Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

aham....si mama lui gigel care e plecata in spania la capsuni poate suplini cu succes orice educator sau profesor
parca si vad pe managerita unei firme cum lasa balta tot doar ca sa stea acasa sa predea legile fizicii si etc...ca deh,isi iubeste copilul,nu?
sau o femeie de serviciu(a nu se lua in sens negativ aceasta meserie,e doar un exemplu) care isi iubeste copilul ii va preda cu succes diateza pasiva.

iar alternative exista daca vrei.gradinita,scoala,liceu si facultate particulara.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham
Sa speri ca biserica va face ceva impotriva statului este cel putin naivitate; biserica a avut dintotdeauna o relatie imorala cu organizatia statala, fie e stat condus de regii, de legionarii, de Antonescu, de comunistii, aceptand chiar daramarea propriilor lacasuri de cult, numai pentru ca burtile sa se pastreze la fel de maretze.

Alo-alooo, contoru' ala de "i"-uri mai functioneaza? ('Au l-am dat eu peste cap? :-)) Ca sa nu mai vorbim c-ar fi nevoie si de unu' pentru semantica frazei...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

aham....si mama lui gigel care e plecata in spania la capsuni poate suplini cu succes orice educator sau profesor
parca si vad pe managerita unei firme cum lasa balta tot doar ca sa stea acasa sa predea legile fizicii si etc...ca deh,isi iubeste copilul,nu?
sau o femeie de serviciu(a nu se lua in sens negativ aceasta meserie,e doar un exemplu) care isi iubeste copilul ii va preda cu succes diateza pasiva.iar alternative exista daca vrei.gradinita,scoala,liceu si facultate particulara.ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

si de ce ma rog sa finantez din banii mei doua sisteme de invatamant- cel de stat, de care nu m-as folosi, si cel particular?ti se pare corect? daca tu esti multumit de invatamantul de stat, foarte bine, eu nu sunt si ar trebui sa am o alternativa.Banii mei ar trebui sa se duca la o scoala confesionala, sa zicem, daca asta as vrea sa aleg pentru copiii mei. La asta m-am referit cand am spus scoli ale comunitatilor- de exemplu o comunitate religioasa sa isi poata finanta propria scoala, si sa fie scutita de contributia la sistemul de stat, avand in vedere ca nu se foloseste de el.cat despre exemplele tale- nu-si au rostul, s-a mai spus ca hs-ul nu e pentru orice familie, dar orice familie ar trebui sa aiba posibilitatea de a opta pentru el. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.
si de ce ma rog sa finantez din banii mei doua sisteme de invatamant- cel de stat, de care nu m-as folosi, si cel particular?ti se pare corect?

De invatamantul de stat beneficiezi fie direct, prin educatia copiilor tai, fie indirect, prin educatia celorlalti copii care fac parte din acelasi organism social. La fel cum de justitie, politie, armata, sanatate s.a.m.d., beneficiezi fie direct, cand ai nevoie, fie indirect prin sanatatea unui angrenaj social in care te simti in siguranta. Impozitele se platesc pentru a mentine coerenta unei societati. Optiunea pentru un serviciu privat nu exclude obligatia de a contribui pentru serviciul public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui amoga

Citat:
citat din mesajul lui ham
Sa speri ca biserica va face ceva impotriva statului este cel putin naivitate; biserica a avut dintotdeauna o relatie imorala cu organizatia statala, fie e stat condus de regii, de legionarii, de Antonescu, de comunistii, aceptand chiar daramarea propriilor lacasuri de cult, numai pentru ca burtile sa se pastreze la fel de maretze.

Alo-alooo, contoru' ala de "i"-uri mai functioneaza? ('Au l-am dat eu peste cap? :-)) Ca sa nu mai vorbim c-ar fi nevoie si de unu' pentru semantica frazei...

Daca te uiti in urma am editat (si graba strica treaba, am omis sa acordez cuvintele) dar sa presupunem ca nu stiu sa scriu romaneste; tu propui ca, daca vreau, sa-mi tziu copiii acasa si sa-i educ sa scrieze ca mine, numai si numai fiindca sistemul de invatamant e najpa (si chiar este!) si pentru ca asa ar fi democratic. O fi, da' nu ma depaseste in nashparleala!
Parerea mea este ca democratic este sa iei in calcul binele copiilor care nu se pot apara de prostia & suficienta parintilor si sa alegi/impui varianta care-i avantajeaza pe viitor. Parerea mea de palinkar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
Pacat ca oamenii nu lupta pentru reformarea totala a sistemului, ci umbla cu petice de genul petitiei mentionate la inceputul acestui topic.

