Nasterea in apa-o alternativa, un miracol (4)
Raspunsuri - Pagina 14
martie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Am mai citit pe undeva ca clorul e chiar periculos pentru bebelusi, in nush ce zona prin UK a fost un scandal ca apa era dezinfectata cu clor tocami din cauza riscului la care sunt expusi puii. |
Mai, nu cred ca e periculos, dar depinde si de concentratie. Eu nu am deloc sensibiliati de nici un fel, cu ochii, tenul etc., dar vreau sa spun ca apa din piscina aia, cand mi-a intrat in ochi, m-a usturat teribil, parca mi-ar fi intrat sapun. Ma gandeam daca ii intra copilului cred ca lesina.
Plus ca am constatat ca, oricat de clorurata e apa, cu maare usurinta se iau diverse boli de piele, ciuperci, ff rezistente la tratament. Am patit-o eu cu o ciuperca de la o piscina cu pretentii si zic: uite, avea dreptate matusi-mea.
De-aia nu m-am mai dus la Vania Limban.
Aurorra spune:
buna serara fetele!!
ce faceti? avenit mos nicolae? ce v-a adus?
monnvas eu cred ca tu ar trebui sa faci asa cum simti si cum crezi ca ti-ar fi mai bine,ca la urma urmei tu nasti,iar familia trebuie sa te inteleaga si sa te sustina. Poate inainte sa iei o decizie d4finitiva mergi totusi la Bv daca tot ai programare!
leeloo ma bucur pt voi sa creasca mare si sanatos bebicul!!
puup la toata lumea!!
Aurora si Robert-Matei, delfinas iubit
http://b1.lilypie.com/Eh0Wp3.png
http://community.webshots.com/album/568402632oVgYXj
ana_micu83 spune:
Salutare tuturor mamicilor si burticilor! Eu sunt Ana-Maria, am 25 de ani, sunt din Sibiu su am in burtica o minune de 12 saptamani. M-am decis sa ma alatur voua, din dorinta de a sustine din toate punctele de vedere NASTEREA IN APA! Si eu o sa nasc cel mai probabil la Eva cu DR Baiulescu si ma bucur ca v-am gasit pe voi, cele care ati trecut prin aceasta experienta placuta.
Imi place felul in care voi abordati problemele si lucrurile interesante pe care le prezentati...trebuie sa fim niste luptatoare in adevaratul sens al cuvantului si sa ne ducem la capat toate planurile in legatura cu bebe.
SI...nu va faceti griji...si eu m-am confruntat cu parerile celor din jur vis-a-vis de nasterea in apa..."te agiti de parca nasterea s-a inventat de la tine".."lasa draga ca si in maternitatile de stat, fara apa si epidurala, s-au nascut copii sanatosi " si lista ar putea continua. I-am ignorat pe toti si i-am facut sa inteleaga ca evolutia presupune si o nastere cu dureri suportabile si in niste conditii omenesti!
Va pup pe toate !
Aurorra spune:
buna,
ana bine ai venit!! Sarcina usoara si bebe sanatos!!
Ma bucur ca se inmulteste numarul celor care aleg nasterea in apa!
E bine ca evoluam si ne indreptam catre acele metode care ne fac viata mai usoara,ca sa zic asa!
E bine ca esti hotarata in alegerea ta si sa nu asculti carcotasii,ca din astia vor fi destui!!
Ai reusit sa ajungi la Eva la dr B?
Poate ne impartasesti si noua impresiile tale!!
Ai grija de tine si de bebic!!
Aurora si Robert Matei delfinas iubit!!
ana_micu83 spune:
Salutare Aurorra.
Povestea mea cu nasterea in apa a inceput cu cel putin 1 an si jumatate inainte de a-l concepe pe bebe, am citit mult pe aceasta tema si dupa aceea am cautat in Romania locul in care s-ar putea intampla acest lucru.(cand am aflat eu de nasterea in apa...atunci se deschisese Eva).
Revenind la experienta mea cu Eva: in data de 18 nov 2008 am sunat la clinica pentru o programare , am intrebat de DR Baiulescu si am reusit (cel mai devreme)o programare pentru luna februarie 2009.Tanti de la telefon era foarte expeditiva si nici nu ma lasa sa-i adresez foarte multe intrebari ...imi repeta "va asteptam aici"...si eu tot incercam sa-i explic ca sunt de la Sb si ca vreau mai multe info vis-a-vis de programul medicilor si de testele pt bebe care se fac la ei si perioadele exacte.
La cat de entuziasmata eram de Eva, recunosc ca felul in care mi-a vorbit tanti de la receptie nu prea mi-a cazut bine, dar am zis ca fiecare padure...cu uscaturile ei. Mi se parea o vesnicie sa astept pana in feb cand burtica mea avea 5 luni! Daca nu mai doreau sa ma primeasca sa nasc la ei?
Si, pentru ca in perioada asta in care bebe ma face sa vars de 5-6 ori pe zi si nu pot merge la birou, INTERNETUL este cel mai bun prieten al meu, m-am pus pe butonat si am cautat daca cumva exista si un cabinet particular al doctorului Baiulescu. Am gasit, la Victoria (o localitate intre Sb si BV, foarte aproape de Fagaras), unde DR Baiulescu isi are si domiciliul. Consultatiile la cabinetul lui de fac martea si sambata de la ora 15 pana termina de consultat toate pacientele. Nu se fac programari, se intra in ordinea venirii , iar daca vrei sa intri mai repede poti plati consultatia dubla (50 ronX 2)si se intra dupa schema: 1 persoana in ordinea sosirii, 2 persoane cu taxa dubla...etc. In cei 50 ron(sau 100 daca vrei sa intri mai repede)este inclusa consultatia normala(pe capra) si un Eco transvaginal(regula sa ai la tine un prezervativ pt eco transvaginal...daca nu-l ai, iti da medicul)Medicul are un comportament exemplar si m-a socat cu calmitatea si rabdarea lui.Fiecare pacienta statea in cab intre 30 min-45min...dicuta cu fiecare si explica in termeni simpli tot ce tine de sarcina .Mi-am clarificat toate temerile mele legate de sarcina ...in primul rand obezitatea(aveam 90 de kg cand am ramas insarcinata si am ajuns la 83 datorita varsaturilor)...si m-a linistit medicul ca pot naste normal in apa. A fost foarte cinstit si mi-a spus ca in iunie cand o sa nasc, el nu o sa fie plecat in concediu, o sa asiste la nastere, dar trebuie sa am noroc sa nu fie de garda la spitalul din Fagaras...in cazul ala nu ar putea veni.Din pacate...el este singurul medic de la Eva care se ocupa de nasterile in apa!Mi-a spus sa merg la Eva in data de 11 dec pt primele masuratori ale lui bebe...fara programare...prin urmare, mai am doar 2 zile pana-mi vad iar puiutul care ma tine in baie mai toata ziua.
Va pup pe toate !
Daca considerati ca va mai pot ajuta si cu alte info, va rog sa-mi spuneti!
Leeloo21 spune:
buna fetelor!
bun venit ana! bebe sanatos si sarcina cat mai placuta si usoara!
sunt foarte fericta sa mai intalnesc o mamica deschisa care este hotarata sa nasca la eva..este minunat..nu stiu daca ai apucat sa citesti toate capitolele care s-au scris pana acum legate de caest subiect..eu le-am citit,,si din acel moment am stiut ca in apa o sa nasc..si bebe este deacord cu mine..este fericit si imi mangaie burtica pe interior de fiecare data cand ma scald in cada..deaceea am ales pt revelion un hotel care sa aiba piscina incalzita..4 zile..ne scaldam in voie cu tati si bebe..sper sa nu aiba prea mult clor totusi..
oricum..Eva este o alegere foarte buna cred eu..nu te lasa influentata de ceilalti..tu nasti la urma urmei..cand o sa nasca ceilalti o sa ia deciziile cum or sa vrea ei..deja prinesc incurajari k am facut o alegere foarte buna..normal..de la oameni deschisi si naturali..printre care ma bucur ca se afla si parintii si socrii mei..chiar si bunicii
monnvas..tu ce mai faci? sper ca in ianuarie cand ai programare sa te duci si sa ne dai dreptate..este un loc foarte primitor...clinica Eva! oricum eu pe 24 ian ajung acolo..sau 22..nu mai stiu exact..dar cred ca inaintea ta..asa ca o sa mai ai ocazia sa mai auzi niste laude de la mine in perioada aceea..
va pupic cu drag!
Cristina cu bebe mic 25+
nasterea in apa
Motana spune:
Buna fetelor, ma bucur ca am gasit acest subiect, ca ma gandesc ca orice mamica cum voi naste, mai ales daca voi naste in tara. Ba ii dadeam cu cezariana ba cu nastere naturala, dar acuma sunt convinsa... naturala dar in apa! yay!!
Inca sunt la 1 capitol cu cititul, dar va ajung din urma, vreau sa aflu toate informatiile.
Inteleg ca la Eva e singurul loc unde se practica ac. nastere, am o intrebare, singurul e dr Baiulescu care asista nasterile in apa? Si cum face sa le asiste pe toate cele programate, de exemplu daca iti vine sa nasti intr-o zi cand el nu e in Brasov ce se intampla? Cine stie detalii de genul asta? Te asista altcineva sau te lasa sa nasti normal? Caci in cazul asta nu are rost sa te mai duci pana la Bv, in cazul in care esti din alt oras.
O alta intrebare: e aglomerat? cam cu cat timp inainte trebuie sa iti faci o programare la el?
Are cineva vreo experienta nasoala cu nascutul in apa, sau totate au trecut prin aceeasi experienta excelenta?
Multumesc mult, sper sa auzim numai de bine.
9+
Aurorra spune:
buna!
ana,azi ai fost la Eva? Ce face bebe cum e?tu cum te simti? Cum ti-a placut la clinica?
Sa inteleg ca ai fost deja la cabinetul dr B la Victoria?! Cat ai stat pana ai reusit sa intri?
Am fost si eu acolo, am avut noroc ca eu am vb cu el la tel si pentru ca eram cu bebe nu am stat deloc am intrat imediat ce am ajuns,el a fost foarte dragut! Nu mi-a placut insa prea mult la cabinet,poate si datorita faptului ca era in renovare! Comportamentul lu da, e exemplar,foarte atent si foarte rabdator, eu ma gandeam chiar ca o data la jumatate de am pot face un efort sa merg la el la consultatie,asa mult mi-a placut de el!!!
Cat despre doamnele de la receptie de la Eva,depinde peste cine ai dat,ca unele sunt mai dragute,altele sunt mai repezite,eu am prin si pe unele si pe altele,dar nu am pus la suflet,sunt alte plusuri legate de clinica incat am zis ca asta sa fie singuruul lucru cu minus la ei
Abia astept sa ne povestesti cum a fost la consultaatie!
Motana bine ai venit! Sarcina usoara!
Referitor la intrebarile tale,la clinica Dr Baiulescu e singurul care asista nasterile in apa si din cate stiu eu e singurul din Romania,desi cineva de pe forum a zis ca ar mai fi un tip la Bucuresti,la o clinica recent deschisa,dar despre care deocamdata eu personal nu am auzit nimic,asa ca nu ma pot pronunta! Asa ca eu iti spun din punctul meu de vedere si din experienta mea!
Acum,ce sa zic,se poate intampla ca dr B sa nu ajunga la nastere daca are garda sau daca nu e in localitate,asta mi-a zis si mie la inceput,dar clinica iti asigura nasterea doar ca nu va fi in apa,asta e un risc pe care trebuie sa ti-l asumi si oricum nu poti sa stii dinainte ce va fi la momentul respectiv,asta se poate intampla oricarui alt medic sa intervina ceva si sa nu poata veni,dar oricum ar fi eu zic ca merita riscul!! Insa eu stiu o tipa care s-a intamplat sa nasca cand a fost el de garda,dar totusi a venit si a asistat-o si apoi s-a intors la spital la Fagaras,deci se poate discuta cu el si se poate ajunge la un compromis!!
La el e destul de aglomerat,am inteles deja ca deabia in februarie mai e loc la el,pana atunci e full!! Dar poti vorbi direct cu el si sigur te va primi,ori la Clinica la Eva, ori la cabinet la Victoria, eu personal prefer sa merg la clinica!
Daca ai sa citeste experientele fetelor care au nascut in apa ai sa vezi ca toate au amintiri foarte placute si niciuna nu regreta ca au ales aceasta cale de a naste!
Daca vii in Romania si vrei sa iei legatura cu Dr Baiulescu,te putem ajuta cu numarul lui de telefon sau cu numarul de la clinica!!
Leeloo,ce mai faci,ce face bebe?
Fetele eu va pup pe toate si aveti grija de voi!!
Aurora, mamica de delfinas minunat!!
ana_micu83 spune:
Dragele mele, va multumesc pentru primire si pentru sustinere...sa va povestesc ziua de astazi:
Am ajuns cu o punctualitate nemteasca la Clinica Eva, asta dupa ce m-am plimbat vreo jumatate de ora alaturi de sotul meu pe toate stradutele de pe langa Eva...si nu gaseam Str Paltinis cu nici un chip!!! Nici nu am tipat prea incet la el...ca nu ajungem, ca o sa intarziem...d-ale femeilor cu toane..
in fine, am ajuns la receptie si am nimerit o tanti fff draguta...mi-a mai venit inima la loc dupa ultima experienta telefonica...si mi-am programat nasterea pentru luna iunie (am fost a 17a).
Am intrat la DR Baiulescu in cabinet...de data asta era usor nervos pt ca ecograful performant la care speram sa-i vad sexul lui bebe ...se stricase . Chiar daca aceasta defectiune il nelinistea pe Dr, a fost la inaltime ca intotdeauna.
Am facut masuratorile specifice Trim 1 referitoare la Trisomia 21...si totul a fost ok!
Si personajul principal, "perluta noastra"/"bebe", statea cu degetelele in gurita si se misca prin burtica. Sa va descriu sentimentul? Cu siguranta il stiti si voi si cuvintele sunt prea mici pentru o putea descrie o asa mare minune. Chiar daca nu ne uitam unul la celalalt, mie si sotului meu ne-au dat lacrimile instant la vederea miscarilor puiutului nostru. Cand am iesit afara, aveam ochii rosii si simteam cum sunt privita cu nedumerire de cei din jur...
Aurrora , eu la cab din Victoria am intrat aprox dupa 2 ore cu taxa dubla...nici pe mine nu m-a impresionat cabinetul, dar la data de 22 nov cand am fost eu..inca era in renovare. Pana la urma, puteam fi si pe santier...daca medicul a fost acolo, nimic nu a mai contat.Eu ma simt foarte in siguranta cand vb cu el!
Va pup pe toate ! Si sa doresc multa sanatate, atat voua cat si copilasilor vostri!