Puiuti de Randunici 2008!! (86)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lianam spune:

naty a fost pura coincidenta cu iaurtul ! eu am facut referire la el ca...stiu un picut una alta despre unele alimente ei, ne dam si noi cu parerea pe aici , ca doar fiecare face cum crede ca e mai bine ptr bebe (eu ciulesc urechile sa aud una alta, dar recunosc ca tot cum ma "taie" neuronu' fac ); de exemplu, eu am sa ii dau iaurtel din comert, numai ca am sa "cercetez" un pic inainte, si la fel si cu alte produse. ne dorim noi sa ii tinem departe de ...toate "chestiile" din comert si sa le dam papa sanatoasa, dar cam greu sa reusim in ziua de azi! cine mai are parinti, bunici sau rude pe la tara, adica surse de incredere, reuseste sa mai pape si sanatos, atat cat se poate; treaba cu "taranii" de la piata si produsele lor "fara chimicale"....e S.F. ;

Liana, mami de Teo (27.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

asa stiam si eu, ca laptele de vaca e alergenic si se recomanda sa-l introducem mai tarziu...la fel si cu iaurtul, nu? tot din lapte e facut..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Luny, daca nu ti-a facut alergie la laptele praf din cereale n-o sa-ti faca nici la iaurt! iar devreme si tarziu in alimentatia sugarului sunt termeni foarte subiectivi! In ritmul in care vei merge tu, de exemplu, cu introducerea alimentelor, probabil ca mai devreme de 7 luni n-o sa ajungi la iaurt! ma rog, asta daca nu bagi azi carne, maine ou, poimaine branza, ci daca faci asa cum ai zis- la minim 3 zile un aliment nou, si ( completez eu!) la minim o saptamana- mai bine doua, o grupa de alimente noi!
Nu stiu daca m-am facut inteleasa!
oricum, o astept pe Liana cu niste amanunte, ca pe unde munceste ea se stiu mai multe despre calitatea alimentelor!( asta daca mai vb colegele cu tine fiind in concediu!

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Helau!
Dupa o noapte "furtunoasa" am reusit sa ma dreg un pic cu un somn la pranz alaturi de fi-miu.

Ca tot vorbeati de iaurt, eu as vrea sa fac iaurt in casa, din lapte organic. Am citit cum se face si nu pare foarte greu (am cautat pe google homemade yogurt). A incercat cineva???

Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Scrieti cam mult intr-o zi! MA puneti la treaba seara, ca nu pot adormi fara sa va citesc!

a doua zi de munca a decurs bine, Matei a fost cam marait..dar in general, bine...

Seara asta am avut o discutie serioasa: cat timp putem sa chinuim copilul carandu-l dupa mine , atata timp cat la intoarcere nu avem mijloc sigur de transport?? Si mai ales ca vom fi 3: eu, copilul si buni+ carut-bagaje....Varianta la care cred ca vom apela va fi sa ma mulg.... Ii trebuie laptic pt 2 mese...Vineri incercam asa...

Acum, am intrebari:
- cat mananca un copil de 4 luni jumate? In carte scrie ca 150-170 ml;
- care muls e mai eficient: cu mana sau cu pompa?
Ma mai gandesc, ca parca voiam sa va intreb mai multe...

Mi se rupe sufletul ca trebuie sa stau fara el 6-7 ore, dar sunt convinsa ca e mai bine pt el sa stea acasa sau in parc, decat sa stea 6 ore in galagie..
Problema e ca nu stiu daca o sa accepte biberonul( eu sper sa nu-l accepe asa repede)

Aaa, mi-am adus aminte: daca incep sa-i dau cu biberonul, mai vrea san?

Valentina si Matei(10.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lianam spune:

tuchi cum mai aflu cate ceva,"dau de inteles" pe aici!
mai da ce de randunici "nemotivate" ! au anuntat vreun virus pe crenguta si eu nu stiu?
sovi are scutire ca o doare capsoru' , hai fie mai motivam pe unde sunt pui super-urlatori (ptiu, nu-i fie de deochi la urlatoarea mea, doarme de vreo 2 ore ca mi-e si mila sa o trezesc la baita; ei, o ia foamea si da ea alarma ), dar restul de randunici? aaalllooo!!!!

Liana, mami de Teo (27.03.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Da, Liana, asa e, treaba cu taranii si produsele lor "sanatoase"...sa fim seriosi! Asa ca eu mi-am zis ca neavand incotro (n-am neamuri cu produse bio) voi supune copilul pietii existente. Cu chimicale, cu hormoni, cu ce o fi; din pacate asta e lumea in care va trai si nu prea am cum sa o feresc de ea...
Si, Tuchi, n-o sa-i dau toata viata iaurt Humana, evident ca la un moment dat va ajunge si ea la laptele de vaca NEPRELUCRAT (da, si cel praf e tot de vaca dar singura ai zis cu ce e superior ). Ii dau si eu inca vreo 2-3 luni ca uite cate belele imi face oricum cu alimentatia, asta i-a fost destinul inca de la nastere. Cat despre iaurturile obisnuite, eu de la nasa mea care a studiat mult problema, pt ca finutul nu suporta iaurtul, stiu ca ar fi Milli cel mai bun. El oricum numai pe ala l-a si acceptat. Dar, poate ne zice Liana mai multe.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Ma bag la somn..desi de 2 zile adorm putin, apoi ma trezesc pe la 12 si nu ma mai ia somnul decat greu de tot...Sper sa treaca, fiindca daca nu dorm cum trebuie, sunt cheauna....

Pupici tuturor

Valentina si MAtei (10.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Valentina, e mai mult decat limpede ca-i va fi mai bine acasa si in parc decat intr-o gradinita cu galagie si, mai ales, cu tot soiul de carcaiasi de care nu are nevoie!
Acuma...Matei are 4 luni si jumatate. problema reala, care conteaza, e cat vei reusi sa te mulgi. daca ai productie buna-ce conteaza ca e biberon sau san? E lapte de mama! Si chiar daca n-ar mai vrea san si i-ai da macar cateva mese de lapte matern tot ar fi un mare castig. Asa incat nu te speria-totul e sa te mulgi ca lumea...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

valentina, greu la lucru si sa mai si alaptezi! As zice ca mai bine te mulgi, chiar daca pentru tine o sa fie mai dureros, pentru el o sa fie mai sanatos! Eficienta modalitatii de muls cred ca o vei stabili singura- pana nu incerci n-o sa vezi, cat despre refuzul sanului dupa bibe e mai putin probabil la varsta asta! Vezi ca olga a avut succes cu metoda!
Vio, cand eram in facultate la camin imi faceam singura iaurt cu lapte de la punga...vremuri apuse, n-as mai avea rabdare si cu siguranta nici timp!
Ilinca a iubit iaurtul enorm, si un kkt daca il puneam in iaurt cred ca ar fi mancat!
Si era una din variantele extrem de comode de a lua de mancare in parc sau in vizita- un iaurt, niste cereale in cutie, amestec instantaneu si gata papica! Si o sa va ingroziti- ii amestecam in iaurt( cand eram acasa!) o jumatate de portocala ( era iarna si doar asta aveam in afara de mar si banana!) data la blender- era mancarea ei preferata!
de-aia nu-mi pun piersici la congelator, ca mananca destule acuma si la toamna-iarna o sa am portocale!

mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze

Mergi la inceput