Grupa mica la gradinita
Raspunsuri - Pagina 14
tedita spune:
L a ,ine a mers foarte bine la diaree, ENTEROLACTIS sunt niste pliculete care regleaza flora intestinala, se pun in putina apa si sunt foarte bune la gust. Sunt indicate si la bebelusi( eu am dat la bb de 5 luni)
soanso spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tedita L a ,ine a mers foarte bine la diaree, ENTEROLACTIS sunt niste pliculete care regleaza flora intestinala, se pun in putina apa si sunt foarte bune la gust. Sunt indicate si la bebelusi( eu am dat la bb de 5 luni) |
mersi mult
,am cumparat si eridoarom si enterolactis,nu e prea incantata sa le bea ,a facut scandal mare dar pana la urma am reusit sa i le dau,azi a mers la gradi , iar stau numai cu gandul la ia...cris_cris,vad ca sunteti pe drumul cel bun.Bravo.
babylino,sanatate multa sa va treaca raceala repede si sa va acomodati la gradi,e greu intradevar dar eu cred ca e mai bine pt copii sa intre in colectivitate decat sa-i tii acasa cu bunicii sau cu bone.
SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA
ceela spune:
Continuam si noi sa mergem la gradinita, plange dimineata, vrea sa mearga dar sa stea tataie cu el. Pana acum e bine, ieri ii spunea vecinei noastre care e cu el in grupa: Sa nu mai plangi, vine mama ta sa te ia.
Intr-o saptamana de mers la gradinita ce am observat: mananca nepasat, nu mai pune paine in ciorba(cum ii punea mamaie), ca asa a zis doamna, merge singur la toaleta(inainte il mai intrebam eu daca face pipi), nu mai ma lasa sa-l descalt eu, sa-l dezbrac de pantaloni, sosete, chiloti, ca poate el. Incearca sa vorbeasca mai clar cand ii iese un cuvant mai stalcit.
Cred ca pana o sa ne cunoastem mai bine, ar fi util ca dupa fiecare post sa punem un fel de semnatura, care sa fie utila mamicilor ce vor sa-si dea pe viitor copiii la grupa mica, adica sa precizam varsta, programul(scurt sau prelungit) si tipul gradinitei(stat sau privat).
Traian, 2,5 ani in prima zi de gradi, gradi de stat, program prelungit.
cris-cris spune:
Daca va spun ca nu mai rezist psihic cu gradinita asta ma credeti?
Abia cand am rasuflat usurata ca a mancat si el putin acum doua zile si dimineata nu mai plangea decat putin, astazi a facut un circ acasa...Efectiv urla ca el nu vrea sa mearga.Pana la urma l-a convins tot tataia(cu mine are o problema mai nou, v-am zis, nu vrea nici sa merg cu el sa-l duc, doar tataia).Tot drumul a plans, si cat l-am schimbat.O tine intr-una ca el nu manaca acolo.Si ca vrea la gradi, dar nu la grupa mica, ci la cea mijlocie.Cred ca i-a vazut pe cei de la grupa mijlocie mai linistiti, sunt mai mari cu un an, normal, nu prea mai plang dimineata.Ma gandesc sa incerc sa vb cu directoarea sa-l las cateva zile si la mijlocie, poate se acomodeaza si apoi poate reusesc sa-l mut acolo, desi si acolo sunt f.multi.Nu stiu ce sa mai fac.
Voi ce ziceti, ar fi oare mai bine la grupa mijlocie (are 3 ani si 4 luni, iar acolo copiii au peste 4 ani, si doar cativa 3 ani si 10-11 luni).Sa incerc?
Va pup si va doresc acomodare usoara la gradi...
simali spune:
| citat din mesajul lui cris-cris Daca va spun ca nu mai rezist psihic cu gradinita asta ma credeti? Abia cand am rasuflat usurata ca a mancat si el putin acum doua zile si dimineata nu mai plangea decat putin, astazi a facut un circ acasa...Efectiv urla ca el nu vrea sa mearga.Pana la urma l-a convins tot tataia(cu mine are o problema mai nou, v-am zis, nu vrea nici sa merg cu el sa-l duc, doar tataia).Tot drumul a plans, si cat l-am schimbat.O tine intr-una ca el nu manaca acolo.Si ca vrea la gradi, dar nu la grupa mica, ci la cea mijlocie.Cred ca i-a vazut pe cei de la grupa mijlocie mai linistiti, sunt mai mari cu un an, normal, nu prea mai plang dimineata.Ma gandesc sa incerc sa vb cu directoarea sa-l las cateva zile si la mijlocie, poate se acomodeaza si apoi poate reusesc sa-l mut acolo, desi si acolo sunt f.multi.Nu stiu ce sa mai fac. Voi ce ziceti, ar fi oare mai bine la grupa mijlocie (are 3 ani si 4 luni, iar acolo copiii au peste 4 ani, si doar cativa 3 ani si 10-11 luni).Sa incerc? Va pup si va doresc acomodare usoara la gradi... |
El zice ca vrea acolo, dar cand unul mai mare o sa-l "inghesuie" putin n-o sa mai vrea.
