Copiluti de mai-iunie 2005 (83)
Raspunsuri - Pagina 10
Tdi spune:
Ciao!
Multa sanatate celor care au nevoie!
Elisor, mersi ca ai intrebat de noi...cum am mai zis, traversez o perioada tulbure si tulburata
si nu reusesc sa ma adun...nu e nimic grav dar sunt prea multe pana si de enumerat.
Din fericire Alyssa e bine (nu stiu pana cand, avand in vedere ca zilnic da cu capul de ceva atat de tare ca mi se face mie rau...sambata a vomitat dupa ce si-a tras un ditai cucuiul de perete
)...am inceput numaratoarea inversa pentru gradinita, mergem vineri 5/09
, am niste emotii de numa!
Eu ma apuc de cautat job, aici e o criza economica fara precedent si nu vad prea multe sperante, mai ales ca stau acasa de 4 ani si n-am mai lucrat defel in Italia, cred ca o sa se uite lumea la mine ca la ozn-uri la interviu - asta daca o sa fiu chemata la vreunul!?
Nu ma mai intind...
Ah, voiam sa-i mai zic Neliei drum bun pentru "musafiri"
, sa ajunga cu bine acasa!
Pupici tuturor si scuze ca nu rapund la mai multa lume...poate saptamana viitoare cand pitik sta (sper!) la gradi si o sa am dimineata libera.
patriciaRO spune:
Elisor, nu bagai de seama ca ai scris.... Ce mult ma bucur. Este ok? iti vine bine cel alb? Fa-ti poza sa vad cum iti vine cu tot cu cercei..
puppp
Beatrice, mamic de Alex pifos
nelia spune:
Au ajuns cu bine!!! Agata e tare schimbata, i-au crescut dintii, s-a inaltat (dar s-a si ingrasat, si sotul la fel, la regim cu noi!). S-au pupat amindoua de s-au albit si bebe si el calare pe ele, le-a balit pe amindoua pina a adormit jos pe covor, in galagia facuta de caprite... A adormit cu capul pe genunchiul Agatei, puiul mic. Agata e mare!
Si a venit mai bogata decit am trimis-o, ca a tot primit tot felul de bratari, lantisoare si le poarta pe toate, ca sa nu se supere nimeni. A venit cu o sacosa de jucarii la fel primite, in special papusi si papusoi, ca a primit si un Bratz-el. A primit si un aparat foto... Si pe linga toate astea, a venit si cu o boala de piele. Nu stiu ce e, e plina toata de bube, Octav spune ca au fost mai rau, ca le are mai de mult timp, ea spune ca trec... Dar mie mi s-a facut rau cind am vazut-o.
Stiti cum arata? La razboi daca se ducea nu arata asa. Are genunchii zdreliti rau, pielea uscata, plina de bube... dar ea e tare fericita. Imi place chestia asta, pentru ca ea era tare suparata daca ii iesea ceva pe pielicica ei alba si frumoasa! Am bagat-o la apa si am lasat-o pina s-a muiat de tot, am spalat-o bine, i-am taiat unghiile si i le-am curatat, am dat-o cu o crema cu antibiotic, daca nu-i trece luni trebuie sa mergem la pediatra, sa ne dea ceva potrivit. Acum daca imi aduc bine aminte, eu toata copilaria am fost asa... Dar pentru mine a fost un soc, pentru ca nu mi-a spus nimeni nimic la telefon. O singura data taica-sau era suparat ca Agata nu a vrut sa urce pe nu stiu ce culme, ca ii este rusine sa iasa din casa, ca are bube pe umeri. Si am crezut ca a ciupit-o tintarii, ca anul trecut... Nu stiu ce poate fi, ca o maninca, si le rupe... bleah! Unde-i pielicica ei frumoasa! In rest, neschimbata! Eu facusem ordine toata casa, si cu Tudora statea mult si bine asa... a venit Agata, a rasturnat in mai putin de jumatate de ora toata casa cu fundu'-n sus. A umplut casa cu prezenta ei! Despre sot... nu prea am ce sa spun, decit ca l-am cautat de paie, stiti voi unde... e in regula, are totul la locul lui. Nu mi-a spus nimic, m-am uitat eu acum singura la poze. Am incercat sa-l trag de limba, sa-mi povesteasca, dar nu am scos mare lucru de la el. Of, bine ca sint acasa! Sint in paturile lor toti si dooorm! Iar eu am fost atit de emotionata si de agitata, ca dupa ce au adormit toti, mi-a sarit complet somnul.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
monu spune:
Nelia, ma bucur tare mult ca sunteti toti acasa.
Am mai auzit de alergii la copiii care au stat la tara la bunici. Erau bube urate. Si culmea ca bube identice "de tara" am vazut la o fetita care a stat la bunica ei in zona Snagov si la o alta care a stat la Suceava. Vezi poate e ceva alergie.
gabitzam spune:
Ce dragut, Nelia, ca au avut o vacanta reusita si ca v-ati reunit iar cu toti acasa. Poate a facut Agata vreo urticarie de la laptele de vaca, daca a baut din cel integral, de la vaca, la tzara. Frate-miu patea mereu asa cand era mic.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
simona_filipas spune:
Neatza

Eli sa stii ca o sa-ti ascult sfatul.........cred ca toata saptamana daca ma tine cureaua
nu de alta dar nici azi nu ma rup in figuri cu lucratul desi acusi ma ingrop in acte
Nelia ma bucur ca v-ati reintregit. Ai grija cu durerile de cap
.
Tdi uite aici 
de la noi.Te putem ajuta cu ceva?
Cuscra cum a fost prima zi de gradi?Ce zice Iza?
onixone spune:
stai linistita Nelia ca si eu cand am fost sa il iau pe Alex din Comanesti de la bunica-su era plin de bube si la fel mi s-a facut rau.In constanta cand am ajuns l-am inmuiat bine in apa si am fost la farmacie si am cumparat o sacosa de medicamente si solutii.Bie ca au ajuns acasa ...este cel mai important.
tdi, si alex merge la gradinita din 21 septembrie.Inca nu ne-am pregatit, trebuie sa ii cumpar uniforma.Sper sa nu uit sa il duc....desi nu cred caci de abia astept sa il las acolo.Din nefericire pt mine merge doar pt 2 ore si jumatate pe zi
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Cornelia spune:
Nelia, bine ti-au revenit acasa plimbaretii! Posibil bubutele sa fie de la apa. Eu aveam probleme mari in copilarie. Acasa nu beam decat apa minirala, dar cum plecam pe undeva, cum ma umpleam de bube.
Elisor, nu cred ca o sa conduc. De fapt, Doru imi pregatise o portie buna de condus, dar am zis pas. Nu am condus niciodata in strainatate si nu sunt obisnuita cu autostrazile
, iar pana la Arad nu ma lasa oricum pe mine, ca am face doua zile
.
Vreau sa urez micilor gradinari (mai noi sau mai vechi) acomodare rapida! Stefan este deocamdata intr-o faza mai buna
. Nu mai spune ca nu vrea la gradi. Sa vedem ce va fi.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
gabitzam spune:
Andrei a plans si ieri si azi acasa de dimineata, plange si spune ca vrea sa stea "acache Odudu" (acasa cu Raducu). Dar la gradinita a fost OK, n-a mai plans, au jucarii noi, a uitat repede.
M-a "botezat" Raducu din cap pina in picioare cand l-am schimbat de pampers, a tras doua jeturi pe mine si de nr.1 si de nr. 2.
Se cheama ca am noroc? Ma duc sa trag un loz ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Ada_74 spune:
'Neata
S-a terminat si pentru noi vacanta, asa ca sper sa am mai mult timp sa-mi bag nasul pe aici. Am avut noroc ca directoarea cresei s-a oferit sa-i tina pe copiii mari care au terminat pana pe 15 septembrie, cand incep gradinita. Am vazut ca era toata grupa prezenta, deci toti parintii au profitat de ocazie.
Noi ne-am facut curaj si am plecat la Moeciu vreo 3 zile, a fost frumos, dar daca n-as fi avut burtoiul la purtator cred ca era si mai bine. M-a chinuit drumul lung (eu am avut o problema cu spatele in ambele sarcini, ca raman intepenita destul de des daca stau mult in masina sau lungita in pat), in schimb a fost nemaipomenit de bine ca am dat de racoare, dupa ce toata vara am avut de-a face cu caldura si umezeala de aici.
Sergiu, in schimb, a fost in culmea fericirii. Cu somnul de pranz a fost mai greu, ca ne-am plimbat mult si a dormit pe apucate in masina. In rest, a mancat de a rupt, s-a jucat cu taica-su pana la epuizare (a lu' ta-su, ca el mai avea energie), a aruncat cu pietre in rau (activitatea preferata), am fost la castelul regelui (Bran) si i-am tot cautat pe rege si pe printesa prin toate camarutele, dar nu i-am gasit (concluzia a fost ca era prea multa lume si au fugit pe scara secreta), si am ajuns si la cetatea cavalerilor (Rasnov), dar nici aici nu am avut mai mult noroc, pentru ca plecasera toti cavalerii sa se lupte cu dusmanii.
Am pus si niste poze: http://www.dropshots.com/ada_74
Eu nu prea mai sunt la curent cu forumul, dar o sa incerc sa recuperez macar un capitol ca sa nu mai fiu picata din cer. Si cu pozele sunt restanta rau, dar pe astea sigur o sa le vizionez.
Elisor, imi pare rau ca nu am reusit sa ne intalnim, ramane pe data viitoare. La ceva timp dupa ce am vorbit cu voi m-a luat Iuli la ture ca nu te-am intrebat unde anume sunteti la iarba verde, ca veneam si noi, mai stateam la o vorba, mai curatam o vanata, un ardei, ceva. Asa ca la anu' daca ai nevoie de ajutor, ne inscriem
.
Va pup
Lili