Grupa mica la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Ieri a fost prima zi de gradi a fetitei mele cu mari emotii pentru toata familia mami, tati, bunici.... Spre mirarea noastra a fost incanta pentru ca nu spram sa ramana din prima zi acolo. Educatoarele au dragute, dealtfel si eu am fost "draguta" cu ele si totul a mers bine. A mancat s-a jucat, s-a uitat la desene, dar spre sfarsitul programului mi-a spus ca a plans putin pentru i s-a facut dor de mami, dar i-a trecut. Dimineata era tare vioaie si dornica sa merga la gradi. Ce sa va spun sunt bucuroasa ca ii place si sper sa o tina tot asa.
Inainte de inceperea gradinitei copilul trebuie pregatit cu ce i se va intampla acolo: cat va sta, activitatile pe care le urma toate trebuie spuse in sensul pozitiv, ca acolo sunt masute mici patuturi mici ca acolo merg numai copiii nu si parintii... Daca au si fratiori mai mari acestia merg la scoala...Noi chiar avem un fratior care trece clasa a 3-a si imi amintes cu drag prima zi de gradi a lui pentru ca a avut acelasi entuziasm, dar in timp a mai fluctuat el dar a fost frumoasa perioada de prescolar.
Trebuie sa avem multa rabdare cu cei mici pentru ca oricat de suparati am fi noi parntii un pupic dat de copil te face sa uiti de toate.
Mai nou fetita mea intr-o zi mi-a spus "Mami eu nu vreau ca tu sa imbatranesti ca bunica si sa mori. Eu vreau sa ramii asa cum iesti acum si a inceput sa planga". Am plans si eu fara sa ma vada ea.

Mult succes in prima zi de gradinita dragi mamici de pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ieri a fost prima zi de gradinita si la noi. Pt cel mic. Cel mare e deja veteran, la grupa mare.
La noi pregatirea era deja facuta, ca stia de la cel mare cum sta treaba cu "serviciul" copiilor. Ei sunt la program prelungit - mananca si dorm la pranz la gradinita, la 17.00 vin bunicii si ii duc in parc, pe la 20.00 se aduna pe acasa.
Pregatirea "materiala" a constat in rucsacelul in care am pus pijamaluta, un rand de hainute de schimb - deocamdata pantaloni scurti si tricou, chilotei, sosete- o pereche de tenisi cu arici, prosopel, sticluta de apa si un saculet de panza, personalizat pt asternuturile din sapt.respectiva. Asistentei i-am dat fisa cu vaccinarile copilului si avizele epidemiologice (pt amandoi copiii).
L-am mai invatat sa faca singur la toaleta (inca nu reuseste stersul dupa kk, dar vom exersa). De multe ori educatoarele stramba din nas la ajutatul copiilor mici la baie, cheama ingrijitoarele...asa ca mai bine sa stie el. De asemenea ar fi bine sa se descurce sa manance singur, inclusiv ciorbita. La 20-30 copii e cam greu sa le dea in gura la toti.

Multi copii plang in prima zi. E suficient sa vada 2-3 plangaciosi si gata, li se duce tot curajul, si odata cu el si curajul parintilor. Sincera sa fiu, eu nu mi-am luat zi libera si nici n-am sunat sa vad ce face, la nici unul din ei. Am fost bucuroasa ca n-a plans si ca azi a mers din nou, fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Ce fel de incaltaminte luati pentru interior? Papuci sau tenesi cu arici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medin spune:

Citat:
citat din mesajul lui rapsody

In mod cert este nevoie de o pereche de tenisi, la gradi fac si gimnastica, alearga, deci exclus papuci sau botoshi. Cel putin in cazul nostru numai si numai incaltaminte sport cat mai usoara si flexibila, preferabil din panza. Si preferabil cu arici, ca sa se incalte si descalte cat mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Succes micilor gradinari !! Nu-mi place cum suna cuvantul dar asa se spune.. Se vor obisnui repede, chiar daca vor plange putin la inceput !! Depinde f. mult de educatoare , cum stie sa-i atarga, sa-i linisteasca. Unde sunt mai multi e mai greu, la noi au fost putini copii in grupa ai a avut timp sa-i mai alinte daca plagea vreunul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Azi e a 4-a zi de gradi si nu a plans inca.
Incaltamintea de gradinita trebuie sa fie din panza, cu talpa de cauciuc si sa stea la copil in picior (nu genul papuc plaja). Pot fi si sandalute. Varianta cu arici ii ajuta sa fie independenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumiluci spune:

Ne pregatim de prima zi de gradinita!!!! Ura!!!!
Trecem direct in grupa mijlocie si avem emotii mari. Am mai fost in vizita la o alta gradinita dar la o grupa pregatitoare... a fost foarte bine dar nu pot spune ca a invatat ceva de acolo... doar am facut acomodarea in colectivitate. Nu a plans atunci... sa speram ca nu va plange nici acum. Am ales varianta de program prelungit. Ne dorim sa fie bine. Nu stiu cu ce sa ne pregatim... la noi la gradinita nu au afisat nimik si nici educatoarele nu sunt la servici. Suntem bulversati... ea abia asteapta!!! Acum suntem mari... avem 4 ani si credem ca le putem face pe toate.
Mult succes tuturor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Azi e a 4-a zi de gradi si nu a plans inca.
Incaltamintea de gradinita trebuie sa fie din panza, cu talpa de cauciuc si sa stea la copil in picior (nu genul papuc plaja). Pot fi si sandalute. Varianta cu arici ii ajuta sa fie independenti.

Anya
Felicitari! E ff bine ca nu plange!
Si eu trec prin aceleasi emotii, doar ca la noi incepe gradinita pe 15 sept.Speram sa nu planga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si noi asteptam cu emotie prima zi de gradinita. Eu am o senzatie ciudata, aceeasi pe care am avut-o cand ne-a venit bona, acum doi ani. Imi ziceam in gandul meu ca ar fi bine sa nu mai vina, ca nu am nevoie de bona ... La fel si cu gradinita, simt ca se mareste, cred ca o sa-mi fie tare greu! El e obisnuit cu ideea de gradinita, sper sa se descurce. Nu stiu cum o sa fie cu somnul, sau cu mancarea, ca e cam mofturos la mancare.Mai citesc din impresiile voastre!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui rapsody

Pentru fetite sunt buni balerinii cu bareta cu arici, sa fie usori, din panza. Eu am gasit anul trecut la Selgros si la targul acela pentru copii care se tine la Romexpo( imi scapa acum numele).

POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!

Mergi la inceput