Intrebare: s-a intamplat in vre-o zi ca datorita lacrimilor sa-l fi convins pe tataia sa nu mearga la gradinita si sa fi ramas acasa?
alice
ecrina spune:
cris-cris, te inteleg perfect
Si eu simteam la fel, ca nu mai rezist. Am zis ca renunt de foarte multe ori si apoi reveneam si imi spuneam ca imi bat joc tot de copil daca renuntam, ca a suferit degeaba si atunci cand vom merge iar (peste 1/2 an sau peste 1 an) o luam de la capat.
Eu am avut mare noroc (zic eu) cu directorul gradinitei, pe care il sunam de fiecare data cand simteam ca nu mai rezist si ca as renunta si de fiecare data imi spunea ca daca eu nu ma hotarasc ce vreau si oscilez mereu intre a-l lasa la gradi si a-l lua, normal ca nici copilului nu-i fac bine. Si de fiecare data incerca sa ii faca acomodarea mai usoara - il lasa sa doarma 1/2 ora in plus, il tinea cineva in brate mai mult, iesea cineva cu el afara mai des ca sa se linisteasca...etc.
De aceea, sfatul meu este sa vorbesti cu directoarea sa incercati si aceasta varianta. Orice il poate ajuta pe copil sa ii placa la gradi.
Mult succes!
cris-cris spune:
| Intrebare: s-a intamplat in vre-o zi ca datorita lacrimilor sa-l fi convins pe tataia sa nu mearga la gradinita si sa fi ramas acasa? |
Nuu, nici nu am avut cand, ca abia e a doua saptamana.Astazi era cat p-aci sa-l convinga, dar am zis clar ca nu.Si eu m-am gandit ca faza cu grupa mijlocie e doar un moft si ca s-ar putea sa il ca "ciocane" cei mai maricei, dar efectiv nu mai am vriante sa-l linistesc.Am zis sa incerc macar cateva zile...Nu mai stiu...
oprietena spune:
Revin si eu cu informatii proaspete: de marti dim Rares nu mai plange cand il las la gradi, a incercat el o lacrima azi dimineata dar i-a trecut la fel de repede cum i-a venit si totodata am descoperit, zic eu si cauza plansului si a disperarii de a nu merge la gradi: toata saptamana trecuta l-am luat eu la ora 17 (mai devreme nu am reusit sa ajung), a fost ultimul de fiecare data, iar de luni il ia bunica la ora 16.15-16.30, pleaca si el o data cu ceilalti copii. Cred ca in mintea lui cand se vedea singurel se gandea ca mami nu mai vine, il lasa acolo... Asa zic eu, altfel nu se explica cum de a doua zi dimineata a incetat cu plansul, nici macar nu a zis ca nu mai vrea la gradi. Acum a cazut in sarcina soacrei sa-l ia zilnic, eventual atunci cand nu poate voi merge eu. Ce ma mai surprinde este faptul ca imediat ce ajunge acasa vrea sa doarma (adica 18-18.30)-dupa o portie de stat in parc atunci cand o permite vremea. Cred ca nu se odihneste suficient de bine la pranz. dar sper sa treaca si asta si sa se acomodeze cu noul ritm de gradinita, care difera de cresa.
Rares are 3ani si 8 luni, merge la gr mica la gradi de stat 211 (trapezului).
Apanda spune:
Noi avem emotii pentru luni dimineata, acuma se simte mai bine cu raceala dar mai are rosu in gat si tuseste. Dimineata dupa ce papa incepe mami citestemi o poveste mami eu acuma la gradi coloram sau eu ma jucam cu fetitele hai sa ne jucam si noi doua. tati spune ca e pe drumul cel bun si poate luni nu mai plange
cris-cris spune:
Nu mai imi impartasiti si mie pareri de grupa mica, va rog?Sau toti piticii s-au linistit si acomodat?Ca al meu tot plange dimineata acasa rau de tot si pe drum si pana plec eu de la gradi.Apoi, ma mai uit pe furis la usa si se linisteste.Aaa..si de mancat nicio sansa...
Cred ca de vina e si tataie, caci daca l-as duce doar eu la gradi cred ca ar fi mai calm, dar nu vrea sa plece de acasa fara el, efectiv urla dupa el....
Nu mai stiu ce sa fac...nu mai suport...
Azi am scapat...Ma gandesc cu groza la ziua de luni.