Evolutia motrica la prematur-experienta noastra

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ella2008 spune:

Saluti la mamici,

Andy, iti multumesc ca ai fost singura pe aici care mi-ai raspuns la strigatele disperate! Ella si-a revenit din fericire dar a trebuit sa ne urcam in avion si sa plecam din Romania mult mai repede decat planuisem... Copilul avea scaune verzi deja iar pediatra din Bv ne tot prescria antibiotice si Hidrasec prin telefon! Aaa, si am uitat: imi spunea sa nu imi fac griji! Copilul insa pierdea in greutate vazand cu ochii... Pediatrul ei de aici i-a gasit leacul imediat si multumesc lui Dumnezeu ca lucrurile au revenit la normal. Acum are 19 luni, 12 kg si 84 cm.
Andy, daca esti in vacanta iti urez: "Vacanta frumoasa!". Insa daca te-ai intors din vacanta te asteptam pe aici...

Ali, nu pot sa-ti spun decat atat: caaalm! Bucura-te de baiatul tau ca este sanatos! Ce conteaza o luna-doua intr-o viata de om?! Daca stam si ne gandim Andrei are o viata intreaga in fata in care se va lupta sa depaseasca tot felul de performante... De ce sa incepi de pe acum?! Si eu am trecut de doua-trei ori prin starile de frustrare pe care le descrii tu... Acum imi vine sa rad de mine! Ella s-a ridicat in picioare in tarc la 11 luni, la 15 luni a mers de mana iar la 16 luni a mers singura. Crede-ma ca intr-o luna alerga aproape deoarece odata ce au pornit nimic nu ii mai potoleste! Si s-o vezi ce julita e in genunchi... deh, viteza!
Ali, eu nu am fortat-o cu nimic. A facut ce a vrut ea cand a simtit ea ca poate. In paranteza fie spus, stomatologul nostru de aici a fost tare uimit ca Ella merge la 16 luni deoarece copiii lui (ambii nascuti bine mersi la termen!) au pornit-o la 18 luni. Ironia este ca el nu stie ca Ella e nascuta prematur... Si mai vad eu ceva, Ali: nimeni nu se omoara si nu se frustreaza ca noi pe aici! Nu stiu ce tot ne agitam noi asa?! Chiar nu ar trebui sa il maniem pe Dumnezeu!
Andrei al tau e o minune de baiat si atat! Mai zi-ne de alte minuni pe care le face caci mersul va veni mai repede decat iti imaginezi.

Vali, ce minune de puiutz ai! Ai rabdare caci in curand te va uimi din ce in ce mai tare... Ce fainutzi sunt astia mici cand fac doar cand vor ei ce vrei tu!

Fetelor, mi s-a trezit fata... Va pup si va urez multa sanatate tutror!

Alinutza de Ellutz dragutz


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Salutari fetelor!!! Am implinit si noi 1 an pe 18 august!!!
Ella da intra-adevar am fost in concediu unde a fost super si Andrei s-a simtit ffff bine...ma bucur ca ai luat decizia corecta si ai mers inapoi cu fata si acum sunteti bineici multi pentru voi.
Ali sa stii ca nici noi nu mergem inca si m-am stresat si eu de multe ori vazand ca altii mai mici decat el merg si el nu dar mi-a trecut apoi ca m-am gandit ca nu-l pot forta plus ca el e fff repezit si a pornit sa mearga pe varfuri si acum ii fac masaj ca sa-i indrept mersul....dr mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca in mod normal copiii incep sa mearga intre 12-16 luni ceilalti fiind exceptii.

Sa va zic si despre Andrei ce face: da noroc, face pa, bate cuba(cinciul), stie sa arate unde e nasul, gura, ochii dar la mine, la el nu vrea, face tot felul de chestii la care nu ne-am astepta: de exemplu am fost la cineva in vizita si avea calutz de calarit si l-am pus pe el si l-am dat apoi s-a dat jos s-a mai jucat cu alte jucarii apoi a vrut iar pe calutz si cand l-am pus a inceput sa dea el asa din funduletz si se dadea singur.....stie unde e becul...imi da un obiect daca il cer, intelege nu e voie si eu am impresia ca intelege tot dar doar cand vrea el...lumea in jurul meu imi spune ca e foarte istet si vreau sa cred si eu acelasi lucru despre copilul meu ca sa-i dau putere....si mai sunt muuulte dar nu imi mai aduc aminte acum.
nu face: nu face pusi, nu merge inca si sta cam prost la kg(ultima luna a luat bine dar dupa 3 luni de stagnare)...

Scuze ca m-am intins cam mult.

va pe toate si va spun sa aveti incredere in puii vostri!!!!

de Andrei Petru(18.08.2008)


"You can learn many things from children. How much patience you have, for instance"
"Ca sa intelegi dragostea parintilor tai, trebuie sa cresti tu insuti un copil"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2008 spune:


Andy, abia acum am citit mesajul tau... La multi ani si multa, multa sanatate puiutzului tau!!!!! Wow, a facut un anisor!!! Bravo! La mai multi!

Revin... este aproape 11 noaptea si pic de somn...


Aaa, Ali, voi ce mai facetzi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

La multi ani Andrei!!!
Ma bucur ca sunteti bine!
Ella imi pare tare rau ca nu v-a priit in Romania.Bine ca macar si-a revenit.Multumesc de incurajari.Intre timp mi-au trecut frustrarile.
Noi suntem bine.Andrei merge de o singura manuta dar inca nu foarte sigur si din cand in cand il mai sprijin si de cealalta.Asa ca uite ca avansam si noi. A trebuit sa se simta si el pregatit si apoi sa muncesc cu el, in sensul ca a trebuit sa stau mult aplecata asupra lui sa-l tin sa mearga.Nu am apelat inca la un mergator si probabil ca nici nu o sa folosim.
Trebuia sa mai mergem la dr la MS de acum 2 luni si inca nu am ajuns.Sper sa ajungem curand.
De inteles si noi ne intelegem si acum a inceput si el sa imite ce spunem noi dar de multe ori percep la el ca ii e rusine.Si spune unele chestii numai santajat.Adica daca vrea ceva ii spun hai spune... si atunci te duc acolo unde vrei.
Nici nu am cuvinte sa zic cum ne umple viata si ma uimeste aproape in fiecare zi cu cete ceva nou.Ieri a vrut sa-mi toarne apa in pahar, ca ne-a vazut ce facem si a facut la fel.M-a uimit pentru ca pe chestia asta nu am insistat.Nu-mi vine sa cred ca a crescut atat de mult ca a trecut atat de repede timpul.

Eu scriu mai rar ca inca nu avem internet la casa noua.Asteptam cat de curand sa ne monteze si atunci va fi mai usor.


VA pup si va doresc mult bine.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Puiutul meu si-a dat drumul la mers singurel...face cativa pasi se aseaza in fund, se mai joaca, apo iar face cativa pasi si tot asa avansam....sunt asa de incantata si de mandra de el

de Andrei Petru(18.08.2008)
Asa creste strumfi


"You can learn many things from children. How much patience you have, for instance"
"Ca sa intelegi dragostea parintilor tai, trebuie sa cresti tu insuti un copil"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2008 spune:

Bravoooo, Andy!

pentru puiiutzul tau si pentru voi amandoi! Iata ca s-a produs minunea: baietzelul tau merge singur! Bravo!

Ali, ma bucur nespus ca si Andrei al vostru evolueaza atat de grozav! Felicitari amandorora!

Iar nu am timp sa scriu: trebuie sa ajung la stomatolog intr-o ora.


Pupici la mamici de ingerici!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Ce mai faceti fetelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

SAlut
Vad ca e tare liniste pe aici.Noi am inceput sa mergemsinguri de la 1 an si 4 luni.Dar inca nu am curaj sa-l las complet singur, asa ca suntem la faza de ham si merge bine.Mi-e frica sa nu cumva sa cada si sa-i fie frica sa mearag mai departe.
In rest evoluam normal.Cred ca doar motric sunem putin codasi dar inrest suntem la zi.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaMariaVV spune:

Fetita mea s-a nascut acum 4 luni, la 35 saptamani. E frumoasa si sanatoasa. Ma uimeste cu mobilitatea ei. Vrea sa stea numai in fundulet (sustinuta) si daca sta putin ridicata pe perna face tot posibilul sa se ridice in fundulet - isi forteaza muschii abdominali, se trage de jucarii, de pantalonasi.. orice numai sa se ridice - eu zic ca daca s-a nascut prematur, vrea sa faca totul mai repede .
In schimb, baiatul meu s-a nascut la 38 saptamani. Si a fost tare lenes... la 1 an si aproape 3 luni a mers.
Nu cred ca este o regula si mai bine ca nu este.
Sanatate si cat mai multe zambete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Am mai venit si pe aici...discutia cam slabuta si noi prindem din ce in ce mai mult curaj la mersul singurel 1-2pasi apoi luam loc dar incet incet pornim noi...nici o graba...vorbim din ce in ce mai mult are perioade cand turuie ca o moara stricata cei drept in limba lui de-ocamdata programul cel mai activ dimineata la 7 si seara la ora de culcare,gata fug pentru mai multe discutii va asteptam si la Prematuri-Esentele tari...

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008

povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Mergi la inceput