Nasterea in apa-o alternativa, un miracol (4)
Raspunsuri - Pagina 15
Motana spune:
Multumesc fetelor pentru primire !
De ieri am tot citit aproape tot, mai am cate putin, dar va marturisesc ca m-au impresionat toate povestirile fetelor care au nascut acolo. Incepand cu tine, martie, care ai fost deschizator de drumuri, am ramas la toate istorisirile cu un zambet pe buze. Ma bucur ca am aflat realitatea, nu e ca te duci la disco, dar nici la taiere . Am vazut ca o mamica zicea ca a durat multisor pana s-a dilatat suficient pt. epidurala. Eu intreb, fetelor, nu poti sa ceri sa iti administreze oxitocina ca sa accelereze procesul, sa puna mai repede epidurala si apoi sa vina nasterea?
Inteleg ca doar expulzarea propriu-zisa se face in apa, nu? Dar nu se poate sa stai si in timpul travaliului in apa, caci banuiesc ca e mai confortabil si mai relaxant (eventual un pahar de sampanie, hehe), adica eu nasterile pe care le-am vazut la tv (de obicei acasa intr-o piscina de aia micuta gonflabila) asa stateau mamele in apa cu orele.. nu doar in faza expulzarii.
Da, singura chestie ar fi sa ajungi sa trebuiasca sa nasti si doctorul sa nu fie acolo.. agh.. asta chiar ca mori de ciuda sa te duci pt. ceva special si sa nu se poata implini, dar din cate ziceti doctorul Baiulescu e un scump de om si poate face tot posibilul sa nu te lase.
Am citit si eu despre clinica din Bucuresti, tarife intre 1880 si vreo 3000 de euro, deci 2200 cred ca e cel mai aproape de adevar (stie cineva sigur daca atat e?). Mi se pare mult, desi e mult mai simplu ca nu trebuie sa te porti pe drumuri. Chiar la Eva cat e in final, adica acum si speram ca in vara cand va fi termenul sa nu se schimbe? Am citit 2000 RON? Sau cine a fost de curand poate sa imi zica si mie exact? Am notat si un nr de telefon al unei doamne care inchiriaza prin apropiere, fetelor sunteti de un mare ajutor!
Leeloo, cand e termenul tau? (stiu ca martie/aprilie) caci mi se pare ca tu esti urmatoare mamica de delfinas, nu?
ana_micu, tu ai termen in iunie si de pe acum ai facut programarea? M-ai pus pe ganduri caci eu is in iulie si nici macar nu am vb cu medicul, nici macar nu sunt in tara. Daca in iunie nu e in concediu, oare in iulie pleaca? Uof Uof... Mi-as dori tare mult sa pot naste si eu un delfinas pe acolo, ca pe uscat ...
Aurorra, esti o draguta cu nr lui de telefon, poti sa imi dai de pe acuma un PM daca vrei, sa il am acolo, dar daca nu, cu siguranta cand sunt in tara o sa te rog sa mi-l pasezi si mie
Ok, aici raman sa va mai citesc; intre timp ma uit la o gramada de filmulete de cum se naste in apa.
9+
ana_micu83 spune:
Draga Motana, nu trebuie sa te impacientezi...ca sa te mai linistesti ,iti spun ca in minutele in care am stat la receptie la Eva a sunat o doamna la tel si si-a programat nasterea pentru luna mai(erau 42 sau 43 de nasteri pentru luna mai), dar doamna de la receptie a linistit-o spunandu-i ca orice femeie care se trece pe lista isi are locul asigurat la Eva. Tarifele sunt aceleasi 2000 ron pentru o nastere normala si 2500 ron pentru cezariana(m-am uitat eu special pe listele de preturi). Din obiceiul anilor anteriori, am inteles ca prin ianuarie s-au facut mai mereu modificari ale tarifelor pentru nastere cu max 500 ron (anul trecut nasterea normala costa 1600 ron, iar cezariana 2000...acum 2000 si respectiv 2500 ron). Chiar daca ar exista si anul acesta o majorare a tarifelor, tot nu cred ca-i un capat de tara.
Sfatul meu, pentru linistea ta, este sa dai un telefon la clinica si sa-ti programezi nasterea (programarea se face pur si simplu prin adaugarea numelui tau, nr de tel si a datei probabile a nasterii pe un tabel...nu exista formulare de semnat sau cine stie ce), cand eu am sunat in 18 nov 2008, tanti de la receptie mi-a spus sa merg la clinica...si nu mi-a facut nici o programare atunci. Dar ieri, lucrul asta s-a intamplat chiar in fata mea!!!( era in tura "tanti cea buna"). Consider ca poti face o incercare! Vrei nr de tel de la Eva?
Referitor la nastere--ideal este sa putem naste toate care ne-am adunat aici in apa(eu ma rog pentru asta), dar trebuie sa fim constiente ca lucrul asta nu este posibil 100%. Cauzele sunt multiple si nu tin doar de prezenta medicului...greutatea copilului ar fi un factor(bebelusii mai mari de 4,500kg nu pot deveni delfinasi), nu stim cum evolueaza sarcina si cum vine bebe(din cate am citit , daca bebe are cordonul ombilical in jurul gatului nu se poate naste normal,se poate sa nu ajungi niciodata la dilatatia maxima, nici pentru epidurala 7cm si nici pentru expulzie 10 cm si lista ar putea continua). Sa fim fete tari si sa ne pregatim psihicul pentru toate tipurile de nastere! Daca ne concentram doar asupra nasterii normale...si o sa fie nevoie , sa zicem ,de cezariana...in momentele alea cred ca o sa fim daramate din toate punctele de vedere si nu o sa mai facem fata evenimentului asa cum trebuie!Am citit marturisirile foarte multor femei(pe acest site, dar si pe altele) care au devenit mamici la Eva prin toate mijloacele de nastere si nu am auzit sa spuna una ceva de rau de medici sau de clinica!Important este sa ajungem acolo!!!
Despre concediul medicului nu stiu ce sa-ti spun...mie mi-a spus ca in iunie o sa fie "in campul muncii", dar totodata nu mi-a spus ca in iulie o sa fie plecat. Poate o sa-si ia concediu in august! Ce zici?Te-ai mai linistit?
Despre nasterea in apa, am inteles ca de ceva vreme s-ar fi mai deschis o clinica in Brasov, nu-mi mai amintesc numele dar o sa-l caut pe forumurile pe unde cred ca am gasit informatia...si o sa va anunt. Din ce citisem, clinica aceea nu are contract cu CAS-ul, iar tarifele sunt apropiate de cele de la Buc ~2000 euro.
Fetelor, sa va mai impartasesc ceva din trairile mele de acum ,am asa o mare putere si o doza f mare de optimism incat am speriat majoritatea prietenelor care au nascut . NU MI-E FRICA DE NASTERE...absolut deloc(poate nu stiu ce ma asteapta), dar sunt convinsa ca oricum ar fi nasterea , la clinica EVA, exista profesionisti si oameni in adevaratul sens al cuvantului si tu ca mamica te bucuri de servicii medicale la cele mai inalte standarde!!! In momentele astea, tind sa nu asociez nasterea cu durerea...ci doar cu momentul in care am sa-mi strang in brate copilul!Sa stiti ca face bine si gandirea asta pozitiva!
Pupici dulci la toata lumea!
Sa ma scuzati ca am scris asa mult, dar de pe la 04,20 bantui prin casa ca nu am somn...acum e 05,52 si tot nu-mi vine sa merg la
PS, mamicilor, sa stiti ca am tras cu ochiul la albumele voastre cu bebelusii!! super!
ana_micu83 spune:
Tot bantui...si am promis ca revin cu informatii despre nasterea in apa pe plaiurile mioritice:
http://www.pretaporter.ro/pg-articol-id-110-c_id-660.html
http://www.egirl.ro/stiri/20050814/7/stire.html
Fetelor, voi ce faceati cand aveati greturi si varsaturi?eu nu mai stiu ce sa fac!!!
Leeloo21 spune:
fetelor..eu am termen pe 21 martie 2009..si eu mi-am programat deja nasterea in apa cu dr B. inca din noiembrie cand am fost la consul la 22sapt la clinica eva..am inteles ca este foarte bine sa va programati din timp pt ca ei au o limita de nasteri cam de 80 pe luna si e bine sa va incadrati in nr asa cand va programati..ce-i drept..sunt si femei care nu respecta programarea..insa nu va puteti baza pe asta..oricum pt iunie-iulie mai este cred timp..
anul trecut dr B a plecat in concediu parca in august..dar cel mai bine este sa vorbiti cu el la telefon si sa intrebati daca ar exista acest risc sa plece in perioada in care nasteti..desi oricum cred ca spune el de la sine..
si noua ne-a zis ca spera sa nu se intample sa fie de garda la fagaras cand o sa se hotarasca bebe sa scoata caputul in lume (doar 4 zile lucreaza de garda la fagaras pe luna) procentul deci nu este foarte mare..insa..dupa cum ziceau si fetele..n-ai de unde sa shtii ce planuri are delfinasul cu tine:P
ma bucur ca o sa pot oferii si eu informatii cuiva legate de nasterea in apa..cuiva care ma va urma si ne va fi coleguta de cadita
asa si la intrebarea cu pretul nasterii..dupa cum ati si citit si poate ati si intrebat la receptie..pretul actual este de 2000 ron (20 mil vechi), insa am fost informata ca se va mai scumpi insa nu va depasi in niciun caz 2500 ron..scumpirea se va face din ianuarie 2009..in pret intra tot ce tine de igiena mamicii si a lu' bebe, cazare 3 zile plus masa (buna- din cate au zis celelalte mamici) si tot ce tine de nastere cu toate anesteziile si analize si tot..
sper fetelor care ati trecut prin asta sa ma completati daca este cazul si sa ne mai ziceti daca voi ati mai dat ceva in plus doctorului sau asistentelor sau cuiva pt ceva..oricat de mic ar fi detaliul..si normal daca vreti sa ni-l impartasiti! (sunt tare tare curioasa)
va pup! sarcini usoare viitoarelor mamici si bebiti sanatosi si familii sanatoase colegelor noastre!
Cristina cu bebe mic 25+
nasterea in apa
Motana spune:
Ce mai faceti fetelor? Gata, am citit toata cartea de capatai, toate cele 4 capitole . Vad ca totusi a fost o experienta neplacuta, ce ciudat... si ca s-a mai intamplat la cateva persoane sa se fi dus efectul epiduralei in momentul expulzarii. Cum se poate asa ceva, nu de asta e facuta epidurala, si doar se mai poate administra alta doza, nu? Hmmm.. ciudat. Oricum nasterea in apa e cea pe care inca o prefer, vreau si eu sa particip la marirea delfinariului .
Mai inainte erau mult mai multe fete care se pragateau, acuma nu prea, Leelo si Ana, si eu (sper), doar atat? Bine ca mai veniti tu Aurorra si Martie, deja mamici de delfini ca sa ne mai sustineti. Sper sa mai intre si celelate fete macar cate putin, chiar daca is super ocupate cu bb-ii lor. Trebuie sa facem cumva sa aducem mai multe in gasca, sa activam subiectuil asta, nu sunteti de acord? Eu am zis deja la odiseea mea dar se pare ca nu s-au activat fetele la
Merci leeloo de informatie, ma gandeam ca poate creste pretul putin, oricum si 2500 RON e cred ca cel mai ieftin si merita banii.
Va pup si astept sa vad mai multa miscare pe aici!
9+
ana_micu83 spune:
Fetelor,am si eu o problema...am scris pe forumul nostru ieri dimineata doua mesaje ...unul pe la 5,53 ca nu aveam somn ...si celalat pe la 6 si un pic. In dreptul lor si astazi dupa mai mult de 24 de ore de la momentul scrierii am urmatorul mesaj "ne-moderate!!!"..asa mi s-a intamplat mai mereu...dar, acum vad ca Motana si LeeLOO au scris dupa mine ,tot aici si lor le-au aparut mesajele. Am eu o problema? Trebuie sa trimit un mail la administratorul site-ului?ce sa fac? Ca mor de ciuda cand nu-mi apar mesajele in timp util.
Va pup!
(mesaj scris in 13.12.2008---ora 09.24)
Aurorra spune:
buna fetele!!
Pentru ca eu am nascut acum 2 luni la Eva va pot spune ca singurii bani care i-am dat au fos cei 200 ron, platiti la receptie si am si bon fiscal pentru ei! In afara de acesti bani nu am mai dat nici un leut nimanui,si oricum nimeni nu-ti predinte si nu asteapta asa ceva si sunt sigura ca daca ai incerca nu ar accepta! In acesti 2000 Ron intra nasterea propriuzisa+3 zile cazare+masa+anestezie+vaccinuri bebe+lapte praf daca e cazul+pampersi + hainute bebe + cele necesare pentru mamica dupa nastere! Practica ce va trebuie voua daca nasteti la Eva e o periuta si o pasta de dinti si eventual un sampon! Sapun au acolo,prosoape la fel,chiar si uscator pentru par! Asa ca nu trebuie sa va luati prea multe cu voi!!
Si asa cum ati citit,comportamentul tuturor celor de acolo este ireprosabil,asa ca mergeti cu inima deschisa si fara grija ca trebuie sa impartiti bani in stanga si dreapta! Platiti la receptie cand plecati,dar pentru ca nu sunteti din Bv,o sa trebuiasca sa faceti certificatul de nastere si o sa aveti nevoie de certificatul constatator de la clinica si pe asta il obtineti dupa ce platiti deci s-ar putea sa platiti inainte sa plecati,eu asa am facut pentru ca sotul a fost cu mine si cat eu am stat la clinica el a umblat sa faca actele lui bebe!
Motana,oriand vrei iti dau telefonul dr. si de la clinica!
Anul asta Dr a plecat in concediu in luna august,mie mi-a zis din prima cand am fost la el, ca daca e sa nasc in august el nu poate asista! Mi-a placut ca a fost sincer si nu te duce de nas ca altii!!
Ca am patit-o cu dr la care mergeam aici in oras,la ultima consultatie cand am intrebat-o daca vine la nastere a dat-o cotita ca sa vezi ca daca nu e plecata,ca daca nu are programari la cabinet etc!
Deci fetele,orice alta informatie doriti va astept
Pupicei la toate si poate mai auzim vesti si de la restul gastii!!
Khrisu,Roty, voi nu mai ziceti nimic?
Weekend placut!
Aurora,mamica de delfinas minunat!!
http://b1.lilypie.com/Eh0Wp3.png
http://community.webshots.com/album/568402632oVgYXj
Motana spune:
Aurorra pentru numarul de telefon. Cred ca o sa sun de aici la clinica sa imi fac o programare pentru luna iulie si apoi cand sunt in tara pe dr. Baiulescu direct pentru control. Voi ce parere aveti? Ati zis ca la control cel putin la Victoria te poti duce oricand nu trebuie sa anunti decat cu o zi inainte, nu?
Deja i-am zis mamei de clinica si de nasterea in apa si a fost foarte deschisa ca mai auzise despre altii care au nascut in apa si ce avantaje are. Da as vrea sa completez delfinariul, dar oricum chiar de nu se poate cred ca tot la Eva apelez. E pretu super ok comparand cu celelalte, eu nu o sa am nici asigurare la spitale si mi-e jena sa le dau spaga si faze de-astea. Nu mi-e teama nici de cezariana, pe noi asa ne-a nascut mama, de fapt cred ca prefer o taietura pe abdomen decat o epiziotomie de toata frumusetea... nu stiu, spre sa nu fie nici una nici alta, si sa ajung la
Ana, multumesc pentru incurajari, nu imi mai fac probleme, cred ca asa o sa fac o planificare direct la clinica, sa ma treaca pe listuta si apoi mai vedem. Si scrie repede 10 mesaje (aici sau la orice topic) si scapi de moderare.
9+
ana_micu83 spune:
Multumesc Motana...sa-mi fie rusine ca n-am citit toate informatiile cand m-am logat!Si, nu-ti face probleme ca nu ai asigurare...femeia gravida este asigurata oricum! Si la Eva, daca o luam dupa asigurari...suma care trebuie platita de noi este in co-plata cu Casa de Asigurari de Sanatate.Tot cand am fost, doamna care sunase sa se programeze pt luna mai a intrebat daca are nevoie de adeverinta de la CAS sau alte acte doveditoare(asa am dedus eu dupa raspunsul d-nei de la receptie) si i s-a spus ca femeia gravida este asigurata oricum, chiar daca lucreaza sau nu.
La Victoria nu trebuie sa anunti inainte cu o zi...nu se fac programari! Erau femei care-mi spuneau ca au stat si pana seara la 22 ...platesti taxa dubla(50 ronx2) si intri mai repede.Tu cand preconizezi ca vii in tara?
Aurorra-sa stii ca am citit astazi povestea nasterii tale si sotului meu...a fost super si, chiar daca mi-au dat lacrimile cand am citit-o singura, chiar daca stiam aproape fiecare cuvant...astazi am repetat figura in dublu exemplar si eu si sotul meu!
Suntem asa de impresionati de nasteri si bebe, incat bocim ori de cate ori avem ocazia(astazi povestea ta a fost cauza)Incerc sa-mi imaginez cum o sa fac fata primelor clipe cu bebe in brate si cu sotul alaturi! Unu ` din noi..cred ca o sa lesine de emotie si bucurie...eu care eram taria intruchipata...si ma certam in instanta cu toata lumea de la judecatori pana la colegii de breasla...acum sunt cea mai cuminte, tacuta si rezervata!
Ce face un copil dintr-un om!
Va pup!
ana_micu83 spune:
Fetelor...voi ati avut greturi si varsaturi in sarcina? Eu de la 6 saptamani pana acum la 13...am avut doar 6 zile in care nu am vomat deloc!In rest, cel putin o data pe zi...pur si simplu nici nu mai stiu ce sa fac, am incercat tot felul de leacuri "babesti"sau naturale ca sa-l protejez pe bebe...ajung la capatul puterilor!!!
Voi la ce remedii ati apelat?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!