Clasa a II a (2008-2009) partea I
Raspunsuri - Pagina 16
alintaroma spune:
Preturi in $ ca si us sunt si aici la carti si felicitari atit am observat eu, dar probabil sunt doar ca sa se simta americanii bine ![]()
Uite aici ceva info despre astfel de mileage cluburi sa poti veni cu propuneri concrete si mai poti cauta pe net eventual.
http://www.kidsrunning.com/school/parentsday.html
Cu gimnastica e complicat tare ... mai ales husbandu nu aproba sigur, long story.
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
Vic spune:
Luni ne intoarcem si noi la scoala. Azi dimineata Mihai mi-a zis ca abia asteapta sa inceapa trimestrul, ca lui ii place totul acolo.
. Trebuie sa-i scriu in agenda un sumar la ce a facut in vacanta: citit, scris, mate etc. Trecem la uniforma de vara, cu tricou si palarie de soare.![]()
mmi spune:
Ce fericire, ca la unii (Vic
)vine vara, noi am inceput deja cu stranuturile si cu mucii. Din aceste motive am renuntat complet la cursurile de inot si nu am idee cand le vom putea relua.
Oricum Mihai asteapta prima bulgareala de anul acesta.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
Vic spune:
Buna fetelor 
La noi copiii au inclus in programul de scoala 2 saptamani de inot adica in alea 2 saptamani se duc in fiecare zi pentru o lectie de inot de vreo 45 de minute la un bazin. Evident ca asta se plateste separat. Scoala lui Mihai organizeaza aceasta perioada de regula la un bazin acoperit, prin iulie, cand la noi e toiul iernii, un fel de ianuarie in emisfera nordica. La o alta scoala am aflat ca se organizeaza la inceputul lunii iunie la un bazin in aer liber. Aici e deja inceput de iarna si e deja rece pentru balaceala in aer liber - adica in zilele frumoase, insorite, temperatura mai ajunge pe la 20 de grade pe la ora 2pm, dar dimineata la ora 9 sunt numai vreo 13 grade in cel mai fericit caz, iar daca e o zi ploioasa nici nu trece de 15 grade.
mmi, noi am fost la zapada in primul weekend din iulie, cand a fost prima zapada serioasa la muntii din apropiere de Melbourne. Mi-era teama ca daca o ratam, nu mai prindem alta ocazie, si cand colo abia de vreo 2 saptamani a inceput sa se topeasca. Dar lui Mihai nici nu i-a trebuit mai mult de o zi la frig
. Pana la anu' s-a linistit, de-acum ma intreaba de plaja.
mira2find spune:
Salutare tuturor!
Pentru noi a trecut mai greu ultima saptamana: am fost racite amandoua. Se pare ca toamna asta nu scapa nimeni. Partea buna e ca n-am ajuns la antibiotic.
La scoala, au intrat la greu pe dictari (cu toate semnele de punctuatie), teste la matematica. Martea si miercurea raman la cercuri(romana si mate).
De luni, incepem engleza, la o scoala din apropiere. Sper sa fie seriosi oamenii si sa merite efortul financiar.
Aseara am avut sedinta cu parintii.S-a pus accent pe continuarea acasa a muncii incepute in clasa.
Si, ura! joia ce vine mergem in excursie (la Cosesti, in Arges)unde copiii vor face olarit. Ileana mea e tare incantata!
Numai bine!
melinav spune:
Filofteia, Andrei a mers la gradi de la 4 ani, dar a facut gradi in provincie, la socrii (Gaesti) - si - acolo nu facea raceli dintr-astea - e adevarat ca soacra mea il cocolosea - cand era f. frig nu il mai ducea la gradi.....
Sotul meu zice ca Bucurestiul e foarte poluat, calitatea aerului aici e execrabila - si de aici virusii si infectiile - de unde toate racelile repetitive cu care ne-am luptat iarna trecuta, cand l-am adus pe Andrei la scoala, ca in provincie ar fi un aer mai sanatos ... de aceea el nici nu a fost de acord ca sa-l luam pe Andrei la gradi in Buc, tot din cauza asta.
Si Andrei a dat teste si la Ro si la mate, la fiecare a luat -FB, la Ro a mai mancat o litera, iar la mate doamna le-a dictat enunturile (nu au tabla, ca scoala e in renovari) si el il loc de 18 a pus 80 si in loc de suma a facut diferenta! 
Donia spune:
Gata, am primit unda verde, eu miercuri merg la voluntariat, daca supravietuiesc vin si povestesc ![]()
alintaroma, multumesc pentru site!
Mai, sa stii ca aici cam toate sunt mai scumpe decat in US, multi canadieni merg in State la cumparaturi, ba chiar am mers si noi, ca facem putin pana acolo, daca nu e coada la granita suntem in mall cam in 30 de minute de la plecarea de acasa.
mira2find, ce fain, olarit! Cred ca se va distra bine Ileana (si apropos, ce nume frumos!)
Vic, la noi copiii merg la patinaj cu scoala... deh, Canada
... chiar ma distram ca la o serbare fiecare copil a trebuit sa spuna ce vrea sa fie cand se face mare, si 99% din baieti au spus ca vor sa fie jucatori de hochei ![]()
filofteia, nu va sugeram homeschooling... mai ales in conditiile din Romania, unde programa e... deosebita
Ma gandeam doar asa, cu cata placere cerceteaza el ceea ce-l intereseaza cu adevarat, spre deosebire de ceea ce ii este impus. Si de fapt presupun ca asa sunt multi copii, ceea ce mi se pare foarte firesc.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mira2find spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui filofteia[/Unde anume se duc, la cine??? Este un festival ceva si noi nu stim??? Ca tot suntem din zona. |
Stiu ca merg in gospodaria unuia care are cateva roti de olarit. Fiecare copil modeleaza ceva, pune la uscat iar proprietarul arde oalele, le face pachet si le trimite la Bucuresti.Am inteles de la invatatoare ca omul cu asta se ocupa: organizeaza"lectii" de olarit. Probabil ca vor mai avea si altceva in program.

citat din mesajul lui filofteia[/