Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (190)
Raspunsuri - Pagina 12
iulia-stefy spune:
Mamaana, La multi ani!
madaluta, noi ne imunizam cu Septilin. Anul trecut i-am dat si Septilin o perioada si apoi Lantigen B. Si a fost ok.
asiza, Stefy ceai n-a vrut, insa a primit cu placere saruri de rehidratare, cu chimen dulce dizolvate in apa fiarta si racita.
gazzella, capul sus.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
roxanica2006 spune:
asiza, cand a avut David diaree, ne-a spus dr. ca ar trebui sa bea cam 30 ml de saruri de rehidratare pt. fiecare scaun sau varsatura, la noi au fost doar scaune. dar cantitatea asta era pe cand David avea 1 an. Oricum daca starea lui generala e buna, nu mai e apatic, eu zic ca nu va fi un episod tare urat. da-i sa bea dintr-o canutza noua, cu pai, ceva deosebit, ce sa-i atraga atentia. cand i-am luat lui david prima data canutza cu pai a buat 1 l de apa. va tzuc!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
roxanica2006 spune:
Of, Aka, imi pare atat de rau...Dar nu fi atat de daramata, stiu ca e f. greu, dar Cristina e totusi un copilas sanatos in ciuda acestor mici probleme, va depasi ea situatia asta. Am vazut-o, e vesela, fericita, hai,Monica, veti gasi o solutie impreuna daca nu se mai poate gradinita, multa putere!!!
David al meu
ruxandra_sb spune:
Pare rau Aka ca-i Cristina bolnavioara..
Gazella, din cate tin eu minte.. la Cristina este deja a 2a (sau chiar a 3a.. c-a facut o data una dupa alta.. sau era aceeasi?) bronsiolita in mai putin de un an. De ce esti suparata?
de M (6) si G (1)
mamaana spune:
fetelor sunteti niste dragute
va multumesc mult de urari (mihai inca nu mi-a zis nimic...) sa va zic cum e la 41? cand ai copii si casa ti-e plina nu simti
ingeras26a spune:
La Multi Ani Mamaana!!!!! sa cresti mare si sanatoasa si copiii la fel!!!
Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
ingeras26a spune:
Maya, 1 an si 4 luni
Eu: unde te duci, mami?
Maya: la gagici.
Eu: si ce sa iti faca mami?
Maya: masaj!
Eu: si mai ce, mami?
Maya : Pupe mana (si intinde manutza).
Si de atunci asa a ramas, repeta destul de des ca se duce fie la gagici, fie la baieti sa-i faca masaj si sa-i pupe mana.
Cand mai sta cu Cata acasa si o intreb « unde ati fost », ea zice “gagici”!
Maya, 1 an si 5 luni
Eu, Cata, soacra mea si Maya in masina catre munte. Eu imi aduc aminte ca fusesem la un moment dat cu serviciul, cu Bogdan, in Targiviste (un Bogdan oarecare, coleg, Cata stia #61514;).
Maya, dupa o juma’ de ora: Bogdan in sus, Bogdan in jos.
Soacra-mea: Ce face, mamaie, Bogdan?
Maya: Pupa!
Soacra-mea: Pe cine pupa, mamaie, Bogdan?
Maya: Pe mami!
Maya, 1 an si 6 luni
e vremea somnicului, dupa baitza si laptic (baut la noi in pat)
pentru ca era si o prietena la noi (cata era plecat), maya a stat mai mult cu noi sa se mai alinte si apoi am dus-o in patutz; ea este obisnuita seara sa o pun in patutz si adoarme imediat, singurica, asa am facut de cand era micutza de tot, am beneficiat de faptul ca a puput avea camera ei.
Ei bine, in seara asta...o pun eu in patutz si incepe sa urle...(ea, care nu plange niciodata...)si ne striga si pe mine si pe ana; mergem la ea, ii spunem ca tb sa faca nani; nimic, se pune pe plans si pe urlat (era deja 12.00 noaptea, in conditiile in care ea la 22.00 max se culca, deci pp ca era si pe fond de oboseala); imi zic: trebuie sa rezist 5 min sa o las sa planga, ca nu pateste nimic;
Maya: “mamiiiiii!”, eu nimic, ea “mamiiii!”, eu tot nimic si intre “strigaturi” se punea pe plans; a plans 2-3 minute si dupa aia zice: “GATAAA, bebe nani (bebe cu care doarme), Maya nani” si s-a culcat. #61514;
Ne-a pufnit rasul pe infundate, imi venea sa ma duc sa o iau in brate si sa o pup, dar nu m-am dus decat dupa ce a adormit si am pupat-o. A fost atat de dulce!
Maya, 1 an si 8 luni
maya: tati, murdar!
tati: de ce, tati, sunt murdar?
maya: tati transpirat, dush! :)
(seara, dupa ce ii dau lapticul, soacra mea imi spune: "hai, mami, du-te si tu si spala-te, ca esti transpirata si murdara, uite, maya e curata" - ca sa nu planga cand plec eu si sa se culce singurica:))
In fata bisericii, ieri: Maya duce o manutza la frunte si spune: "Doamne, fa-ma mare si sanatoasa" (am pupat-o), dupa care vede o vaca langa biserica si zice: "Doamne, fa si vaca sanatoasa!"
Maya: mami, gorila! (la TV)
Eu: da mami, gorila este!
Maya: Aoleo, ce urata e!
M-a pus sa ma intind pe spate, sa-mi faca masaj. M-am intins, s-a suit peste mine, mi-a spus “maya musca”, m-a muscat de spate, dupa care: “Lume, lume, sariti, ajutooooor!”
Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
Donia spune:
La multi ani mamaana, sa ai parte numai de cele bune, sa te bucuri de copiii frumosi si ei de tine!
aka, imi pare rau de Cristinuta, sper sa ii treaca repede!
asiza, hang in there, o sa fie bine! Fii barbata, da-i cu sarurile de rehidratare si eu cred ca n-o sa trebuiasca sa mergeti pentru perfuzii.
gazzella, hai cu creierasul la pupat, unde doare?
ruxandra, ramasesem datoare de ieri. Noi mergem la Marile Lacuri care sunt mari cat niste mari (mai greu fara diacritice )
Plaja-i plaja, apa-i apa, cu diferenta ca apa e dulce, iar nisipul e foarte fin si mai lipicios. Si mai umed.
Uite o harta:
http://ohiodnr.com/Portals/13/gis/images/great_lakes_watershed.gif
Noi am fost la Lake Huron, in partea aia din dreapta unde scrie Georgian Bay.
Noi locuim acum pe malul lui Lake Ontario, pe malul aceluiasi lac e si Toronto. Dar cand avem chef de plaja si baie prin zona noi mergem la Lake Erie ca-i mai putin poluat decat Ontario.
Iar Erie se varsa in Ontario prin raul Niagara pe care se afla cascada Niagara, iar Ontario se varsa in ocean prin raul St. Lawrence care trece si prin Montreal.
Se si navigheaza serios pe Marile Lacuri, pe la noi prin oras trece un canal mare, Welland, care face legatura dintre Lake Ontario si Erie, ca din cauza cascadei Niagara pe acolo nu se poate naviga. La noi in oras sunt 5 ecluze, mergem uneori si cascam gura, e frumos sa vezi un munte de vapor care incape miraculos intr-o ecluza micuta...
Acum cateva saptamani ma uitam la un documentar cu furtunile din Marile Lacuri, erau povestile unor vapoare care s-au scufundat, mai citesc de comemorari prin ziare...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
roxanica2006 spune:
La multi, multi si fericiti ani, Mamaana!!
David al meu