Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Neata, iubitele! OK, mic raport despre ziua de ieri (si alaltaieri).

Asa ca, scurt pe doi, incepem sa ne interesam de un apartament de cumparat, ca aici nu mai e de stat, nenica... Ieri am vazut anunt de vanzare pe o fereastra a unui apartament chiar pe strada noastra (noi stam la nr. 4 si ala e la 8) si am sunat la agentie sa ma interesez. 4 camere pe 2 nivele, 100 m patrati, 150 de mii. Azi mergem sa-l vedem. Pretul e marisor bine, dar fiind aproape de Frankfurt face banii, nu se va devaloriza. Mie imi place mult zona asta, e verde, linistita si ajung bine la Frankfurt de aici...

Revin cu conspectul dupa ce il alaptez pe Daviduc.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

niatsa Miss! super energica zi ati avut!!! plimabri, shoping, bravo!!!

cat despre ideea de tine si Mutti (ex scoacra), ea e pensionara? atunci o inteleg, e acaparatoare, are tot timpul si martirajul in sange. De, o sa imbnatranim si noi .. sper ca anu ajungem la fel.

Ma uit ce pret zici ca e la casa care va intereseaza. Gluma gluma, dar 4 camere in Bucuresti... sar de 150 mii euro ! Dar cum io tin la ideea de autonomie...
De aia insist si la Ylari, conteaza enorm sa fiti singuri in omentele de intimitate. Nu e usor, dar ai acea satisfactie ca... e casa ta, efacut de tine, musafirii musafiri, dar daca nu le convine, usha si la ei acasa sa comenteze. De aia mi-e mie aiurea cu socrul, aprt unde stam e al lui tati, cumparat de parintii lui. Eu am gars. mea, luata acu 3 ani... dar parca sa stam cu puiul mic intr-o gars... ma gandeam la un moment dat, cand socrul era non stop aici, si isi dadea cu parerea cum sa ducem gunoiul, cum sa punem olitsa si cand sa mancam sau ce (am cam exagerat, dar se baga el peste tot..) i-am zis lui tati ca ne-ar prinde un 4 camere decomandate . Acum mi-a trecut ideea.... ca e socrul suparat. Sau cum o fi el! dar e in banca lui acum.

fug la fifitsa. Ma striga!!

Buna inventie interfonul!!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Niatza,
Va rog dati-mi si mie parola de la contul comun. Vreau si eu sa citesc carte aceea.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Hello!
Ramona80 ai PM.
Fetelor, a aparut odiseea mamicilor de albinute de mai-iunie 2009 . La anul cand noi vom avea petrecerile de motz, ele vor avea .Super! .

Dorinutza82 -mami din 14 mai 2008 cu bb Stefan, frumos foc

Mergi la inceput

Ieri la vaccin, l-am si cantarit pe Victor. Cat credeti ca are? 7 kg. Bine macar ca nu e invata in brate. Dar nu stiu unde le-a pus pe toate 7, ca gras nu e deloc. Abia daca are un pic de falcute si un pic de pulpanele la picioruse. E mai mult lung, are 70cm. Si d-na dr ne-a dat unda verde la diversificare. Incepem cu suc de mar si morcov. Asta pentru ca i-am spus ca iese o data la doua zile afara. Ce ma supara e ca a facut febra de la vaccin, dar saracutul tot vesel a fost, mai avea chef de joaca.
Ylari, cred ca suntem in aceeasi situatie ca si tine dar cu cateva mici diferente. Eu stau la mama de cand eram insarcinata in 3 luni. Pana atunci am stat cu chirie. E adevarat, ma inteleg super cu mama, ca doar e a mea, dar tot ne mai ciocnim cateodata. Si noi avem o matsa in casa, dar e pisica mea la care tin foarte mult, si nu-mi fac probleme din cauza ei. Nu prea ii place sa fie bagata in seama, sta cuminte la locul ei, doar cere de mancare cand ii e foame. La noi in dormitor nu intra, stie ca nu are voie, si cand il duc pe bebe in alta camera se uita la el de la distanta. Si noi la fel vrem sa ne facem o casuta. Avantajul nostru e ca avem deja terenul. E la 3 km de Ploiesti. Vrem sa facem un credit ipotecar pentru constructia casei, insa nu prea stiu cum functioneaza. Am sunat la o banca si mi-a spus ca banii pentru un astfel de credit se dau in etape in functie de etapa in care se afla constructia. Dar in functie de ce se dau banii, nu stiu. Trebuie sa ma mai interesez. In orice caz, nu putem face creditul pana nu ma intorc eu la servici, ca deh, ce sa faci cu indemnizatia. Si apoi trebuie sa mai treaca 3 luni ca sa se ia in considerare salariul. Hai ca le facem noi pe toate, nu-i asa? Eu sunt optimista, pentru mine nu exista nu pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

esme, suntem recunoscatoare pt. toate informatiile utile pe care le postezi... E mai bine sa stim, sa avem totul undeva in the back of the mind si la nevoie sa ne dam seama cand ceva nu e in regula... Ieri am vorbit cu prietena mea Tini, care in timp ce noi eram in Austria a avut si ea un „concediu“ de 10 zile in clinica universitara, Felix al ei avea stafilococul auriu (luat evident din spital), la doar 7 zile l-au facut varza, saracutul, cu perfuzii, cu luat sange, cu extras de maduva, cu analize peste analize, of Doamne, saraca Tini, prin cate a trecut si ea, 10 zile de cosmar... Noroc ca in final au descoperit ce era si acum e bine...

chinabulina, si tu pleci la mare? Of, sa iei un val in piept si pentru mine, ok? Si iti urez de pe acum distractie maxima!! Ce frumoasa poza cu berzele!! Nici mie nu-mi vine sa cred ca mai acu’ cateva luni tremuram toate de emotie si vorbeam de dopuri gelatinoase etc.

Daria_Ioana, multumesc mult pt. cuvintele frumoase si complimente! Cu japoneza insa imi fac mea culpa, a fost mult prea grea si am abandonat-o cam prin anul III, n-am mai putut tine pasul, ma duceam la examene doar cu strictul necesar, profa intelegea... Germana am invatat-o aici, dar cred ca – pe langa talent – mai era ceva care ma chema aici, in spatiul vorbitor de germana. Strabunica mea si stra-strabunica mea au fost vorbitoare de germana exclusiv (veneau din Austria, f. probabil) si cred ca ceva s-a transmis si la mine, fiindca si pe vremea cand habar nu aveam de germana eram capabila sa citesc si sa pronunt cuvintele corect, desi nu intelegeam nici un cuvant. Cum oare s-o explica asta? De acord cu tine, nici vorbitorii unei limbi materne nu stiu acea limba la perfectie... Dac-ai sti cati nemti agramati cunosc... Eu am vrut sa fiu secretara si sa fac si traduceri, ca sa am o munca variata... Bafta sa te vezi cat mai repede in SUA si sa-ti realizezi visurile!!

Doloress, ai tu dreptate ca in Occident nu exista presiunea asta de a fi aranjate si parfumate la maximum, eu ies in oras cu un tricou, cu pantaloni de trening si adidasi, si nemachiata (wow, n-am mai iesit nemachiata de 20 de ani). Eu imi aduc aminte cu nostalgie de povestea Harap Alb pe care tot asa, la pick-up o ascultam... Ce nostalgie m-a apucat...

socrate, ai dreptate cu „sarmaluta“... Cand am fost alaltaieri la spital sa i-l arat Ancai pe David, tocmai iesea o mamica proaspata cu fetita ei pe piept. Doamne, ce minuscula mi s-a parut in comparatie cu David!!! Cand au trecut 9 saptamani si jumatate????

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona80

Ieri la vaccin, l-am si cantarit pe Victor. Cat credeti ca are? 7 kg. Bine macar ca nu e invata in brate. Dar nu stiu unde le-a pus pe toate 7, ca gras nu e deloc. Abia daca are un pic de falcute si un pic de pulpanele la picioruse. E mai mult lung, are 70cm. Si d-na dr ne-a dat unda verde la diversificare. Incepem cu suc de mar si morcov. Asta pentru ca i-am spus ca iese o data la doua zile afara. Ce ma supara e ca a facut febra de la vaccin, dar saracutul tot vesel a fost, mai avea chef de joaca.
Ylari, cred ca suntem in aceeasi situatie ca si tine dar cu cateva mici diferente. Eu stau la mama de cand eram insarcinata in 3 luni. Pana atunci am stat cu chirie. E adevarat, ma inteleg super cu mama, ca doar e a mea, dar tot ne mai ciocnim cateodata. Si noi avem o matsa in casa, dar e pisica mea la care tin foarte mult, si nu-mi fac probleme din cauza ei. Nu prea ii place sa fie bagata in seama, sta cuminte la locul ei, doar cere de mancare cand ii e foame. La noi in dormitor nu intra, stie ca nu are voie, si cand il duc pe bebe in alta camera se uita la el de la distanta. Si noi la fel vrem sa ne facem o casuta. Avantajul nostru e ca avem deja terenul. E la 3 km de Ploiesti. Vrem sa facem un credit ipotecar pentru constructia casei, insa nu prea stiu cum functioneaza. Am sunat la o banca si mi-a spus ca banii pentru un astfel de credit se dau in etape in functie de etapa in care se afla constructia. Dar in functie de ce se dau banii, nu stiu. Trebuie sa ma mai interesez. In orice caz, nu putem face creditul pana nu ma intorc eu la servici, ca deh, ce sa faci cu indemnizatia. Si apoi trebuie sa mai treaca 3 luni ca sa se ia in considerare salariul. Hai ca le facem noi pe toate, nu-i asa? Eu sunt optimista, pentru mine nu exista nu pot.

ehe, hai ca m-am interesat de asta acu ceva ani.
Era ceva de genul, sau astia pashi ii gasisem io portriviti (vezi ca depinde de la banca la banca, dar in mare cam asha e):
- sunt 2 tipuri de credit. Daca ai nevoie de mai putini bani, iei credit de consum, fara ipoteca, iei pe toti o data sai faci ce vrei cu ei-lucrezi in regie proprie etc.
-credit mia mare- credit de constructie. Si la asta era cam asha:
-dosar cu actele de detinere pamant
-proiect casa- de la arhitect
-evaluare de la firma de arhitectura a pretului final - la roshu + pret de finisaje
-contrct cu firma de constructii
Si iti dau mai intai: 20%, dupa timpul x, stabilit de ei, faci alt dosar de evaluare (sa arati ca ai fol. banii exact pt ce ti-au dat) si iti mai dau 30% si la final, pt finisaje, cand ai casa la roshu se face ipoteca si vin restul de bani.
Acu, procentul si pashii depinde de la banca la banca.
Ideea e - banca trebuie sa verifice permanent, ca banii care ti-i da ii fol. unde tre. Plus, ca garantia este casa care nu exista inca, deci pe care nu se poa face ipoteca.

Cea mai comoda solutie ce o gasisem, era sa incep discutiile cu banca+ un arhitect, dar casa sa o incep pe banii proprii. Si credit de luat cand e ridicata- cumva la acoperis. Oricum, dureaza enorm cu actele: cerfiticat de constructie, aviz de la primarie de nu stiu ce, tras curent/apa etc.- din astea utilitare care le tre si constructorilor.
A, acu ceva ani, cand facusem calcule stricte, cu un amic injiner constructor, concluzia era ca ridicatul zidurilor - pana la roshu costa mai putin finisajele....si ca cel mai mult timp ia avizele de la primarie - timpi mortsi, de altfel.

A, mi-am adus aminte: atunci discutam despre pamant extravilan. De aia cred ca dura atata....

A, oricum credit poti face la 3 luni de la intoarcerea la munca. In rest- doar sotul pe numele lui. Cred ca poti jongla si altfel: incepeti casa, faceti un credit pe numele lui, si o aduceti la roshu, apoi un credit ipotecar pe numele tau, intre timp tu fiind la munca inapoi.

Off topic: azi e sarbatoare. Daca ma apuc sa calc,e bai???

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Mie de cateva zile imi tot curge sange din nas.

Oare ce o fi?

MA simt slabita si o sa ma reapuc de Elevit si o sa iau calciu cu D3.
S-ar putea sa aiba oare legatura cu asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

salutare, fetele! ne mai tineti minte? nu am mai trecut de ceva vreme pe aici, dar am fost super super stresata la munca. azi am terminat prima etapa din munca si imi permit un moment de respiro de vreo ora.
v-am citit in fiecare zi la cafelutza de dimineatza, dar nu am avut timp absolut deloc sa scriu. subiectele de discutii mi-au intrat pe o ureche si mi-au iesit pe doua, asa ca nu incerc sa fac un conspect, ca sigur nu mi-ar iesi.

