America (121)
Raspunsuri - Pagina 4
Ramona J spune:
Monabella, cred ca e mai complicat daca vrei sa trimiti peste $10,000. Aia de la banca apasa pe butonul rosu...
Eu am mai trimis sume mari, de obicei prin Western Union (ca ma grabeam) si toata lumea intra in panica daca trimiti peste $3,000.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
josefine spune:
acum am aflat, ING din ro, daca e contul pe firma, suma mai mica de 10k, transferul se face gratis la un cont de chase. asta din ro aici. probabil si invers e la fel, ma gandesc.
Andrada spune:
Noi de abia miine incepem scoala. Eu ma gindeam sa ma inscriu la Y ca sa ii dau eu lectii de inot copilului (altfel scump 730 pe an) ca merge cam greu cu lectiile astea si as plati si mai putin per total. Dar o asculta fiu-meu de mine??. I-am luat rechizitele si hainele din Franta lui Marcu, Doamne ce frumoase erau (creioane care se ascut singure, pix cu guma si modulat pe mina, acuarele, penar etc..) le tot scoate si pune in ghiozdan unul cu Harry Potter (format ca ala de cind eram noi copii), o frumusete, lui ii place ca are multe buzunare. I-am gasit si pantaloni cu bretele de piele, trebuia sa ii iau toate culorile asa sint de frumosi. Hainele de baieti sint asa frumoase acolo (eu nu mi-am gasit asa multe la preturi convenabile).
Neaparat trebuie sa ma gindesc la fondul ala ptr copil, daca mai aveti idei ca eu nici nu stiu unde sa ma duc.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ocebine spune:
Monabella, multumesc de invitatie...noi speram sa mergem al anul viitor in RO (tot zic, si tot amin ca gasesc altceva de facut - e ceva "subconscious" la mijloc)...pina una alta, cind mai treci pe la NYC?
Andrada, nu-mi face rau cu haine frumoase pentru baieti...te rog...sint atit de satula de navy, black si camouflage ce nu iti inchipui...am fost in outlet ieri si m-a luat depresia...trebuia sa sap adinc sa iau ceva mai vesel. Am noroc ca si al lor mei nu le plac culorile mohorite...ustura la buzunar hainele europene, dar parca nu arata a ciocli...
Pentru fondul de college noi punem la Fidelity. Si mai avem unul unde contribuie si bunicii...ii zice ceva NYS 529 Plan??? Sa ma uit mai bine acasa.
Ramona, asteptam reactia lui Alexandru la Wii...(l-am batut mar pe barbate-miu la golf, la box si la bowling...el m-a batut la tenis - cu copiii n-am sanse foarte multe)
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
monabella spune:
Multam de sugestii. Am auzit povesti cu bani disparuti prin western umion. OK, gata le zic alor mei sa-si faca cont bancar. Chestiunea e ca suma de transfer e > 10mii si nu e pe nici o firma. AI mei sint pensionari nu au firma. Nu e voie ca eu persoana particulara sa trimit bani pt. cumpararea unei case in Ro? Banii nu i-am furat, platesc taxe pe venit in sua deci nu vad de ce ar trebui ca bancile sa se sperie? Apoi ce e ala buton rosu? Please vorbiti mai pe intelesul meu.
Apoi e posibil sa cumpar casa pe numele meu in conditiile in care nu am decit pasaport american? Cel romanesc a expirat? Ai mei vor sa o cumpere pe numele meu ca sa evite taxele de succesiune cind va fi cazul. Nu's ce se intimpla cu web-situl ambasadei romaniei la washington. se pare ca a fost hacked de cineva, nu reusesc sa o gasesc.
Ocebine, o sa vin in NY sa-mi vad nepoatele. Nu stiu cind, dar voi veni si atunci ne vedem. Multumesc mult fetelor
ocebine spune:
Monabella, daca sint banii tai din contul personal pe care ai platit taxe, nu ai de ce sa te sperii de transfer bancar (mult mai sigur decit Western Union). Suma de 10 mii care se vehiculeaza (si butonul rosu) se refera la faptul ca toate tranzactiile peste 10 mii sint raportate la IRS (eu una am mai auzit ca si cele in jur de 5 mii ar fii vizate dar pentru "activitati teroriste"). De obicei, lumea se fereste pentru ca sint bani "cash", si nu raportati la income tax.
Anamaria
philip spune:
nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar eu am trimis de curand $4K in romania si am folosit western. atat doar ca n-am putut trimite online (ca era o limita de suma) si am folosit un agent, dar a fost chiar mai bine pt ca am platit comision mai mic.
philip&andreea
Andrada spune:
Asa stiu si eu ca peste 10 mii trebuie sa platesti taxe.
Si eu Anamaria sint saturata de culorile astea de aici. I-am luat toata garderoba din Franta in afara de pantofi ca aia erau f scumpi. Si mai gasesc ghete si pantofi la Duffy's cred ca e unul si in NY aici are aproape numai haine europene.
Numai la Duffy's i-am gasit pantaloni 3/4 ca ma enerveaza aia scurti,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ocebine spune:
Stiu de Duffy...avem 2 (unul in Manhattan si unul linga mine in Queens)...dar nu gasesc marimea lui Nick. Eu ma mai aprovizionez de la un magazin din Brooklyn (de unde cumpar si uniformele baietilor...este un magazin evreiesc cu lucruri superbe si de foarte buna calitate)... Pantofi luam dintr-un singur loc...Blue Elephant pe Austin Street in Forest Hills, acolo au o gama foarte variata de pantofi europeni. Au avut tentative de Heelys dar m-am tinut pe pozitie si nu m-am lasat...ma irita la culme cind vad copiii pe rotitele alea cind ti-e lumea mai draga...pai ori mergi cu skateboard, rollerblades, ori mergi pe jos... (acuma stiu ca m-am transformat intr-o baba enerva(n)ta).
Anamaria