Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (41)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am vazut ca au scris fetele de la sept-oct ce s-a intamplat cu bebelusul care a murit. Se pare ca mamica nu a fost asistata la nastere decat de moase/asistente/rezident, nici vorba de medicul ei sau de medicul care era de garda. Copilul traia cand a ajuns la maternitate si pe perioada travaliului, ce s-a intamplat dupa...
Nu pot decat sa-mi inchipui ce e in sufletul ei de mama, imi pare nespus de rau pt pierderea ei.
Asa ma supara chestia asta...in Romania medicii te cheama de nshpe mii de ori la cabinet, fac zeci de ecografii in timpul sarcinii, ca sa-si umfle buzunarele, dar nu sunt in stare sa asiste cum trebuie o gravida la nastere (si nu vorbesc neaparat de medicii care urmaresc sarcina pt ca ei nu sunt obligati sa vina la nastere, dar macar aia care sunt de garda sa-si faca naibii treaba).

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Mire, am citit si eu si este intr-adevar groaznic!! Nu cred ca poate exista durere mai mare decat asta!! E cumplit, saraca fata...
Sa dea DD ca la noi in Odisee sa nu existe asa ceva!!! De fapt in nici o alta odisee.

Alina21+ cuEMAde ianuarie

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

moaa ce semnatura mi-am tras...va place?
Deci roxana se pare ca eu o sa ma joc cu masinute cu telecomanda...de cand imi doream asa ceva...
Pot spune ca al meu e in extaz..canta intr-una ca are un baietel,zambeste,e atat de fericit!
Multumesc tuturor pt felicitari..
Hai ma Raluca,nu ma mai bate si tu azi..ca-s happy azi..
pupici tuturor si somnic usor..merg sa-mi iau ampicilina si apoi fac si eu nani..

POZE
Minunica mea
20+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Am citit si eu, ce sa mai ramai mut.Am inteles ca bebele avea ceva probleme, ficat marit si rinichii nu functionau bine,astea nu s-au vazut la eco?? Chiar nu era nici un medic de garda atunci, e revoltator ce se intampla.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
19+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ledi felicitari pt baietel. Lisa drum bun.
Am venit si eu de la dr, vizita lunara. Noroc ca aud inimioara ca de altfel nimic palpitant. Nu va zic ca m-a dat gata, ca zice ca listeria si toxo nu sunt analize de rutina. Si daca nu am pisici sa nu imi fac griji. Si de ce sunt asa stresata de data asta, ca data trecuta eram mult mai relaxata:))) Apoi iar m-am vaitat de greutate si zice ca daca tot sunt ingrijorata sa scriu pe hartie ce mananc in fiecare zi timp de o saptamana si sa ii aduc sa vada:)) Ha, ha, de acum nu ma mai vait, ca nu vreau sa scriu pe hartie nimic:)) Azi am facut testul de sange pt spina bifida, si referitor la rezultatele de la first trimester el zice ca sunt bune nu am de ce sa imi fac griji. Sper sa fie asa cum zice el.
Si a zis ca pot sa merg la piscina ca nu e periculos, dar mai astept inca vreo luna si poate dupa aia. Asa ca am eco pe 13 sept si la el trebuie sa merg pe 24 deci poate at sa aflu ce detinem aici. Daca ne arata.
Sambata am fost la ziua unui baietel si am sa pun si eu vreo cateva poze cu noi, nu prea multe ca nu ma arunc la poze in ultimul timp. Astept sa mai creasca burta.
RalucaAlexa, acuma chiar imi pare rau ca am "recunoscut" cate kg am luat:))
Pyc multumim de informatii. Baiatul meu a avut 4,100kg la nastere. Atunci nu am avut diabet si sper sa scap si acum.
Mare stres d-le, mare stres… Eu una nu mai vreau sa mai citesc nimic, caci imi ies din minti zau asa.
Crisspol bine ai revenit. Da mai bine nu ne mai zice ce ai mancat pe acolo:))
In rest toate bune.
Sper sa puteti vedea pozele:
http://community.webshots.com/album/565601835mOAmBa
Aveti grija de voi si bbei

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Daiopri, sunteti o familie foarte frumoasa! Unde sunt mama kilogramele alea ca nu se vad:)) tu esti foarte inalta bag eu seama.

Sa stii ca e mai bine sa nu te stresezi de una si de alta, prea multa informatie si Internet strica.

Io's plina de nervi, insurance-ul meu nu vrea sa-mi acopere un ultrasound si e numai 1300 de dolari:(((((. M-am certat cu ei toata ziua la telefon, ca de nervi la un moment dat am dat-o pe romaneste si le-am tras o injuratura...Sper sa o rezolv intr-un fel, l-am rugat pe medic sa le trimita o scrisoare si sa le spuna ca a fost medical necessity.

Cris, unde ai citit ca bb avea probleme cu rinichii?

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna seara burtici

porumbita la fiecare eco fac morfofetala....imi masoara mereu tot ce trebuie....nu este eco normala....cred ca stiu si eu care e diferenta....

lisa bine vei veni in Romania ..... sa te distrezi frumosssss.... si sa ne povestesti cum te simti.....

alina imi pare rau ca sunteti bolnavioare......dar te mai intreb o data....a treia oara....e scumpa elvetia ca si tara turistica????? te rog raspunde-mi....ma intereseaza subiectul....macar cateva idei....plssssssssssssssssss

ledi sa-ti fie de bine.....sa fie de bine bebe....baiatel....ma bucur mult pt tine......sa fii sanatoasa....si sa ai nunta frumoasa....

pyc bine ai venit printre noi....sa ne spui ce sa facem dupa nastere sa ne intoarcem la kg din tinerete....

eu am facut baie in mare....csaci a fost apa tare calda....si linistita....in afara de azi....si am avut ceva dureri in zona ovarelor....voi ati avut vreuna dintre voii asa ceva????
am luat no spa si am scapat....dar m-am speriat putin....

15+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Ingrozitor ce s-a intamplat cu mamica si cu bebeul de la odiseea cealalta! Doamne fereste de asa ceva!
Si sa stiti ca nu ai pe cine sa dai in judecata in asemenea cazuri…fisa de observatie poate fi modificata cum vor medicii si scriu in ea fix ce vor ei, poate fi inlocuita ….nu ai cum sa dovedesti ca a fost o greseala medicala !
Eu am 2 prietene ambele doctorite, ambele din Cluj, urmarite evident de cei mai buni medici, la ambele din pacate totul s-a sfarsit printr-o tragedie.
La una dintre ele bebele era bine mersi pana cand au inceput sa vada medicii ceva asimetrie de ventriculi cerebrali (prin sapt 20)….pana la urma a fost sfatuita sa faca avort terapeutic..de fapt nastere…dupa saptamana 30. Copilul s-a nascut viu, dar fiind prematur si neacordandu-i-se asistenta la nastere (doar era avort !) a murit. La autopsie copilul era perfect normal ! Nicio asimetrie, nicio malformatie….
La cealalta, bebe perfect normal ; triplu test negativ ..toate bune ce mai…bebe se naste la termen si…surpriza : trisomie 18, malformatii cardiace extrem de grave (imposibil de neobservat la ecografie)….evident ca a murit.
…. Sa dea in judecata pe cine ? Pe jumatate din profesorii univ si conferentiarii din Cluj ? Nu te poti pune cu ei.
Ce sa mai vorbim de amaratele de la tara sau de tigancuse…le mor bebeii in burta la nastere datorita neglijentei medicului. Mi-a ramas in minte o tanara de 20 de ani de la tara, cu bebe in prezentatie transversa (adica indicatie de cezariana clara !). Nu a cotizat, asa ca au lasat-o sa se chinuie in ideea ca..poate se intoarce copilul !!!! 3 zile !!! Copilul evident nu s-a intors, ea intre timp a facut febra din cauza lichidului amniotic infectat….ce s-au gandit medicii…sa bage mana in uter si sa intoarca copilul sa-l puna in prezentatie pelviana ca sa iasa mai usor !!! (manevra istorica, intalnita intr-adevar in cartile de medicina de pe vremea lui..Hipocrate !)…fara anestezie, in chinuri groaznice pentru mama, ei incercau sa demonstreze tinerilor studenti si rezidenti ce importanta e clinica si cat de buni clinicieni sunt ei !!! Bebeul a murit in timpul manevrei, care e extrem de periculoasa pt bebe !In acest timp mama era monitorizata cu stetoscopul si palnia !!! Ca sa se arate rezidentilor ca ecograful si alte alea sunt mofturi, da un medic bun se descurca cu degetul si o palnie !!!!!!!!
Pai fetelor daca in Cluj se intampla asa ceva …ce sa ne asteptam in maternitatile din orasele mici ???
Miere nu sunt ginecoloaga, dar din cate stiu eu in sarcina se iau in mod normal 6-7 kg in cazul ideal si max 10-12 in cel mai rau caz ! Depinde evident de foarte multe, inclusiv de constitutia mamei, daca face edeme etc etc. O graviduta echilibrata, adica fara probleme mari in sarcina, care are o alimentatie echilibrata si care e activa, nu are de ce sa ia mai mult in greutate. Daca se depaseste acest prag e o problema : fie graviduta mananca pt 2, fie isi satisface toate poftele culinare, fie nu a mancat niciodata echilibrat (dar acum in sarcina devinde problematic), fie a intrerupt activitatea fizica normala, fie are un diabet gestational….
Diabetul gestational e total asimptomatic. Trebuie facut testul de depistaj, altfel nu vei stii niciodata ca l-ai avut. In general bebele se naste cu peste 4 kg, dar nu se mai poate depista diabetul gestational dupa, deoarece tocmai asta e particularitatea lui..apare in sarcina si dispare dupa nastere !!!!
In Romania cam asta se intampla : bebe macrosom, peste 4 kg, toata lumea e fericita inclusiv medicii care felicita mamica pt un bebe asa durdului, voinic si « sanatos »….eventual dupa i se sugereaza mamei ca poate a fost o problema cu glicemia si mamica e testata. Dar fiind DUPA NASTERE nu mai exista diabetul gestational…si mamica e linistita ca nu are si nu a avut nimic !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Miere multumesc mult. Pai am zis ca am 1,87cm, si nu glumesc. Apoi si cu kg, atatea sunt:((( Stiu ca nu pare, macar pentru o data sa fie un avantaj inaltimea. Si nu am zis ca trei sferturi din greutate e la balcoane?:)))
Eu spre surpinderea mea am capatat 80% din pretul testelor de first trimester de la asigurarea sotului. Nu zic ce bucurie.
Asa ca te cred ca esti suparata. Dar vorba ta, incearca orice modalitate sa scoti ceva de la ei daca se poate. Succes.
Pyc, te rog eu frumos, sa nu mai detaliezi toate povestile de groaza pe care le stii. Eu in general nu intru in polemici cu nimeni, dar cred ca nu e o idee prea buna de a speria cu totul viitoarele mamici de aici. Imi inchipui ca intentiile tale sunt bune, dar daca ne-ai urmarit pana acum, ai fi observat ca au fost destule probleme si la fetele noastre, si deja suntem cu nervii in pioneze. Iti spun sincer, ca la sarcina cu baiatul nu am avut nici o probleme si nici copilul slava Domnului. Si aici unde sunt am fost testata pt diabet. Dar datorita a ceea ce citesc pe aici, mai am putin si ma sperii si de umbra mea. Cum ziceam dr meu nu intelege de ce acuma sunt asa stresata (e acelasi ca la prima sarcina). Si zau daca nu stau sa ma intreb cat de bine imi face site-ul asta.
Si daca am inceput sa evit subiectele sensibile mi-ar face mare placere sa pot citi si scrie aici. Dar din toate mesajele tale am reusit sa selectez doar cateva idei bune, pe care sincer le apreciez. Si as fi tare fericita sa ne scrii despre tine/voi si eventual sfaturi despre o dieta echilibrata si exercitii sau ce mai vrei tu, dar fara sa incluzi detalii morbide. Stiu ca fac parte din viata, ca mi se pot intampla si mie, dar atata timp cat zic eu sunt o persoana echilibrata si moderata, prefer sa imi vad de eventualele probleme atunci cand dau nas in nas cu ele, si nu sa albesc pana "daca" se intampla. Fara suparare, te rog mult.
Eu de bine de rau sunt unde sunt, unde vreau sa sper ca stii dr ce fac, desi au si ei rateuri (si stiu cazuri concrete). Dar cel putin pt fetele de acasa care deja sunt expuse la ce se intampla ce sa mai zic:(((
Scuze pt divagatie, dar e prima data cand nu ma pot abtine sa nu scriu cand citesc. De obicei incerc sa inspir adanc, sa las nitel timpul sa treaca si dupa revin dar deja is la limita.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Pyc, sincer eu nu cunosc pe nimeni care sa fi luat 6-7 kg pe toata perioada sarcinii. Chiar si in cartile mele de pregnancy sau in recomandarile American Pregnancy Association, ei spun ca intre 25-35 de lbs este normal sa iei in greutate (12- 16 kg). Nu am auzit niciunde de 6-7 kg, pai numai copilul are 3 kg, placenta 500-600 de grame, fluide, volum sanguin, uter marit, sani mariti...toate astea cantaresc mai mult de 6-7 kg. Depozitele de grasime ale mamei sunt estimate intre 1kg-3 kg in mod normal.

Uite aici recomandarile:
http://americanpregnancy.org/pregnancyhealth/aboutpregweightgain.html

Da, Daiopri are dreptate cu povestile de groaza, pe mine ma afecteaza intr-o mai mica masura, dar cred ca fetele din tara nu au nevoie de detalii prea multe, eu zic sa incercam sa pastram o atitudine pozitiva.

Martin Luther King Jr.

Aydan

Mergi la inceput