Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (41)
Raspunsuri - Pagina 9

ingrid70 spune:
ingrid70 spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui pyc Porumbita : trebuie sa fim foarte atente cum slabim dupa sarcina ! Majoritatea femeilor supraponderale/obeze au inceput sa aiba probleme de greutate dupa sarcini. Sper sa nu va aud ca veti tine regimuri « minune » cu supa de varza sau alte prostioare din astea…Regimurile acestea sunt calea cea mai sigura pe termen lung catre ingrasare, dezorganizarea totala a alimentatie, tulburari de metabolism si psihice. Singurul lucru recomandat este o alimentatie si un stil de viata sanatos (3 mese pe zi, nu sarit peste mese, fara gustarele intre mese, activitate fizica zilnica ..nu neaparat sport…ci pur si simplu miscare, mers pe jos) care ar trebui adoptat de intreaga familie. E important si pentru copilasi, caci cum fac parintii asa vor face si ei. …obiceiurile alimentare proaste se invata de mici, din familie. In timpul sarcinii …aceleasi recomandari ca si in afara ei...stil de viata sanatos, 3 mese echilibrate pe zi ….nici intr-un caz nu mancat pentru 2 …si incercati sa lasati deoparte poftele (garantat lui bebe nu i se intampla nimic daca poftiti la o prajitura si totusi va abtineti de la ea …). Mentalitatile si obiceiurile sunt cu atat mai greu de schimbat in sarcina…cand tendinta romancelor e sa se indoape cu si mai ales fara treaba… Evident ca totul depinde daca erati supraponderale inainte de sarcina, de cate kg v-ati ingrasat, de prezenta sau absenta diabetului gestational….de predispozitia voastra din familie…dar stilul de viata echilibrat e valabil pt toate, cu sau fara probleme de greutate ! Am scris in capitolul precedent cum se face si interpretarea testului pt diab gestational. Din experienta mea din Romania si din ce imi spun colegele diabetoloage de acolo : in Romania NU se face acest test decat rar !!! Nu la toata lumea…si practic depinde de constiinciozitatea ginecologului. Ginecologii buni si informati il fac….altii il fac numai daca gravida e obeza, daca a nascut déjà bebei peste 4 kg..sau mai rau, numai dupa mai multe nasteri de bebei peste 4 kg cu probleme mari la nastere… Ca la noi la nimeni…mai ales in maternitati se intampla mari grozavii ! Diabetul gestational e subdiagnosticat in Romania si e mare pacat. Unde lucrez acum in Franta e un orasel de 80 000 de locuitori si zilnic doar eu vad in consult 1-2 gravide cu diabet gestational !!! In Romania in Cluj nu stiu daca am vedeam 1 diabet gestational pe LUNA..Si eu sunt stresata cu ce voi faca cu bebele dupa nastere ! Trebuie sa ma intorc la serviciu cand va avea 2 luni !!! Si lucrez de la 9 la 19, deseori si in weekend si cu garzi de noapte….Cand va aud cu concedii de 2 ani mor !!! Aici nu-ti tine nimeni postul daca decizi sa stai acasa cu copilul… | 
Nici la noi nu-ti tine nimeni postul daca lucrezi la patron. Astea sunt povesti de la bugetari. Aici patronul iti ocupa postul, adica ceea ce faceai tu (pe hartie scrie alt post ca nu are voie) si tu cand te intorci iti da un post de mizerie ca sa pleci singura si sa nu-l mai deranjezi. De exp. la firma noastra fata de la personal care era incadrata inspector de personal a plecat in CCC. Au angajat o alta fata pe postul ei, adica care face treaba ei (pe hartie e secretara), cand ea s-a intors i-au dat sa faca altceva care nu i-a placut deloc (magazionera) si a plecat. Deci ti-l tine si nu prea.Ingrid70 14+

roxanaz spune:
roxanaz spune:
 neata mandrelor
hai ca am ce citi in dimineata asta, avurati spor 
Iris cred ca vin un week end la Amsterdam in 10-14 septembrie.... daca aveti timp si sunteti dispusi poate trageti o fuga la o cafea si o prajitura 
Miericico misto preturile acolo la voi. pretenii nostri din California (unii dintre ei) tocmai ce isi luara casa, 110mp, 430mii usd... nu tu porch, nu tu gradina... parca e alta lume! spor la invatat! 
Lisa, drum usor si distractie placuta in concediu!
Selene nu mai uita maica de medicamente... zau.... si stati linistiti ca nu o deranjeaza pe donsoara 
Cris30 un strop de pate nu are ce sa iti faca rau. era vb ca nu trebuie sa faci abuz de ficat i primul trimestru ptr ca excesul de vitamina A poate da malformatii fetale. dar deja ai trecut de trim I asa ca o data pe saptamana 2 felii de paine cu pate nu or sa faca nici o tragedie. ai in schimb grija la termene de garantie si lucruri din astea - ca asta ar fi problema mai mare la conserve. in problema constipatiei... ai incercat un pahar de apa calduta cu o lingura de miere dimineata pe stomacul gol? cica functioneaza bine.
Dark misto intalnirea cu actorii. cu mai arata Marina Sirtis?? era tare frumoasa prin '90.
Porumbita imi pare bine ca v-ati simtit bine la mare. din pacate aceeasi parere am avut-o si eu despre costinesti anul asta.... urat urat urat!
nu ma mai zgandariti cu preturile la case/apartamente pls  . noi suntem in cautari de ap cu 4 camere.... unul mare si frumos este 300-320.000 dar si 500.000 eur... (intr-un bloc nou)
. noi suntem in cautari de ap cu 4 camere.... unul mare si frumos este 300-320.000 dar si 500.000 eur... (intr-un bloc nou)
Alina imi pare rau ca te-a luat raceala. ia paracetamol, osciloccoccinum, stodal ptr tuse, strepsils si tantum verde ptr gat.
crispoliss bine ai revenit! asteptam poze si povestiri  aia de care zici tu e centura prenatala, am vazut-o si pe site-urile romanesti. unii o recomanda, altii nu...
 aia de care zici tu e centura prenatala, am vazut-o si pe site-urile romanesti. unii o recomanda, altii nu...
Ledi ff frumos numele! 
Daiopri  am vazut o mamica ff misto (nu glumesc delocc!!) si un baiat super dragut!! auz copchilu cati cm are??? seamana cu voi clar la inaltime.. pare de 7 ani nu de 5.
 am vazut o mamica ff misto (nu glumesc delocc!!) si un baiat super dragut!! auz copchilu cati cm are??? seamana cu voi clar la inaltime.. pare de 7 ani nu de 5.
pyc fa un album pe webshots/picassa/photobucket si da-ne link-ul de acolo. pe mine nu ma sperii si consider ff utile informatiile.
Olgavart bine ai venit printre noi! asteptam cat mai mutle detalii despre voi!
o zi frumoasa tuturor!