in schimb sa va spun vreo doua vorbe despre noi. am fost miercuri cu teodora la control. are 6550g si 63.5 cm. nu este foarte mult, dar nici putin. a luat 800 g in ultima luna. daca tin cont de faptul ca prima saptamana dupa ce am inceput eu munca a facut greva foamei, inseamna ca a recuperat bine dupa aceea.
i-a facut si al treilea vaccin. a plans saracutza de mi s-a rupt inima. parca mai rau decatla primele doua. dar bine ca nu a avut nicio reactie seara.
citeam ca intreba o fata daca sa ii faca baie dupa vaccin. eu i-am facut dupa fiecare vaccin si a fost totul ok. chiar am intrebat-o pe doctora de asta si mi-a zis sa ii fac programul pe care i-l fac in mod obisnuit. si asa am facut.

in rest, este o mare mare smechera, rade in coltzul gurii de ne topeste pe toti. trage niste chiuituri, mai ales dimineatza, cand este foarte odihnita. se intoarce in mod frecvent de pe spate pe burta si reuseste sa isi scoata si manutza de sub ea acum. trage tot timpul sa stea in funduletz. evident ca nu o lasa, dar se enerveaza si o mai punem din cand in cand. iar ea este foarte bucuroasa, intoarce capul si ochii prin casa ca girofarul. chiar am intrebat doctora daca pot sa o las cate un minut intre perne in fundulet si mi-a spus ca da. eu nu exagerez, dar un minut la vreo doua zile, tot o pun.

am intrebat-o si de divesificare si mi-a zis ca este putin cam devreme, mai ales ca ia faorte bine in greutate. a zis ca daca vreau, pot sa ii dau cate o linguritza de suc de mere sau de morcovi, dar in niciun caz sa nu ii inlocuiesc o masa. am luat hotararea sa incep mai serios de la 5 luni jumate, ca atunci cand plec eu in chile sa fie deja diversificata si sa ii las instructiuni clare soacrei.

altceva... am profitat de faptul ca inca mai sunt ai mei aici (maine pleca, nici nu imi vine sa cred ca au trecut 6 saptamani) si mi-am dedicat miercuri dupa amiaza feciorului meu, ca tot incepe el de luni scoala. am fost la muzeu, la film, unul mai deosebit, care este proietat pe un ecran ca o cupola, si pe tavan (cred ca are un nume tipul acesta de filme, dar nu stiu eu acum). am last masina acasa si am mers, dupa cu zicea alex, "cu trei chestii", adica cu tramvai, tren si apoi din nou tramvai. a fost foarte incantat baitaul mamii si mama la fel. o sa vreau sa mai repet asta ca tare dulce este si tare repede trece timpul asta si acus se duce singur la film.

azi mergem cu toii la alex la gradinitza, pt ca este gratar cu ocazia sfarsitului vacantzei. evident ca o luam si pe printzesa, sa se mandreasca fratziorul cu ea.

dupa cum spuneam, maine pleaca ai mei. pe de o parte imi pare rau, inseaman tare mult un ajutor in casa. pe de alta, parca mi-e dor de serile noastre linsitite dupa ce se culca copiii, desi si ai mei se duceau devreme la culcare, dar parca nu era ca atunci. plus de zilele noastre de plimbare in patru. probabil ca in curand o sa imi lipseasca ai mei, dar asta este.
acum a venit mama unui prieten sa stea cu teodroa in timpul zilei. sper sa se obisnuiasca una cu alta. mamei i-a laut vreo saptamana pana sa ii "citeasca" semnele.

eee, cam atat de pe la noi. poate de acum in colo intru si eu mai regulat, nu cu pauze asa de mari, dar la ce ma asteapta la munca... slabe sperantze.

va pupic pe toate fetele cucuietele si pe bebelusii lor frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

hai ca imi raspund singura la intrebare
Am cautat rapid pe net...
Deci curgerea de sange din nas se numeste :epistaxis

Poate sa apara in urma :
-unei hemoragii determinata de o scadere a vitaminei K( vitamina antihemoragica)
- unui traumatism minir la nivelul nasului
-unui puseu de tensiune
-stress
-oboseala
-lipsa de calciu

Voua vi se intampla asa ceva???Mie nu imi curgea deloc inainte...
Si cand ma gandesc ca m-am luat dupa desteapta de mama si am renuntat la Elevit( ca cica ma ingrasam de la ele!)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui Ramona80

ehe, hai ca m-am interesat de asta acu ceva ani.
Era ceva de genul, sau astia pashi ii gasisem io portriviti (vezi ca depinde de la banca la banca, dar in mare cam asha e):
- sunt 2 tipuri de credit. Daca ai nevoie de mai putini bani, iei credit de consum, fara ipoteca, iei pe toti o data sai faci ce vrei cu ei-lucrezi in regie proprie etc.
-credit mia mare- credit de constructie. Si la asta era cam asha:
-dosar cu actele de detinere pamant
-proiect casa- de la arhitect
-evaluare de la firma de arhitectura a pretului final - la roshu + pret de finisaje
-contrct cu firma de constructii
Si iti dau mai intai: 20%, dupa timpul x, stabilit de ei, faci alt dosar de evaluare (sa arati ca ai fol. banii exact pt ce ti-au dat) si iti mai dau 30% si la final, pt finisaje, cand ai casa la roshu se face ipoteca si vin restul de bani.
Acu, procentul si pashii depinde de la banca la banca.
Ideea e - banca trebuie sa verifice permanent, ca banii care ti-i da ii fol. unde tre. Plus, ca garantia este casa care nu exista inca, deci pe care nu se poa face ipoteca.

Cea mai comoda solutie ce o gasisem, era sa incep discutiile cu banca+ un arhitect, dar casa sa o incep pe banii proprii. Si credit de luat cand e ridicata- cumva la acoperis. Oricum, dureaza enorm cu actele: cerfiticat de constructie, aviz de la primarie de nu stiu ce, tras curent/apa etc.- din astea utilitare care le tre si constructorilor.
A, acu ceva ani, cand facusem calcule stricte, cu un amic injiner constructor, concluzia era ca ridicatul zidurilor - pana la roshu costa mai putin finisajele....si ca cel mai mult timp ia avizele de la primarie - timpi mortsi, de altfel.

A, mi-am adus aminte: atunci discutam despre pamant extravilan. De aia cred ca dura atata....

A, oricum credit poti face la 3 luni de la intoarcerea la munca. In rest- doar sotul pe numele lui. Cred ca poti jongla si altfel: incepeti casa, faceti un credit pe numele lui, si o aduceti la roshu, apoi un credit ipotecar pe numele tau, intre timp tu fiind la munca inapoi.

Off topic: azi e sarbatoare. Daca ma apuc sa calc,e bai???

povestea nashterii

Sar'na Cleo. Ma gandeam eu ca mai tre sa fie cineva pe aici care sa mai fi trecut prin asa ceva, si care ne poate da un sfat.Multam' mult de tot. Cand vine si 'bitu de la scarbici, ii expun si lui varianta asta. Noi vroiam oricum, ca dupa botezul de saptamana viitoare sa ne apucam de acte pentru proiectul casei si alte avize, apoi sa ne interesam pe la banci, sa studiem mai multe oferte.

Aaaa, si mai vroiam sa-i spun lui Ylari, ca noi i-am luat lui bebe un tarc pentru cand o sta in fundulet si va incepe sa se tarasca. Asa n-o sa ne mai facem probleme de parul de pisica.

Dorinutza, multumesc mult pentru parola. Am vazut ca si tu stai tot in Ploiesti. Pe unde?
Miss, ciudata rau Mutti asta. Asa e bunica sotului meu. Se baga peste tot. De exemplu, se duce la soacra'mea in fiecare zi si zice ca trebuie sa le faca curat (cu toate ca nu e nevoie, si daca face ceva mai mult strica). Apoi se plange in toate partile ca e bolnava si daca ii spunem sa stea acasa zice ca n-are cine sa le faca.E victima victimelor si mai e si ipohondra pe deasupra si rautacioasa. I-a facut viata soacra-mii un iad si acum incearca acelasi lucru cu mine dar nu ii merge deloc si cand ma intalnesc cu ea e botoasa ca eu i le zic de nu se vede. Va incurajez sa va luati un apartament al vostru. Stiu ce inseamna sa stai pe usi straine. Mi-e foarte dor de momentele de intimitate cu 'bitu al meu. Acum trebuie sa ne ferim, ca mai e si mama pe acasa. Bine, ca la voi nu cred ca se pune problema asta dar aveti si voi un ghimpe si mai mare.
Daria, multumesc de pontul cu Neveste disperate. Il gasisem si eu mai de mult dar nu am putut vedea filmele pentru ca nu sunt din SUA. Probabil ca trebuie sa imi fac cont la ei. Oricum, gasisem un site romanesc cu episoadele, dar n-am mai avut timp sa ma uit. Bine ca mi-ai adus aminte.

Ma'c sa bag o cioco si-o inghe', ca bebe al meu s-a plictisit de atata vorba si s-a culcat.

Mergi la inceput