tumoare cerebrala
buna ziua,
sunt mama unui baietel de aproape 6 ani, diagosticat cu tumoare cerebrala in ventricul IV (posibil ependimom). Stie cineva unde se poate face operatia, in afara de prof.dr.A.V.Ciurea? Dar in strainatate? Si cam care sunt costurile si procedura?
multumesc din suflet.
Raspunsuri
babette spune:
Da! Exista si alt loc unde poti face in tara operatia. Nu ti-as recomanda sa mergi la dr.Ciurea nici daca ai fi dusmanul meu. Am o experienta trista referitoare la domnia sa si in plus este si ffff scump! Pe dumnealui se pare ca de la accidentul familie sale (cu multi ani in urma) nu-l mai impresioneaza nimic! Din contra!
Deci fa tot posibilul si mergi la spitalul Elias la dr Voinescu. Este bine pregatit poti avea incredere! Ai nevoie de recomandare de la medicul de familie sau de la un neurolog. Acum se poate intra la Elias, nu mai are circuit inchis. Dar fa tot ce se poate si nu te du la dr Ciurea! Stiu bine ce spun, imi asum toata raspunderea!
hermosa spune:
buna,eu ti asi recomanda spitalul cfr din bucuresti.se opereaza cu laser.ai multa credinta in cel desus.
ariel_7000 spune:
NU CIUREA!!! fa tot posibilul sa ajungi undeva, Dumnezeu mai stie unde!!! sa poti face copilului o interventie cu LINAC! fratele meu a facut acum 4 ani, a durat 2 ore, iar peste alte 2 ore a mers PE PICIOARE acasa. tine cont ca a avut tumoare inoperabila clasic, situata in bulbul cerebral...din pacate, aparatul LINAC de la Fundeni, momentan este "arestat"...din cate stiu eu, in afara se practica des acest tip de interventie...oricum NU CIUREA!!! initial a dat 1-5 % sanse de supravietuire fratelui meu si cu toate astea a cerut o suma enorma ca sa-i "aranjeze" ceva...din toata povestea fratelui meu, am retinut numele unui medic excelent, care l-ar fi ajutat daca ar fi putut, insa a avut decenta sa recunoasca ca nu o poate face. Se numeste dr. Vadim, il gasesti la spit de urgenta Floreasca...sper sa mai fie acolo...au trecut 4 ani:)...el a inlesnit intalnirea intre fratele meu si cel care i-a salvat viata. toata stima!
bafta multa...si-n incheiere, NU CIUREA!:)
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
o salata de MINUNATII, care din pacte s-au amestecat rau la up-loadare - proba de rabdare:)))
ariel_7000 spune:
aici niste informatii referitoare la linac:
http://www.neurochirurgie4.ro/Cursuri/2005/Posibilitati%20terapeutice%20in%20tratamentul%20tumorilor%20snc.pdf
se mai poate folosi si gamma knife, care e de generatie mai veche si se pare ca are niste efecte negative...
mai caut informatii si daca mai gasesc iti mai trimit...dar maine:)
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
o salata de MINUNATII, care din pacte s-au amestecat rau la up-loadare - proba de rabdare:)))
eu2007 spune:
va mltumesc pt.sfaturi.
la Elias nu se opereaza copii (cel putin asa mi-au spus mie) si nici la CFR. singurul care facea este Ciurea, dar ne-a refuzat a doua zi de la internare.
l-am operat afara, dar este socant cum nu te ajuta nimeni in Romania.
va multumesc mult si va doresc sanatate maxima!
mimitete spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eu2007 va mltumesc pt.sfaturi. la Elias nu se opereaza copii (cel putin asa mi-au spus mie) si nici la CFR. singurul care facea este Ciurea, dar ne-a refuzat a doua zi de la internare. l-am operat afara, dar este socant cum nu te ajuta nimeni in Romania. va multumesc mult si va doresc sanatate maxima! |
eu2007, multa sanatate si incredere ca va fii bine. Unde l-ai operat pe micut si mai ales cum se simte? Tumoarea a fost benigna? Tumoare de ventricol 4 obtureaza de obicei ventricolul si creaza alte probleme datorita acumularii de lichid cranian.
Urmeaza terapii pt recuperare?
Sper din tot sufletul sa fie bine.
Cu drag,
Andrea_S spune:
Imi pare rau ca nu am vazut mai devreme anuntul, dar la BUDIMEX, la Dr. Stoica Sergiu ati incercat ? El stiu ca a avut cazuri foarte serioase de tumori cerebrale, si a ingrijit un copil incontinuu, si noaptea, nu a plecat acasa pt a-i oferi copilului orice interventie era necesara - si chiar a avut nevoie de una lunga - si a ramas treaz si pe felie, ca medic, mai mult de 24 de ore si s-a ingrijit de toti pacientii lui.
Atitudinea naste altitudinea!
eu2007 spune:
acum am reusit sa mai intru pe forum.
va multumesc mult ca mi-ati fost aproape.
l-am operat in decembrie 2008, dar am revenit in tara in 26.01.2009.
dupa operatie a fost orb timp de 10 zile, apoi ochii au inceput sa-i revina in pozitie aprox. normala si sa vada. era complet inert. la venirea in tara putea doar sa-si tina capul si avea cateva miscari pe mana dreapta.
in tara am facut radioterapie, fiindca tumoarea era ependimom (tumoare benigna), dar era gradul 3.
am facut si 2 serii de recuperare locomotorie si vom continua (la centrul din spate de la budimex).
andreea s, esti f.draguta, dar am fost inainte de a pleca si la dr.stoica la budimex.
ai dreptate, se poarta bine cu pacientii lui, dar... copilul meu pt.hidrocefalie fusese operat de alt medic (dr.stoica nu era in ronamia in acei ani) si nu pot spune ca a avut o atitudine o.k.
cand a facut convulsii (preoperator) si a fost internat la ATI nici nu a venit sa-l vada. stiu ca se scrie frumos pe net, dar mai sunt si exceptii. realitatea este alta...
inca odata va doresc sanatate maxima la toti si va multumesc pt. ca ne sunteti aproape.
Andrea_S spune:
Ca o paranteza:
Da... de o exceptie auzisem chiar cand eram internata cu baietelul meu. Nu am fost de acord cu atitudinea medicului fata de o mama, dar in alte cazuri, atitudinea mi s-a parut ok... "Nimeni nu e perfect"...? Acum... ce sa zic... vorba "depinde de la caz la caz" se aplica oriunde... (si de ce anume depinde nu se stie...) Fara sa ii iau apararea, spun doar ca de la unii oameni si din unele locuri eu iau doar ce e bun (poate sa fie si deschis si poate ajuta si chiar se poate implica, chiar daca nu e pacient de-al lui de la inceput).
Multa sanatate in continuare baietelului, recuperare rapida ! Sa il vedeti curand un baietel fericit ca e in cea mai buna forma posibila! Sa creasca mare, sanatos si frumos!
Atitudinea naste altitudinea!
eu2007 spune:
andreea_s, esti f.draguta. oricum multumesc mult pentru intentia de a ma ajuta. sa sti ca si eu recomand medicii cu care am colaborat bine, dar nu pot sa garantez ca sunt o.k. si pentru altii.
eu incerc sa atrag atentia (la modul general)ca nu este totul "roz", asa cum vedem prezentarile pe net in legatura cu dr.stoica.
si mai stiu mamici dezamagite.
acelasi lucru este si in cazul prof.a.v.ciurea. pe net: mare prof., mare suflet etc., dar in realitate: groaznic...
dar ai dreptate, cel mai important este sa avem copii sanatosi.
macar schimband intre noi impresii, poate gasim ce e mai bun pentru ei si putem sa luam deciziile corecte.
multumesc inca odata.
va urez tuturor SANATATE MAXIMA.