andre_ea spune:
andre_ea spune:
 Pyc, si care-s riscurile la diabetul gestational? Ce poate pati fatul sau mama?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
 20+
20+Delu Prichindelu'
BB2
Vacanta 2008
Bulgaria 2008
Tudor la 3 ani

cristi_2003 spune:
cristi_2003 spune:
 buna dimineata
roxana cum 500.000 eur un apartament in constanta? hai la noi la alba ca-ti iei un etaj si-l si amenajezi in banii aia. 
asta cu curele de slabire din reviste o sustin si eu - feriti-va de ele. tot liceul am fost obsedata de ele si nu am facut decat sa ma ingras din ce in ce mai tare. 
pana la urma am slabit asa:
1. bac+ admitere facultate = 5 kg da e greu ca nu putem da bacul... si te ingrasi la loc daca mananci multa cioco
2. pneumonie in anul 2 fac= 5 kg - da nu recomand reteta nimanui
3.tae bo de 5 ori pe saptamana fara regim alimentar (mancam la cantina cat sportivii de la rugby - gratar, carofi praji, cas pane, pizza si prajitura la o masa!!!) = 8 kg date jos, si si dupa ce am intrerupt ca m-am mutat din cluj s-a mentinut greutatea. 
eu zic ca pana la urma cea mai buna si sanatoasa reteta de slabit tot sportul este - si normal evitarea tampeniilor de mancare. daca le facem pe astea 2 o sa aratam bine. plus ca sportul duce la secretia de endorfine care ne fac si fericite. 20+ cu
20+ cu  Traian Carol
 Traian Carol sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
 sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

pusyketa spune:
pusyketa spune:
  Ufff.....greu sa pedalez atat cu burtica asta.....nici nu pot s afac fatza la cat am de citit.
Ufff.....greu sa pedalez atat cu burtica asta.....nici nu pot s afac fatza la cat am de citit.
Fetelor,mi-a iesit si chlamydia negativ,iar pe celelalte nu le-am mai facut,ca asa zise doctora Ivanov.
In schimb au iesit rezultatele la triplul test.
Pana nu ajung la dr. ma uit ca vitelul la poarta noua,ca nu pricep nimic din insiruirea aceea de cifre.
Poate se pricepe careva dintre voi? 
hcG total : 13793
AFP triplu test: 61.2
Estriol liber : 3.04
Atat vad pe foaia de analize (online,ca n-am ajuns sa il iau inca)....
 18+
 18+
VINE BEBE!

roxanaz spune:
roxanaz spune:
| citat din mesajul lui cristi_2003 roxana cum 500.000 eur un apartament in constanta? hai la noi la alba ca-ti iei un etaj si-l si amenajezi in banii aia. | 
em, ala era un maximum, ap cu 4 camere de 350mp cu 2 terase cu vedere la mare.... clar ca nu prea te poti atinge de el. dar unul mediu (in aceeasi locatie) nu este mai jos de 240mii.
pusyket valorile fara eco si fara intervalele pentru varsta gestationala nu pot fi interpretate...sorry.

ingrid70 spune:
ingrid70 spune:
| citat din mesajul lui olgavart salutare burtici!Si noi suntem bebici de ianuarie 2009....DPN:4.01.2009olgavart | 
Bine ai venit, Olga!
 Sarcina usoara! Cum te sinti?Ingrid70 14+
 Sarcina usoara! Cum te sinti?Ingrid70 14+ 

Porumbita spune:
Porumbita spune:
 cami nu trebuie sa te superi...  doar ca nu am mai auzit sa se faca morfofetala la fiecare control
 doar ca nu am mai auzit sa se faca morfofetala la fiecare control
alina multa sanatate !!

Leditia spune:
Leditia spune:
| citat din mesajul lui olgavart salutare burtici!Si noi suntem bebici de ianuarie 2009....DPN:4.01.2009 olgavart | 
Bine ai venit!Sarcina usoara si un bb sanatos.
POZE
Minunica mea
 20+ cu David Christian
20+ cu David Christian