Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (190)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

Ruxandro, nush ce am dar nu am nik important de zis si chef de scris...stii cum e:). Toate bune da-s obosita.
Impropriu spus ca am inceput. Merge doar cu mine cate o oara juma pe zi de acomodare mediu, cunoaste locul, colegii si pe miss. E dragut sa vad ca progreseaza in adaptare iar io parca imi iau inima-n dinti mai abitir sa inceapa. Io o sa astept o perioada de vreo sapt-doua sa relatez de cand o las singurica ca primele 2 sapt sunt irelevante, adik sunt relevante doar dpdv cal timpului...adaptare rapida sau lenta.
Azi a intins manuta si capul la miss sa o pupe si pana sa adoarma tot zicea..miss pupa, miss pupa. Relevant e ca si-i facea pa-pa fff repede cand i-am zis ca plecam.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

voi cu "miss", noi cu "frau" (ianis, evident).

marc e cu "mama", adica cu bona. ii zice "mama" si ei. si lui ianis, si lui tati, si tuturor... continua sa le zica "mama". pana si copiilor care mai vin la noi la joaca
dar as putea sa jur ca atunci cand imi zice mie "mama" are un ton muuuult mai dragastos

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salutare dragelor

citit putin din urma . felicitari graditzosilor de fulguletzi si asteptam povesti tot mai faine de acolo .

legat de tema : noi incercam sa alegem cateva jucarii cu care ne jucam dimineata ( pe celelalte le ignoram ) iar dupa amiaza cautam in sac altele . si prea mult strica .......dar si prea putin :)

P doarme cu formele mele de silicon de muffins ! cu ele a invatat culorile iar aseara si-a bagat toate margelele in vechiul lui loc secret adika dupa patul mare ..... le scoatem cand se vor coace , asa ca va tre sa achizitionez iar vreo cateva sute de grame de margele colorate ;)

pupici si o zi frumoasa !
D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

a stire de ultima ora : a disparut mitzu ! daca il vedeti sa imi dati de veste ! ofer recompensa babana !

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Dia, aka, ce au facut fetele astazi la gradi?

Ruxandra, multumesc, pentru raspuns.
Azi cand m-am intors de la job am trecut si eu pe la cresa si mi-a zis ca trebuie doar examen epidemiologic de la pediatru. Doar la gradi tb refacute analizele ca stau acasa trei luni, dar la cresa, stau doar o luna si jumatate si nu trebuie. Asta mi-a spus, asta fac.

acs, multumesc pentru raspuns si pentru urari. Un lui Victorila, pe care mi-l imaginez cu rucsac. Si Stefy e mandra de rucsacul ei....

dianocica, capul sus. Gata, ai scapat, ce a fost, a trecut. Mama lor de bunici, care nu inteleg ca are si copilul un program, ca nu manaca, asa toata ziua.... Cel putin cu asta ma lovesc si eu cand... apar prin zona.

avdanaarhire, multumesc mult de raspuns. Daca poti face rost de numarul de telefon, ar fi perfect.Iti timit PM.

Kiki, un dulce pentru Sara. Sa-i fie usoara acomodarea.

vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Pentru tema zilei de la Ruxandra, articol: reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=20&idart=36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

am un pic pic pic de timp ca e pauza de masa; azi le-am dus pe fetite inapoi la franca (vecina mea) la daycare - s-a intors din italia dupa 7 saptamani; mi-au facut cu mana cand am plecat si o strigau atat de frumos 'nona'
dar am sufletul golit cumva ca tudi a inceput azi scoala - scoala noua, cu nu se stie cati fosti colegi in acceasi clasa, si mai trebuie sa vina pe jos 30 minute mers de la scoala pana acasa; si de maine se si duce pe jos, alte 30 minute... macar face miscare, dar la iarna pe -20 grade nu stiu ce o sa facem...
jucarii pentru copiiin ultima jumatate de an le-am luat o singura jucarie - un fel de lego dar cu tepi, oricum nu e periculoasa; le place f mult sa contruiasca; iar acum cum stam mai mult pe afara, nici nu le trebuie jucarii ca au destule frunze si iarba si flori si furnici si si si... de studiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Completare la mesajul de mai sus.

Sunt foarte interesante articolele din site-ul http://attachmentparenting.ro. Eu pana azi nu am dat de siteul asta, poate voi il stiti.

