Dulciuri fel de fel...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Crema "mea" pentru Amandina e tot numai din unt,zahar,cacao si rom...In reteta originala mai erau si 2 sau 3 galbenusuri,dar eu am o retinere fata de ouale crude si nu am pus niciodata.
Deci...un pachet de unt se topeste la foc mic,dar nu de tot,sa mai ramana bucati netopite.Se rastoarna intr-un castron si se bate cu mixerul pana incepe untul sa se lege din nou.Dureaza un pic,dar iese o crema fina fina. In momentul in care incepe untul sa se intareasca,se adauga pe rand 100-150g zahar,2-3 linguri cacao si romul.
Eu o pun asa mai molicica intre blaturi si mai apoi dau la frigider.
Pentru glazura folosesc glazura de la Brownie.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Monule,super ciocolata ta. Ce frumos ai trasat patratele.
Cred ca am patit si eu de vreo cateva ori fenomenul de care zici,dar nu m-am chinuit sa caut vreo explicatie,e prea buna ciocolata ca sa ma impiedic de un asa impediment.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

saru-mana Miha,o trec acusica in caiet.
nu mai aveam timp asa ca am facut prajitura Gratielei cu piersici si cioco si acum ma invart pe langa ea sa se raceasca.miroase f bine si arata la fel.
Amandina ramane pe sapt viitoare.untul il topesc pe bain-marie sau direct pe flacara?zaharul este tos sau farin?
revin cu impresii despre praji,poate si poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura72
Amandina ramane pe sapt viitoare.untul il topesc pe bain-marie sau direct pe flacara?zaharul este tos sau farin?

Eu il topesc direct pe flacara sau la microunde,iar zahar pun intotdeauna pudra,ca se topeste mai repede.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

si eu am o reteta de crema de cacao tare buna in care se fierbe zaharul cu oul la baie maria apoi se raceste si se freaca cu untul si cacao...nu-i gretoasa deloc.


Voi vorbiti de Amandina care se gaseste la cofetarie..prajitura acea insiropata?
ce mult imi placeau mie prajiturile acelea


Monica,

tortul a iesit atre bun,nu i-am mai pus frisca ,l-am imbracat in crema de vanilie si l-am pudrat cu scortisoara.


va las cu prajiturile..noi mergem la biserica

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

am dat gata cam 1/3.chiar e usoara si pufoasa cum ne-a spus Gratiela.le-a placut si baietilor.mi s-a parut suficient de dulce si nu am mai pudrat-o.am ras cioco de menaj peste aluat,ca nu aveam vreo crema.
poze aici http://s254.photobucket.com/albums/hh109/laurag72/bucatarie/.

Mihaela multumesc de lamuriri.acum nu mai am nici un motiv sa nu fac. poate doar lenea.
principe tare bine suna tortul tau,cred ca-i buuun.

o saptamana minunata.si multi de multumire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui principe
Voi vorbiti de Amandina care se gaseste la cofetarie..prajitura acea insiropata?
ce mult imi placeau mie prajiturile acelea

Da,da...aceea insiropata.Cu cat mai insiropata cu atat mai buna.

Pana la urma cu branza ce-o aveam in frigider am facut o placinta,dar cu foi cumparate.Ca mi-a fost lene de altceva.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

eu crea ca a zis...asta oricum e grasa lasa sa raman eu pe dinafara sa nu mai manance asa gras nu a ramas mult...doar asa putin...
este f buna, noua ne-a placut mult
cum a iesit tortul ala cu mere acum ma gandesc la el...nu stiu daca mai am vreo scapare cu poftele astea ale mele
laura,,,mmm...cu gem de caise zici...
pe toate Duminica placuta

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post





monica, ti-am vazut prajiturile doamne, cand ai timp sa faci atatea bunatati? imi ploua in gura.
felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mor aici...eu am mancat niste pepene ca m-am uitat a bunatatile vostre...am si eu niste branza de vaci dar n-am foi ca as face si eu o placintica
april...daca te uiti la date...sunt facute in timp...de1 an daca nu si mai bine multumesc

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

va dati seama ca n-aveam linsite daca nu mancam Placinta cu branza si stafide ca-mi facuse pofta miha de fapt ce-am facut eu este mai mult o prajitura decat placinta, reteta o am de la criss75 (o gasiti Aici numai ca ea o face cu branza si visine(cred ca este tare buna insa eu nu am aici visine) am facut-o de mai multe ori ca tare repede se face dar am pus mereu stafide sau bucatele de prune

am zis ca nu mai fac ciocolata din asta de casa miha se si speriase cand i-am zis...imi fac mereu de lucru si tot rontzai o patratzea e la fel ca twix-ul nataliei...frate daca-l am in casa pana nu-l termin nu pot sa ma gandesc la altceva asa si cu ispita asta de cioco

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput