Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (98)
Raspunsuri - Pagina 9
ddanagh spune:
ma bucur ca v- a prins bine cafelutza. Si eu azi m- am trezit mai melancolica, as face ceva frumos. Ma gandesc la o supriza pt sot poate il impulsionez sa elimine niste yyyy.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
www.youtube.com/watch?v=IWBtdcDMLbc" target="_blank"> filmulet 1 an
arhdy spune:
buna mamici si strumfi.
Azi am inceput si noi munca si cresa. Ne simtim bine, iar arsura s-a vindecat complet. Mai este doar roze, dar trece si asta cu timpul.
Am citit ca discutati despre lapte si intarcat. Eu din fericire am scapat repede si fara prea mult chin. Pe la 8 luni am incercat sa-i dau biberon cu lapte, dar nu-l accepta deloc. Asa incat am schimbat laptele. M-am gandit ca daca toata perioada sarcinii, cat si cat timp am alaptat am baut lapte pasteurizat zilnic poate s-a obisnuit cu gustul ala. Asa incat i-am dat laptele pe care il beam eu, dar pe care il fierbeam bine. Asa am obisnuito sa bea lapte cu biberonul. Apoi i-am cumparat lapte praf pentru copii. Noi ne-am impacat foarte bine cu Aptamil de la Milumil (cu Imunofortis). Acum am trecut iar pe lapte pasteurizat si ne place. Iar in ceea ce priveste intarcatul vroiam sa-i dau cat mai mult, mai ales ca am avut din belsug. Pana la 6 luni a primit numai san, iar la 9 luni nu a mai vrut. Prin urmare s-a intarcat singura. Am avut noroc.
Am si eu o rugaminte la voi. Caut si eu cu disperare MEDIC DE FAMILIE si MEDIC PEDIATRU. Poate sa nu fie una si aceieasi persoana. Dar nu vreau medic de familie care este si pediatru, ci prefer invers sau 2 persoane diferite. Stau in Tineretului si as prefera sa fie in zona sau prin apropiere. Multumesc.
Diana si Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
Timi07 spune:
Alina si Sophie adoarme cu degetul in gura, dar mie nu mi se pare ca face abuz asa ca o las in pace.
Dana&Mada multumesc de cafea, eu azi am nevoie de o galeata de cafa + niste scobitori sa-mi tin ochii deschisi.
Eu o alaptez pe Sophie doar de doua ori pe zi, dimineata si seara. In curnd ii scot si sanul de dimi iar apoi partea mai grea...seara. Suplimentul de calciu si-l ia din iaurt, are 2 snack-uri pe zi. Nu stiu daca-i voi da formula, cred ca ma voi baza pe dieta ei variata pt vitamine. Mai vad...
Cafera multumesc pt urari. Sa stii ca data trecuta toti imi ziceau ca va fi baiat si a iesit fata. asa ca sa te astepti sa te contazica Mi-e indiferent ce va fi, santos/sanatoasa sa fie. Vom opta iar pt nasterea surpriza sper sa nu uitam de data asta sa intrebam ce e dupa ce va iesi poate iar ne cearta moasa....
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
Simo78 spune:
Fetele, eu de suzeta l-am "intarcat" brusc..va amintiti, la 7 luni, pentru ca pe langa cele sute de ori cand se trezea sa suga, cum ii pica suzeta din gura cum se trezea si ajunsesem zombi.
La noi a fost brusc. A disparut din casa cu totul (cred ca mai mult sa nu ma tenteze pe mine sa i-o dau iar). Si cand venea ora de somn (numai atunci o cerea) il luam in brate si ii spuneam cat de mult il iubesc si ca e baiat mare si nu mai are nevoie de suzy. A durat 2 sapt pana a uitat cu totul de ea. Primele zile au fost groaznice, urla "bu-bu bu-bu" de-mi rupea inima.
Succes!
Lavi felicitari! Nu trebuie sa te justifici, cred ca e de acord toata lumea ca 1 an si aproape de 2 luni de alaptat e suficient ...si noi te invidiem din umbra ca nu avem puterea sa o facem desi ne dorim
Simo mami de www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=222023392&ownerId=4088536" target="_blank">Matei
Anya20 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina.a buna dimineata! mai este vre-un strumf care-si suge degetul?ma dispera eli,ea numai asa adoarme,asa sta in carucior sau scaunul de masina...si nu e suzeta sa nu-l mai dau e la indemana tot timpul! fianna imi pare rau de patania cu cainele. lui matei alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007) povestea noastra... |
da, mai este! sor'sa arina . dar pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc, ba chiar este foarte util...o ajuta sa adoarma ...asa am reusit sa o intarc, caci nu mai adormea la san, ci cu degetelul. vad ca in ultima vreme il suge din ce in ce mai putin...asta inseamna ca va renunta singura.
daca eu nu am o problema cu asta...au ceilalti . "vaaai, o vedeti ca suge la degetel? pai cum o lasati asa???". eu m-am obisnuit si nici nu mai bag de seama...mai ales acum cand vad ca singura si-a rarit momentele in care sta cu degetelul in gura.
asa ca nu-ti mai face griji...eli este inconjurata de dragoste, i se da atentie...nu are nici un motiv sa-si suga detetul pana la gradinita!
lavi...inteleg asa de bine ce este in sufletul tau...si eu simteam nevoia sa ma justific...de ce am intarcat-o, cum, poate nu era momentul etc. asta, asa cum spune si alina, mai mult pentru mine...imi era asa de drag de ea...ma uitam si in parc la ingrid si la matei, cum sugeau asa de frumos...parca imi venea s-o mai pun si eu pe arina la san...
stii ca eu sunt o dfanatica sustinatoare a alaptarii, insa trebuie sa cantarim si alti factori...lori are peste un an, deja suptul nu mai este strans legat de foame, ci mai mult de latura emotionala, problemele legate de tine pe care le-ai amintit...nu are de ce sa te mustre constiinta.
cafera...eu as mai lasa-o pana la un an si 4 luni-un an si jumatate...si mai vorbim atunci. ai citit cartea?
dana...esti tare! esti sigura ca vrei niste "y"-i? eu zic ca si "x"-ii sunt f buni, doar ai vazut
mada, ar fi frumos sa te vedem...ai acces la net in tara?
nonna...tu parca intrebai de laptele de vaca...se poate da dupa varsta de un an, cand riscul de a dezvolta o alergie este mult mai mic. dar eu nu ma grabesc inca...o sa-i dau arinei formula pana pe la un an si jumatate, chiar 2. este mult mai potrivita pentru alimentatia ei acum...desi mananca foarte bine si mancarica, nu am de ce sa ma plang.
lunito, succes in incercarea de a scapa de suzeta!
arhdy spune:
In ceea ce priveste suzeta am inceput sa i-o dau la 5 luni cand a inceput sa-si bage manutele in gura. Am zis ca de suzeta o devat, dar de supt degetele mai greu. Acum ziua putem sta fara ea, nu o i-a decat daca o vede, dar cand este vorba de somn, indiferent de ce ora, nu doarme fara suzeta. Chiar daca ii dau biberonul si adoarme cu el, tot isi cauta suzeta. Sa va povestesc cat pot sa rad noaptea. Acum doarme cu mine in pat, deoarece tatii nu este cu noi si nu am vrut sa dormim singure nici una. Si am invatat-o langa ea sa fie biberonul si suzeta. Asa incat se serveste la liber. Cand plecat prin pat sa o vedeti cum se trezeste si incepe sa caute suzeta sau biberonul, pe pipaite, mai deschide un ochi, iar apoi se tranteste fericita si incepe sa suga. Eu trebuie sa am grija doar sa reumplu biberonul.
Din nefericire dupa suferinta avuta si cu internarea in spital a inceput sa planga in somn si sa nu reusesc sa o linistesc decat cu greu. Se intampla cel putin o data pe noapte. Imi este frica sa nu fi ramas cu traume. S-a chinuit foarte mult in spital de ajunsese ca daca doar vedea vreo asistenta, chiar daca doar verifica perfuzia, incepea sa tipe. Sau daca ma duc la doctor cum o pun pe spate cum incepe sa tipe. Cred ca o sa scapam greu de fricile astea. Nu pot decat sa incerc cat mai mult sa o linistesc.
Diana si Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
Luna1 spune:
Hai sa va zic:
Inainte de a pleca la Roma fie-mii ii dadeau dintii la greu si de aceea observasem un atatsament extrem fata de suzeta. Era cu ea in gura toata ziua si daca i-o luam urla si iapoi cu ea in gura. Deja ma darama psihic insa am zis ca datorita durerilor de dinti nu pot sa o mai traumatizez si eu.
Asa ca pt Roma am luat 2 suzete insa am decis ca fiind mai mult plecati la plimbare vom incerca sa i-o dam doar pt adormit. Si asa am facut, adica fiind luata cu fascinatia pt diverse a uitat de ea, o vroia doar sa adoarma. Apoi de doua ori pe plaja nu i-am dat-o deloc si a urlat pana a adormit, apoi a pierdut una pe strada, apoi ultima a pierdut-o in aeroport la intoarcere. Deja imi tataia fundul de cum va urla in avion fara suzeta insa a adormit la biberon la decolare si am avut noroc.
Ajunsa aici vroiam sa merg fuga sa ii iau suzeta fetei insa mi-am amintit ca al meu Cosmin a renuntat la suseta singur cand nu am mai gasit sa-i cumpar acelasi model si altele nu i-au placut, asa ca am mers si i-am cumparat suzete insa model diferit, ea avea din silicon i-am luat din cauciuc astfel ca seara cand vroia suzeta si miorlaia i-o dadeam p-asta, ea vedea ca e suzeta, o baga in gura, dar o scotea ca nu ii placea asa ca acum suntem la stadiul asta, nu adoarme fara suzeta in mana, o mai baga rar o data in gura, vede ca nu e ce vrea ea si o scuipa.
Eu va urez succes, la noi se pare ca functioneaza, oricum am de gand sa o urmaresc si daca o va lua si pe asta la supt cumpar alt model. Problema e ca nu s-a atasat de nimic cu care sa adoarma, ursulet, batista etc, si abia acum a luat-o dragostea de suzete si s-a atasat de ele. Nu e o problema daca nu le suge insa as prefera sa dispara. Avea un iepuras cu care adormea dar l-a abandonat, nu stiu de ce.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Ah am uitat sa zic: vazand ca are suzeta in mana nu plange ca nu o suge. Asa o potolesc si noaptea daca se mai trezeste, ii dau sezeta asta care nu-i place si o tine in manuta.
X-ray spune:
ma gandeam eu ca nu o lasa arina la greu.sa sti ca la eli e boala grea,il suge de la 4 luni,nu stiu daca ati observat dar cred ca in tot a 10-a poza e cu degetul in gura,cand ii e somn ,e foame sau orice stare de disconfort gata degetul in gura...noi incercam sa eliminam toti factorii declansatori dar face ce face si iar e cu degetul in gura.mai ales cand o iau in brate,asta e alintul ei suprem se pune cu capul la mine pe umar ia degetelul si sta si savureaza momentul...si saracu' deget deja se deformeaza,unghia e harcea-parcea,el e mai subtire si are ca un fel de "guleras" unde atinge dintii....va spun io are toate sansele sa-l suga si la scoala, dar la gradinita.seara mai nou incercam sa ne jucam cu ea pana nu mai poate de oboseala,sa uite sa-l mai suga,dar degeaba si in somn il gaseste,ce mai, e la-ndemana..acum vizavi de ceilalti " binevoitori" ai mei sunt dresati demult.tot ce avem cunostinta sau ruda, prieteni,in fine toti ce ne cunosc nu-si dau cu parerea(decat cu bun simt) vizavi de eli.le-am taiat creaca cu mult timp in urma si simt cum se abtin,si fff bine fac.in parc sunt ff "sictiroasa" ca nu mai am rabdare decat pt copilul meu nu si pt cretinismele altora,asa ca draga mea uite ca m-am schimbat si eu.si tare bine e!sper sa nu am dreptate si sa se dezvete singura dar are atat patos in suptul degetului asta....
lavi mi-am adus aminte ca scriai de greutatea lorinutei,asta s-a intamplat si cu eli,pana sa-i bag suplimentul nu luase in greutate mai nimic 5 luni acum a recuperat ff bine.
si cu laptele de vaca daca aveti posibilitatea financiara(e scump ca dracu la noi,eu il i-au din ungaria cu 40% mai ieftin) dati-le macar pana la un an si jumatate.e fff bun laptele de vaca dar e mai sarac in nutrienti decat laptele praf care e calculat exact pt nevoile nutritive ale copilului.si pana la un an si jumatate-2 mananca si ei mai bine,regimul alimentar e mai echilibrat.
gata ca mi-am dat cu parerea iar pt o luna....
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
Luna1 spune:
Mai eu nu stiu cum e cu degetul si cu suzeta. La Cosmin i-am dat repede suzeta ca isi sugea degetul si mi-a zis pediatra sa i-o dau ca de suzeta scap de deget nu usor. Si asa a fost la el.
Insa la mandra desi nu pot zice ca e traumatizant si ca suntem pe drumul cel bun va zic ca la Roma ii bagam eu degetul in gura sa si-l suga si ea nimic. M-as fi bucurat sa il suga.
Mada am vazut o Emily frumoasa rau. A crescut mult de cand n-am mai vazut-o in poze. Iar pozele din Barcelona m-au uns pe suflet, vreau si eu mi-e dor de Barcelona. Apropos, stii bara aia de la carut din fata, eh Adelise a ros-o toata, toata deja nu o mai folosesc. Rupea cu dintii din ea si scuipa jos.