Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
Timi07 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Floric Mai m-am potolit..Intre timp, am vb cu mediul care mirat, m-a intrebat" Dar ce, mai exista de 5mg????" Nu am mai comentat nimic...Cert este ca mi-a spus sa iau acid folic de 1 mg si dupa ce nasc inca 2 luni. Asa de acum tot inainte...Multumesc de raspunsuri. |
Femeia insarcinata are nevoie de 400 micrograme (400µg) de acid folic in plus fta de ce ia din alimente. Ma intreb de ce sa iei acid folic pe o perioda asa de lunga?!?! Nu se resoarbe retroactiv (scuze, ironia e la adresa dr) sau poate stie el ceva. Majoritatea parerilor ce le-am gasit pe site-uri britanica si US este sa iei acid folic in primul trimestru (preferabil si inainte de conceptie). Serios sunt foarte curiasa de ce ai avea nevoie de acid folic pana la sfarsitul sarcinii si chiar si dupa ce nasti.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
6+
Timi07 spune:
Si eu ma balonez de zici ca sunt in saptamana 30. Iaurtul nu are efect benefic in acest sens? Sau a fost doar o coincidenta la mine ca am mancat iaurt si a doua zi n-am mai fost asa balonata?!?!
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
6+
floricik spune:
Fetele vreau si eu in lista cu gravidutze balonate
Imi spun unele persoane "vai ti-a crescut burta" ...iar eu le zic ca e a mea ..naturala
Sunt cam balonata dar nu pot renunta la apa minerala ca ma ajuta cu greturile...
Emilia nu prea pot face pauza la 100 de km pt ca mergem noaptea prin Bulgaria..si e cam dubios. Suntem si mai multe masini, unii dintre noi cu 
.
Sa aveti grija de voi si de bb. 
10
simina_kin spune:
Fetele eu sunt fffff fericita!! vin de la eco....si am vazut buburuza fff frumoasa...dadea din manute intr-una , mai baga cate un degetel in gurita , mai sughita putin.... Am si poze.
ssssiiiiiii mi-a spus doc ca ar fi FETITA, dar voi avea confirmarea la 16 sapt (mai am de asteptat vreo 4).
12*
florinela79 spune:
Buna seara mamici! Si weekend placut!, dupa caz vacanta frumosa!
Eu sunt in
10+, si mi se pare mie sau chiar burtica incepe sa se vada?
La voi?
fbruma
miruna22 spune:
maria_k, eu am avut teama sa nu fie sarcina cu ou clar, eram paranoica

....tii tu minte ceva
....insa pana la urma s-a dovedit altceva: la 6s si 6z am mers la echo tv, era embrion corespunzator exact acelei varste, dar fara activitate cardiaca
....ceea ce inseamna, asa cum a spus si dr. ca se oprise chiar in ziua aia!
dar tot mi-a zis sa nu-mi fac griji, ca e accident genetic, pentru ca daca era fatul sanatos, nu se oprea asa din senin....si ca nu prea se repeta...ehhh...oi vedea eu marti ce se mai intampla!
pana atunci nu pot decat sa stau calma, ca nici bucuroasa nu sunt inca, pana nu trec pragul de 6 saptamani
5+
iulia_30 spune:
Buna seara fetele,am si eu o intrebare.Am o trimitere dubla,roz pentru analize de sange si urina,pot sa fac analizele la orice clinica care are contract cu asigurarile de sanatate?
iulia
anamariame spune:
Miruna, am facut eco abdominala. Chiar azi am fost iarasi, si acum am si eu un motiv de stres. Sacul avea 16 mm (fata de 7 mm saptamana trecuta), insa nu s-a vazut embrionul. E motiv de ingrijorare sau deocamdata nu? Saptamana viitoare merg si la gineco si sper sa fac o ecografie transvaginala care sa imi ofere mai multe informatii. Miruna, eu zic sa nu te mai stresezi, gandeste-te ca la mine nu s-a vazut deloc sarcina prima data cand am fost. Daca te uiti la ce dimensiuni zic fetele ca aveau la eco in perioade similare, iti dai seama ca fiecare sarcina e speciala si diferita de restul. Cat despre inimioara, eu azi, la 5 saptamani si 6 zile, nu am vazut nici macar embrionul...si eu care speram sa ne zica dr daca e unul sau sunt doi
.Aris, tu la 4 sapt cand ai fost la eco ai vazut sacul sau embrionul? Iulia, Flavia, bine-ati venit!
Alina, si eu am de gand sa merg des la ecografii. Avem o dr super si imi place la nebunie fiecare intalnire cu bebe.Floric, referitor la acidul folic, si eu mi-am pus multe intrebari. Raspunsul cel mai bun este ca poti sa iei si de 1mg si de 5, pentru ca organismul retine cat are nevoie, restul elimina. Deci nu sunt motive de ingrijorare ca ai lua prea mult. Eu iau de 10.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
miruna22 spune:
anamariame, nu e motiv de ingrijorare....embrionul nu apare asa repede la echo abdominala! abia la echo tv il vei vedea!
dar vezi ce diferenta intre noi, desi avem aceeasi varsta gestationala ...tu ai sac de 16 mm si eu de 9.....ceva sigur nu e in regula...![]()
![]()
![]()
5+
anamariame spune:
Off, scopul meu era sa te linistesc, nu sa te stresez mai tare. Sa stii ca marjele sunt foarte mari, 16 mm era maxim, din pacate nu mai tin minte cat era minimul, dar sunt convinsa ca nu e motiv de ingrijorare. cum ziceam si mai devreme, fiecare sarcina evolueaza diferit. Eu prima data cand am fost la eco (aveam 4 sapt si 3 zile), am plecat foarte dezamagita si nedumerita, nu s-a vazut absolut nimic, desi si dr era sigura ca ar tb sa se vada. A doua oara am fost la 4 saptamani si 6 zile si dr nu a fost 100% convinsa ca sunt insarcinata. Abia azi mi-a cnfirmat. Cred ca stii si tu foarte bine ca toate aceste ganduri iti fac numai rau. Asa ca pastreaza-ti optimismul si gandeste-te ca totul va fi bine, si chiar va fi! Hai, fruntea sus
. Si eu ma stresez ca nu s-a vazut embrionul, dar incerc sa nu ma mai gandesc si astept cu nerabdare intalnirea ci ginecologul.Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.