Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 31
kokiy spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Depinde de elev. La unii la Mate, la altii la Romana, etc. |
din motiv de bebe in brate mi-ai luat-o inainte... oricum eu vroiam sa spun ...educatia sexuala ...spaima ortodoxilor http://www.sfaturiortodoxe.ro/educatia_sexuala.htmIulia
mami de
Claudia (12dec.2001) si
Razvan (8 iunie 2007)
capcaunul spune:
| Citat: |
Apoi erau lectii cu rugaciunea. Si scria "Un copil CUMINTE se roaga: - inainte de inceperea orelor - dupa ore |
Sa se roage pentru ce? Ca sa-i dea Dumnezeu minte? Ca sa nu-l scoata profa la tabla? Ca sa ia note bune? Ca sa ce?
Inca o dovada de indoctrinare impusa.
doruletz spune:
| citat din mesajul lui simali Sper ca exemplele de mai sus sunt relevante pentru modul in care se intelege predarea religiei in scoli. |
Nu numai exemplele din manual sunt relevante ci si unele mesaje de la subiectul asta sunt cum nu se poate mai elocvente despre modul extremist si agresiv prin care se preda religia ortodoxa in scoli. Imi dau seama ca au perfecta dreptate initiatorii petitiei, nu exagereaza cu nimic. Nici nu se putea o confirmare mai buna decat ceea ce s-a scris la acest subiect:
- cei care nu au credinta (ortodoxa se intelege de la sine) sunt "putregaiuri",
- celelalte religii sunt 'violente si discutabile',
- ortodoxia e adevarul absolut (si la nevoie o impunem cu forta),
- ne aflam in plin "razboi invizibil" intre adeptii lui Dzeu (ortodocsii) si ai Diavolului (restul religiilor + ateii + toti cei care nu vor sa li se predea religia in scoli),
- teoria evolutiei (o teorie acceptata unanim de lumea stiintifica si contestata doar de cativa popi) e "egala cu 0" si o 'aberatie'
etc
Mi se pare incredibil ca aceste lucruri li se servesc copiiilor in anul 2008, la scoala publica, intr-o tara din uniunea europeana!
| citat din mesajul lui simali Astazi am intrebat la scoala despre cererea pentru neparticiparea la orele de religie iar invatatoarea mi-a spus ca, si daca nu participa la orele de religie, copilul tot va sta in clasa (desenand, sau uitandu-se pe pereti), pentru ca nu are unde sa se duca in ora respectiva!!!! |
Simali, din curiozitate, ce vei face in cazul asta? Iti vei lasa copilul in clasa la ora de religie sa asculte asemenea enormitati ca cele scrise mai sus si ca alea din manual?
simali spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Depinde de elev. La unii la Mate, la altii la Romana, etc. |
In primul rand am gustat gluma.
Dar, serios vorbind... la mate si la romana copilul nu se teme pentru viata lui.
Am tinut sa fac precizarea pentru cei ce ar putea sa ia gluma ta in serios.
alice
simali spune:
citat din mesajul lui doruletz
Simali, din curiozitate, ce vei face in cazul asta? Iti vei lasa copilul in clasa la ora de religie sa asculte asemenea enormitati ca cele scrise mai sus si ca alea din manual? |
Eram hotarata sa-l iau de la scoala in ora aia si sa-l duc in parc. Asta pentru ca eu am firma mea, biroul la 5 minute de scoala si pe mama pensionara si dispusa sa ma inlocuiasca la o adica. Apoi faceam petitii la inspectorat ca sa se rezolve problema.
Din fericire nu este cazul. De regula invatatorii pun religia prima sau ultima ora pentru ca vor si ei sa plece mai devreme. La noi e miercurea de la 8 la 9 dimineata asa ca venim la 9. Upiiiii!!!! Dar la V-VIII nu mai e o regula...
alice
ama1357 spune:
| citat din mesajul lui ham Creatorul ESTE un adevar absolut, INDEPENDENT de credinta sau necredinta oamenilor! "Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
daca eu sunt atee, nu cred in Creator, deci pentru mine nu exista un creator, deci este o minciuna!!!
daca esti credincioasa indiferent de religie, crezi in creator, atunci el este un adevar absolut.
tinand cont ca propozitia incepe cu DACA, are loc in anumite conditii => nu exista nici un adevar absolut! Q.E.D.
irina.c. spune:
faceti confuzie intre materii optionale si materii facultativeOptional inseamna ca din cateva materii poti alege una, dar obligatoriu trebuie sa alegi ceva, iar facultativ- daca vrei te prezinti, daca nu, nu.In concluzie, cine nu vrea ca odrasla sa faca religie, ar trebui sa aleaga alta materie.Desigur, asta ar trebui facut la inscrierea in anul scolar- parintii ar trebui sa primeasca o fisa, unde sa bifeze ce si cum.Dar probabil ca va trebui sa asteptam mult si bine pana sa se intample asta in sistemul de invatamant romanesc. Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007)
am blog ![]()
denizel spune:
| citat din mesajul lui irina.c. In concluzie, cine nu vrea ca odrasla sa faca religie... |
:-)))) Am inceput sa ne pierdem rabdarica?
Alexia27 spune:
Nu face nimeni nici o confuzie. Stim bine diferenta dintre optional si facultativ. Atata doar ca nu exista alternative, nu avem de ales intre religie,educatie civica sau educatie sexuala,(de exemplu) si fiecare sa bifeze ce vrea. Avem de ales intre religie si nimic. Si nimicul nu ai voie sa-l alegi (si asta reiese clar din multe postari de la topic, care decriu realitatea din scoli).
Daca ar exista optiuni pe bune nu s-ar mai agita nimeni cu petitii.
PS: Da' in conditiile astea, vreau sa vina la deschiderea anului scolar pe langa preot si profu de civica si ala de educatie sexuala sa ne zica de bine ![]()
Eileen Nicole
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui Alexia27 Nu face nimeni nici o confuzie. Stim bine diferenta dintre optional si facultativ. Atata doar ca nu exista alternative, nu avem de ales intre religie,educatie civica sau educatie sexuala,(de exemplu) si fiecare sa bifeze ce vrea. Avem de ales intre religie si nimic. Si nimicul nu ai voie sa-l alegi (si asta reiese clar din multe postari de la topic, care decriu realitatea din scoli). Daca ar exista optiuni pe bune nu s-ar mai agita nimeni cu petitii.PS: Da' in conditiile astea, vreau sa vina la deschiderea anului scolar pe langa preot si profu de civica si ala de educatie sexuala sa ne zica de bine |
ba exista alternative, ca de asta ii zice optional, si pentru oferirea alternativelor sunt responsabili directorul scolii si inspepctoratul. Dar in primul rand directorul, ca el elaboreaza planul de invatamant. Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog