Puiuti de Randunici 2008!! (86)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

asa e, Tuchi, avand in vedere ca abia ii voi da piure de legume la 6 luni, si doar cereale pana atunci, iaurtul il va gusta poate chiar mai tarziu de 7 luni..n-am inteles ceva..3 zile aliment nou, 1-2 saptamani, grupa de alimente..care-s grupele astea?..adica incep cu supa groasa de legume, peste cca 2 sapt ii bag fructe?..am inteles bine,la asta te referi?..si ce alte grupe ar mai fi?..
vali, eu am reusit mai bine la muls cu mana decat cu pompa, nici nu cred ca era foarte buna..faza e ca am incercat si eu bibe de curiozitate, alaltaieri, cu cereale, era tarziu si nu avea rabdare la lingurita..si nu prea stie sa pape cu el, tragea de tetina in toate partile si se cam enervase...in rest, a zis bine Naty.

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Valentina, o sa incerc sa-ti raspund eu, desi nu sunt in situatia ta, deci e o parere doar partial avizata. Dar am cateva prietene care alapteaza si merg la serviciu si stiu cum fac ele.
Daca sunt acasa, Sean accepta biberonul doar cand are el chef. Dar daca e singur cu taica-su si ii este foame, nu se gandeste de doua ori, se repede in biberon. La 4 luni jumate, Matei nu mai este in pericol sa refuze sanul daca ii dai biberon, el deja este atasat de san. Eu i-as lasa 3-4 recipiente de lapte muls de 120 ml fiecare, in conditiile in care il alaptezi inainte sa pleci si apoi cand vii acasa. As opta pentru pompa, nu cred ca vrei sa stai sa te mulgi cu mana la serviciu. Desi sunt mai scumpute, eu ti-as recomanda o pompa electrica dubla, cu care scoti lapte din ambii sani odata in scurt timp. E foarte imposrtant sa pompezi la serviciu la orele la care l-ai fi alaptat pe Matei, ca sa-ti pastrezi lactatia.
Cred ca e greu sa faci pasul asta, dar ca sa te incurajez iti spun ca sunt multe mamici in situatia ta care reusesc sa alapteaze in continuare cu succes chiar daca au inceput serviciul.

Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

revin un pic mai tarziu cu un ravas

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

La multi ani Natalia!
La multi ani Delphin!
La multi ani Adriuta!
Si la multi ani tuturor care-si serbeaza ziua onomastica azi!

(Sper ca n-am omis pe nimeni, daca da n-a fost cu intentie, pur si simplu oboseala-si spune cuvantul)

Nepoatei mele noi i-am dat Campina. Si atunci cand cumparam borcanase din comert le amestecam cu iaurt. Pur si simplu ni s-au parut prea dulci fructele din borcane asa ca amestecam continutul cu iaurt.

Tuchi,
Eu pt maine iti urez totusi spor la invatat. Stiu ca-i cald, stiu ca sunt si o multime de alte lucruri pe langa si variabile in ecuatie ... dar trebuie.

In rest, va urez noapte buna si cine doreste sa rada nitel ... am primit acest link de dimineata la servici: http://dono.ro/?p=373

Edit: Am mai vrea sa adaug ceva legat de produsele "bio" de la noi.
Subiectul nu imi este strain si din pacate, sa stiti ca o multime de produse romanesti pe care noi le cumparam de la piata si le consideram naturale 100% sunt tratate cu o serie de erbicide, fungicide, insecticide, desicanti etc. ca sa nu mai spun ca de multe ori samanta din care provin este cumparata si este samanta tratata. Este preferata tocmai pt ca productia este mai buna, pierderile mai mici etc.
Multe din aceste produse sunt vandute in fitofarmacii si isi ia taranul roman cat are nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lianam spune:

e ok milli. si branzica lor de vaci la pachet e buna (branzica la pachet, nu vacile ), daca nu vreti sa faceti in casa, sau nu aveti timp cateodata !
vali presupun (ca inca nu stiu ) ca inceputul va fi mai greu. da ai dreptate, ar fi mai bine ptr bebe un program mai...linistit! si apoi, acus creste incat chiar e bine sa il iei cu tine sa socializeze cu copilasii, sa invete diverse! sa iti spun cum a fost la mine cu trecutul de la san la biberon, desi nu stiu daca e foarte elocvent, tinand cont ca micuta mea doar 3 zile a supt la san la nastere. tragea foarte bine la san (mai ales ca aveam lapte suficient); apoi eu am avut complicatii, in fine, poveste lunga; ideea e ca exista posibilitatea sa se leneveasca un pic daca va primi biberon, insa fiind doar o masa sau doua, poate ai noroc si va papa bine la san in continuare (te-am lamurit...bustean, nu? )
in ce priveste mulsul, cred ca muult mai usor si mai eficient e cu pompita. eu stiu cand o foloseam; dai la pompita aia de te saturi, dar sa te mulgi singura. cantitatea de lapte bauta de un bebel de 4,5 luni....e discutabil, pentru ca fiecare are ritmul si necesitatea lui, zic eu! si ma gandesc la cum spuneti unele dintre voi ca papa puiutii vostrii si cum papa sclifosita mea. cred ca cel mai bine iei in calcul cat papa el cel mai mult la o masa, ca sa fii sigura (mai bine mai ramane decat sa urle de fomica). nu mai stiu daca ai mai intrebat ceva, ca sa " ma dau cu parerea" ;
vio e bine ca sunteti bine ! nu stiu ce sa zic cu iaurtul; eu sincer, recunosc ca nu am sa fac; branzica da, dar nu ma mai bag si la iaurt . am sa aleg si eu ce e mai bun din toate "rautatile" si o "calesc" pentru viitor !

Liana, mami de Teo (27.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lianam spune:

somn usor si...forte proaspete!

Citat:
citat din mesajul lui tuchita

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Liana, mami de Teo (27.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui VALENTINA C

Acum, am intrebari:
- cat mananca un copil de 4 luni jumate? In carte scrie ca 150-170 ml;

Sanziana mananca intre 150 si 200 ml lapte la o masa (adica de 4 ori pe zi). Daca mai primeste si fructe sau legume atunci se mai reduce din lapte. La masa de noapte papa 240 ml de lapte amestecat in bibe cu 3 masuri de cereale, dupa care doarme 10-11 ore)

- care muls e mai eficient: cu mana sau cu pompa?

La mine era mai eficient cu mana. Scoteam mai mult, pentru ca apasam diverse canale, in functie de cum vroiau sa curga.

Aaa, mi-am adus aminte: daca incep sa-i dau cu biberonul, mai vrea san?

La mine cat a mai fost lapte au mers ambele foarte bine in paralel. Deci Sanziana a demontat mitul asta cu biberonul si sanul.

Raluca mamica de Sanziana mititica

Varsta bebelinei

---------------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui VioletaH

Helau!
Dupa o noapte "furtunoasa" am reusit sa ma dreg un pic cu un somn la pranz alaturi de fi-miu.

Ca tot vorbeati de iaurt, eu as vrea sa fac iaurt in casa, din lapte organic. Am citit cum se face si nu pare foarte greu (am cautat pe google homemade yogurt). A incercat cineva???

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Eu asa vreau sa-l fac, acasa. Si ori il las simplu, ori pun piure de fructe.

Raluca mamica de Sanziana mititica

Varsta bebelinei

---------------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Helau!
Am fost la terasa in Orasel, este una cu un loc de joaca pt. copii si nici macar n-am stiut de Vlad, asa frumos s-a jucat acolo si ne-a tihnit si noua frapeul si inghetatoiul betty

Mai fetelor, eu nu mai termin cu rufele, hainele...de spalat, de calcat, de impachetat...acum ma uit la un teanc de prosoape care trebuie pune in dulap...la Stefan, la Vlad, la noi
Greu, frate, cu casa mare si doi copii, haine multe rau ...

Am citit si eu ce-ati scris, mi-a placut mult subiectul de discutie cu iaurtele
Eu sunt fan Milli la branza de vaci si unt, laptic luam Zuzu rosu/albastru, iaurturi mai putin acum ca nu se prea mananca decat rar...

Vreau sa mai scrieti, va rog, ce cereale le puneti in fructe? Ce marca si cu ce sunt!
Pliz, sa scrieti!

Vali, si eu zic sa pui pompita la treaba, insa eu zic ca cea manuala e mai buna, cea cu maneta. Eu pe cea electrica nu am putut s-o folosesc pt. ca nu iesea...si ma mulgeam in perioada in care era lapte mult si sanii plini! Si eu zic ca-i e mai bine lui Matei acasa!

Revin

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
Poze

Mergi la inceput