Fostul proprietar nu-si ia mobila din apartament

Fostul proprietar nu-si ia mobila din apartament | Autor: noi2

Link direct la acest mesaj

Sa va spun... ne-am cumparat un apartament pe 5 august, si de atunci tot ne rugam de fostul proprietar sa isi ia lucrurile din casa, dar omul nu vrea si pace. Azi n-are timp, maine n-are masina, poimaine e plecat... doar scuze.Ma intreb ce pot face sa il determin sa si le ia mai repede.... numai ca in contract e specificat ca apartamentul se preda gol, avand incredere din spusele lui si gandindu-ma ca suntem oameni...dar...uite ca n-a fost asa. Ce modalitate credeti ca ar fi mai indicata? ce sa ii spun? Dupa mine, la cati nervi mi-a facut i le-as pune in strada. Dar....

..shi te iubesc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralu75310 spune:

Buna,
Uite ce e: depinde cand scrie in acte ca va elibera casa. Trebuie sa se specifice o data. Daca nu o respecta, da- le afara, nu esti obligata sa le tii la nesfarsit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui noi2

Sa va spun... ne-am cumparat un apartament pe 5 august, si de atunci tot ne rugam de fostul proprietar sa isi ia lucrurile din casa, dar omul nu vrea si pace. Azi n-are timp, maine n-are masina, poimaine e plecat... doar scuze.Ma intreb ce pot face sa il determin sa si le ia mai repede.... numai ca in contract e specificat ca apartamentul se preda gol, avand incredere din spusele lui si gandindu-ma ca suntem oameni...dar...uite ca n-a fost asa. Ce modalitate credeti ca ar fi mai indicata? ce sa ii spun? Dupa mine, la cati nervi mi-a facut i le-as pune in strada. Dar....

..shi te iubesc...

Care este termenul de eliberare al apartamentului ??!!(trebuie sa fie prevazut in contract).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Scoate-le in strada.
Sau in prima faza pe casa scarii.

Important e ce scrie in contract, de cind intri in posesia casei.
Daca ai si intrat deja poti sa schimbi si usa sau broasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noi2 spune:

In contract scriu urmatoarele: "Transmiterea proprietatii, posesiei si folosintei are loc azi, data autentificarii prezentului contract, fara nici o alta formalitate".
M-am gandit ca va fi om serios si o sa isi ia lucrurile asa cum a promis, in cateva zile,insa uite, vad ca lasa de dorit.
Exista cumva vreo lege care prevede ca isi poate lua lucrurile din casa in termenul de o luna de la data semnarii contractului?

..shi te iubesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Poate nu are nevoie de mobila respectiva , intrebati-l si asta. si daca nu are nevoie duceti-le la gunoi, le ia cineva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

legal..are dreptul sa mai stea 1 luna.. clauza aia din contract cu eliberarea "azi" cine a cerut-o? n-o fi vazut omu' ce-a semnat si isi stie dreptul de a mai sta 30 zile..
v-a predat si cheile? s-a schimbat yala?

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui noi2

In contract scriu urmatoarele: "Transmiterea proprietatii, posesiei si folosintei are loc azi, data autentificarii prezentului contract, fara nici o alta formalitate".
M-am gandit ca va fi om serios si o sa isi ia lucrurile asa cum a promis, in cateva zile,insa uite, vad ca lasa de dorit.
Exista cumva vreo lege care prevede ca isi poate lua lucrurile din casa in termenul de o luna de la data semnarii contractului?

..shi te iubesc...

Draguta..asta-i transmiterea in drept...dar transmiterea dreptului de proprietate in fapt..cand e stipulata?!? Sau doar atat a fost stipulat la capitolul "transmiterea proprietatii"..?!?..Caci asa cum ai citat.."azi"..inseamna "AZI"...voi cum ati discutat? cum v-ati inteles?

Din pacate..nu-i poti da lucrurile afara..pur si simplu..va trebui sa-i trimiti notificari...intr-un final sa soliciti un executor..se lasa cu procese verbale de constatare, cu martori..etc...si chestia asta poate dura cateva luni.

Nu am inteles daca voi ati intrat in casa deja..daca ati incheiat contractul pe 5 august..azi fiind 27 august..eu zic sa-l mai lasati un pic (inteleg perfect situatia si nerabdarea voastra..e o situatie extrem de neplacuta..dar pe de alta parte gandeste-te ca, daca vrea, in 2 zile muta absolut tot..deci nu-i chiar asa o mare grozavie...poate are o situatie care-l obliga sa faca asta..poate asteapta sa cumpere ceva pentru a avea spatiu de mutat).
Si apoi..nu ai precizat cate lucruri/ce lucruri are de mutat - 2 saci de haine si 2 scaune+1 masa..sau toata casa..El sta inca acolo?

E neplacuta situatia, dar nu aveti ce face..puteti incerca sa-l amenintati un pic ca-i dati lucrurile afara (daca aveti acces in apartament)..

Imi pare tare rau pentru situatie, sunt convinsa ca o veti rezolva cumva..incercati sa vedeti exact care sunt argumentele reale ale fostului proprietar (poate chiar nu mai vrea nimic din casa..sau..nu stiu ..sunt "n" situatii)

Ca sa fac o paranteza of topic - am vazut la un moment dat la tv o "stire" despre un imobil revendicat, obtinut prin sentinta executorie si irevocabila de niste oameni..singura problema, imobilul respectiv era populat de o batranica de vreo 70si..de ani..care era vai de ea sarmana, abia se deplasa..si evident nu avea unde sa se duca ..decat in "gara" daca era data afara..Oamenii (proprietarii), au urmarit-o cat a plecat 15 minute sa-si ia batrana paine..au spart usa imobilului, au schimbat in cele 15 minute usa cu totul - cu praguri, caplamale..tot..tot..tot..cand s-a intors femeia..s-a trezit in fata altei usi...Mi s-a parut usor amuzanta faza..in tot acest penibil legislativ..si dreptate facuta cu "parul"..toata lumea avea dreptate/drepturi..si iata la ce s-a ajuns..

Mergi la inceput

Si..cum orgoliul meu de ex-jurist nu-mi da pace..sa-ti spun si ce se intampla in materie de contracte de vanzare-cumparare in dreptul civil..si ce ai putea face (cu mentiunea ca-i posibil sa ma aberez usor legat de unele articole din C.Civ..caci m-am lasat cam de multicel de meserie..:))

So..
In caz de neexecutare (totala sau partiala) datorita culpei vanzatorului, potrivit regulilor generale, cumparatorul poate invoca exceptia de neexecutarea a obligatiei de a preda lucrul sau poate cere fie rezolutiunea vanzarii cu daune-interese (asta nu cred ca va "coafeaza"), fie executarea in natura a contractului (punerea sa in posesie - art.1320 C.civ), iar daca executarea in natura nu este posibila, daune-interese (art.1075 C.Civ).
In cazul executarii cu intarziere a obligatiei de predare, cumparatorul are dreptul la daune-interese (art.1321 C.civ), dar numai de la data punerii in intarziere a vanzatorului (art.1081, 1079 C.civ).

Parerea mea :
- incercati sa rezolvati problema pe cale amiabila..sa va intelegeti si sa-l dati afara cu usurelul..daca nu...
- pune-ti-l in intarziere de predarea a ob. contractului..si apoi il puteti obliga la despagubiri (poti de pilda sa soliciti de la el, drept despagubire, plata unei chirii legale + diverse cheltuieli)
- in nici un caz nu-i evacuati voi, de capul vostru lucrurile..incercati astfel sa ramaneti in partea "civila" de rezolvare a problemei..si nu treceti in penal..

Iar putin off topic...spui "ne-am cumparat un apartament".."v-ati"..adica "voi"..cine??!!...caci la un moment dat erai intr-un proces de divort..cu partaje...ai mare grija in ce te bagi..sa nu-ti complici iar situatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noi2 spune:

Ce sa zic... omul nu mai are multe de luat, nu sta acolo, mai are 2 paturi, mobila de sufragerie si bucatarie...insa ma incurca, pt ca nu pot face nimic. Azi ma suna sa ii dau cheile mele, ca pe ale lui le-a pierdut si ar vrea sa-si ia lucrurile... hai ca asta e culmea.. sa-i dau si cheile astfel incat sa nu mai pot intra in apartament..ce sa fac.. mai asteptam pana pe 5, sa treaca luna cu pricina, dupa care mai vedem.Ideal ar fi sa-si le ia singur si sa rezolvam totul amiabil, insa, daca nu ai cu cine... mai vedem.

Off topic: mama lui Alex, ce sa iti spun.. ai dreptate. Anul trecut eram in divort cu fostul sot, am terminat,iar in aprilie m-am recasatorit, totul e bine,sotul meu este o persoana minunata, suntem fericiti, ne iubim mult... si acum am reusit sa luam si casuca.. Sper sa fie bine pana la urma.

Multumesc pentru sfaturi!

..shi te iubesc...

Mergi la inceput

Pai ..sa va fie de bine!..si sa fiti FERICITI, 100 de ani!!

Nu-i da cheile..asta chiar e magarie!..sa vina cand sunteti si voi acolo..si gata!

Poti sa-l ameninti "maine vin mesterii" si ca te apuci de zugravit..daca spui ca nu vrea sa se "miste " mai repede cu mutatul...si nu cred ca-i va conveni sa-si ia mobila plina de var..:))

Mergi la inceput