Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
e suficient ca parintele sa scrie "a stii" si, eu una, nu il mai consider apt pt. a-si scolariza copilul :-). Mi se pare inacceptabil ca un copil scolarizat acasa, cu pretentia ca acasa e mult mai bine decat la scoala, sa scrie cu asemenea greseala.

Uau! Ce greseala catastrofala! Am auzit si eu ca mereu isi dau cu halbele-n cap prin baruri astia care scriu "a stii" cu ceilalti, care nu scriu deloc :-), da' pin-acu' chiar n-am crezut...

denizel, daca ai critici la adresa educatiei facute acasa, incearca argumente mai serioase.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

si apropo de religie in scoli ca asta e subiectul...ce fac cu copilul daca eu sunt evreica?

Marina

Marina, repede, trebuie sa faci singurul lucru care poate sa-i fie de folos copilului: inscrie-l repede la orele de religie ortodoxa!!
Tu poti sa nu-l lasi la aceste ore, desigur, da' riscul e mare, asa se zvoneste pe-aicea, pe DC :-)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

profit sa zic la multi ani lui gheorghe!...ce zboara vreme

In rest vorba lui Denizel putin pusa altfel (mi se pare un argument extrem de pertinent) ...faptul ca esti o mama iubitoare si grijulie nu face pe nimeni sa fie un educator desavarsit si un profesor exceptional. Cu scuzele de rigoare mi se pare ca hs asta este o prelungire a instinctului de cocolosire. Nu contest insa ca invatamantul romanesc la momentul actual este o varza totala.ote]citat din mesajul lui Sabina

il dai la reut lauder

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui amoga

Citat:
e suficient ca parintele sa scrie "a stii" si, eu una, nu il mai consider apt pt. a-si scolariza copilul :-). Mi se pare inacceptabil ca un copil scolarizat acasa, cu pretentia ca acasa e mult mai bine decat la scoala, sa scrie cu asemenea greseala.

Uau! Ce greseala catastrofala! Am auzit si eu ca mereu isi dau cu halbele-n cap prin baruri astia care scriu "a stii" cu ceilalti, care nu scriu deloc :-), da' pin-acu' chiar n-am crezut...

denizel, daca ai critici la adresa educatiei facute acasa, incearca argumente mai serioase.

A.M.

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

Da, e o greseala la fel de mare cu cea din "proprii copii" :-).
Iar argumentul pe care l-am adus mi se pare foarte, foarte serios! :-) Unui copil nu trebuie sa-i fie luat dreptul de a sti sa scrie impecabil, cand exista posibilitatea ca el sa scrie impecabil. Degeaba parintele e un istoric sau un matematician de exceptie, daca nu stie sa scrie corect verbul a sti (pe cuvant ca nu carcotesc, cu atat mai mult cu cat, ingrozita de faptul ca asta micu' trebuie sa inceapa scoala, am cochetat cu HS).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Citat:

ma scuzati dar mie una asta cu studiatul acasa ca sa feresti copilul de influente nocive mi se pare cea mai ciudata idee. Viata nu e usoara mereu si contactul cu alti copii intr-un mediu formal (care probabil poate fi asimilat mai tarziu cu un job) mi se pare esentiala in formarea unui copil.

Exista si alte modalitati prin care poti expune un copil unui cadru mai formal. Biserica, ar fi unul din ele. Cluburi, echipe, cercuri de tot felu', ar fi altele. Nu e scoala singurul loc in care se poate-nvata ca exista ierarhii intre oameni.

Citat:
In alta ordine de idei desi am avut putine tangente cu teoria, mi se pare ca nicaieri in lume nu a facut furori. Exista cazuri desigur, probabil si cu succes dar pana la urma 90% din populatia care are acces la scoala isi trimite copilul chiar la scoala.

Nu trebuie sa faca furori, trebuie doar sa fie o optiune lasata la libera alegere. Ca cei mai multi vor alege sa-si trimita copiii la scoala, in continuare, eu unu' nu am nici cea mai vaga indoiala. Dar macar vor fi facut-o in virtutea propriei alegeri, nu in virtutea votului dintr-un Parlament sau al unei hotariri guvernamentale sau a vreunui edict bisericesc. Eu unu' gasesc ca ar fi mare diferenta.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

ia spuneti-ne dvs doamna cam ce programa scolara ati adopta pt copii dvs si dupa ce manuale ar invata?

Da' ce te framinta grija pe tine? E treaba familiei lor ce subiecte ar aborda in educatia copiilor, nu a ta sau a altcuiva.

Daca chiar esti curios, invata mai intii sa formulezi o cerere intr-un mod politicos, nu asa de parca ai fi buricu' Pamintului caruia numaidecit ar trebui sa-i dea socoata orisicine. Ooo, am uitat, asta cu politetea nu s-a-nvatat la scoala; era prea plina programa cu intelepciunea lui Lenin probabil...

A.M.

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

ma framanta draga doamna ca poate descopar chestii noi si poate le si aplic.nu stiu cum sta treaba cu politetea in canada dar a face pe cineva "buricu pamantului" in romania nu suna a politete.dar deh,ce stiu eu de aici din romania tara vecina cu lenin.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ham
Ce puii nostri de treaba are invatamantu' lui mosh Ion Roata cu secolul 21?

Aaaaaa!!!!

Ca irina.c. viseaza la o scoala unde sa se-nvete ca la 1400 toamna, ca pamantu' se scutura tip cutremur fiindca au pacatuit clientele focului vesnic, care nu umbla (satanistele dreacului!) cu basmale-n cap si mai au si coraju' sa se creaza egalele barbatului (auzi blasfemie pacatoasa!!! ) fara sa stie nenorocitele ca datorita lor s-agita draci-n iad si se hudurcaie pamantu' cu noi pacatosii care suntem!

Ba nene, ai luat-o pe ulei? Mai catinel cu palincutza ca se permeabilizeaza prea tare neuronu' si uite ce-ti iese din buricu' destelor -- un delir bahic.

Dupa cum am citit-o eu pe irina.c., ...bla-bla-bla

Daca citeai mai cu atentie (sau rugai pe cineva sa-ti explice sensul scrierii, vedei de unde iesirea mea:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.nu e nici un sf ca in scolile de stat se practica indoctrinarea umanista

uite si aici:

http://misesromania.org/310/

irina.c, foloseste un studiu asupra invatamantului de la secolul 19 pentru a argumenta ce se intampla in secolul 21.
Asa ca n-ai prea reusit sa citesti da-ti dai cu parerea.
Sa speri ca biserica va face ceva impotriva statului este cel putin naivitate; biserica a avut dintotdeauna o relatie imorala cu organizatia statala, fie e stat condus de regii, de legionarii, de Antonescu, de comunistii, aceptand chiar daramarea propriilor lacasuri de cult, numai pentru ca burtile sa se pastreze la fel de maretze.

Biserica nu are cum sa se ocupe de predarea stiintelor, fiind cea mai conservatoare institutie, conservatoare in sens retrograd, in timp ce stiintele prin natura lor sunt si trebuie sa fie motorul progresului.
Vremea „Calului Balan" si a „Sfantului Nicolai", uneltele de educatie ale parintele Ioan de sub deal, tatal Smaranditei, au ramas in secolul 19 pe care-l citeaza irina.c. si care nu se mai (poate) intoarce!

Sa dai voie lui "nea caisa" sa-si culturalizeze copilul este aberant; nu uitati ca tara asta, la ora actuala, este condusa de oameni educati in fostul regim, regim in care fostii ortaci (i-ati vazut in actiune la mineriade) aveau macar 8 clase terminate (fiindca asa era ordinul, toti trebuia sa fim cu scoala), cand de fapt erau analfabeti; acestor analfabeti (minerii nu-s o exceptie, 85% din tara asta nu stie bine alfabetul si tabla inmultirii, dovada cei 85% obtinuti de Ilici in alegeri) cum poti sa le permiti sa opteze pentru a-si educa singuri copiii, numai de dragul democratiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:

profit sa zic la multi ani lui gheorghe!...ce zboara vremeIn rest vorba lui Denizel putin pusa altfel (mi se pare un argument extrem de pertinent) ...faptul ca esti o mama iubitoare si grijulie nu face pe nimeni sa fie un educator desavarsit si un profesor exceptional. Cu scuzele de rigoare mi se pare ca hs asta este o prelungire a instinctului de cocolosire. Nu contest insa ca invatamantul romanesc la momentul actual este o varza totala.ote]citat din mesajul lui Sabina

il dai la reut lauderZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Marina
[/quote]
interesant, si crezi ca profesorii si invatatorii din sistem sunt educatori desavarsiti?sunt absolut sigura ca o mama interesata de educatia copiilor poate suplini cu succes aproape orice invatator si profesor, iar acolo unde nu se descurca poate oricand plati niste meditatori. Ceea ce oricum fac majoritatea covarsitoare a parintilor, cu toate ca ai lor copii beneficiaza, cel putin teoretic, de educatorii desavarsiti si de profesorii exceptionali pomeniti mai sus.
in orice caz, ideea era ca ar trebui sa existe niste alternative la sistemul de stat- iar hs-ul ar fi printre ele.Nu toti parintii ar opta pentru hs, poate unii ar dori invatamant confesional, sau invatamant de stat, sau mai stiu eu ce alte optiuni pot exista. Dar la noi, din pacate, nu avem de ales.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham acestor analfabeti (minerii nu-s o exceptie, 85% din tara asta nu stie bine alfabetul si tabla inmultirii, dovada cei 85% obtinuti de Ilici in alegeri) cum poti sa le permiti sa opteze pentru a-si educa singuri copiii, numai de dragul democratiei?"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
extraordinar!eu zic sa instauram din nou comunismul, ca sa-i tinem pe analfabetii astia in frau, ca poate si-o iau in cap de la atata democratie! Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Citat:
Da, e o greseala la fel de mare cu cea din "proprii copii" :-).
Iar argumentul pe care l-am adus mi se pare foarte, foarte serios! :-) Unui copil nu trebuie sa-i fie luat dreptul de a sti sa scrie impecabil, cand exista posibilitatea ca el sa scrie impecabil.

Daca inteleg eu bine, ce spui tu acilea e ca un copil trimis la scoala are sansa de a ajunge atoatecunoscator ("impecabil"), cita vreme unul scolit acasa nu ar avea-o, deoarece parintii acestuia din urma nu poa' sa le stie/faca pe toate la nivelul elevat la care au ajuns profesorii din scoli.

Daca asta e argumentul tau, putem discuta. (Daca e altul, inseamna ca inca nu l-am prins.)

Mai intii, sper ca nu pretinzi ca toti cei trecuti prin scoli ajung niste "impecabili". (Asta e usor de demonstrat; e suficient sa faci un sondaj de opinie prin rindul primarilor de sector in ceea ce priveste conjugarea lui "a fi" :-).) Impresia mea e ca chiar foarte putini ajung la nivelul acesta, insa asta e o impresie subiectiva. Orisicit, ideea e ca frecventarea unei scoli nu garanteaza succesul.

Pe urma, cred ca ai avea o problema sa arati si faptul ca toti profesorii din scoli isi cunosc materiile pe care le predau la nivelul "impecabil". Eu unul am avut parte de unii care-si predau lectiile citind din caietele aduse de acasa, si care habar nu mai aveau ce spusesera cu citeva saptamini in urma. E drept, nu au fost multi din astia, da' au fost. (Din cite prind din comentariile facute pe marginea invatamintului romanesc, lucrurile s-au inrautatit in ultima vreme; nicidecum nu s-a ajuns la perfectiune.)

Apoi, nu vad cum ai putea demonstra ca un copil scolit acasa ar fi limitat de nivelul de pricepere a parintilor sai. In fapt, scopu' unora din cei care aleg scolitul acasa este chiar acela de a nu pune nici un fel de limite in educatia progeniturilor (spre deosebire de selectia pe care o face scoala prin impunerea unei programe si a unor profesori cu grade incerte de pregatire). Si-atunci, pe de o parte nu exista nici un impediment ca invatatura sa vina de la terte persoane (i.e. copilul invata de la vecina, scriitoare de succes de romane politiste :-)), pe de alta parte copilul poa' sa-si depaseasca "maestrii" prin propriul sau efort (i.e. dupa ce citeste trei rafturi de romane politiste, observa greselile parintilor si se/ii corecteaza).

In sfirsit, aceia dintre parinti care se simt depasiti de situatie, pot in continuare sa aleaga oferta publica daca li se pare mai demna de incredere.

Prin urmare, nu vad ce drepturi s-ar nega in momentul in care scolitul acasa ar fi o optiune.

Citat:
Degeaba parintele e un istoric sau un matematician de exceptie, daca nu stie sa scrie corect verbul a sti (pe cuvant ca nu carcotesc, cu atat mai mult cu cat, ingrozita de faptul ca asta micu' trebuie sa inceapa scoala, am cochetat cu HS).

Tu pari sa pretinzi ca lucrurile trebuie sa se-ntimple perfect sau sa nu se-ntimple deloc. Eu mi-s de parere ca imperfectiunea e un mod sanatos de a trai, si ca "mai putin decit perfectul" care se obtine prin neinstitutionalizare e de preferat celui obtinut prin intermediul acesteia.

A.M.

Mergi la inceput