Gazzela

Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ne-am intors si noi ieri dupa o saptamana de concediu... totul la superlativ, copiii au zburdat si chiuit si alergat si ras... distractie de cu dimineata pana seara, relaxare pentru mari si mici.
Azi Roxana a inceput scoala... ea cu mare bucurie si ceva emotii, eu cu o mie de emotii si ingrijorare, ca e la scoala noua, nu cunoaste pe nimeni... Si mi-e dor de ea, asa ca-s cam in butoi... ma mai invigorez putin doar cu pozele din concediu.

Vad ca multa lume a inceput gradinita, acomodare usoara celor mici, dar si celor mari care merg la scoala!

gazzella, bine ai venit!

Pupam pe toata lumea, ma bag inca putin in butoi... macar pana vine Roxana de la scoala. Ea zicea de cu dimineata in fata scolii, cu gura pana la urechi: "Mama, daca as avea lacrimi in ochi as plange!"... dar eu chiar am plans, grele sunt schimbarile astea...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

referitor la tema zilei scriu si io cate ceva timp in care Felix e in fata calculatorului sau

e greu sa-i lasi pe copii sa creasca in propriul ritm, ba uneori imi pare chiar imposibil
copiii nu-s mici robotei sau n-ar trebui sa fie, dar inspre comoditatea noastra, a parintilor, si-a societatii acolo se ajunge
eu azi m-am comportat tare urat cu feciorul, l-am obligat sa lase leaganele in pace ori sa se dea ca "tot omul"
a inceput sa-si faca acrobatiile pe leagan si toti ochii erau atintiti asupra mea, ma simteam sub presiune
deci leaganul dupa uni e sa te dai in el si punct
ori pentru asta mama te pune, mama te da jos existand anumite limite de varsta in care copilului i se permite sa se urce, sa se dea jos singur
asa...dar copiii mei nu vor sa stie despre aceste reguli nescrise ale comportamentului in parc, fi-mea vrea sa impinga leaganul gol, sa se agate de el, sa se lasa dusa de el, sa-l rasuceasca...in fine sa-l manipuleze in toate modurile posibile (in acest timp mi se spune "pot sa-mi pun copilul daca fiica dvs tot nu se da il leagan?" ????)
si in acest timp ea invata sa cunoasca acel leagan, sa-i prinda/simta miscarea sa se cunoasca, sa-si descopere posibilitatile, se exercita in noi situatii posturale, etc
azi a chiar cazut incercand sa se urce (ii mai si iese cateodata), se mai si cade, invatand se mai si cade
toti ochii erau atintiti asupra mea
a mai incercat, am lasat-o, iar uneia i-a trecut prin cap sa-i spuna "atenta, nu asa!"
fierbeam, de obicei nu le ascult, dar de data asta m-am intors si i-am spus ca in cazul in care inca nu a inteles sunt mama fetei si as apecia daca n-ar interveni
a tacut, dar nu stiu de ce am convingerea ca m-a clasificat
in fine, ce vroiam sa spun e ca jocul ar trebui sa fie unul liber, copilul ar trebui sa fie liber sa experimenteze sa se experimenteze, dar tot ce iese in afara anumitor realitati comune este judecat
ori jucariile astea formeaza hapt copii, viitoarele persoane adulte pe care piata le vaneaza, consumatorii perfecti

in acest sens vad premergatorul care te invata sa umbli (copii privati de multe, dar asta se spune in soapta....), volanul minune care te invata cantecele (mama lui de volan, acum citesc despre educatia muzicala si de chiar se vrea muzica pentru copil apoi numai tipul acela de muzica nu-i lipseste)

aiurea ca ar forma tineri mai inteligenti, mai creativi, dar daca nu ii cumperi copilului masinuta cu motoras la 2 ani "esti invidioasa, n-ai de unde" :-)))
daca-i spui soacrei ca vrei sa foloseasca batul pe post de ambulanta se simte prost, ca ea-si permite si hapt nepotul ei sa nu aibe jucaria minunata?
daca-i lasi sa implice in actul cunoasterii toate simturile, liber esti mama denaturata ca-i tii murdari

dar sa conclud oarecum ca tre sa stau si cu pruncutii, copiii au nevoie de timp sa experimenteze, matureze, au nevoie sa invete prin interactiune umana, au nevoie sa se implice emotiv in actul cunoasterii facand apel la toate cele 5 simturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

donia, bine te-am regasit!!!!
monica,

Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput