Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 30
irina.c. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alexia27 Daca citesc din urma observ ca persoanele agresive de la acest topic sunt fix cele cu crucea-n brate, adicatelea fix alea care ar trebui sa fie tolerante si intelegatoare. Nu am vazut pe nimeni din semnatarii petitiei sa ceara de exemplu desfiintarea bisericilor si scoaterea religiei in ilegalitate, in schimb, pe celelalte le-am vazut de multe ori militand pentru IMPUNEREA religiei. Care religie? Pai aia ortodoxa, of cors, ce, mai e alta? Hai, treaca de la ele, aia crestina. Restul sunt niste "putregaiuri", pacatosi pagani care indrazniti sa aveti alte pareri! Simona, vreti sa ne mantuiti cu forta, pe noi astia de n-am ajuns la adevarul absolut? Tu n-ai auzit ca dragoste cu sila nu se poate? Eileen Nicole |
cine a militat pentru impunerea religiei (ortodoxe)?
Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog
Alexia27 spune:
daca nu vreti impunerea religiei, de ce nu sunteti de acord ca religia sa fie OPTIONALA in scoli? Ca despre asta este vorba. Fie ea ortodoxa, protestanta sau musulmana.
Si daca sunteti de acord, de ce mai discutam aici?
Eileen Nicole
denizel spune:
| citat din mesajul lui irina.c. cine a militat pentru impunerea religiei (ortodoxe)? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de bb Teodora(26 august 2007) am blog |
yeps!! Avem o semnatura in plus!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui Alexia27 daca nu vreti impunerea religiei, de ce nu sunteti de acord ca religia sa fie OPTIONALA in scoli? Ca despre asta este vorba. Fie ea ortodoxa, protestanta sau musulmana. Si daca sunteti de acord, de ce mai discutam aici?Eileen Nicole |
simali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui simonacip
Cum ii pui la dispozitie toate informatiile daca te inversunezi asa impotriva orelor de religie? Daca tot il lasi sa aleaga pe el, lasa-l sa aleaga si ce vrea sau nu vrea din ora de religie. Nu i-o refuza total. Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Am rasfoit manualul de religie de clasa I-a. Era acolo o lectie despre fapte bune si fapte rele si despre cum ne va pedepsi Dumnezeu daca facem fapte rele. Si mai erau doua poze, una cu niste copii care jucau fotbal in strada (fapta rea) si consecintele faptei rele (unul dintre copii pe capota unei masini).
Dar copilul meu NU FACE FAPTE RELE. Eu cred ca nici un copil nu face fapte rele. Copiii se joaca, exploreaza, zburda si uneori dau de belea. Invata din "belea", se ridica si nu mai fac data viitoare. Simplu. Ce-i chestia asta cu "fapte rele" de care e plin manualul si apoi "pedeapsa lui Dumnezeu pentru fapte rele"?
Apoi erau lectii cu rugaciunea. Si scria "Un copil CUMINTE se roaga:
- inainte de inceperea orelor
- dupa ore
- seara inainte de culcare
Sper ca exemplele de mai sus sunt relevante pentru modul in care se intelege predarea religiei in scoli. Cum sa aleaga copilul meu (un copil foarte sensibil de felul lui) calea de urmat cu inima deschisa cand vine popa si-i spune la scoala ca Dumnezeu sta cu sabia la picior sa-l pedepseasca daca nu alege ce trebuie...
Plus ca o inceapa sa-si faca griji ca este un copil rau daca nu se roaga de 3 ori pe zi. Pentru ce sa incarcam copiii cu asemenea poveri?
Biserica, ca si institutie, traieste (si traieste bine de tot) din temeriel si spaimele noastre. Spaima semanata in credincios din copilarie va creste mare si va aduce profituri uriase institutiei.
Si o intrebare pentru cei ce sustineti ca religia este o materie ca oricare alta:
La ce materie se mai seamana spaima ?
alice
denizel spune:
| pai e optionala deja, arata-mi legea care spune ca e obligatorie |
o luaram de la capat...
. O sa apara Ham care sa zica chestia cu cererea de scoatere a ceva ce nu e obligatoriu
Unii stapanesc foarte bine tehnici de manipulare a maselor [bebe].
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
| citat din mesajul lui simali La ce materie se mai seamana spaima ? alice |
Cred ca asta e esentialul! Alice,
.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Reallaura Denizel, daca ai fi citit cat de cat despre budisti si despre religia asta, ai fi inteles ca nu poti pune aceasta religie laolalta cu religia crestina. Ce au de a face zeii lor zoomorfi cu comportamente violente si discutabile, cu frumusetea mesajului crestin? |
Inca o dovada a intolerantei religioase!
Si pe deasupra o jignire impardonabila. Daca un budhist ti-ar spune ce-are Dumnezeu cu comportamentele Lui violente si discutabile cu frumusetea mesajului budhist?
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui simali La ce materie se mai seamana spaima ? |
Depinde de elev. La unii la Mate, la altii la Romana, etc.
irina.c. spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Depinde de elev. La unii la Mate, la altii la Romana, etc. |

corect