Pai care e motivul pentru care nu faci si tu o petitie in care sa ceri "reformarea sistemului"? Societatea asta decandenta iti da totusi dreptul sa-si manifesti dorintele, chiar sa protestezi contra ei si a "indoctrinarii umaniste".
Citat:
nu e nici un sf ca in scolile de stat se practica indoctrinarea umanista

uite si aici:
http://misesromania.org/310/

Nu am inteles care e legatura cu petitia de fata? Asa "penibil" cum o fi textul ei macar are meritul ca e clar, comprehensibil si la obiect. Spre deosebire de explicatia "indoctrinarii umaniste" pe care io una tot nu am priceput-o, in ciuda articolelor citate. Plus ca din cate am inteles io, acolo se vorbeste (vorba vine, mai mult se copiaza de pe la altii) despre invatamantul universitar (american!!) si nu despre clasa intâia de la generala 1 din caracal . Iar in romania universitatea nu e obligatorie prin urmare nici daca ar exista tot nu ar fi justificata teama de 'indoctrinare umanista' .
Pentru cei ce n-au avut rabdare sa citeasca articolul (ii inteleg) iata unul din punctele pe care le considera autoarea lor drept 'indoctrinare umanista' :

3) Promovarea culturii postmoderne în defavoarea celei clasice si subminarea sistematica a unor concepte precum umanism, liberalism, obiectivitate, adevar, individualitate si însasi negarea ideii de alegere si actiune în favoarea interpretarilor deterministe psihanalitice fiziologico-psihologice.

asta era, d'aia trebuie desfiintata gradinita publica ca nu cumva sa le bage statul in cap prescolarilor "postmodernismul" si "interpretarile deterministe psihanalitice fiziologico-psihologice"

sincer.. "sincer, daca n-ar fi de râs, as plange"

Citat:
La asta m-am referit cand am spus scoli ale comunitatilor- de exemplu o comunitate religioasa sa isi poata finanta propria scoala, si sa fie scutita de contributia la sistemul de stat, avand in vedere ca nu se foloseste de el.

O idee ar fi sa faceti o petitie catre BOR ca sa foloseasca o parte din cadoul electoral de www.ziare.com/CoincidentaMilioane_de_eurodate_de_Guvern_Bisericiiin_prag_de_alegeri-298180.html" target="_blank">milioane de euro pentru finantarea unor scoli confesionale. Sau sa rupa o parte din milioanele cu care se construiescwww.financiarul.com/articol_9955/patriarhia-romana-ridica-o-biserica-ortodoxa-de-2-mil.-euro-la-roma.html" target="_blank"> catedrale ortodoxe prin strainatate ca sa organizeze scoli in care sa se predea stiinta din perspectiva ortodoxa. Ca si aia sunt tot bani din contributiile oamenilor (credinciosi sau nu).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
Pacat ca oamenii nu lupta pentru reformarea totala a sistemului, ci umbla cu petice de genul petitiei mentionate la inceputul acestui topic.

Pai care e motivul pentru care nu faci si tu o petitie in care sa ceri "reformarea sistemului"? Societatea asta decandenta iti da totusi dreptul sa-si manifesti dorintele, chiar sa protestezi contra ei si a "indoctrinarii umaniste".
Citat:
nu e nici un sf ca in scolile de stat se practica indoctrinarea umanistauite si aici:
http://misesromania.org/310/

Nu am inteles care e legatura cu petitia de fata? Asa "penibil" cum o fi textul ei macar are meritul ca e clar, comprehensibil si la obiect. Spre deosebire de explicatia "indoctrinarii umaniste" pe care io una tot nu am priceput-o, in ciuda articolelor citate. Plus ca din cate am inteles io, acolo se vorbeste (vorba vine, mai mult se copiaza de pe la altii) despre invatamantul universitar (american!!) si nu despre clasa intâia de la generala 1 din caracal . Iar in romania universitatea nu e obligatorie prin urmare nici daca ar exista tot nu ar fi justificata teama de 'indoctrinare umanista' .
Pentru cei ce n-au avut rabdare sa citeasca articolul (ii inteleg) iata unul din punctele pe care le considera autoarea lor drept 'indoctrinare umanista' :3) Promovarea culturii postmoderne în defavoarea celei clasice si subminarea sistematica a unor concepte precum umanism, liberalism, obiectivitate, adevar, individualitate si însasi negarea ideii de alegere si actiune în favoarea interpretarilor deterministe psihanalitice fiziologico-psihologice.
asta era, d'aia trebuie desfiintata gradinita publica ca nu cumva sa le bage statul in cap prescolarilor "postmodernismul" si "interpretarile deterministe psihanalitice fiziologico-psihologice" sincer.. "sincer, daca n-ar fi de râs, as plange"
Citat:
La asta m-am referit cand am spus scoli ale comunitatilor- de exemplu o comunitate religioasa sa isi poata finanta propria scoala, si sa fie scutita de contributia la sistemul de stat, avand in vedere ca nu se foloseste de el.

O idee ar fi sa faceti o petitie catre BOR ca sa foloseasca o parte din cadoul electoral de www.ziare.com/CoincidentaMilioane_de_eurodate_de_Guvern_Bisericiiin_prag_de_alegeri-298180.html" target="_blank">milioane de euro pentru finantarea unor scoli confesionale. Sau sa rupa o parte din milioanele cu care se construiescwww.financiarul.com/articol_9955/patriarhia-romana-ridica-o-biserica-ortodoxa-de-2-mil.-euro-la-roma.html" target="_blank"> catedrale ortodoxe prin strainatate ca sa organizeze scoli in care sa se predea stiinta din perspectiva ortodoxa. Ca si aia sunt tot bani din contributiile oamenilor (credinciosi sau nu).

1. multumesc pentru sugestie, deja sprijin Asociatia HS Romania cu tot ce pot2.degeaba face BOR confesionale, daca statul stabileste programa obligatorie, modul de desfasurare a procesului de predare-invatare, modalitatea de acreditare a scolii, etc.. Practic e aceeasi Marie cu alta palarie,doar ca altcineva da banii. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
si de ce ma rog sa finantez din banii mei doua sisteme de invatamant- cel de stat, de care nu m-as folosi, si cel particular?ti se pare corect?

De invatamantul de stat beneficiezi fie direct, prin educatia copiilor tai, fie indirect, prin educatia celorlalti copii care fac parte din acelasi organism social. La fel cum de justitie, politie, armata, sanatate s.a.m.d., beneficiezi fie direct, cand ai nevoie, fie indirect prin sanatatea unui angrenaj social in care te simti in siguranta. Impozitele se platesc pentru a mentine coerenta unei societati. Optiunea pentru un serviciu privat nu exclude obligatia de a contribui pentru serviciul public.
tocmai asta zic, scoala nu ar trebui sa fie un serviciu publicdar ma rog, asta e parerea mea,cine moare de dragul sistemului de invatamant public sa semneze petitia in cauza, cine stie, poate s-o rezolva ceva Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ai si tu dreptate.

Pe de alta parte insa, sunt legislatii pe planeta in care oferta de servicii guvernamentale este, intr-o mica masura, ajustabila in functie de preferintele cetatenilor. Bunaoara, exista unele state in U.S.A. (de mentionat ca aici educatia este o indatorire a guvernelor statale, nu a celui federal) care returneaza o parte din impozite/taxe celor care opteaza pentru scolitul acasa. Ratiunea fiind exact aceea pe care a oferit-o irina.c. -- daca John Doe nu consuma respectivul serviciu, de ce sa-l plateasca?

Unde mai pui ca din momentul in care incetezi sa vezi din parintii non-conformisti niste inamici ai sistemului (cum imi cam pare mie ca sunt vazuti pe ici, pe colo, prin ministerele esentiale), ai toate motivele de a vrea sa-i ajuti pe acestia (pe parintii aia nemultumiti de oferta standard) in ceea ce intreprind. Si ce alt ajutor mai bun decit inlesniri financiare ar putea primi?

Modelul nu se aplica la orice serviciu guvernamental (bunaoara, nu poti alege sa nu finantezi armata; sau politia; etc.). Si nici nu cred ca toate statele americane au aceasta oferta catre cetatenii lor. Chiar si asa, ramine un model care merita, cred eu, sa dea macar putin de gindit.

In ce ma priveste, nu am o opinie ferma cu privire la problema finantarii serviciului educational public. Cumva, as vedea sensul ca chiar si cei care nu au de gind sa-l foloseasca sa contribuie financiar intr-o (mai mica) masura. Ar fi ca si cind ar plati o asigurare -- daca se-ntimpla cine stie ce si au brusc nevoie de serviciile respective, ar fi corect sa poata avea acces la ele. Pe de alta parte, finantele fiind o resursa limitata (fie le pui intr-un buget, fie in altul, dar nu le poti duplica si pune in oricite bugete vrei), si dat fiind ca si copilul scolit acasa are nevoie de carti, Internet, teatru, etc. la fel ca si copilul care le obtine la scoala publica, mi s-ar parea normal ca macar o parte din impozitele si taxele platite de parinti sa revina la dispozitia propriilor copii --oriunde ar fi acestia: in scoala sau nu-- cu obligatia "in scopuri educative".

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
tocmai asta zic, scoala nu ar trebui sa fie un serviciu public

dar ma rog, asta e parerea mea,cine moare de dragul sistemului de invatamant public sa semneze petitia in cauza, cine stie, poate s-o rezolva ceva

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

nu se va rezolva nimic.bisericii ii trebuiesc "turme" de enoriasi ca sa poata sa isi mentina burta mare.treaba cu religiile a depasit de mult granita spiritualului si a cazut in comercial.religia deja e o afacere si asta de muuuult,foarte mult timp.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

Mergi la inceput