Clasa a II a (2008-2009) partea I
Raspunsuri - Pagina 18
Donia spune:
Am supravietuit primei zi de voluntariat! ![]()
Pentru ca au fost ceva schimbari in programul intregii scoli, n-am inceput sa citesc cu copiii (mai precis, ei cu mine
), asa ca profesoara mi-a dat sa fac niste lucruri care sa o ajute pe ea la viitoarele crafturi. Erau atat de draguti copiii, se opreau pe rand la masuta mea si ma intrebau ce fac, incercau sa cuprinda totul dintr-o privire, curiosi, sunt tare dulci!
Desigur ca am si tras cu ochiul la activitatile lor si ma gandeam ce diferenta fata de vremea cand mergeam eu la scoala si cand trebuia sa stam nemiscati si tacuti in banci, cu mainile la spate... daca nu era liniste completa mai si auzeam cate un trosnet de rigla peste catedra, de ne ingheta sangele in vine! Aici frematau toti, se asezau si se ridicau dupa cum aveau treaba, nu era nici unul timorat, se vedea ca sala de clasa le apartinea lor, copiilor, si nu doar profesoarei.
Si totusi nu era debandada, fiecare stia de unde isi ia cartea si unde o pune la loc, in general vorbeau fara sa intrerupa, isi faceau treburile in ritmul lor, profesoara doar le reamintea cat timp a mai ramas pana la urmatoarea activitate. Si cand venea timpul sa treaca la altceva suna un clopotel si atunci imediat avea parte de liniste ca sa inceapa sa le explice ce urma.
Asa ca de abia astept sa merg din nou peste 2 saptamani, mi-a placut!
filofteia, cand comanzi cartile le platesti atunci cand vine coletul? Sau cum se procedeaza? Eu n-o sa iau decat culegerile pe care mi le-ai zis tu, dar am vazut cateva carti de citit care cred ca sunt exact ce imi doresc pentru Roxana.
alintaroma, cand citeam cu copiii anul trecut, profesoara ma instruise sa nu le citesc eu cuvintele necunoscute, ci sa ii incurajez pe ei sa foloseasca tehnici de citire, sa spuna sunetele, sa isi dea seama din context, etc. Voua ce v-au mai spus?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
anamaria spune:
salutare din nou ! 
ieri m-am uitat prin caietele baiatului - la 'ordinul' soacrei ![]()
cica scrie dezordonat si nu vrea sa asculte de recomandarile ei si ale invatatoarei. fizic, el scrie pe caietul de clasa cand primeste teme "Tema (1 rand liber) ... ex. cutare de la pag cutare ...'
asta ii ia vreo 3-4 randuri. tema sau ce scrie el a 2-a zi la scoala scrie tocmai pe pag urmatoare. NU vrea sa scrie pe verso (deci scrie doar pe o fila) ca cica ii intineaza (ce-i drept, dc sterge cu picul cand ajunge in locul resp pe verso intineaza; si cum el sterge cca 50% din ce scrie
)
ma rog, aseara l-am moralizat cum sa scrie in caiet cat mai 'economic', pt ca asa mai mult de 70% din file raman nefolisite si nu pot sa-i iau caiete peste caiete cand el e recalcitrant si nu scrie cum il invata 'lumea' 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
mirelacarmen spune:
Buna!Noi am inceput in forta,sa zic asa;au dat tot felul de teste;la mate si la romana.
le-a comandat o culegere doar pt teste,la mate,care ramane la sc;sa nu faca inainte testele;deja audat 2 teste din ea;luni si azi.
In rest nu-i streseaza:teme au cam 30-40 min. pe zi+pregatirea lectiei;citit etc.
In particular engleza 1 data pe sapt;dans 1 ora,la scoala;vineri si eu as vrea germana,ca nu stim nici unul,deci nu o putem ajuta.
Sanatate si succese tuturor!
Donia spune:
filofteia, multumesc pentru edituri, acum studiez Rao, am mai pus deoparte doua carti... ma ruinez ![]()
Eu deocamdata nu lucrez, asa ca sunt libera sa ma ofer voluntara. Am un baietel care inca nu a implinit 2 ani si il duc la baby-sitter cand merg la scoala la Roxana.
Insa atat de mult conteaza si pentru copil cand un parinte merge voluntar... ca probabil daca as lucra mi-as lua liber ca sa fac chestia asta.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Vic spune:
Buna fetelor!
Uite ca aproape a trecut prima saptamana de scoala. Ieri Mihai mi-a spus incantat ca au repetat dansul pentru concert. Si a reusit sa nu uite la scoala nici jacheta, nici palaria. Aici in trimestrele 1 si 4 palaria cu boruri largi e parte obligatorie din uniforma. Daca n-o au nu ies afara in pauze. Anul asta a reusit sa piarda numai slipul si ochelarii de inot cu 2 zile inainte de incheierea celor 2 saptamani de inot. Si ochelarii ii cumparasem la inceputul programului
. Asta e.
Aseara m-a sunat mama unui coleg de clasa a lui Mihai, sa ma intrebe daca stiu ce se intampla la scoala
. Mi-a povestit cum la sfarsitul trimestrului trecut un copil din clasa la strans pe baiatul ei de gat rau de tot, de bietul copil a crezut ca moare, nu mai putea respira, si ca urmare baiatul ei a fost si inca e foarte traumatizat. Nu mai vrea la scoala, iar cand e acolo nu vrea sa iasa din clasa, e foarte trist si apatic. Scoala a luat masuri, dar din motive de confidentialitate nimeni nu stie exact ce s-a discutat cu parintii agresorului. In schimb acum ii lasa pe cei doi baieti in pauze pe rand si nu deodata, iar invatatoarea trebuie sa aiba grija sa fie la distanta unul de altul. Mamica respectiva vroia doar sa se asigure ca Mihai nu e afectat, mai ales ca ii tot tine companie baiatului ei. Asa ca aseara l-am luat pe Mihai la intrebari mai amanuntite despre ce se mai intampla pe la scoala. Mi-a spus ca e foarte ciudat ca cei doi baieti au mers de 3 ori la office intr-o saptamana, si ca ieri probabil prietenul lui (baiatul agresat)a fost la office ca sa i se dea voie sa se joace cu Lego in pauza impreuna cu 2 copii alesi de el, unul fiind Mihai, celalalt o fetita. Fetita s-a razgandit si a plecat afara pana la urma, asa ca au ramas doar Mihai si prietenul lui. Mihai a zis ca i-a placut, doar ca mai tarziu a venit alt copil si i-a stricat constructia. Din toata discutia am aflat si ca agresorul e un copil de clasa I despre care Mihai mi-a mai povestit ca e obraznic si uneori se comporta ciudat, vorbeste mereu, deranjeaza, impinge, si-i place sa bage tot felul de lucruri in gura, gen sireturile de la pantofi. Cum eu lucrez acum cu copii cu nevoi speciale, am presupus, din descrierea lui Mihai, ca intra in categoria respectiva si i-am explicat lui Mihai ca unii copii sunt altfel si i-am explicat cum sa se poarte. Cu toate ca-s adepta integrarii copiilor cu probleme in scolile normale, m-a cam afectat povestea, caci normal integrarea se face si cu ajutor suplimentar, o persoana care sta cu ochii pe copilul respectiv si-l directioneaza.
Si uite asa am pus de o intalnire pentru Mihai pentru sambata dimineata cu prietenul lui, in incercarea de a-l scoate pe baietel din casa si a-l ajuta sa vada iar frumusetea vietii.
anamaria spune:
salutare fetelor! 
scuze ca am intrat sa scriu... nimic
mai mult decat o intrebare! 
ma grabesc tare, in 5 min am o sedinta 
dar vreau sa aflu voi ce fel de acuarele le luati copiilro la desen? eu am luat anul trecut unele din alea gen pastile intr-o cutie; pt ca erau aproape nefolosite i le-am dat si anul asta, dar au cam inceput sa se usuce si as vrea sa-i iau altele.
dar de care? la tub, la cutii, tot d-astea 'pastile', de care? ca sa fie si bune calitativ, nici prea scumpe, rezistente, sa nu se faca ca porcul cand deseneaza si nici sa nu se amestece ca sa cumpar mereu altele?!
ai vostrii copii ce folosesc?
mercic 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
mmi spune:
Noi folosim acuarele intr-o cutie de plastic alba cu gaurele rotunde micute in care este culoarea...
Ai inteles ceva? Pe acelea le prefera doamna invatatoare si noi ne conformam.
Duminica imi sarbatoresc copilul. Implineste 8 ani. Sunt mandra si fericita si va invit pe toti la o felie de tort, chiar si doar virtual.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
mira2find spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamaria salutare fetelor! ![]() scuze ca am intrat sa scriu... nimic ![]() ma grabesc tare, in 5 min am o sedinta ![]() dar vreau sa aflu voi ce fel de acuarele le luati copiilro la desen? eu am luat anul trecut unele din alea gen pastile intr-o cutie; pt ca erau aproape nefolosite i le-am dat si anul asta, dar au cam inceput sa se usuce si as vrea sa-i iau altele. dar de care? la tub, la cutii, tot d-astea 'pastile', de care? ca sa fie si bune calitativ, nici prea scumpe, rezistente, sa nu se faca ca porcul cand deseneaza si nici sa nu se amestece ca sa cumpar mereu altele?! ai vostrii copii ce folosesc? mercic ![]() Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta! ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme: Nascut pe 4 iulie (2000) si Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai ************************ Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa! |
Ileana are acuarele-pastile. Cred ca sunt cel mai simplu de folosit. Cu cele din tuburi au mai multa bataie de cap copiii.Acum, sigur ca se murdaresc pastilele, insa nu e nicio problema daca le speli. Singura problema este ca trebuie sa gasesti unele de calitate (chiar scumpe fiind).
Ilenuta mea s-a intors din excursie, a olarit, s-a jucat cu copiii intr-o poienita si au mers la nu stiu care izvor. Aseara, cum a pus capul pe perna, a adormit
Filofteia, sa stii ca n-am uitat de rugamintea ta. Ramane doar sa o sun pe invatatoare si sa-i cer nr. de telefon.
Numai bine!

]