Clasa a II a (2008-2009) partea I

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Nici noi nu avem noutati majore. Vineri a trecut la mate - mad minute la nivelul urmator ca a facut 30/30 la spelling a facut 100% dar in schimb ca tema de casa am avut de revizuit un test dat la mate in clasa si surprize, surprize
Asa am descoperit ca la unul din puncte unde le cerea sa transforme o suma de ex. 37 centi in Q, N, D, P in doua variante nu e foarte secure (Quarter = 25c, Nickel = 5c, Dime = 10c, Pennies = 1c) incepea bine dar termina cu cite un cirnat de pennies de nu ii incapeau pe foaie iar ideea e sa foloseasca cit mai putine monezi.
Si uite asa ne-am petrecut vineri seara si simbata dimineata facind exercitii de genul asta ca vad ca asta e punctul ei slab. Desi mi se pare cam greu pentru ei la acest nivel sa aloce si sa adune cifre in capusorul lor si sa scrie de fapt litere dar daca asta se cere asta facem. Aici lucreaza la mate cu bani inca din clasa I.

Donia spor la voluntariat la noi inca nu s-a dat strigarea oi vedea daca ma solicita ori ba. Ce vrea Roxana sa fie de Halloween ? Bianca inca nu s-a hotarit iar de anii trecuti mai avem doar rochii de printese Stiu ca in Canada sunt preturi mai mari decit aici , explicatia nu o stiu ... seful husbandului e canadian si a mai si intilnit la servici romani din Canada de la Sidel
Noi am fost in Canada doar o singura data, anul trecut la Niagara Falls

Fetelor super cu olaritul , mi-ar place chiar si mie sa fac nu numai Biancai
Filofteia mi se face rusine cind vad cite activitati extra- scolare are Adi si noi nimic, nimic dar voi aveti mai mult timp liber .
Noi in we am mers intr-un loc tare frumos (http://www.meijergardens.org/calendar/event.php?id=833) unde ne-am facut masca din hirtie , pene si frunze uscate, am facut o carte cu frunzele&fructele unor copaci si ne-am minunat de natura promit sa share cu voi ceva poze cind le descarc .
O saptamina buna scolareilor

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

alintaroma, noi stam la o aruncatura de bat de Niagara Falls, stam in judetul Niagara , cum imi place mie sa zic. Daca mai veniti prin zona am putea sa ne vedem.
Roxana vrea sa fie vrajitoare anul asta, si inca nu am gasit un costum care sa-mi placa. Pana acum a fost si ea tot printesa, dar inca de anul trecut se gandea la vrajitoare... mai vedem ce se gaseste.
M-as bucura sa vad pozele cu activitati, mai ales cartea din frunze imi suna tare interesant.
Noi ieri am fost la Gradina Botanica si am cules castane, as vrea sa facem ceva cu ele, dar n-am idei inca.

filofteia, imi spui si mie, te rog, cum se numeste culegerea de ortograme? Si daca poti autorul, editura, anul de aparitie? Ca s-ar putea sa vina soacra la noi si ma gandesc ca n-ar strica sa avem si noi culegerea.
Si exista un manual de citire pentru clasa a doua? Si de matematica? Poate n-ar strica sa cumpar si din astea.

Fetelor, imi puteti recomanda mai multe carti frumoase pentru varsta asta? Dar nu clasicele povesti nemuritoare, ca din astea tot avem, ci alte povestioare, si daca e posibil cu limbaj cat mai contemporan, comun, nu arhaisme, regionalisme... Daca voi puteti sa imi dati titluri, cred ca pot sa gasesc pe net autorul si editura, sa le spun celor de acasa ce sa caute.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Prima zi din trimestrul 4 a fost o zi buna pentru Mihai. I-a placut, ca de obicei. A adus si dosarul cu caietele pentru tema: caietul de mate in care a facut oricum exercitiile mult inainte in vacanta dintre trimestrele 2 si 3, asa incat in trimestrul trecut a facut tema la mate cand si ce a vrut, iar acum la fel... Ca doamna corecteaza numai o pagina pe saptamana, si pana ajunge la ultima pagina facuta de Mihai mai e mult... Asa ca obligatoriu pentru saptamana asta avem doar listuta de cuvinte pe care trebuie sa le invatam, si sa repetam cand si cum se folosesc literele mari si semnele de punctuatie.
Ieri imi povestea ca Jack, un baiat cu care a fost coleg de clasa in fiecare an incepand de la gradinita, scrie literele pe dos, iar cuvintele le scrie "ca-n romana", adica fonetic, si ca nu-l crede cand vrea sa-l ajute, asa ca de-acum n-o sa-l mai ajute. Dupa care a adaugat mandru ca "nici fractii nu stie". E interesanta schimbarea, dat fiind ca pana nu demult imi tot spunea ca "Da, mama, dar Jack a spus..." si trebuia sa-l lamuresc ca nu trebuie sa creada tot ce-i spun ceilalti copii.

Filofteia, aici copiii se calsec de mici, mereu ii vezi cu capul si picioarele goale, chiar si cand afara sunt 6 grade, si sunt obisnuiti de mici sa se balaceasca in apa oceanului, care aici e rece, cred ca rare ori trece de 20 de grade. Iar piscinele au apa incalzita, iar Mihai merge la piscina acoperita. N-a racit niciodata in perioada inotului, si nici vara cand se balaceste in apa oceanului.

Vorbeati de tabara si mi-am amintit ca aici in clasa I si a 2-a copiii au sleep over la scoala, o noapte la inceputul lui septembrie, vineri spre sambata, ca sa-i pregateasca pentru taberele de 3 zile care incep in clasa a 3-a. Mihai a fost fericit si in clasa I si in clasa a doua cu dormitul la scoala, singura lui nemultumire fiind ca era sonorul la film prea tare si n-a putut dormi inainte sa se termine, desi ii era somn . Asta pentru ca la el stingerea e in mod normal intre 8.30 si 9, iar la scoala stingerea a fost la 9.30. Mai greu a fost pentru noi, parintii, ca a trebuit sa-l luam de la scoala sambata dimineata la 7, cand taare ne-ar fi placut sa mai lenevim in pat.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor !

azi am avut o zi teribil de incarcata la serviciu; abia acum am reusit sa-mi iau o pauza scurta, pt ca la 16,30 plec acasa . n-am terminat treaba, dar si maine este o zi

am intrat repede sa va spun ca azi tac-sau l-a uitat pe copil la scoala fiind eu foarte ocupata, socrella sta cu piciul care e un pic racit si foarte ipohondru, hotarasem sa-l ia tati de la scoala. il sun pe inculpat (tac-sau adica) pe la 10.30, sa nu uite cumva de bogdan. adi spala putina si zice c-o trimite totusi pe socrella ca el nu poate pleca de la scarbici. ok, merge si-asa...
actiune bifata, deci ma bag la loc cu nasu-n trebile mele (cele care nu miros )

trece timpu usor si sigur, si pe la 13.50 ma suna adi candid cica: 'ce faci?! cine l-a luat pe bogdan???'
WHAT ????
'pai nu te-am sunat si ai zis ca rezolvi tu cu socroshenia???'

amu'... ce-i de facut?!
sun repede pe taica-meu, ca cine stie poate sa fi ajuns la el?! (are un coleg care-i vecin de apartament cu tata)
NOOO... nu era asa
fac alte cateva scenarii, despre unde ar putea sa fie, fara mare rezultat pt ca daca pleca de la scoala sincer nu aveam cea mai vaga idee unde s-ar fi dus
ajunge adi la scoala, unde din fercire a gasit copilul la chiosc, la o barfa mica cu vanzatoarea si cu gardianul. (in chiosc ii spusesem sa stea daca ploua, pana vine careva sa-l ia)

morala este gravida... de maine ii dau telefonul mobil la el ca nu-i de gluma!
_

la sedinta cu parintii nimic nou, doar ca mare eveniment mare: NU ne-a cerut bani!
in rest, sa citeasca mai mult pe-acasa, sa faca exercitii de scris, exercitii la mate, sa fie cuminti samd...

si sa nu uit, ieri la dictare mi-a luat B, dar n-a fost singurul, ci 2 copii din clasa au luat B, restul FB

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

filofteia, multumesc mult pentru carti, sunt excelente, in plus m-am uitat pe ofertele celor doua edituri si cred ca o sa cumpar si alte carti de literatura. Tu ai comandat pe net de la ei? Ca eu asa as face, si as da adresa cumnatei. Oare cum se plateste? La posta, cand ia pachetul?
Da' te pune la treaba Adi cu intrebarile! Oare au discutat la scoala despre vreuna din teorii sau i se trage din alte discutii de-ale voastre?

Vic, ce faina ideea cu sleepover la scoala ... mai putin partea cu 7 dimineata in ziua urmatoare...
Pe Roxana am lasat-o la sleepover la o prietena de-a ei, apoi a dormit si prietena la noi de doua ori. Am avut emotii, m-am gandit mult inainte s-o las, dar a fost bine, iar in familia respectiva am incredere.

anamaria, cred ca ati tras o sperietura! Bine ca a stiut unde sa va astepte. La noi, daca nu apar parintii, copiii trebuie sa mearga la secretara, ea da telefoane, iar copiii stau acolo pana ii recupereaza cineva.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Filofteia istet copil ai daca pune asemenea intrebari eu inca nu sunt pregatita sa dau raspunsuri asta e problema mea

Vic si Biancai cred ca i-ar placea sleep overul la scoala dar nu am auzit de asa ceva inca. Ea a fost la sleep over doar la fetita unor prieteni de-ai nostri in care am incredere si se intelege bine cu fetita lor.

Anamaria nasoala faza eu cred ca ma panicam pe loc (nu ca asta ar fi de bine ) bine macar ca Bogdan a fost atit de intelept sa stea acolo sa astepte si nu a plecat hai-hui ca totusi nu sunt la virsta cind fac cele mai bune alegeri . Eu l-as felicita pentru asta Good job!! Aici e asa cum a zis Donia, sunt invatati sa mearga inapoi la office daca nu apare nimeni dupa ei , dar marea majoritate merg cu busul in fiecare zi orisicum si sunt monitorizati mult mai usor. Noi facemparte din categoria care o ducem/aducem pentru ca am ales noi scoala (nu e cea arondata adresei de rezidenta) si nu se califica la transport.

Donia cum a fost la voluntariat ? astazi am fost si eu la o mica sedinta cu teachera ca de luni incepe programul de reading si la noi si a vrut sa ne puna in tema cu ce si cum va fi anul asta . Eu voi merge in fiecare vineri .
Bianca tot vrajitoare ar vrea sa fie dar inca nu ne-am hotarit , weekendul care vine mergem sa luam costum.
Te admir ca Roxana citeste si carti in lb ro, noi inca nu am inceput cu cititul ... mai converseaza ea pe ym cu verisorii din tara dar cind nu mai dovedeste trece in en
In Canada nu stiu cind vom mai ajunge ... poate la anul ca acum eu si Bianca avem pasapoartele expirate ... ceea ce imi aminteste sa le innoiesc ca am tot aminat.

Noutati legate de scoala nu avem . Saptamina asta nu au primit lista noua de cuvinte ci vor avea test din recapitularea celor 4 de pina acum.

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

filofteia - cuore asta era prin lecturi si cand eram noi elevi, nu???

poftim belea, nu l-am citit atunci sa-l citesc acu la batranete???
lasa-l in ritmul lui, exagereaza oricum doamna cu cerintele

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput