Gravidute si mamici de Timisoara (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Irina felicitari pt bebelina cu scuzele de rigoare pt intarzaiere dar deh...bb mic ocupa mult timp.Ma bucur ca ai avut o nastere usoara.
Mie mi se pare ca abia acum incepe greul chiar daca eu am avut o nastere destul de grea , acum nasterea si ce am tras dupa mi se pare floare la ureche.Multa bafta in meseria de mamica!
Noi azi noapte ne-am impacientat ca e asa frig si acum tati a plecat sa cumpere din oras un radiator pe ulei.
Voi ce stiti cam pana la ce varsta sunt bebei asa sensibili la frig ca al nostru e tare sensibil.
Si inca ceva dati-mi un sfat pt combaterea constipatiei ca al meu bb se chinuie tare de tot cu asta.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

al nostru copil e friguros sa vezi cum tremura cand mergeam la tanti doctor pt. consult asta iarna (desi era caldut in cabinet dar lui ii tremura barbita ... si inca nu stiu daca ia trecut . Dar il alaptezi sau ii dai lapte praf ??? Daca ii dai lapte praf iti spun eu cum am procedat (invatata de medic) ceai de musetel in loc de apa plata sau apa fiarta la lapte praf . Si acum fac la fel . Pun apa plata la incalzit mai bine ( nu fiert ca apa plata nu se fierbe ) si pun pliculetul de ceai de musetel si lasa asa cam 10 minute si gata ...Este natural si mai comod ... O alta regula pe care am avut-o si o am ---- la copilul hranit artificial trebuia kk zilnic--- asa ca daca Laurentiu nu facea pana seara atunci supozitorul era urmatorul . Acum din fericire s-a mai reglat dar am grija la cei dau sa pape (adica sa nu-l constip) dar regula o aplic si azi --- zilnic kk .

Laurentiu Ovidiu Otiliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

si la noi regula asta e valabila... zilnic kk. La noi insa nu a functionat cu ceai de musetel......insa eu sunt super happy cu lactogen. Si asa e la copii hraniti cu lapte praf kk trebuie sa fie zilnic nu la 3 zile ca la cei hraniti la san.Raul daca trecea o zi si nu facea kk urla ca din gura de sarpe si se strangea de burtica... si practic plangea din cauza constipatiei nu al colicilor

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

La noi cu frigul nu e o problema.raul e un copil invatat sa stea in haine mai subtirele ...fara caciulita de la 2 sapt... si daca e prea cald in camera i se infunda nasul... Asta e o chestie ce mi se intampla si mie si multe mamici au impresia ca puiul e racit.De multe ori ma trezeam noaptea si aeriseam camera, chiar daca era ger afara, in timp ce dormea si in 5 minute respira super ok

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

a... si nu a racit niciodata, asta tinand cont ca s-a nascut la sf de octombrie cand e sezonul muciosilor si dupa a venit iarna .
Ma tot batea si pe mine mama la cap.. punei caciulita ... mai dai ceva...bla bla bla... dar nu am ascultat si bine am facut

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

Asta iarna cand mai aveam treaba si nu aveam timp de iesit afara ..il imbracam gros ca de mers afara si il puneam in patut sa doarma cu geamul deschis larg si dormea dragul de el ca un ingeras...

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Dya noi papam numai de la mami si nu avem problema cu constipatia, dimpotriva.

Fancy o sa incerc sa dorm cam 8 ore pe zi, momentan in noaptea asta am reusita, cu o pauza mare de 3 ore.
Ma tot gandesc acum cand bebe o sa vrea sa pape din 3 in 3 ore ce o sa fac?? ca la noi masa dureaza cam 3 ore. Adica schimbat copil, papat, schimbat din nou, papat inca un pic, dragalit pana adoarme.

38+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

si eu o sa iau laptele praf chiar daca bebe se hraneste la san;cine stie, poate foloseste la ceva, fac cioco de casa cu el:):)

si da, nu puneti zahar in ceai; miere nici atat, eu stiu ca e pericol de botulism pana la 2 anisori. obisnuiti bebeii cu ceai normal neindulcit de mici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ank83

si la noi regula asta e valabila... zilnic kk. La noi insa nu a functionat cu ceai de musetel......insa eu sunt super happy cu lactogen. Si asa e la copii hraniti cu lapte praf kk trebuie sa fie zilnic nu la 3 zile ca la cei hraniti la san.Raul daca trecea o zi si nu facea kk urla ca din gura de sarpe si se strangea de burtica... si practic plangea din cauza constipatiei nu al colicilor

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Ank, vrei sa zici ca e normal kk la 3 zile la copilasii hraniti la san?sunt mai constipati sau de ce? eu tot imi fac griji mai ales ca o vad ca vrea sa faca si ea ceva si se chinuie.....
daca ii dau ceai de musetel (nici nu stiu, am voie??) face kk?ati experimentat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ank83

La noi cu frigul nu e o problema.raul e un copil invatat sa stea in haine mai subtirele ...fara caciulita de la 2 sapt... si daca e prea cald in camera i se infunda nasul... Asta e o chestie ce mi se intampla si mie si multe mamici au impresia ca puiul e racit.De multe ori ma trezeam noaptea si aeriseam camera, chiar daca era ger afara, in timp ce dormea si in 5 minute respira super ok

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

ank, si Iulia e invatata ...mai dezbracata:) si fara caciulita. Cum sa o obisnuiesc acum ca plange cand i-o pun pe cap si trage de ea?:).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui _irina_

Dya noi papam numai de la mami si nu avem problema cu constipatia, dimpotriva.

Fancy o sa incerc sa dorm cam 8 ore pe zi, momentan in noaptea asta am reusita, cu o pauza mare de 3 ore.
Ma tot gandesc acum cand bebe o sa vrea sa pape din 3 in 3 ore ce o sa fac?? ca la noi masa dureaza cam 3 ore. Adica schimbat copil, papat, schimbat din nou, papat inca un pic, dragalit pana adoarme.

38+ - Andreea

Draga mea, nu e pbligatoriu la 3 ore,zic eu...; eu nu am trezit-o pe Iulia sa pape,dormea uneori 5-6-7 ore si o lasam cat vroia. Asa fac si acum, azi noapte a dormit 7.5 ore si am lasat-o in pace, in ritmul ei. Ziua doarme ...lung asa cate 4-5 ore uneori si o las....

Mergi la inceput