Dulciuri fel de fel...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Se pare ca toata lumea a facut cioco de casa. Am comis-o si eu, dar poze n-am apucat sa fac. Am facut o portie simpla (care a iesit dementiala, pentru ca i-am pus cognac si lichior de cafea, i-au dat un gust... . Si am facut si rulada. In cioco fara cacao am pus nuca de cocos din belsug si niste ness, are un gust de capuccino extraordinar. A iesit foarte buna, asa ca precis o sa mai fac. Sper sa reusesc sa fac si poze zilele astea.

Monica eu n-am patit sa imi ramana untul pe deasupra la cioco de casa. E posibil sa fie din cauza ca-i mai gras, eu de obicei folosesc din ala cu 60% grasime.

Principe da, cam asa e si reteta mea de prajitura inteligenta. Doar ca are si zahar vanilat, cam 3 pliculete, asa ca prajitura are un gust puternic de vanilie.

Miha pentru update la listuta iti pun linkurile pentru inca doua prajiturici de-ale mele:
www.flickr.com/photos/9684774@N08/1876575356/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Tarta cu ciocolata (Jamie Oliver)

www.flickr.com/photos/9684774@N08/712709584/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Crema caramel pentru napolitane



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Multumesc Alina!
Am mai pus si alte poze de la tine din album,sper sa nu te superi.
Rulada de ciocolata asa o faceam si eu pe vremuri,cu cocos si ness. Dar din motive de sot caruia nu-i place cocosul si de sarcini/alaptari care nu se prea impaca cu nessul am renuntat si o fac simpla,doar cu vanilie.

Monule,foarte faina prajiturica ta cu branza.Offf...ce ma fac? Ca sotului meu nu-i plac nici stafidele. Sa ma incumet sa mananc singura o tava de placinta?

Laura,buna ideea ta cu bucatile de ciocolata in aluat.

Acum eu stau si ma intreb...oare Twix-ul Nataliei cum de l-am ratat pana acum?Nu pot sa cred...Ia sa vedem,poate luam ceva masuri astazi.

LA MULTI ANI tuturor Mariilor!

Si un special pentru Ruxita Monicai,care e si ea o Marie mica.






Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Am facut si eu ciocolata de casa cu lapte praf dar laptele praf nu s-a omogenizat bine si s-a facut cocoloase. Am citit aici pe forum ca trebuia cernut. Si mi s-a parut si cam dulce (o cana de zahar) pentru gustul meu. Sper sa iasa mai bine data viitoare.



www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Alinutza multumesc, nu a patit nimik cioco chiar daca s-a ales un pic untul...ala care a ramas l-am dat de-o parte si gata
mmm...nu vreau sa-mi inchipui ce bunatate ti-a iesit Alinutza
Miha, sa nu-l ratezi ca e bestial si daca nu mai ai lapte condensat sa-mi zici ca am gasit o reteta pentru lapte condensat sa-l faci in casa...asta pana vin eu in ian acasa
mcm, eu am mixat bine cu mixerul ca sa nu faca cocoloashe...lasa ca-ti iese mai bine data viitoare...sunt sigura ca la gust este f buna

multumesc pentru urarile de sf Maria
La multi ani! tuturor Mariilor si Mariucilor sa fiti sanatoase


monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

MCM,cand faceam ciocolata cu lapte praf Raraul (are o consistenta f fina,ca si amidonul) intr-adevar trebuia dat prin sita ca facea cocoloase.Dar de cand nu mai gasesc de asta si iau de la dr Oetcher care are o alta consistenta,mai grunjoasa,n-am avut astfel de probleme.Tu ce fel de lapte ai folosit?
Despre zahar nu stiu ce sa-ti spun...Probabil chestie de gusturi.Cumnata mea are o reteta cu 500g de zahar. Dar in mod sigur cantitatea o poti ajusta in fuctie de cat va place voua de dulce.
Data viitoare cu siguranta va fi mai pe placul vostru.

Monule,nu ma pune sa fac lapte condensat in casa... Doar stii ca-s comoda.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Am folosit "Malita", m-am gandit ca e prea groasa compozitia ca sa amestec cu mixerul.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Miha tu meriti toate pentru listuta. Sigur ca nu ma supar ca ai folosit poze de la mine. Linistita, oricand.
Stiu ca ai zis ca nu mai pui acuma ness, dar eu am pus ca mi s-a parut groaznic de dulce fara nimic in ea. Ce-mi pare rau ca n-am pus si in asta lichior de cafea, are un gust demential ciocolata cu cacao de la el, si evident ar fi mers foarte bine si in cealalta.

Monica daca iti place gustul capuccino, incearca data viitoare, iti promit eu ca n-o sa regreti.

mcm cred ca poti ajusta cantitatea de zahar/cacao in functie de preferinte. Numai ca nu cred ca poti ajusta foarte mult cantitatea de zahar pentru ca nu se va mai lega siropul (sau o sa se lege foarte greu). De cocoloase nu stiu ce sa zic. Inainte si eu tot Malita foloseam, dar nu mi-a facut cocoloase. Acuma iau Darling si nici cu asta nu s-au facut cocoloase.

Fetelor, m-ati nenorocit: mi-ati adus aminte de Twix si eu inca n-am testat-o din motive de lipsa de lapte condensat caramelizat (ca nu-s decat si sarac si cu pretentii : am zis ca daca nu gasesc gata caramelizat nu vreau ca nu ma apuc de experimente cu fiert conserve si sa ma trezesc cu laptele pe pereti in bucatarie). Promisese o colega de-a sotzului ca face rost, dar a fost plecata in concediu si eu am uitat sa-l mai intreb pe sotz ce si cum.

Si o intrebare: voi mai gasiti esenta din aia de vanilie-bourbon lichida de la Dr. Oetker? Ca eu n-am mai vazut nici in Cora, nici in Carrefour... si tare buna era.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Din cate stiu Malita e un lapte praf dulce.Poti incerca cu mai putin zahar data viitoare.
Am incercat o data sa fac ciocolata cu Malita sau Darling,nu mai stiu exact si nu s-a intarit deloc. Tie cum ti-a iesit?
Poti folosi mixerul la inceput cand e compozitia mai subtire,pana se leaga un pic.Apoi nu mai face cocoloase.





Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cu siguranta am sa incerc...azi am facut din nou cioco jumate am lasaty-o asa alba am pus mai mult lapte praf in jumatatea aia si jumate tot amaruie ca sa pot imbraca in cioco tortuletzul de azi al ruxandrei si apoi cu cioco alba i-am trasat dungile
tortulet Albinutza

in el este pandispan de ciocolata si crema am facut-o din puding de cioco si lapte condensat caramelizat...sper sa-i placa ruxandrei

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Probabil Malita a fost dulce, cred ca l-am gustat. Ciocolata nu s-a intarit, a ramas moale, o mancam cu lingurita.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput