Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (190)
Raspunsuri - Pagina 5
desiree spune:
iulia, eu nu as fi lasat-o pe doamna respectiva..i-as fi spus ca ccc copilu meu se joaca cu leaganul momentan (cum doreste el) si sa aiba rabdare pana plecati..eventual i-as fi atras atentia ca e un leagan liber..ocupat de un adult....sa-l roage pe dansul, poate are mai multa intelegere decat copilul tau!
la noi jucariile, orice fel de jucarie...nu il acapareaza mai mult de un minut..de aia am renuntat sa mai cumpar..mai nou mazgaleste cu creioane colorate...uneori e absorbit, alteori le pune unu langa altu si incepe sa le numere: tei, tei, tei..adica trei!.
jucariile lui preferate sunt de regula lucrurile din casa..orice in afara de jucarie..isi inventeaza joculete cu lingurile, ambalajele de la bomboane,imi exploreaza geanta si portofelul..iar eu de o perioada, de cand am vazut ca se poate juca si singurel..sunt de o nesimtire crasa..caci refuz sa ma implic in jocul lui, oricare ar fi el..chiar daca imi intoarce casa uneori cu fundu-n sus de-mi vine sa-mi pun mainile in cap..daca il vad la impas, ii dau cate o idee si apoi il las in pace..bine, nu se intampla mereu, dar se intampla!de regula, eu sunt jucaria preferata...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
aka spune:
jucarii avem destul de multe, zic eu. in ultima perioada se joaca cu un puzzel din lemn, cu cescutele, tacamuri din plastic. cand sunt eu la bucatarie scoate din dulap si sertare toate maruntelele, le aseara sau le cara prin casa, scoate reviste sau carti din biblioteca. de cand e la gradi seara e obosita si prefera jocuri statice, ii dau creioanele si hartia si mazgaleste la masa. si eu pe langa ea, altfel vine si ma ia de mana sa vin, pot sa plec dar in cateva minute sa ma intorc si sa mai vorbim un pic.
si pentru ca nu ne-ati mai vazut demult poze de la mare si de la munte.
Acs ce drag imi e sa ma uit la pozele voastre, cu 3 minuni.
bine ai revenit Donia. frumoasa vacanta ati avut. si copii sunt foarte frumosi.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina
leyla spune:
Hello, hello!
In sfarsit a aparut Doniaaaa. Bine ati revenit! Ce frumos ati petrecut in vacanta, ce zburdalnici au fost Roxana si Cristinel. Succes la noua scoala.
Mamaana si voua mult succes!
Am aparut si noi duminca seara de la Botosani (Ktrinel, chiar unde esti, a aparut Donia si ai disparut tu?), deci am stat doar 3 zile, nu a fost chiar o vacanta. A fost foarte bine, Kaan a alergat prin toata curtea dupa toate orataniile posibille. Si in permanenta avea cate ceva in mana si manca, mere, pere, prune, rosii, castraveti (chiar si murati), ciorba la greu, struguri, l-a invatat fratele meu sa scuipe coaja, ca atare acuma cand manaca acasa se crede in curte la mamaia si le scuipa prin toata casa. In rest, pe mine m-a intepat o viespe chiar sub ochiul stang, ca atare mi s-a umflat si invinetit jumate de fata nasol tare, cred ca vecinii au crezut ca m-a batut sotul si am fugit la mama ca se uitau dubios la mine si cam neincrezatori cand le spuneam ce s-a intamplat. A, si de vineri seara s-a pus un frig, o ploaie si un vant. Sambata nu am putut sa tin copilu in casa sub nicio forma ca el vroia in curte si haine f groase nu prea aveam cu noi. Era alb ca varul la fata, mainile si nasul inghetate, am zis ca e tare daca scapa fara o raceala, vad ca nare nika.
Roxanica, sa va fie de bine si voua mica escapada la Budapesti.
Acs, ce frumos tabloul descris cu ei jucandu-se in curte cu castane si cochilii de melci. Sa-nteleg ca stai undeva pe 1 Mai ca vorbeai de Ciresarii si stiu ca intre Domenii si Ciuperca este un parc ce se cheama asa. Ca intotdeauna, superbe pozele voastre din vacanta, ce mi-au placut cele in care erau cu totii in halatele.
Aka, ma bucur ca a inceput sa se acomodeze, sa o tina tot asa.
Dia, ce emotionanta a fost relatarea despre prima zi de gradi a Oanei.
Danita, pare rau pentru Mitzu, sper sa-l recuperati …success la cautari!
Teutz, mortala Alexia cu galetusa-n cap.
Iulia-stefy, noi nu ne confruntam cu situatii din astea ca in parcurile in care mergem noi in sect 3 sunt de regula pazite de bodyguarzi, ca atare ei nu lasa in leagane si pe topogane pe cei mari.
Gazella, super, super pozele cu piticii tai. Dar Bendis arata mult mai mare, eu ii dau 3 ani.
Pupicei si somnic dulce la pitici!
Dia1609 spune:
fetelor, merci ca v-ati gandit la noi ... n-am mai apucat sa scriu impresii si din ziua a doua de gradi, ca am bantuit prin oras, am facut putina terapie prin shopping ... adevarul e ca mi-e groaza sa vin acasa sa vad casa goala :(
a fost ok si ieri si azi la gradi... nu a prea plans, doar dupa ora 12, cand ajungeau la masa si era deja f obosita, si, bineinteles cand ma vede pe mine o bufneste plansul ... ieri am cules-o si pe maica-mea din oras cand am mers s-o iau de la gradi... si oana a plans tare cand m-a vazut, a sarit la mine in brate, imediat s-a linistit si m-a luat de mana sa-mi arate unde s-a jucat ea , am iesit afara, si cand a vazut-o pe maica-mea langa masina, a izbucnit din nou in plans ....... cu mancarea e relativ ok, mult mai bine decat ma asteptam: dimineata a mancat de fiecare data (azi cica a mancat tot ), iar pana azi, la pranz a mancat doar supa... azi a mancat si felul 2 (numai ca nu i-au mai dat supa inainte ... si sunt happy ca povesteste cu drag de gradi, daca o intreb cand mai venim la gradi, spune "maine", dimineata cand o trezesc nu e morocanoasa, si zice "neata" si apoi imediat "gradi, copii"... deci inseamna ca-i place acolo... mai ramane sa ma obisnuiesc si eu
azi la plecare i-a spus bye la educatoare si am intrebat-o pe oana cine are grija de ea la gradi, andreea? (andreea fiind educatoarea) si ea mi-a raspuns: "nu, ada" ...e scai dupa ada, dar de azi cica s-a jucat mai mult si cu restul, n-a mai stat chiar asa agatata de ada... nu de alta, dar se mai plictiseste si ada
ma duc sa iau ceva de mancare si revin (stiti ca nu pot sa mananc nimic dimineata pana o iau pe oana? inca sunt cu stomacul ghem...
sbogdana spune:
Buna Minunatelor
De multa vreme nu am mai scris, in mare parte din lipsa de timp. Ne-am intors de mult din India, a fost frumos acolo.
Noi suntem bine. Zara e innebunita dupa joaca afara, cu greu intram in casa. Are un vocabular destul de bogat, dar inca nu leaga cuvinte. Ii place mult sa danseze si sa cante.
De cateva zile incercam si noi un daycare, cam 3 ore pe zi, de 3 ori pe saptamana. Pana acum a stat singura cate o ora si a fost ok.
Avem mici probleme cu imbracatul, adica nu ii place sa fie imbracata, prin casa sta mai tot timpul goala, doar la culcare si la plimbare accepta sa fie imbracata. Inca nu este prietena cu olita, dar anunta dupa ce face si isi da scutecul jos daca il are pe ea.
Ce sa mai spunem despre noi, mancam aproape de toate,nu cantitati mari dar ok si inca sanul este cel mai bun prieten al ei, pe care-l serveste in general dimineata, seara si pe timpul noptii 1-2 -3 ori, si la somnul de pranz daca suntem pe acasa.
poze recente cu noi
poze iunie
tuturor
Dia1609 spune:
iulia-stefi, gazzela, si mie mi s-a intamplat in parc o faza din asta.. oana se dadea pe leagan cumva cu burta pe el si se balanganea... deci, de fapt ea se juca, nu se dadea pe leagan dupa unii... si a venit o mama sa-mi spuna sa iau fata de acolo ca fi-su vrea sa se dea si el (celelalte leagane erau toate ocupate de alti copii)... eu nu prea am rusine cand e vorba de copilul meu, asa ca i-am zis sa astepte pana termina fiica-mea, ca nu plecam de acolo pana nu decide ea ca asta vrea. si au stat planton langa leagan la 2 cm de mine, ca poate ma deranjeaza si plecam... si oana, ca niciodata, s-a balanganit pe leaganul ala vreo 20 min ... a mai comentat ca ar trebui sa se dea toti copiii maxim 5 minute, ca altfel unii se dau jumate de zi... i-am zis sa faca cerere la primarie sa puna un afis
ruxandra, nu am apucat sa-ti multumesc pt retete ... n-o stiam pe niciuna, in seara asta fac taiteii cu lapte
donia, welcome back, mi-a fost un dooor de tine... si incepeam sa ma ingrijorez... vizionat poze tot una si una... ce a mai crescut cristinel, baiat in toata regula... asa-mi place sa-i vad pe amadoi impreuna cum se joaca, se vede dragostea din poze ;)... iar de roxana ta sunt iremediabil indragostita
Dia1609 spune:
dianav, oana nu mananca singura... nu ca nu ar putea, ca mie stie sa-mi bage lingurita in gura cu f mare precizie, fara sa scape un strop (si, in general, are f mare dexteritate, de multe ori imi da senzatia ca ar fi in stare sa bage si ata in ac )... dar pur si simplu ea cand mananca are in permanenta mainile ocupate, ca altfel nu poate sa stea locului,... si cu mainile ocupate nu are loc si de lingurita... in plus, n-o intereseaza... dar la gradi le da papa educatoarea/ingrijitoare... la oara de masa sunt toate acolo, si sunt multe... in plus, sunt multi copii care deja mananca singuri, asa ca nu sunt probleme (de ex ada a a bebinutei mananca si supa singura )...prin puterea exemplului o s-o faca si pe asta, nu-mi fac probleme
aka, bravo pt acomodare... la noi, cand o iau pe oana, iese educatoarea ei cu ea si mi-o preda si atunci imi da si raportul: cat/de ce a plans, ce si daca a mancat, cu cine/ce s-a jucat, a facut kk/pisi, etc... adica tot, inclusiv ce a mancat si cum (de ex azi mi-a spus ca n-a vrut sa manance singura, dar a mancat felul 2 (pt prima data) inainte de supa si ca dimineata a mancat tot oul si fructe dupa aceea. de ex ieri mi-a spus ca nici n-a vrut sa puna gura pe fructe ;)... na, detalii din astea care pot interesa o mama ... ei, si azi, in premiera a stat pe olita la gradi, ca pana acum n-a vrut. dar ieri am fost cu ea in magazin si si-a ales singura o olita (mov, cu winnie), chiar a si probat-o acolo (mai exact, a pus-o jos, si-a dat jos pantalonii si s-a asezat pe ea in mijlocul supermarketului, apoi a decis fericita ca e "bine" .. oricum ,mare lucru ca a vazut copiii si a stat si ea la olita, ca acasa nu vrea... acasa i-am luat colac reductor si de vreo 2-3 ori pe zi face pisi la wc, si atat. dar f bine, din punctul meu de vedere.
ce mai era, ce mai era????
Dia1609 spune:
am si eu o intrebare: sotul meu pleaca in noiembrie in state (chicago) la un congres. ma apuc sa-i fac lista de cumparaturi si am nevoie de sugestii .. ma refer la chestii pt oana , ce merita cumparat? jucarii, haine, pantofi??? huh? ruxandra?
Dia1609 spune:
sa va pove o faza de zilele trecute: ne intalnim cu maria (nasa oanei) si cu fetita ei de 8 sapt. oana e inebunita dupa ea, o pupa, o mangaie ma intreaba toata ziau de "unde-i ana?", etc.... si o intreb pe oana dc stie a cui fetita e ana mica (Ca mai are o prietena ana ) si-mi zice ca a lui maria... si apoi se uita la maria si o intreaba"unde-i" si-i pune mana pe burta. maria o intreaba"unde-i ce?" si oana "burta.. unde-i burta?" .. a tinut draga de ea minte cum maria avea burta mare si-i povesteam ca in burta e ana
dianav spune:
Ce frumoasa s-a facut ZARA!
Dia nu m-am gandit ca daca stie sa imi bage mie in gura ar putea si la ea fara greseala! Ea baga lingurita, o tine neindemanatec si vrea sa puna doar varful limbii pe continut, nu cumva sa atinga prea mult mancarea care de altminteri ii place si din lingurita mea isi umple gura si nu refuza. SI noi la fel, scriem cu creta pe suportul scaunului de masa, orice altceva decat sa se concentreze la mancare...ceea ce nu prea e bine, nu stiu cat constientizeaza ea ca acum ea masa. Si de puterea exemplului sunt convinsa, am vazut afara la copii, deja se da pe burta pe topogan si se leagana la bara in maini.
Oricum acum esti mai linistita daca Oana a reactionat bine si ii place.