Grupa mica la gradinita

Grupa mica la gradinita | Autor: soanso

Link direct la acest mesaj

ne pregatim de: prima zi de gradinita!!!

nu va spun ce emotii mari am ,ce fluturasi in stomac si cate intrebari fara raspuns...
1)cum pregatesc copilul pentru gradinita?
2)cum o fac sa-si formeze o idee despre ce este gradinita?
3)ce fac daca plange si nu vrea la gradi,daca nu se poate acomoda,integra cu copii.

va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra
multumesc

Propun sa continuam discutiile despre Grupa mica la gradinita:sfaturi,suport,experienta,incurajari si multe altele.

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

eu zic ca la capitolul cu pregatirea ai cam intarziat.. trebuia sa-i explici de mult, sa-i spui povesti cat mai frumoase ca s-o atragi cu statul la gradi, sa eviti surprizele
spune-i ca acolo isi poate face cei mai multi si cei mai buni prieteni, ca doamna educatoare o sa o-nvete ceea ce mami nu reuseste intotdeauna si o s-o ajute sa devina mai desteapta, ca au acolo muuuuulte jucarii si jocuri etc..
dinastea... stii tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Daca e forba de pregatirea "fizica" iti trebuie

1.o pereche de incaltari comode pt. interior
2.un prosop
3.o pijama

La pregatirea "psihica" trebuie ceva timp, in general sa-i starnesti interesul accentuand lucrurile pozitive de acolo (multi copii, jocuri, cantece, dansuri)

Succes!

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Soanso, si eu sunt la fel, desi a mea saraca merge de la 1 an si 5 luni la cresa. E totusi o schimbare si ma gandesc cum sa fac sa fie bine, sa faca fata copilul.

Eu am observat ca toate gradinitele particulare cheama copii cu vreo saptamana -doua inainte de inceputul propriu zis al anului scolar, pentru acomodare. Parintii stau acolo cu copii, ei se joaca, se cunosc intre ei, asa ar trebui sa fie si la cele de stat, la solicitarea parintilor, bineinteles.

Fata mea de ex. e fooooarte incantata de ideea de gradinita, intrucat a observat singura ca acolo sunt copii mai mari. Si ea e mare, nu e mica. Ea aspira chiar la statutul de eleva, cu greu am convins-o ca e mai bine sa mearga mai intai la gradinita si apoi la scoala.

Asa si cu copilul tau, daca-i gasesti punctul slab... ai rezolvat problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Si noi ne pregatim...cu emotii mari..
Alex a fost pe acolo in vizita si i-a placut f. mult. Am niste emotii.. Oare sa-mi iau liber pe 15? Ce fel de incaltaminte foloseste pt. interior? Ce analize trebuie sa facem ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Hai sa va zic si eu ...am trecut pe acolo...dar fara nici o problema.Intai si intai copilul trebuie invatat ca gradi e ca "serviciul" lui. ca acolo merge ca mami si tati, ca sunt multi copii si cand se termina programul de servici il luati acasa.incearca sa iti iei totusi liber pe 15 dar nu sta cu ochii pe geam la gradinita ca sa te observe.da-i hainute comode, s-ar putea sa faca pipilica de emotie sau de "uitare", sa aiba schimb la dulapior...de incaltat niste botosi usor de bagat in picior si cu talpa de plastic pt ca va merge la baie si sa nu se ude.incearca sa-i spui ca merge singur la baie cand are nevoie, sa ceara hartie...chestii care de altfel ar trebui sa le stie pana acum
liber iti recomand sa-ti iei dar nu te duce sa iei copilul la pranz...parerea mea e ca e cel mai rau lucru care poate sa-l faca un parinte, asta daca nu o sa poata sa-l ia in fiecare zi. incearac sa-l faci sa inteleaga ca acolo sta pt ca mami si tati sunt la servici si ca acolo se duce la joaca si distractie si ca va intalniti ca niste oameni mari dupa....

oricum zicea cineva pe aici...cam tarzior...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

prima zi de gradi...succes

in primul rand ar trebui sa mergi acolo cu copilul sa vada , sa nu aiba un soc la ducere, ii arati macar curtea daca nu chiar si sala , si ii explici ca el acolo o sa mearga ii arati si evidentiezi tot ce sti ca ii place,
plasul va exista cel mai probabil ,el dureaza cat esti tu acolo , dupa ei uita se iau cu joaca activitati , prima zi de gradi exact in prima zi de la incepere nu e chiar cel mai fericit mod, atunci chiar si cei vechi plang, daca poti specula plansul lor si sa il intorci in favoarea ei , ca e fetita mare si cea mai cuminte, frumoasa, nu plange e cu atat mai bine, oricum nu te lasa impresionata de plansul ei, chiar daca va fi nu va dura mult
o idee despre gradinita ii poti forma si cu poze d epe net , sa vada ce frumos se joaca copii , cum scriu deseneaza picteaza, chestii care o incanta

despre cele necesare la gradi, un sac alb in care isi va tine pijamaluta( pijamaua evita sa fie cu nasturi , ca va invata sa se imbrace si dezbrace singura iar nastuurii nu sunt usori) daca doarme la pranz acolo, pantofiori de interiorm, ceva comod fara sireturi cu care eventual sa se poate incalta singura, un rand de hainute de schimb , poate transpira poate sa se ude si sa fie la ghiozdanel in caz de necesitate, prosopel ( daca gradinita accepta, noi ducem servetele ), canuta ei de apa sau sticluta ,
si pt prima zi avizul epidemiologic de la doctor
sper sa aveti bafta

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

delina,fica mea a fost la gradinita unde va merge,a stat cu copii cei drept din grupa mare,,socrela a zis ca ia placut,a statpe scaunel, a cantat ,cand am ajuns eu de la servici primul lucru mi-a povestit despre gradi.

eu am emotii si cred ca sunt firesti pt ca e un pas important ,e o schimbare .vreau sa-i fie cat mai bine fetitei si sa reuseasca sa se integreze.
mie sa nu-mi faca probleme sau sa aiba ceva iesiri (sa loveasca copii,sa-i pitige,muste),deobicei nu vrea sa-si imparta jucariile cu alti copii iar daca are ceva la manuta si vrea alt copilas sa-i ia jucarioara face un scandal ...daca nu-i convine ceva se apuca de plans si greu se opreste.astea sunt in mare nelinistile mele ,partea fizica e prea putin importanta alea se cumpara dar restul...

paxela buna ideea cu pozele de pe net..nu ma gandisem la asta,poate aveti voi ceva poze de la gadi sa-mi pune-ti link.

rapsody,eu sigur am sa-mi iau pe 15 liber vreau sa fiu prin preajma in caz de ceva...,poate chiar vreo doua trei zile.

legat de imbracamintea din prima zi...eu ma gandeam sa-i dau o rochita ,cu ciorapei ,pantofiori...oare e bine asa sau sa-i dau ceva comod(pantalonasi ,tricou???

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Bafta tuturor copiilor care merg la gradi si acomodare usoara!

La noi pregatirea psihica a iceput acum cateva luni, am dus-o de cateva ori la gradinita respectiva, i-a placut, spune la toata lumea ca luni merge la gradi si apoi la scoala, ca va fi printesa/ingeras (nu se hotaraste) la serbare, ca la gradi se joaca, deseneaza si danseaza, ca mami cu tati merg la serviciu...acum sa vedem practic cum va fi!

Eu ca imbracaminte i-am luat numai treninguri 100%bumbac sa fie cat mai comoda!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Si noi ne pregatim de gradi....am mari emotii, sper din tot sufletul sa fie bine!
de pregatit o pregatesc de mult, curtea o cunoaste, inauntru nu am intrat cu ea, sper sa fie in grupa cu o prietena din parc!

Si cred ca indiferent de cat ii pregatim noi, reactia lor va depinde foarte mult si de ceea ce vor gasi acolo, de capacitatea educatoarei de a-i capta atentia!

va urez succes la toate( si mie!) si sa ne intoarcem sa povestim numai de bine!

Catalina, mami de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian (30.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

poze cu gradinite , gasesti pe net la orice gradinita particulara, si acolo sunt puse la fix sa incante

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim

Mergi la inceput