sunt toatl impotriva, am luptat cat am fost in Ro, sa nu faca copii mei religia la scoala. mare succes nu am avut, eram mereu in colimatorul invatatoarelor, directoarelor, parintilor....dar, macar ai mei copii nu au facut religie, la scoala. Kari |
Depinde ce intelegi prin "stapanire".
Religia in scoli face parte dintr-o forma nu prea subtila de manipulare a gandirii boborului, alaturi de televiziune; si da, cei ce permit sa li se induca modelele de gandire dorite de cei ce conduc, sunt "sub stapanire", le-a fost anihilata exact calitatea ce face diferenta intre noi si animalele de povara- gandirea libera!
Paine si circ este reteta folosita de veacuri si care functioneaza 100%; cu cat oferi mai mult circ- televiziune, religie, sarbatori de toate felurile, etc, cu atat poti reduce ratia de paine.
Libertatea incepe cu "a judeca totul cu mintea ta din cap" si se gata unde incep dogmele si sabloanele de orice fel care sunt moartea libertatii si a progresului, dar absolut necesare de altfel- ele, dogmele si sabloanele, in conducerea gloatei.
Daca ceea ce fac mai-marii nostri, dupa legea a bunului-plac, trantita-n nasul prostimii (de la "eu beau si ma sui la volan, ca-s parlamentar" pana la "baga-mi bani in cont si-ti dau ce vrei tu din tarisoara asta, ca-s parlamentar") nu este comportament de stapani peste o natie de sclavi tarati, atunci cum se numeste?
| Citat: |
| citat din mesajul lui kariguld am uitat ceva, sa ne apare cel de sus de vre-o stapanire a celor care azi se inchina prefacuti la cele sfinte, ca vor pune poporul sa se inchine lor, de vor capata puterea..... Kari |
Poate n-ai observat, dar prefacutii detin de mult puterea, iar plebea se-nchina lor.
Priveste liota de popi burtosi plimbandu-si cururile in mertzane, bemveuri si jipane, in timp ce propavaduiesc prostimii cumpatarea din Biblie si-i pupa-n buci pe puternicii zilei, pomenindu-i in slujbe diavolesti, tinute-n bisericile transformate in temple-tarabe ale okiului-dreacului, sfantu'-ban la care se-nchina totzi!
kariguld spune:
ham, MARE adevar graita-i!!!
am vazut si eu toate aceste lucruri, chiar ma ingretoseaza ca se amesteca religia cu politica, cu scoala, cu alte cele....
asa m-am scrbit de multe in Ro, ca am hotarat sa-mi iau talpasita si familia si sa plec spre alte locuri.
sunt perfect constienta ca schimbarea nu vine doar pentruca m-am luptat eu la scoala X sa nu se faca religia, sau pentruca am respectat un sac de legi si legiute facand o afacere corecta, sau pentruca nu am dat niciodata spaga la medic sau la 'enj de functionari. schimbarea in Ro, trebuie sa se petreaca la alte nivele, care din pacate sunt mult prea ocupate cu mertane, jipane , conturi la banci, accidente din care scapa curati-nevinovati....
Kari
ham spune:
Citind "Ciocoi Vechi si Noi" sau orice din opera lui Caragiale, "Ion" al lui Rebreanu, "Morometii", scrierile lui Fanus Neagu sau Dinu Sararu si cam tot ce ne descria felul de a fi in secolele trecute, am realizat ca ne adaptam vremurilor, dar ramanem aceiasi...; ia orice pagina din cartile astea si vezi daca nu este o descriere a romanului actual; nu cred ca e o chestie genetica, ci mai mult un "dat" geografic; suntem o tara mica, la marginea orientului, in Balcani, in laterala "Maicii Rusii", 87% ortodocsi, 99% din timp supusi unui imperiu care ne conduce pasii, cand ramanem fara imperiul-tatuc, ne cautam repede alt stapan...
Chestiile astea ne marcheaza felul de a fi si se pot schimba in secole sau milenii, asta daca se vrea (si in ciuda plansului de mila ne complacem sa fim cum ne stim)...
Religia in scoli (o chestie pe care-am avut-o de cand s-o inventat invatamantul, fara nici-o pauza, caci in cei 50 de ani de comunism am inlocuit o dogma cu alta, in care acel "crede si nu cerceta" era la fel de valabil, iar "cercetarea" la fel de drastic blamata si pedepsita), reiau, religia in scoli este doar una din uneltele cu care mai-marii ne conserva felul de a fi (tot un fel de invatamant ideologic pentru integrarea in turma celor multi)...
Pentru exemplificare, iata neshte sfaturi de campanie, proaspete-aburinde, de la PSD citire:
Sa nu te îmbraci tipator. Sa ai un popa lânga tine la mitinguri electorale. Sa angajezi cântareti „seriosi", pe placul pensionarilor. ...
Vor fi cautati preotii, care vor fi invitati la întruniri electorale. Vor fi angajati cântareti „seriosi", precum Fuego sau Aurel Moldoveanu....si, ca argument suprem, sa invoce faptul ca trebuie sa existe neaparat un ministru de la Cluj, ca sa nu lase tara pe mâna moldovenilor si a oltenilor.
http://www.gandul.info/politica/psd-danseaza-numai-cu-solisti-seriosi-ca-fuego-sau-aurel-moldoveanu.html?3928;3228780