Mamici anti-stres de ianuarie-februarie 2009 (42)
Raspunsuri - Pagina 9
ingrid70 spune:
Si eu am avut toxoplasmoza, nu stiu de unde ca eu nu am animale si nici nu ating aproape niciodata animale, iar daca se intampla vreodata (1-3 ori pe an) ma spal imediat pe maini (o si vad pe mama cu ochii mintii tipand la mine "Ai pus mana pe caine du-te si te spala pe maini)! Dar, am inteles ca daca ai avut mai demult nu mai este periculoasa.
Pyc Poti sa ma lamuresti cu dibetul gestational, adica ce analize trebuie facute, ca mie, in afara de glicemie nu mi-a dat sa fac nimic. Asta mi-a iesit buna. Sunt alte analize care se fac pentru diabetul gestational?Si fetelor, ma puteti lamuri si pe mine cu o chestie pana ajung la ginecoloaga, sambata. Eu am avut mereu probleme cu calciul. Adica, pe vremea lui Ceasca maica-mea nu m-a vrut si din cauza ca a ramas gravida nu a vrut sa manace. Ei i-au cazut dintii si eu m-am nascut rahitica. Apoi s-a dus la soacra-sa, intr-un sat uitat de lume, si am facut vaccinul acela cu D care se face repede dupa nastere pe la 8 luni si de atunci am avut mereu probleme cu calciul. Pe la 6 ani imi dadeau calciu Sandoz. Pe la 12 ani aveam prima criza de spasmofilie, pe la 17 ani a doua, pe la 24 a treia si cea mai rea. Jumatate de ora am fost inclestata. De asta mi-a fost cel mai frica in sarcina. Mie calciul total imi iese tot timpul mai mic, maine o sa-mi fac si analizele la calciul ionic. Acum problema: de ieri seara am spasme musculare (la fata), asta inseama ca mi-a scazut calciul, dar doctorita nu mi-a dat calciu sa in prenatalele Materna scrie ca calciul este doar 16% din doza zilnica recomandata. Am baut ieri un litru de lapte si am mancat si vreo 200 gr. de branza, am luat si vit. C, dar degeaba. Intrebarea mea este: pot sa iau ceva calciu. Inainte luam Ca+Mg+D3, niste pastile cu care ma simteam bine, dar acum or fi bune? Ce sa fac? Mi-e frica sa nu fac o cadere de calciuIngrid70
14+
Alina1976 spune:
Crisspoliss, eu nu stiu nimic ca trebuie luat calciu...mie nu mi-a dat Dr in mod special asa ceva...doar complex de vitamine care contine si calciu...dar atat.
Pusyketa, VACANTA placutaaaaaaa!!! Si vreme buna!! Sa ne dai de veste cand te intorci. Si ai grija de tine si de BB din burtik 
Fetelor, care din voi iau sau stiu ca trebuie luat supliment de fier in sarcina? Si de cand trebuie luat?
Alina
21+ cu
EMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
andre_ea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Daiopri, cris, nu, nu simt nimic, doar o apasare si un fel de tresarire (pulsatie) mai jos de buric, nu pare deloc a fi bebelina, nu asa se misca ea de obicei... Echo, maine, daca o da Domnu', da' nu garantez nimic, nu stiu daca astia chiar o sa ma considere urgenta sau nu, la cabinetele lor particulare... Acum beau ceai alb de la frigider si rontai ciocolata, poate simt ceva incurajator... Mai inainte, o fractiune de secunda, parca mi-a trecut un serpisor prin burta, sa fie fata, sa fie gaze... Na, iar... |
Selene, io zic ca e bb. Mai ales serpisorul.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
20+Delu Prichindelu'
BB2
Vacanta 2008
Bulgaria 2008
Tudor la 3 ani
ingrid70 spune:
| citat din mesajul lui tuchi123 ...o ultima interventie... Streptococul de grup B (GBS), este o bacterie regasita in flora saprofita a organismului si care nu este periculoasa pentru adultii sanatosi. Daca la adulti nu este asociata cu nici o afectiune si este deseori trecuta cu vederea, la nou-nascut poate deveni in schimb periculoasa deoarece poate provoca infectii grave.Streptococul de grup B este diferit de cel din grupul A. Streptococul din grupul A este o bacterie care traieste in mod normal la nivelul mucoasei faringiene si produce infectii la acest nivel (faringite, amigdalite).Streptococul din grupul B, beta hemolitic se regaseste la 10-30% dintre femei in secretia vaginala si regiunea perianala, si este usor transmis la copil in timpul nasterii pe cale naturala.Screeningul pentru streptococul de grup B este important deoarece odata identificat acesta trebuie tratat (sterilizat), pentru a exclude transmiterea lui la nou-nascutul care poate dezvolta infectii grave.Fara tratament antibiotic corespunzator, 1% dintre copii nascuti din mame GBS pozitive, vor dezvolta infectii grave neonatale cu streptococ B hemolitic (sepsis, meningita, pneumonie). Infectia cu streptococ B, beta hemolitic este cea mai frecventa infectie neonatala cu debut precoce, in primele 24-48 de ore de la nastere si netratata corespunzator poate determina sechele pe termen lung sau chiar decesul copilului.Septicemia este cea mai frecventa manifestare a infectiei cu streptococ B hemolitic (30-40%), fiind urmata de meningita care este destul de greu de tratat si poate creea probleme pe termen lung (scaderea acuitatii vizuale, paralizie cerebrala, tulburari de dezvoltare si comportament, epilepsie, etc). Pana la 5% dintre acesti copii nu vor supravietuii, indiferent de tratamentul instituit.Screeningul impotriva streptococului de grup B, devine astfel extrem de important. Toate gravidele trebuie testate intre saptamanile 35-37 de sarcina, pentru a putea astfel institui tratamentul corespunzator si a scadea riscul transmiterii bacteriei la nou-nascut. Administrarea tratamnetului antibiotic odata cu inceperea travaliului reduce de asemenea riscul transmiterii perinatale a germenelui la nou-nascut. 19+ Bogdan Doamne ajuta |
14+
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Dark, cred (sper) ca a revenit la miscarile de dinainte, mai inainte am scos un "au", a fost una mai puternica, tare asemanatoare cu ce era duminica / pana duminica, si in zona ei, adica pe unde e de obicei... Mai vedem maine, sa nu ma fi entuziasmat degeaba... cu Daria Nandini de 22+Daria: "posedata de bine" (persana) Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa) Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea! |
Uf, meriti bataita ca ne-ai speriat!
Tu suturi asteptai? Io am primit primele suturi pe la 17 saptmani si pe urma doar chestii fine, pana ieri cand mi-a dat iar un sut de am zis "au". Atat. Da' atata timp cat simt o data pe zi o miscare cat de mica, nu-mi fac griji.
20+Delu Prichindelu'
BB2
Vacanta 2008
Bulgaria 2008
Tudor la 3 ani
Alina1976 spune:
Ingrid, Dr care iti urmareste sarcina stie ce probleme ai tu? I-ai spus de crizele de spasmofilie? Sincer eu nu sunt DR dar cred ca este un lucru foarte important!! Poate ar fi bine sa mai consulti un alt medic...
Uite ce am gasit
"Calciul este extrem de important in timpul sarcinii, pentru formarea oaselor si a dintilor fatului. 99% din calciul existent in corpul uman este in oase si in dinti. Restul se afla in plasma sanguina si in tesuturile moi.
Necesarul zilnic de calciu pentru majoritatea femeilor intre 19 si 50 de ani este de 525 miligrame, iar pentru cele intre 11 si 18 ani este de 625 miligrame. Absorbtia calciului din alimente in timpul sarcinii creste. De aceea nu este nevoie de suplimentarea cu calciu, decat pentru mamele adolescente.femeile care alapteaza au nevoie de un surplus zilnic de 550 mg de calciu.
Cea mai buna sursa de calciu este cea reprezentata de produsele lactate (lapte si branzeturi). Alte surse de calciu sunt: legumele cu frunze inchise la culoare, pestele cu oase moi (sardine, somon), fasolea verde, ouale, caisele deshidratate, migdalele, semintele de susan."
SAU:
www.reclamamascataatentie/a_3_395_Dozarea_calciului_in_sarcina.html" target="_blank">http://www.reclamamascataatentie/a_3_395_Dozarea_calciului_in_sarcina.html
Alina
21+ cu
EMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui Alina1976 Fetelor, am dus-o pe Anuta la bunici la Campina pentru perioada asta cat suntem noi plecati in Belgia....si de doua ore ![]() ![]() in continuu....MI-E DOR de EAAAAAAAAAAAA!!! Am stat mereu cu ea...mi-e asa de greu sa-i vad toate jucariile in casa si ea sa nu fie...Doamne, oare sunt prea sensibila? Nu stiu ce m-a apucat...Alina 21+ cu EMA de ianuarieMami de printesa BB2 e pe drum Bebe din burtica |
Alina si mie mi-e un dor de Tudor de mor! Si el s-a acomodat mult mai bine de data asta ca nici nu ne mai suna.
20+Delu Prichindelu'
BB2
Vacanta 2008
Bulgaria 2008
Tudor la 3 ani
Alina1976 spune:
Ingrid, din secretia vaginala se poate depista Streptococul B.
Alina
21+ cu
EMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui crisspoliss Apropo de picioare, numai mie mi se umfla asa sau e ceva normal? |
Si mie! Din fericire in faza asta a sarcinii se mai si desumfla dupa ce stau putin cu ele ridicate. La Tudor (e adevarat ca era in timpul verii) nu mi s-au mai desuflat de pe la 35 saptamani pana dupa ce am nascut, cand am constatat brusc ca am glezne
20+Delu Prichindelu'
BB2
Vacanta 2008
Bulgaria 2008
Tudor la 3 ani
Alina1976 spune:
Andre_ea, cel putin Tudor e mai mare si intelege...adica stie ca e la bunici si gata. Ana e micuta si intreaba de mine pe acolo ca nu ma vede...si mie mi se rupe inima cand aud asta! Eu ca eu, adica suport, dar la gandul ca ea sufera ca nu sunt acolo pur si simplu innebunesc.
Stii ce vreau sa zic sunt sigura, orice care ar putea sa-l faca pe copilul tau sa sufere te sfasie pe tine pe dinauntru...
Alina
21+ cu
EMA
de ianuarie
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Bogdan
Doamne ajuta